Alacağımızı istesek mi ?

Zar zor birşktirmişsiniz
Bez karşılığında evini temizlemenize tek kelime etmemiş kardeşiniz
Hem araba paranızı almışlar hem eşine kredi çekte karıma araba alayım diyen bir enişte
Üstüne maaş kartını hunharca harcamış bu insanlar ne dırumda dememiş
O senetler bitmeden istemeliydiniz yoksa asla gelmez o para
senet falan kalmadı zaten ellerinde artık alinin ablası el koymuş kendi alacaklarına karşılık :( bu kişilerin iyi de gelirleri var, herkesi kendini düşünüyo

Evet sizin açınızdan üzülmekte haklısınız Allah yardımcıları olsun
Hep söylerim Allah insanı yoklukla da varlıkla da deniyor ve yokluk sınavını veriyor da varlık sınavını veremiyor insanlar ne acı -:KK43:
Varken dikkatli harcamak varken hayır hasenatın yapmak zekatını vermek harama helale dikkat etmek kısacası " varken" bir gün " olmayacağını " da düşünmek gerek
Çekip gitmek yerine kişi veya kurumlarla konuşup anlaşıp iş bulup çalışmaya başlasa niyeti temiz olduğu için Allah da yardım eder bence enişteye
Bir de gittiler deyince siz diğer alacaklıları da düşünüp üzüldüm benim de alacaklı olduğum ve maalesef ödemeyen kişiler var ödeseler Nasıl rahatlardım karşı tarafı da düşünmek gerek :-(
Allah yardımcıları olsun
sağol canım, Allah yardımcıları olsun inşallah, ders alıp akıllanmışlardır inşallah..

Onemli olan kazanmak degil harcamak sozunun bir ornegi daha. Siz daha az kazaniyorsunuz belki ama suan alacakli konumundasiniz. Bundan buyuk ders almali insan.

Ama boylelerini bilirim. Ellerine azicik para gecsin borc kapatmak yerine eski gunlerdeki gibi yasamaya baslarlar. Lukse alismak cok zordur cunku. Buraya yaziyorum, durumlari duzelse bile o para gelmez.

Ali baska bir isyeri devriyordu ne oldu?

3 sene oldu biz borç vereli, sıkboğaz etmedikçe saçma sapan bi hal aldı olay, bizden başka herkes öncelikli oldu, bize borcu olan adam borç verir oldu yani düşün, bize borcunu kapatmıyo başkasına borç veriyo, şimdi mecbur istedik ama alabildik mi hayır, kamu spotu: kimseye yüklü miktarda borç vermeyin, geri gelmezse üzülmeyeceğiniz miktarlar olsun
Aynen öyle ! işin içine " para " girdiği zaman , insanlar bir tuhaf oluyo...bizim damat giderken " önce dostlarımızın bakiyelerini öderiz " dedi , bilmiyorum, kardeşimin ufak bebeği var, çalışamaz, ee nasıl biriktirip ödeyecekler ? biz umudu kestik :(

Onemli olan kazanmak degil harcamak sozunun bir ornegi daha. Siz daha az kazaniyorsunuz belki ama suan alacakli konumundasiniz. Bundan buyuk ders almali insan.

Ama boylelerini bilirim. Ellerine azicik para gecsin borc kapatmak yerine eski gunlerdeki gibi yasamaya baslarlar. Lukse alismak cok zordur cunku. Buraya yaziyorum, durumlari duzelse bile o para gelmez.

Ali baska bir isyeri devriyordu ne oldu?
gittiği yerde bişiler yapacaklar, ama ne yaparlar bilmiyorum..bizim düşüncemiz, daha da hırslanıp daha kötü şeyler olmasın!

Back
X