• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

alan bayanlar kskanyorum!!

bakın ben altını çizerek tekrar edeyim. insan (kadın-erkek ayırmıyorum) kendi ayakları üzerinde durmalı ve ekonomik özgürlüğü olmalı. kocasının veya karısının iyi kazanması onu bağlamamalı. toplumumuzda kadınların çalışmama seçeneği var gayet normal karşılanıyor bu. halbuki nasıl bir erkeğin evlendikten sonra çalışmama seçeneği diye birşey aklımıza getiremiyorsak kadının da olmamalı böyle bir seçeneği.bir kadının kocası iyi kazansa bile çalışmalı. ben kadın olarak eşimden iyi kazanıyorum hem de eşimin çalışmasına gerek olmayacak kadar bizi geçindirecek kadar iyi kazanıyorum şimdilik. ama eşimin evldendik karımda iyi kazanıyor ben evde oturmayı tercih ediyorum diye bir seçeneği yok. bir kadın olarak benim de öyle bir seçeneğim yok eşim iyi kazanıyor evde oturayım tercihim olamaz. tekrar edeyim, hastalık olur, işsizlik olur, bebek olur bir süre ara vermek gerekir bunlar haricinde her bireyin kendisi için eğer çocuk değilse çalışması gerekir. Bunlar benim düşüncelerim bunu da tekrar edeyim. Çalışmayanları kıskandığımı, kompleksli olduğum söylenebilir. böyle düşünülmesi gayet normal. bunlar nası benim düşüncemse burdaki herkez de istediği gibi düşünebilir. kişisel tercih noktasında bir problem var. ben kadının erkekler gibi böyle bir tercih lükslerinin olmadığını düşünüyorum.

concealed hanım daha öncesinde çalıştım ve suan evdeyım bı arabam ozgurlugum param var hamd olsun.calıstıgım sure ıcerısındede kımseyı kucuk gormedım acımadım hırssız olarak nıtelendırmedım.sadece su aralıkta bıraz cocuk bıraz sızın gıbı hanımlar saayesınde callısma ıstegınde bulundum cunkı bunu bızzat yasayarak asagılandım ve bazı seyler sırf evdeyım dıye cok goruldu.
ıykı bu topıgı acmısım ve artık bı kararım var calısmıycam ve etrafımdan boyle kendını bıse zaneden komplekslı ınsanlrı uzak edıcem...
bu arada topıgıme yazan herkeze tskler...opuyorumnanaktan

Yani evhanımlığı en ağır meslek diyorsunuz ya sinirlerim zıplıyor...

yaa çalışan kadın hem evinin işini yapıyor hem gidip çalışıyor...biz çalışıyoruz diye evin işini gökten birileri inip mi yapıyor....

cidden alem bu insanlar....buna anca züğürt tesellisi derler hanımlar yapmayın allah aşkına...

hay ağzına sağlık çalışmayan kadınlar çalışanlara karşı evde daha çok iş yaptıklarını söyledikleri zaman bende çok kızıyorum çalışanlar 2 işte çalışıyor hem dışarda iş hemde evde avizede siliniyor tülde yıkanıyor badanada yapılıyorr çalışyor diye sadece yemek yapıp çamaşır yıkanmıyor evde heriş baştan aşağı yapılıyor

ben de isterim ki ilerde çocuğum okuldan gelip buz gibi eve girmesin. annesi açsın kapıyı, evde kek kurabiye kokularıyla karşılansın. sıcak bir evi olsun.

İnşallah evlendikten sonra çalışma zorunluluğum olmasın da ben yetiştireyim çocuğumu, ne annem eğitsin ( malum anneanne ve babaanne de şımarık büyüyor çocuklar) ne de tanımadığım bakıcı gelip baksın, çocuğum onun kültüründen davranışlarından etkilensin. Benim işe ihtiyacım yokken işim var, çocuğumun annesine ihtiyacı varken annesi yanında değil... bence bencillikten başka birşey olmaz bu. dediğim gibi eğer ZORUNLULUK yoksa.

