• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Al bi de burdan yak..

Yaşadığımız çevreyi eğitim ve kültür acisindan en aza indirgerseniz düşünmeniz ve anlamanız daha kolay olacaktir. Adam kasila kasila demir var heralde çok ondan öttü diyor oradan kaç insan geciyor da dedektör uzun uzun ötüyor halbuki. Onun dikkatini çeken bayanlarla bu şekilde kontak kurmaya çalıştığı çok belliydi yani hal ve hareketlerinden.. Adam güvenlik olmuş bu yetkisini bu şekilde yakinlasmaya kullanıyor. Ben işime rahat gidip gelip eşime de yansıtıp yansıtmamaktadır konusunda Burda danisiyorum bir buçuk yıllık evliyim belki benden fazla olanlar vardır ablalık yapıp destek vereceklerine Burda bana herkes (hepsi kadın bide) sucluymusum gibi konuşuyor..
Kendim de dahil çoğu arkadaş sizi suçlamadı, arada belki vardır gözümden kaçıp okumadıklarım. Genel olarak eşinize yansıtmanıza ne gerek var, büyütmeyin tarzında cevaplar verdik. Ama siz yaşadığınız çevre itibariyle eşinizin kulağına gidebileceğini düşünüyorsunuz iş tacize varırsa. O yüzden bende diyorum ki işe başlayın bakalım birkaç kez hızlıca geçip gidin tavırlarına devam edecek mi belki unutmuştur bile sizi, devam ederse ona göre yeniden karar verirsiniz.

Orada bir tane mi görevli var, aramaya kalkarsa daha önce bakmıştınız dersiniz bir daha arayamaz ayrıca konuşmasına yeltenecek kadar durmuyorsunuz geçiyorsunuz hemen bir şey yapamaz siz bakmayın hiç ondan tarafa görmezden gelin. Eşinize söylemeniz manasız olur hem kıskanç diyorsunuz gidecek adama laf söyleyecek ama o kadar yani başka yaptırımı olamaz çünkü adam sadece çantanı aramış boşuna başı belaya girer eşinize diyecek kadar büyütecek bir şey yok. Kulaklık takıp müzik dinleyin umursamayın niye cevap veriyorsunuz ki. Hem vardiyalı değil mi onlar hergün aynı kişi durmaz ki.
Ben de ona dua ediyorum inşallah vardiyaliysa bile hiç denk gelmeyecegimiz şekildedir diye hiç muhattab olmama da gerek kalmaz en azından ama gerek kalırsa benzetmesini de bilirim. Sorun şu ki ben ciddi ciddi kontrol ediyor sandım once baktim baktığı yere bı daha bakıyor demir falan muhabbeti herkesin ötüyor oysaki gülerek siritarak konuşuyor ben de kızıp öyle cevap verdim amacını anlayinca bı daha yeltenmesin diye o an lafı söyleyiverdi işte..

Esine söyleme iş büyür.. Hic muhatap olma asla bakma bile gormezden gel... yine öyle cantani ararsa arasin yine bakma muhatap olma birsey derse eger haddini bil seni belediyeye sikayet ederim de bir daha yanaşmaz..
Öyle dicem zaten direk büyütüp olay çıkarmayı da yemiyor gözüm küçük yer kısa kesip tehdit edersem hem olay çıkmadan kapanır hem eşime gitmez oof of Allah kimseye çevresinde yaşatmanın böyle şeyleri yolda herhangi biri yapsa takmaz geçersin de her gün geçtiğin yer olunca zaman gelecek eşinle de geçeceksin, tereddütte kaliyor insan zaten çevremde hatamı kollayan insanlar var..

ok ben sizi anladım ama siz benim sorumu anlamadınız; diyorum ki eşinize kim nasıl ve ne söyleyecek? O adamla eşiniz yanındayken karşılaştığınızda yine mi iltifat edecek? Ve iltifat ederken de geçen gün de size ne kadar güzelsiniz demiştim mi diyecek? Kulağına gider derken neyi kastediyosunuz?
Burda herkes birbirini tanıyor ve konusu açılsa denk gelseler yengeymis kusura bakma biladerim abim diyebilen bı çevre iyi halt yediklerini düşünürken bozduklarini anlamayacak kadar.. veya ordan geçen biri kvmi tanıma olasılığı çok yüksek önceki konularima bakarsanız da kv malum yani yine bı kriz yaşanacak diye korkarım en fazla eşimden yana sadece sakladigima dair teredduttteyim anlam yüklemek ama kv inanılmaz cahil görüşlü biri ne düşünürse düşünsün umrumda değil sadece kafa şişirip eşimi arada bırakma ihtimali..

