• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

alan bayanlar kskanyorum!!

bencede maddi problemin yoksa ev hanımlığı güzel. gez toz yeni tatlılar yap kitap oku ansiklopedi ezberle abarttım ama demek istediğim bilginin sınırı yok. sosyal aktivitelere seminerlere katıl.
Çalışmak kolay değilki. ev hanımları uykuya çok düşkün oluyor. bence sen çalışsan depresyona girersin.
birde şunu eklemek isterim. bazı kıskançlık duygusu yoğun insanlar herşeyin kendilerinde olmasını isterler. seninkide böyle birşey olabilir. bazı şeylerle yetinmeyi bilmeli insan

Calismak gibisi yok.
Ev hanimligi en agir meslek diyenler neyi kastediyor anlamis degilim. Ev hanimligi ne zamandan beri meslek olmus? Agir filan da olamaz, butun gun evde yat, kadin programlari izle, haftada 1 temizlik, camasir, vs. Benim tanidigim, bildigim butun ev hanimlari boyle. Bu ev hanimliginin ne agirligi var da ben goremiyorum acaba... Gercekten merak ediyorum, kimsenin hakkini yemiyim, acaba benim bilmedigim cok zor seyler mi oluyor ev icinde surekli, dusunuyorum ama aklima birsey de gelmiyor yahu.
Hani kucuk cocugun vardir, anlarim, surekli kostur pesinde dur, yorucu tabii. Ama cocuksuz veya yetiskin cocuklu ev hanimlari, Allah askina bir gununuz nasil geciyor anlatin da ben de utanayim yazdiklarimdan.
Ev hanimligini asagiladigim sakin dusunulmesin, sadece cok zor, en agir sey diyenlerin calisan bayanlara biraz haksizlik yaptigini dusunuyorum.

Calismak gibisi yok.
Ev hanimligi en agir meslek diyenler neyi kastediyor anlamis degilim. Ev hanimligi ne zamandan beri meslek olmus? Agir filan da olamaz, butun gun evde yat, kadin programlari izle, haftada 1 temizlik, camasir, vs. Benim tanidigim, bildigim butun ev hanimlari boyle. Bu ev hanimliginin ne agirligi var da ben goremiyorum acaba... Gercekten merak ediyorum, kimsenin hakkini yemiyim, acaba benim bilmedigim cok zor seyler mi oluyor ev icinde surekli, dusunuyorum ama aklima birsey de gelmiyor yahu.
Hani kucuk cocugun vardir, anlarim, surekli kostur pesinde dur, yorucu tabii. Ama cocuksuz veya yetiskin cocuklu ev hanimlari, Allah askina bir gununuz nasil geciyor anlatin da ben de utanayim yazdiklarimdan.
Ev hanimligini asagiladigim sakin dusunulmesin, sadece cok zor, en agir sey diyenlerin calisan bayanlara biraz haksizlik yaptigini dusunuyorum.

ANLAŞILAN SEN HİÇ ÇALIŞMADIN VE DE HİÇ EV İDARE ETMEDİN. İKİSİNİN DE ZORLUĞU ÇOK. HAFTADA BİR TEMİZLİK Mİ ? ONLARIN TEMİZLİK ANLAYIŞINA HAYRAN KALDIMÇ OLURMU ÖYLE ŞEY. HERGÜN SİLİNİR TOZ ALINIR YEMEK Dİ ÜTÜYDÜ DERKEN AKŞAM OLUR ZATEN EŞİ GELDİ ONUN HİZMETİ DERKEN HİÇ KOLAY DEĞİLDİR. kaydirigubbakcemile3

2 sene öncesine kadar çalışıyordum hemde 12 saat falan şimdi 3,5 aylık oglum var onunla ilgilenmek dünyanın engüzel şeyi kim demiş ev işi kolay diye galiba evde iş yapmıyosun hergün temizlik ütü bulaşık toz al yemek yap bide misafir agırla hee bide üstüne çocuk bak ozaman anlarsın evde bayanlar nasıl yıpranıyo bende çalışırken daha kolay geliyordu evde durmak ama hiçde öyle degil

2 tane çocuğum var yakında iznim bitecek çalışmaya başlayacağım üzüntüden geceleri uyamıyorum bebeğimi her kucağıma aldığımda ağlamak istiyorum
biz bayanlar sahip olduğumuz şeylerin kıymetini hiç bilmeyiz saçımız kıvırcık olur düzleştiririz neye sahipsek zıttını isteriz ben öyle bunaldımki kızım üniversiteye göndermemeyi bile düşünüyorum ev hanımı olsun