evet canım para her zaman bulunur ama küçükkken çocuğa anne sevgisi ve kokusu bulunmazz ilerde aslada telafi edilmez ama evin araban yoksa 10 yıl sonra alabilirsin

hırsız değil hırssız olacak yanlış yazmış olabilirim.
valla benim düşüncem bu. çalışmayıp evde oturup kocasından harçlık alan kadınlar için üzülüyorum. ben bu şekilde yetiştirilmedim ve benim için kabul edilemez. sağlık sorunu olur, iş imkanı olmaz anlarım ama yok yaa evde yatarım ben kocişimden de paramı alırım diyen kişiye yazık derim. herkez kendi ayakları üzerinde durmalı sağlıklı olduğu sürece bu benim düşüncem. bakın bu benim düşüncem tekrar ediyorum.ben size nasıl garip geliyorsam bana da evde oturup gayet rahat kocasından harçlık isteyen kadın görüntüsü garip geliyor. işte dünya böyle bin bir türlü insan var. ben o kadınların varlığını yadsıyamam ama çevremde o tarz kadın olmasını engelleyebilirim ve bunu yapıyorum zaten onlarda benden pek haz etmez burda da görüyoruz:delphin:. buna da kimse karışamaz. onlarda bana bin tane etiket takabilir yapacak bişey yok.

kadınların ve erkeklerin toplumdaki görevleri farklı evde erkekler sadece sofra kurmaya-kaldırmaya en fazla tülü asmaya yardım eder klozeti yıkamaz çocuk doğurmaz ama erkeğin de dışarda çalışmnak evini geçindirmek görevi bir kadın çalışmayarakta ev ekonomisine katkıda bulunabilir dışarda çalışıyoruz evi temizlemeye kadın çağırıp para veriyoruz vaktimiz olmadığı için ağdayı parayla yaptırıyoruz vakitsizlikten en yakın marketten ucuz pahallı bakmadan alışveriş yapıyoruz çocuk bakıcısına para veriyoruz yani sağ elimizle alıp sol elimizle veriyoruz soranlara çalışıp eve yardımcı olup eşimizden para almadığımızı söylüyoruz ayrıca eşimizden para isteyememiyorsak eş olmanın ne anlamı var adamla aynı yatakta yatmaya rahatsız olmayacağızda para istemeyemi rahatsız olacağız eşimizi maden çok düşünüyoruz akşam iş çıkışı uyduruk acele yapılmış yemek yedirmek yerine evde bütün gün sıcacık güsel yemekler yapar öylede düşünürüz işe gitmekle eşlere yardımcı olunmuyor

Çalışan ve iyi kazanan bir bayan olarak halimden memnunum. Kısa bir süre içerisinde iyi bir birikim yaptım ve bu birikimimi ilerde ev alma yönünde kullanacağım. Yani para açısından çok iyi oluyor. Hiç bir şey içimde kalmıyor diyebilirim. Bir alışveriş delisi olarak istediğim beğendiğim bütün kıyafetleri alıyorum. Ama öğrenciyken zorlanıyordum bazı şeyler içimde kalıyordu. Çünkü aileden bir yere kadar isteyebilirsin. Ve verecekleride zaten okul masrafları, yol, yiyeceğini anca karşılıyordu. Benim gezmem var, alışverişim var ilerde estetik ameliyatlarım var :) .var da var.. Bu yüzden alışverişi seven bir kişiliğe sahipseniz çalışın. Ama yok kocamın kazandığı ve verdiği yeterli diyorsanız, kendinizin extra masrafı yoksa siz bilirsiniz. Ama ilerde Allah korusun bir geçimsizlik olursa o zaman çok zor olur sizin için. O yüzden bence yavaş yavaş bi kenara birikim yapmalısınız kendiniz için ve çocuğunuz için. Çünkü en iyi erkeğe bile güven olmayabiliyor.

çalışmak çok güzel bişi..
çok yüksek maaş almıorum belki ama en azından kocamın elinede bakmıorum..
am yıprandım yoruldum artık..
hele özel sektör resmen kanımı emdi..
şu an bazı şartlardan dolayı çalışmak durumundayım..
işim çok yoğun diil şuan rahatım ama bir bebeğim olursa çalışmayı düşünmüorum..
bence sende bebeğinin tadını çıkar...
ve kendini degersiz işe yaramaz hissetme...

Herkesin kendi tercihi ama kesinlikle çalışmaktan yanayım..