Kendim de dahil çoğu arkadaş sizi suçlamadı, arada belki vardır gözümden kaçıp okumadıklarım. Genel olarak eşinize yansıtmanıza ne gerek var, büyütmeyin tarzında cevaplar verdik. Ama siz yaşadığınız çevre itibariyle eşinizin kulağına gidebileceğini düşünüyorsunuz iş tacize varırsa. O yüzden bende diyorum ki işe başlayın bakalım birkaç kez hızlıca geçip gidin tavırlarına devam edecek mi belki unutmuştur bile sizi, devam ederse ona göre yeniden karar verirsiniz.
Gözünüzden kacanlar olmuş ne yazık kı.. ama tavsiyeleriniz icin sağolun adamın önünü kesmekte sıkıntı yok dedigim gibi inşallah hiç sıkıntı çıkmaz da yaşanmamış gibi kapanır.. hatta biz başka bi çevrede yaşarız inşallah..

Ah bebeğim kıyamam Kemer istasyonundan mı biniyosun? Haklısın valla. Ben ömrümde ordaki insanlar kadar yüzsüz ve yılışık adamlar görmedim adamları değil kadınlarıda öyle ayriyetten kimsenin dediğine kulak asma çok avmiyane olacak ama eşekten düşmüşü eşekten düşmüş anlar bilmeyende böyle söylenir

Ayrıca ben roman demenden rahatsız daha çirkin bir tabiri vardır onun onu kullanmamışsın. Sanırım burda en net anlatmak istediğini ben anladım bununda sebebi o çevreyi biliyor olmam.

Birdaha böyle birşey olursa taciz ettigi için müdürüne şikayet edeceginizi söyleyin ve çantanızı bir bayana aratın bir erkek bayanın çantasını arayamaz .

Ah bebeğim kıyamam Kemer istasyonundan mı biniyosun? Haklısın valla. Ben ömrümde ordaki insanlar kadar yüzsüz ve yılışık adamlar görmedim adamları değil kadınlarıda öyle ayriyetten kimsenin dediğine kulak asma çok avmiyane olacak ama eşekten düşmüşü eşekten düşmüş anlar bilmeyende böyle söylenir

Ayrıca ben roman demenden rahatsız daha çirkin bir tabiri vardır onun onu kullanmamışsın. Sanırım burda en net anlatmak istediğini ben anladım bununda sebebi o çevreyi biliyor olmam.
Hiç tereddütsüz biliyordum böyle söyleyeceğini.. işte burada yaşasalar kibar konuştuğumu az bile konuştuğumu bilirler ama yaşanani görüneni ne kadar anlatabilirsin ki... Zaten benim eşimin ailesi roman kendileri o çevreden uzaklaştılar birlikte yasicaz diye ilk sene. Kendi taraflarını bilmeseler kirada oturmak yerine kemerde oturmaya devam ederlerdi. Ben şu an gurcesmedeyim ama bana en yakın kemer istasyonu :( o adam olmasa başka bi adamin yapması söz konusu yani çoğu öyle o insanların bı de terslesen etsen küfürle karşılık verirler sen az çok biliyormussun oralari anlarsın..

Birdaha böyle birşey olursa taciz ettigi için müdürüne şikayet edeceginizi söyleyin ve çantanızı bir bayana aratın bir erkek bayanın çantasını arayamaz .
İşte o uygulama burdaki istasyonda yok... Dedektörle aradığı halde bı de çantayı poşetlerimi açtırıyor. Maksat belli çünkü kopardığı kâr kendine.. bı daha yaparsa yapacağımı biliyorum

Son düzenleme:
Ben az çoktan biiraz daha fazla biliyorum oraları benim bir akrabam Tepecik tarafında ben oralarda büyüdm diyebiliirm :D zamanında ev almışlar sonrada orda kalmışlar haliyle ondan iyi bilirim yani :) Kemer yerine Şirinyeri kullan diyeceğim ama bu defa eşin neden değiştirdin der o hiç olmaz

