Akşama Ne Yemek Var ?

Biberli ekmek en sevdiğim 😂 her pastahanede satılır ama hamurunu evde yapmak istemezsen fırından da satın alabilirsin oda çok güzel oluyor 😅
Eşimin halası yapmıştı biberli ekmek. Bana ekmek hamuru çok kalın geldi, daha önce Hatay'da yediğim biberli ekmekler lahmacun kalınlığındaydıve çıtır çıtırdı. Sanırım Mersin usulü olunca kalın hamurlu oluyor.
Hamuru yoğururum o mesele değil de, iç harcı konusunda o gün gelince sizden yardım talep edeceğim🤗 Sanırım siz de buralısınız.

Yaptığım karnıyarık tencereye yapıştı, bi de derin tencerede yapmışım almaya çalışırken iyice dağıldı. Sinirden gülüyorum. Eşim ne pişirdin diye telefonda soruyor. Karnıyarık yaptım ama musakka olarak sunacağım dedim. 😅😅😅
Vejetaryen birinin et yemeği pişirirken bilmesi gereken ne çok şey varmış ne öf.
Boşuna o ince tencerelere karnıyarık tenceresi denmiyormuş, öğrenmiş oldum.

Eşimin halası yapmıştı biberli ekmek. Bana ekmek hamuru çok kalın geldi, daha önce Hatay'da yediğim biberli ekmekler lahmacun kalınlığındaydıve çıtır çıtırdı. Sanırım Mersin usulü olunca kalın hamurlu oluyor.
Hamuru yoğururum o mesele değil de, iç harcı konusunda o gün gelince sizden yardım talep edeceğim🤗 Sanırım siz de buralısınız.
Evet buraliyim.Hatay da lahmacun gibi yapıyorlar birde içine peynir koyuyorlar galiba lor tarzi öyle biliyorum

Sütlü domates çorbası (başka çorba bilmiyor musun diyebilirsiniz ama beycazımın favorisi bu😅)
Salata
Arpacık soğan mezesi gördüm bi de onu deneyeyim diyorum.
Arpacık soğan mezesi tarifi alabilir miyim? Bizde de çok meze gider de.. Merak ettim
Tarhana çorbası
Taze fasulye (Oğlum okula giderken siparis verdi 🤭)
Pirinç pilavı
Cacık (Esime)
Yaş pasta
Taze fasulye ve cacık benim favori yemeğimdir, afiyet olsun 🥰

Domates çorbası
Köz patlıcan ve üstüne et sote (Hünkar beğendinin unsuz ve kaşarsız olanını deneyeceğim, bakalım olacak mı😅)
Köz biberli domatesli arpa şehriye pilavı
Maydanozlu fırın patates (diğer iki yemeği ilk defa yapacağım için bu da kurtarıcı olarak devreye girecek)

Domates çorbası
Köz patlıcan ve üstüne et sote (Hünkar beğendinin unsuz ve kaşarsız olanını deneyeceğim, bakalım olacak mı😅)
Maydanozlu fırın patates (diğer iki yemeği ilk defa yapacağım için bu da kurtarıcı olarak devreye girecek)
o fırın patatesi sarımsaklı versiyonunu yapıyorum biraz uğraştırıcı ama efsaneeee

Domates çorbası
Köz patlıcana sarımsaklı yoğurt ekleyebilirsiniz çok güzel oluyor Alinazik oluyor bu seferde 😀😍

Arpacık soğan mezesi tarifi alabilir miyim? Bizde de çok meze gider de.. Merak ettim

Taze fasulye ve cacık benim favori yemeğimdir, afiyet olsun 🥰
Yarım çay bardağı zeytinyağında 1 kase arpacık soğanı kavuruyoruz. Üzerine 1 çay bardağı su ekliyoruz. Su çekince 1'er çay kaşığı toz biber, pul biber, kimyon, tuz, kekik, susam ve 2 yemek kaşığı nar ekşisi ekliyoruz. Son olarak da ince doğranmış maydanozu ekliyoruz. Sarımsaklı süzme yoğurdun üstüne ekliyoruz.

Denemedim ben de ama soğan sevmememe rağmen çok güzel göründü gözüme :)

Back
X