Alacağımızı istesek mi ?

Mart ayında Ali eşime demişki " bi araba varmış 45-50 bin tl, sen kredi çeksen, ben Ayşe ' ye ( kız kardeşim ) bu aracı almak istiyorum , çok beğendi " Allahtan eşim de ben de kredi olayına karşıyız, ucuz atlatmışız..

Bence istemeyin, kardeşiniz zor durumda, evet HATALI.

Fakat o sizin kardeşiniz, zaten size karşı mahçuptur şimdi. Eğer kendisi dillendirirse, o zaman, müsait olduğunda ver kardeşim, dersin. Büyüklük sizin olsun ;)

Oldum olası sevmem şu akraba arası para muhabbetlerini.
Allah muhtaç ettirmesin ne isterim ne veririm. Bir kere ağzımız yandı kaynımdan. Şu an birisi 100 tl borç istese verirken düşünüyorum acaba geri gelir mi diye ?

Ne alayım ne vereyim hep sonradan arada böyle soğukluk oluyor para yüzünden. Ben yapmasam eşim yapar. Eşim yapmasa karşı taraf yapabilir. İllaki sorun olacak bir konu çünki bu devirde ne para kolay kazanılıyor , nede kolay biriktiriliyor.

4 yıl kadar önceydi... karşılıklı dairelerde oturuyorduk o zamanlar kardeşimle , o zamanlar iyiydiler hatta sıfır araç almışlardı yeni, biz sıkıntılıydık o dönem,ev ödememiz vardı ve ben çalışamıyordum. eve gelirken bir paket bez almalarını rica etmiştim ( 25 tl idi galiba ) aldılar, hemen verememiştim parasını, onlar bir kaç güne tatile gideceklerdi , " dedim ki " nasıl olsa evde yoksunuz , ben bez parası yerine sizin evi temizliyeyim " " olur" dedi ve ben onlar tatildeyken evlerini temizlemiştim :( Abla ne olacak demedi :( Eşime bile söylemedim, o işteyken yaptım o zamanlar, bu durumlar ortaya çıkınca itiraf ettim :(
bu tarz bir kaç şey daha var aslında :(

Araba çok mu zaruri bir ihtiyaç ben anlamıyorum?
Arabasız yaşayamıyorlar mı ?12bin tl bana göre büyük bi rakam sırf araba için kimseden borç almazdım asla.
Hastalık olur istenir o ayrı ya da ev alınır istenir ama onun da kısa sürede ödenmesi gerek.
Kusura bakmayın ama sizi biraz enayi olarak görüyorlar gibi hissettim ben.
Borçlarını abartıyor olabilirler istemeyin diye.
Bu tarz insanların ölünceye dek borçları bitme çünkü yakınlarımdan biliyorum.
Bence borcunuzu isteyin arabalarını satıp ödesinler.
Sağa sola borçları varken bi zahmet otobüse metroya biniversinler ölmezler bence.

4 yıl kadar önceydi... karşılıklı dairelerde oturuyorduk o zamanlar kardeşimle , o zamanlar iyiydiler hatta sıfır araç almışlardı yeni, biz sıkıntılıydık o dönem,ev ödememiz vardı ve ben çalışamıyordum. eve gelirken bir paket bez almalarını rica etmiştim ( 25 tl idi galiba ) aldılar, hemen verememiştim parasını, onlar bir kaç güne tatile gideceklerdi , " dedim ki " nasıl olsa evde yoksunuz , ben bez parası yerine sizin evi temizliyeyim " " olur" dedi ve ben onlar tatildeyken evlerini temizlemiştim :KK43: Abla ne olacak demedi :KK43: Eşime bile söylemedim, o işteyken yaptım o zamanlar, bu durumlar ortaya çıkınca itiraf ettim :KK43:
bu tarz bir kaç şey daha var aslında :KK43:
Yaa bu çok ayıp bir şey değil mi ?
Onların adına ben utandım pek iyi niyetli görmedim bu insanları ben.

Allah kimseden borc istemeye mecbur birakmasin insani. Nefret ederim, git kredi cek, karttan harca ama kimseden borç alma derim esime.
Siz hata etmissiniz. Sizin icin önemi olan bir parayi hic ugruna vermissiniz enistenize.
Bence isteyin. Kardesiniz 25 lira icin ev temizletmis size, bu cok cirkin bir durum. Bu laf olmasa arada bekleyin istemeyin derdim ama ne demek ev temizletnek?
Cok cirkin. Hele maas kartini adama vermek nedir ya?
Siz boyle yaparsanız daha coook para kaptirirsiniz millete.