Kızlar kendi sorunlarım yetmiyormus gibi başka bişey çıktı şimdi. Önceki iş konusundan eşimin ne kadar kiskandiginda olduğunu bilenler vardır.
Ben şükür bir iş buldum anaokulunda hergun metroyla gidip geleceğim. Lakin metroda bir güvenlik görevlisi var. Ben gectigimde bir kere kimseyi aramazken benim çantamı aradı. Çok demir var heralde çok örtü dedektör dedi. Ama bi imâ sezdim. Terörist değilim korkmayın dedim. Böyle bir güzellik zaten nasıl terörist olabilir hanfendi demesin mı ? Sinirden basiretim mı bağlandı bilmiyorum ters bı bakış atıp gittim. Daha sonra ki girişimde de oradaydı ve beni görünce eli ayağına dolandı tekrar aynı şeyi yapacak ve hazırlanır gibi. Kent kart doldurdum ve koşarak geçtim o esnada biri bişey sordu ona muhattaba olmadık şükür. Nasılsa arada bir kullanıyorum metroyu diye sorun yapmadım eşime de söylemedim çünkü adam roman belli..
şimdi işe basliyorum ve hergun metroyla gidicem. Eşime bunu şimdi söylesem niye önceden söylemedin dicek belki. Belki metroyla gitmeme engel olacak ve iş kaçacak. Çalışmam da lazım :KK43: ben evlendim evleneli hiç bir karşı cinsdeb böyle yakışma isteği ile karsilasmadim bir daha olursa çok kötü bağırmaktan olay çıkmasından korkuyorum eşimi muhattab etmek istemiyorum haberlerde görüyoruz olayları :KK43: kızlar cikmazdayim..

Yüzüğünüz yok mu göstere göstere takın. Sonra sabah metroya binerken eşinizle telefonda falan konuşun aşkım hayatım vs diyin anlasın boş olmadığınız vazgeçer illaki. Adamın canını sıkmayın başını belaya sokmayın herkesin başına geliyor böyle şeyler herkes babasına abisine eşine söyleseydi ohooooo

Allah yardımcın olsun, Kemer'e yakın bir yere gideceksem bile Kemer'de inmem ben, bir sonraki istasyonda iner oradan dolaşırım. Eşine yansıtacağın bir durum yok şu an, hızlı hızlı geç git, durdurup diyalog kurmaya çalışırsa da hiç konuşma. Ay nolur geç saate kalma orda insanlar erkek haliyle korkuyor :(

Ben az çoktan biiraz daha fazla biliyorum oraları benim bir akrabam Tepecik tarafında ben oralarda büyüdm diyebiliirm :KK70: zamanında ev almışlar sonrada orda kalmışlar haliyle ondan iyi bilirim yani :) Kemer yerine Şirinyeri kullan diyeceğim ama bu defa eşin neden değiştirdin der o hiç olmaz
Aynen tepecik demek niye aklıma gelmediyse izmirde yaşamayan insanların bile tepecikten bı çağırısımları var :D başında öyle soylememekle hata ettim birazda.. Zaten çocuk yetiştirilecek bir yer değil çocuğum olunca hiç bı şekilde büyütmek istemiyorum orada kv yanından ayırmak istemiyor bizi Gürçeşme tarafindayiz nolcak ne alakamız var tepecikle oğlum yanımda kalcak diyor :D ben sanırım çocuğumu alıp gideceğim bucaya ileride :D

Yüzüğünüz yok mu göstere göstere takın. Sonra sabah metroya binerken eşinizle telefonda falan konuşun aşkım hayatım vs diyin anlasın boş olmadığınız vazgeçer illaki. Adamın canını sıkmayın başını belaya sokmayın herkesin başına geliyor böyle şeyler herkes babasına abisine eşine söyleseydi ohooooo
Zaten iki ay once oldu mevzu söylemedim o zaman ama şimdi hergun gecicem ordan diye teredduttteyim. Ama sağolun soyledukleriniz için deneyeceğim..