Kendi paranı kazanmak, yeri gelince de kendi isteğine göre harcamak, birşeyler üretmek, hayata karışmak kadar güzel birşey yok..
Zaman zaman - yönleri olsa da, ev hanımı olmayı hiç düşünmedim düşünmüyorum da:)

ay kafayı kırıcam ya:)))) çalışmaya mecbur olmasam var ya hayatta asla çalışmam.evlenirsem zaten beni çalıştırmıcak koca istiyorum :)))) çalışmanın nesi güzel allah aşkına?sabahın köründe kak, otobüslerde yollarda sürün,işe gel, patronun kaprisini çek, müdürü çek, 12 saat çalış, yorul, ay sonu da 3 kuruş para al.doğru düzgün standartlarda, istediğimiz işi yapsak elbetteki herkes çalışmak ister ama ben şu anki standartlarda ve sevdiğim işte olmadığım için mecburiyetten çalışıyorum.hatta şu anda işsizim.ve çok güzel bişey çalışmamak.ben hele evli hanımların ne kadar yorulduğunu görüyorum yani.hem ev hem iş sırtlarına 2 kat yük alıyorlar.allah mecbur bırakmasın.amin.

Bence çalışmak kesinliklle şart. Yani öyle bankalarda 100bin -150 bin gibi paranız varsa çalışmayın ama standart geçinilen bir ailede şart. Çünkü bir erkeğin kazancıda evinin kirasını mutfak masrafını ve ıvırı zıvır karşılamaya anca yeter. Ama bayanın da ihtiyaçları var. Yeri geldiğinde pahalı kremler alabilmeli, yeri geldiğinde gezebilmeli, birikim yapabilmeli, ne olursa olsun eşine çok fazla güvenmeyip, birikim yapmalı. Allah korusun dünyanın bin bir türlü hali..Ben işimden çok haz alıyorum. Yaz tatilinde bazen sıkılıyorum bile. Yaniii tamam ev hanımlığıda güzel. Çünkü bizim gibi sabahın köründe kar, soğuk, hastalık demeden kalkıp işe yetişme telaşı içerisinde değil. Ama zaten sabah kalkmaya da alışılıyor ve bir süre sonra artık çok normal geliyor bu. Bence çalışın......

çalışma hayatında erkek ol evde kadın ol
bence en zoru bu
önce kadınların çalışma şartları rahatlatılmalı
ev hayatında eşler sorumulukları paylaşmalı
ancak bu şekilde çalışırdım ben

ayrıca bence bu şartlarda bir kadının çalışması için ya paraya ihtiyacı omalı ya da mesleğini çok iyi yapmalı ve ondan zevk almalı..

bence her iki seyin de hem güzel hem de zor yönleri var herşeyde olduğu gibi..ama madem bebeğin var tadını cıkar calışmamanın...yeni doğum yapmışken bunları kafana takma. emin ol ki su dönemde alışsaydın aklın bebeğind kalacaktı...işine odaklanamayacaktın bu seferde bu gerecekti seni...
bence bu bunalımlara bebeğin biraz büyüsün o zaman girersin bu bunalımlara...zemuszemus

Kesinlikle ev hanımlarını kıskanıyorum. Hatta komşularım geldikçe imrenerek bakıyorum onlara.. Bütün gününüzü, hayatınızı başkalarının işleri için harcıyorsunuz. Resmen eve sadece uyumak için geliyrum. Oysaki evde olsam yapabileceğim, ve yaparken daha çok zevk alabileceğim o kadar çok şey varki. Benim annemde çalışan bir bayan. Bu nedenle beni 3 aylıkken kreşe vermişler, o gün bugün annemle çok vakit geçiremedim. O emekli oldu ben üniv. başladım, sonra evlilik falan. Bunun eksikliğini de her zaman hissettim. Hep keşke annem çalışmasaydı diye isterdim. Bence çocuğu olan bir bayan için en güzeli çocuğuyla vakit geçirmektir, ilerde çocuklar bunun eksikliğini çekiyor diye düşünüyorum.