Araba çok mu zaruri bir ihtiyaç ben anlamıyorum?
Arabasız yaşayamıyorlar mı ?12bin tl bana göre büyük bi rakam sırf araba için kimseden borç almazdım asla.
Hastalık olur istenir o ayrı ya da ev alınır istenir ama onun da kısa sürede ödenmesi gerek.
Kusura bakmayın ama sizi biraz enayi olarak görüyorlar gibi hissettim ben.
Borçlarını abartıyor olabilirler istemeyin diye.
Bu tarz insanların ölünceye dek borçları bitme çünkü yakınlarımdan biliyorum.
Bence borcunuzu isteyin arabalarını satıp ödesinler.
Sağa sola borçları varken bi zahmet otobüse metroya biniversinler ölmezler bence.
Yanlış anlaşılmış sanırım, arabaları yok şuan , 4 yıl önce almışlardı...12 bini biz araba için biriktirmiştik, onu aldılar bizden, şuan hiç bir mal varlıkları kalmadı, sadece bi kaç senet var...ve bi sürü borç..

4 yıl kadar önceydi... karşılıklı dairelerde oturuyorduk o zamanlar kardeşimle , o zamanlar iyiydiler hatta sıfır araç almışlardı yeni, biz sıkıntılıydık o dönem,ev ödememiz vardı ve ben çalışamıyordum. eve gelirken bir paket bez almalarını rica etmiştim ( 25 tl idi galiba ) aldılar, hemen verememiştim parasını, onlar bir kaç güne tatile gideceklerdi , " dedim ki " nasıl olsa evde yoksunuz , ben bez parası yerine sizin evi temizliyeyim " " olur" dedi ve ben onlar tatildeyken evlerini temizlemiştim :KK43: Abla ne olacak demedi :KK43: Eşime bile söylemedim, o işteyken yaptım o zamanlar, bu durumlar ortaya çıkınca itiraf ettim :KK43:
bu tarz bir kaç şey daha var aslında :KK43:
çok ayıp etmiş kardeşin ya.
şimdi hatırlıyorsun işte bu yaptıklarını.
nasıl ödeyecekler peki size borçlarını.
bir umut ışığı var mı?

Allah kimseden borc istemeye mecbur birakmasin insani. Nefret ederim, git kredi cek, karttan harca ama kimseden borç alma derim esime.
Siz hata etmissiniz. Sizin icin önemi olan bir parayi hic ugruna vermissiniz enistenize.
Bence isteyin. Kardesiniz 25 lira icin ev temizletmis size, bu cok cirkin bir durum. Bu laf olmasa arada bekleyin istemeyin derdim ama ne demek ev temizletnek?
Cok cirkin. Hele maas kartini adama vermek nedir ya?
Siz boyle yaparsanız daha coook para kaptirirsiniz millete.
biz de karşıyız borç istemeye, sağlık ve çok çok zaruri durumlar hariç asla, Allah mecbur bırakmasın...
maaş kartı olayında; Ali eşimin işyerine gelmiş , yakınlarda da atm olmadığı için eşim kartı vermiş, o da sonuna kadar çekmiş, bize harçlık bile kalmamış :(
eşim çok bonkör , alinin bu durumlarını öğrendikten 15 gün sonra falandı galiba, bi arkadaşı aradı , ona da bin tl veririm dedi ...tartıştım falan ama yine de verdi zaten sütten yanmış ağzımız...offff

çok ayıp etmiş kardeşin ya.
şimdi hatırlıyorsun işte bu yaptıklarını.
nasıl ödeyecekler peki size borçlarını.
bir umut ışığı var mı?
hiç fikrim yok :( çalış çalış ödenmez , evlerini de sattılar çünkü kirası,faturası, yeni doğan bi bebek ,5 yaşında kız.... kendi masraflarına ancak ..bi iş yeri devralacak galiba..ama o da risk :( hem de yine bilmediği bi iş

Yanlış anlaşılmış sanırım, arabaları yok şuan , 4 yıl önce almışlardı...12 bini biz araba için biriktirmiştik, onu aldılar bizden, şuan hiç bir mal varlıkları kalmadı, sadece bi kaç senet var...ve bi sürü borç..
Anladım ama borcu 4sene önce aldılar ve senelerdir de ödemediler bunu doğru anladım o Zaman değil mi?
Ödeyemeyecekleri borcu neden istediler acaba yine de iyi niyet göremiyorum ben malesef.