2 tane çocuğum var yakında iznim bitecek çalışmaya başlayacağım üzüntüden geceleri uyamıyorum bebeğimi her kucağıma aldığımda ağlamak istiyorum
biz bayanlar sahip olduğumuz şeylerin kıymetini hiç bilmeyiz saçımız kıvırcık olur düzleştiririz neye sahipsek zıttını isteriz ben öyle bunaldımki kızım üniversiteye göndermemeyi bile düşünüyorum ev hanımı olsun

nasıl bir düşünce bu anlayamıorum bende evliyim çok şükür 2 aydır çalışıorum dünya varmış hayat varmış.arkadaşlar ev hanımlığı ağır meslekse ev hanımlarının çoğu nie şişko gnlerde kadın toplantılarında yenen pastalar öğleye kadar uyumalar saçmasapan kadın programları izlerken oturmaktan olmasın. böyle ömür mü geçer

merhaba.su açıdan düşünmekte yarar var..iş kadını olanda eve gelidğinde yemeğini yapmıyor mu ütüsünü ve ev kadının yaptığı her işi yapmıyor mu?2 misli yorulmuyor mu.?,işten eve gelince ayaklarını uzatan ev işi yapmayan bir kadın gördünüz mü siz.bazı yerlerde denmiş ev kadınlığı ağır işçilik..ağır işçilik nedir?inşaatçıları bilirdim ben ağır işçi.
neyse çalışan kadın evinin de işini yapıyor,,işininde sıradan bir ev kadınından daha cok yoruluyor.ama kendi paranı kazanmak,iyi bir konumda olmak insanların sana saygı duyması,sabah olunca birilerinin sana kahveni getirmesi,iyi bir işinin olması,sosyal olman,yarın bir gün eşin seni pat diye bıraktığında yada anne baba kimseye kalmaz onlar göçüp gittiğinde ev kadını ne yapıcam telasına düşerken,calısan kadın bunun telasına düşmüyor.hayatını idame ettiriyor.cok okudum suana kadar burada,aldatıldım calısmıyorum ne yapıcam?
ya susucan ya suscan..çalışan kadına bunu sorulduğunda cevaplar daha farklı ve olması gerektiği gibi oluyuor.aldatılmıssanız ilişkinizin sonuna gelmişşiniz demektir.onurlı bir kadının yapması gereken evliliği bitirmektir.
saygılar.

meslek sahibi ama çalışmayan biriyim
eşimden para istemekten de hiç sıkılmam...
asıl o istettiği için utanmalı...
o bana ben ona çeşitli şekillerde göz kulak olmakla yükümlüyüz...
ayrıca çalışan hanımların işi çok daha zor...
eşim bana böyle bir kolaylık sağlamışken, niye kızayım?
ha yarın öbürgün çalışmam gerekirse de paşa paşa çalışırım Allah' ın izniyle....

Aradan zaman geçtikten sonra mesleğine 10 sene ara vermiş biri mi yoksa taze azimle senelerdir çalısmayı mı tercih eden birini alırdınız işinize siz bir patron olsaydınız.?buyüzden seneler sonra iş bulmak zor cok zor.istediğini alamazsın asla.
eşde anne baba da insana ömür boyu kalıcak olan seyler değil.bu devirde hele ki böylesine zor ekonomik olarak cabaladığımız devirde calısılmamasını aklım almıyor.
çalışan kadın eve geldiğinde de çalısıyor,ayaklarını uzatmıyor.ev kadınından daha cok yoruluyor.
eve gelip yemek,ütü,temizlik vs..yapıyor..yapmaması zaten mümkün değil.
şimdi elinizi vicdanınıza koyun söyleyin kim daha cok yoruluyor.evde yemek yapıp temizlikten baska işi olmayan mı?yoksa dısarıda deli gibi calısıp,eve gelip ev işlerini de yapan kadın mı?hangisi??????

neden bu kadar dert ediniyorsun ki .b
çocuğun var yanında.ona müthiş bir öğretmen olabilirsin evde.
keşke bende çalışmasam.
ihtiyacım olmasaydı kesinlikle çalışmazdım:1no2:
.kocandan ailedenden duymadığın sözleri elin adamı gururunu düşünmeden bir kelimede söylüyor
.bence çalışmaman bana göre allahımın verdiği sana bir şans..

Son düzenleme:
sanırım konuyu açan arkadaşın eşi izin vermediği için çalışmasına, daha ilgi çekici gelmiş çalışma hayatı.

zorluklar elbette var, kronik yorgunluk ve yıpranmalar daha fazla oluyor. hem çalışıp hem ev işleriyle hele bir de çocuklarıyla ilgilenmek zorunda kalan arkadaşlarımıza bakınca çekilmez bile diyebiliyorsunuz.

ancak, kendi adıma şunu söyleyebilirim, severek yaptığım bir işim var. hafta sonları bile fazla geliyor bana bazen. evde oturabilmek gerçekten zor geliyor.