Ben az çoktan biiraz daha fazla biliyorum oraları benim bir akrabam Tepecik tarafında ben oralarda büyüdm diyebiliirm :KK70: zamanında ev almışlar sonrada orda kalmışlar haliyle ondan iyi bilirim yani :) Kemer yerine Şirinyeri kullan diyeceğim ama bu defa eşin neden değiştirdin der o hiç olmaz
Aynen tepecik demek niye aklıma gelmediyse izmirde yaşamayan insanların bile tepecikten bı çağırısımları var :D başında öyle soylememekle hata ettim birazda.. Zaten çocuk yetiştirilecek bir yer değil çocuğum olunca hiç bı şekilde büyütmek istemiyorum orada kv yanından ayırmak istemiyor bizi Gürçeşme tarafindayiz nolcak ne alakamız var tepecikle oğlum yanımda kalcak diyor :D ben sanırım çocuğumu alıp gideceğim bucaya ileride :D

Zaten iki ay once oldu mevzu söylemedim o zaman ama şimdi hergun gecicem ordan diye teredduttteyim. Ama sağolun soyledukleriniz için deneyeceğim..

Allah yardımcın olsun, Kemer'e yakın bir yere gideceksem bile Kemer'de inmem ben, bir sonraki istasyonda iner oradan dolaşırım. Eşine yansıtacağın bir durum yok şu an, hızlı hızlı geç git, durdurup diyalog kurmaya çalışırsa da hiç konuşma. Ay nolur geç saate kalma orda insanlar erkek haliyle korkuyor :KK43:
Bilen nasıl anlatıyor işte.. Burada rahat söyleyemiyorum önyargılı diyorlar falan ama burdaki insanlara ne diyorsun sen terbiyesiz bile desek erkek haliyle kadınla kadın gibi tartışmaya giriyorlar. Beş parmağın beşi bir değildir tabi.. eşime bence de soylememeliyim duyarsa da daha önce muhattab olmamış gibi davranirim bı kere laf attı çok pis bozdum başını da belaya sokmak istemedim malum çevremiz belli diyeceğim. Eşim beni hava karanliksa istasyondan alıyor zaten. Oralarda bı de genelev var oraya gelenlerin cogunun neden geldiği de belli.. Allahım bizi kurtarsın burdan :(

çünkü adam roman belli..
Beni de rahatsız ediyor bu söylemler. Mesela çocukken kahkaha ile izlediğim ince ince yasemince'nin gülazer karakteri yüzünden büyük yaşımda romanlara karşı önyargım oluşmuştu. Şimdi kalmadı tabi ki ama alttan alta insanların en azından çocukların zihnine "romanlar hırsızdır dolandırıcıdır"ı kazımış oldu bence..

Güvenlik görevlisi işini yapmış. Muhattap olmasaydın keşke hiç. Ayrıca bence ekstra bişey olmadığı sürece eşine söyleme. Eşi iş görüşmelerine yanında gelen üyeydin yanlış hafırlamıypsam. Öyle bi kocaya bunu söylersen çalışmayı unut. Sert dur ve bidaha ararsa falan muhattap olma. Hiç o tarafa bakma. Gerçi metrolarda sürekli başka güvenlikler oluyo.

Aşağıdaki yorum oldukça rahatsız edici. Olayı net bir şekilde anlattığım halde böyle düşünen insanlar varsa resmen diğer tarafı koruyan ( ki bu insanlar yaşasa aynı muhabbeti demek ki öyle yapacaklar) ben bu olayı yaşarken çevremdekiler ne düşünüyor demek ki.. oldukça geri kalmış bı toplumda yaşıyoruz biz ne yazik ki zaten hatamı kollayan bı kv var başımda yoksa kimseye ne hesabını vericem derdi yok kafamda eşim sadece saklamış olmamı sorun edecek diye korkuyorum bilsem ki bir ömür karşımıza çıkmayacak ben gidip atraksiyon olsun diye eşime söylemem dimi ?
Pardonda nesi rahatsiz edici yorumumun gorevli cantanizi aramis ki bu metrolarda oldukca sık yapilan bir durum siz karsilasmamis olabilirsiniz.
Genelde insanlar cantasini aciyor ve geciyor teroristmiyim ay bisey yok vs gibi konusmalara girmiyoruz gecip gidiyoruz.

Adamin sindilik yaptigi bisey yok esinize soyleyip ortaligi bulandirmayin yuzugunuzu takin mutlaka eger sulu hareketi olursada tersleyin gecin gidin

Back
X