Anladım ama borcu 4sene önce aldılar ve senelerdir de ödemediler bunu doğru anladım o Zaman değil mi?
Ödeyemeyecekleri borcu neden istediler acaba yine de iyi niyet göremiyorum ben malesef.
borcu şubat ayında verdik :) yeni daha ama Ali borca battı ve uzun bi zaman pek mümkün gözükmüyo, sadece biraz senet var ellerinde , o senetlerden mi istesek diyoruz, çünkü senetlerden de alamazsak artık Allah bilir ne zaman alırız..belki de alamayız..
evet iyi niyet yok; bir kaç aya vericem demişti o zamanlar, hatta araba alıp sattığı için ;size alacağınıza karşılık araba bulayım demişti ama , bulamadı ..buldukları da ya motoru değişmiş ya da ağır kazalı fln..

Son durum :
Çok acı yaa...tıpkı yaprak dökümü gibi veya sırlar dünyası ...Ali o kadar bunaldı ki diğer alacaklılardan, başka bir şehre gittiler, ellerinde 2 valiz sadece...diğer tüm eşyaları evde, biz toplayacağız haftaiçi :(
Resmen para hırsının insana neler yaptırabileceğini gördük, yaşadık.....

Son durum :
Çok acı yaa...tıpkı yaprak dökümü gibi veya sırlar dünyası ...Ali o kadar bunaldı ki diğer alacaklılardan, başka bir şehre gittiler, ellerinde 2 valiz sadece...diğer tüm eşyaları evde, biz toplayacağız haftaiçi :KK43:
Zar zor birşktirmişsiniz
Bez karşılığında evini temizlemenize tek kelime etmemiş kardeşiniz
Hem araba paranızı almışlar hem eşine kredi çekte karıma araba alayım diyen bir enişte
Üstüne maaş kartını hunharca harcamış bu insanlar ne dırumda dememiş
O senetler bitmeden istemeliydiniz yoksa asla gelmez o para

3 sene oldu biz borç vereli, sıkboğaz etmedikçe saçma sapan bi hal aldı olay, bizden başka herkes öncelikli oldu, bize borcu olan adam borç verir oldu yani düşün, bize borcunu kapatmıyo başkasına borç veriyo, şimdi mecbur istedik ama alabildik mi hayır, kamu spotu: kimseye yüklü miktarda borç vermeyin, geri gelmezse üzülmeyeceğiniz miktarlar olsun

Son durum :
Çok acı yaa...tıpkı yaprak dökümü gibi veya sırlar dünyası ...Ali o kadar bunaldı ki diğer alacaklılardan, başka bir şehre gittiler, ellerinde 2 valiz sadece...diğer tüm eşyaları evde, biz toplayacağız haftaiçi :KK43:
Evet sizin açınızdan üzülmekte haklısınız Allah yardımcıları olsun
Hep söylerim Allah insanı yoklukla da varlıkla da deniyor ve yokluk sınavını veriyor da varlık sınavını veremiyor insanlar ne acı -:(
Varken dikkatli harcamak varken hayır hasenatın yapmak zekatını vermek harama helale dikkat etmek kısacası " varken" bir gün " olmayacağını " da düşünmek gerek
Çekip gitmek yerine kişi veya kurumlarla konuşup anlaşıp iş bulup çalışmaya başlasa niyeti temiz olduğu için Allah da yardım eder bence enişteye
Bir de gittiler deyince siz diğer alacaklıları da düşünüp üzüldüm benim de alacaklı olduğum ve maalesef ödemeyen kişiler var ödeseler Nasıl rahatlardım karşı tarafı da düşünmek gerek :-(
Allah yardımcıları olsun

3 sene oldu biz borç vereli, sıkboğaz etmedikçe saçma sapan bi hal aldı olay, bizden başka herkes öncelikli oldu, bize borcu olan adam borç verir oldu yani düşün, bize borcunu kapatmıyo başkasına borç veriyo, şimdi mecbur istedik ama alabildik mi hayır, kamu spotu: kimseye yüklü miktarda borç vermeyin, geri gelmezse üzülmeyeceğiniz miktarlar olsun
Belki Ada'm borç vermeyi seviyor :-)
Borç isteyin bence :-)

Back
X