bazen ev hanımlarını o kadar kıskanıyorum ki.sabah erkenden işe gitmek zorunda olduğumda ya da o gün hiç kimseyi görmek istemediğim,moralimin bozuk olduğu zamanlarda.ama,mecburen gitmek zorundasın.
seçme şansın olamıyor.bence tadını çıkarın.ben vücut olarak değil belki ancak,beynen çok yoruluyorum.ne yazık ki zaman zaman eşime ve oğluma yansıtıyorum.işte o zaman çok üzülüyorum.oğlum uyuyunca gizli gizli gözyaşı döküyorum,başkalarına katlanıyorum da oğluma katlanamıyorum diye kendime kızıyorum.mesela bugün akşam yemeğinde kolunu tabağa soktu ve kirletti ve ben başkalarına yalandan da olsa göstermek zorunda olduğum anlayışı gösteremedim.kızdım ve o da içini çekerek ağladı.
bunları uzun uzun ve ayrıntılı anlatmamın sebebi şu durumunun kıymetini bil,diye.:teselli:bence her anne bebeğini kendi büyütmek ister.şartlar işte.hayırlısı olsun

Çalışmak güzel evet ama kadınlar erkekler gibi sadece dışarıda çalışmıyorlar,işten geliyorlar bir de evde

çalışıyorlar,çocuk bakımı,ev temizliği,yemek vs.. Maddi açıdan çalışmak zorunluluğunuz yoksa farklı

aktivitelerde bulunabilirsiniz,kurs,dernek vs..

Derdinizi okyunca yazmak istedim
Iki gun once arkadasim benim cok kiskandigini
Sabah sicak yatagindan kalktiginda
Apartmanin kapisini acip soguk kis yuzune vurdugunda
Ulasim aracina yururken aklina ben geliyormussum
Ne guzel simdi uyuyo ruyalar aleminde
Birazdan kalklar cayini icer Tv izler falan gibi
her sabah uyuyanlari dusunuyorzum diyor

Ama iyi bir mesleginiz varmis sizde kendinizi gelistirmek istiyorsaniz tabiki de calismak istiyorsaniz ihtiyaciniz varsa calisin ama evde oturmak o kadar kotu degil ozellikle ki$in:)

Son düzenleme:
benimde bir bebeğim var 1 yaşında. ama deli gibi çalışmak istiyorum nedenmi çünkü ev almakistiyorum kaynanamlarda uzaklaşmak istiyorum bi yeere giderken kimseye hesap vermeden çıkmak istiyorum eşimden dolayı ekonomik özgürlüğüm var ama insanın kendi parasını kazanması kadar güzel birşeyde yok, iş arıyorum ama yok yok yok

kesinlikle çalışmak diyorum ev hanımlığı en ağır meslek gibi bahanelerde çok saçma dışarda çalışan kadın aynı zamanda ev hanımı da değil mi sanki...insan çalışınca herşeye daha kaliteli zaman ayırabilio bence.ben 2 senedir işsizdim evliyim aynı zamanda nerdeyse bunalıma girmiştim şimdi şükrediyorum çalışıyorum yoğunum koşturuyorum ama böyle çoook mutluyum özgürüm her konuda....

bişeyler üretiyorum hayata bi katkım oluyooo uyumak nedirki zaman kaybı...bi sürü yeni insanla tanışıyorum yeni şeyler öğreniyorum ufkum genişlio çalışmak gibisi yok...o 2 sene çok sıkıcıydı.aynı zamanda kendi paramı kazanıyorum istediğim gibi değerlendiriyorum...

çalışmak bence de bi bayn için gerekli ama emin ol anne olabilmak çok daha güzeldir
işimi seviyorum çok
ama bebeğim yok:)))düşük yaptım 4 ay önce keşke dursaydı da şimdi doğum iznine ayrılıp bebeğimi seviyo olsaydım
hiç takma kafana bebeğin büyüsün biraz böyle düşünmeye devam edersen çalışırsın:))))

ev hanımlığıda kendine göre güzel çalışmakda kendine göre güzel ben çalışırken evde oturmayı yeni tadlar ortaya çıkarmayı çok özlüyodum şimdide evde olduğum için bunalıyorum ama evde olmak yinede daha güzel herseye vakit ayırıyosun işteyken burnumun ucunu göremiyodum yaa evlenince napacağımı kara kara düşünmeye başladım şimdiden

Back
X