Akşama Ne Yemek Var ?

Merhabalar ,bugün yoğun bir gündü cevap yazamadım bir türlü . Maalesef muta çok uzağız . Yeşil zeytin sipariş edildi bugün ben evden çıkmadan birkaç güne gelirse onu tatlandırıriz inşallah . Cumartesi de çıkmadan semt pazarına uğrayıp mandalina ,limon gibi dayanacak şeyler alacağım . Yaban kekigini de biliyorum evde onu kullaniyoruz getiriyorlar bir yerlerden bulup aynı şekilde nar eksim de var 👍 bal ve pekmez demişsiniz erdemlide egricayir markası var biz yıllardır onlardan alışveriş yaparız baldan ziyade arı ürünleri konusunda memnunuz .Sizinde aklınızda olur belki diye paylaştım . Önerileriniz için çok çok tşk ediyorum .
Rica ederim ne demek
Eğriçayırı duydum bende biraz araştırdım içime sindi bende bir denemek istiyordum zaten
Benim içinde gezin 😀

İnternetten bakıyorum tutmuyor bir dahakine başka tarif deniyorum olmuyor bir dahakine başka tarif yine tutmuyor….eşiminde en sevdiği tatlı adama 12yıldır kıvamında bir revani yediremedim ya
Yemek konusunda çok iyiyimdir ama tatlıda sınıfta kalıyorum
Acaba daha dar bir kapta mi deneseniz ? Bazen cam kap çok geniş oluyor o yüzden de olmuyor diyorlar .

Sinüzit tam bela malesef, şimdi de tam havası, serin rüzgar mevsim değişiminde mahveder insanı
Alerjik bir bünyeniz var sanırım, alerji ilacı kullansanız biraz rahatlarsınız
Bence biran önce doktora gidin göğüs ağrısını ihmal etmeyin ben daha birkaç hafta önce zatürre oldum günlerce hastanede yattım hala iyileşemedim asla ihmal edilecek bir durum değil
Bol bol kabuklu limon ve kabuklu ayva tüketin göğsünüzü rahatlatır
Yaaa çok üzüldüm gerçekten hiç kıyamıyorum hastalık çok zor
Ben istanbuldayım yakınımda olsanız inanın çorbanızı ıhlamurunuzu eksik etmezdim
Allah razi olsun dusunmeniz yeter. Gogus agrisi dedigim aslında meme agrisi. Yani muhtemelen kas kaynaklı çünkü pozisyon degistirince geciyor veya hafifliyor.
Alerjik sayilir miyim bilmiyorum aslinda sadece toz hapsirtir beni. Sinuzit sürekli basa sardigindan fena biktirdi beni. O igne deliginden nefes aliyormus gibi zorlanmak cok kotu.

Ben hep bu tarifi yapıyorum
İlk fırsatta deneyecem canım istedi dediğiniz gibi kabı küçülteyim bu sefer teşekkür ederim
uzun dikdörtgen borcam varya onda yapıyorum

Hiç tutmadığı olmadı denemek isterseniz🥰

Ben hep bu tarifi yapıyorum

uzun dikdörtgen borcam varya onda yapıyorum

Hiç tutmadığı olmadı denemek isterseniz🥰
Çok teşekkür ederim siz revaniden tatlısınız ☺️

Birkaç gündür annemdeydim yemeği ya misafirlikte ya dışarıda yedik. Şimdi anamı da aldım evime geldim 🥹 Yarın;

- Ekşili arpa şehriye çorbası
- Köfteli patlıcan kebabı
- Cacık
- Pilavdan emin değilim ama belki + pilav
Dünden her şey arttı, o yüzden
- Ekşili (ki ekşisini fazla kaçırmışım duble ekşili) arpa şehriye çorbası
- Köfteli patlıcan kebabı (kıymam çok yağlıymış beğenmedim ama boşa gitmesin tabii) devam. Yanına da;
- kendi sosunda pişen kremalı domatesli makarna

Adı uzun ama zahmetli değil 🤣

1 kilo patlıcanı küp küp doğruyorum.1 su bardağı yeşil mercimek ve yarım su bardağı nohut bunları önceden ıslatıp pişiriyorum.

Zeytinyağında küp küp doğranmış olduğum domates ve Kuru soğanı kavuruyorum.Daha sonra biraz salça ekleyip öyle kavuruyorum.Kup küp doğranmış olduğum patlıcanı ekliyorum ,nohut,yeşil mercimeği ekliyorum.Tuz, karabiber,toz sumak, pulbiber,kimyon limon suyu,1-2 yemek kaşığı nar ekşisi ve suyunu katip pişiriyorum.Sarimsagi piştikten sonra doğruyorum.Daha lezzetli oluyor isterseniz kavurabilirsiniz
Patlıcan yemeğinin tarifi arkadaşlar suyunu 2 su bardağı kadar ekliyorum genelde .

Back
X