biz insan oglunu tatmin etmek kadar zor bişey yoktur herhalde.....
çalışan bayanlar evde olanları evde olanlar çalışan bayanları imrenerek seyredıyorr....:delphin:

ben bir insanin calismasada birseyler icin ugrasmasi taraftariyim.
Acikcasi ben calismiyorum, bebegimi buyutuyorum suan yurt disindayim calismam
cok zor. Ama ben bebegim buyudugu icin, dil kurslarina gitmeyi dusunuyorum,
ehliyeti hep ertelemistim suana kadar tatil icin Turkiyeye gittigimizde nasipse
ehliyet alicam. Ayrica egitimimime de devam etmek istiyorum burda.
yani demem oki evde oturmak bana gore degil.
tamam ev hanimi da zor is kolay degil, helede ufak bebek varsa
ama calismakta kolay degil.
evde asosyal oluyoruz. cocuklar belli bir yasa gelince krese yuvaya gidiyor
onlarin bile bir sosyal cevresi oluyor. esin desen iste, sen ev isini bitirince ne yapacaksin
herkes komsu sahibi olmuyor maalesef. aksama kadar esinin gelemsini bekleyeceksin
saygi duyuyorum ama bana yapabileceigm bir sey gibi durmuyor.
hayat bu sekilde olmamali , herzaman bizimde kendimize ait bir hayatimiz olmali,
insaniz basimiza ne gelecegi belli olmaz. Kocalarimiz melek dahi olsalar bir laf var
agaca dayanma curur insana dayanma olur diye. kimseye dayanmamak
mumkunse kendi basina ayakta kalmak onemli
ayy ne de uzun yazdim sempatiksalakcinni

20 yıldır çalışıyorum . çocuklarımla doya doya vakit geçiremeden büyüdüler bile bende çalışmak zorunda olmayanları kıskanıyorum desem ....

Evet kıskanıyorum ve bu kadar kıskanc olmamı saglayan ne esım ne ne aılem.calısan bayanlar saglıyor bunu.hıc bı ıse yaramadıgımı dusunuyorum cok gece ruyalarıma bıle gırıyor bu durum benı asosyal depresıf bırı yaptı.Nasıl bas edıcem bılemıyorum.maddı durumum ıyı meslegım var ama calısmama ızın yok.bı bebegım var 6 aylık bazen ıykı calısmıyorum bebegımın o guzel gulucuklerını gorebılıyorum dıyorum ama yınede bu problem benı yıyıp bıtırıyor.nasıl edıcem kızlar bı akıl verın.calısan bayanlar calısmak daha mı ıyı?yoksa ev hanımlıgımı?:bbo:

offfffffkafamçokkarıştı
işte çalışanların halikafamçokkarıştıkafamçokkarıştı
ne güzel bak çocuğun varmış otur onla ilgilen,maddi durumun da iyiymiş,çalışanın çocuğu perişan valla bi anane bakıyo bi babaanne bi bakıcı çocuklar anneye hasret...
ben de çalışıyorum ekonomik özgürlük güzel tabii ama ilerde evlenir çocuğum olursa ben de oturup çocuğuma bakmak isterim onun benim sevgimle öğrettiklerimle büyümesini isterim bu hiçbir maddi kazançla kıyaslanamaz bence...
işe yaaramıyorum düşüncesi çok yersiz çocuğunu yetiştiriyosun bundan önemli bir iş daha olabilir mi?

ANLAŞILAN SEN HİÇ ÇALIŞMADIN VE DE HİÇ EV İDARE ETMEDİN. İKİSİNİN DE ZORLUĞU ÇOK. HAFTADA BİR TEMİZLİK Mİ ? ONLARIN TEMİZLİK ANLAYIŞINA HAYRAN KALDIMÇ OLURMU ÖYLE ŞEY. HERGÜN SİLİNİR TOZ ALINIR YEMEK Dİ ÜTÜYDÜ DERKEN AKŞAM OLUR ZATEN EŞİ GELDİ ONUN HİZMETİ DERKEN HİÇ KOLAY DEĞİLDİR. kaydirigubbakcemile3

Hayir efendim, gayet de guzel calistim ve de okudum. Ogrenciyken calismak bile bana evde oturmanin nasil bunaltici oldugunu gormeme yetti. Evlenmedim, ev idare etmedim henuz. Su an sadece okulla birlikte calismak taraftariyim. Evlenince de hem ev idare edip hem de calisacagim evet.

Bence de siz hic calismadiniz sanirim. Ev isinin zor oldugunu soyleyen bayanlar genellille hayatlarinda hic calismamis, bir tek ev isinin zorlugunu gormus olan bayanlar oluyor gozlemlerime gore.
Haa demek hergun ev bastan basa temizlenir, hergun utu hergun camasir he. Ev icinde 30 kisi filan var ise olabilir bunlar evet. Ama 3-4 kisilik ailede hergun ne utusu, camasiri, temizligi cikiyor anlamis degilim. Evet yemek hergun yapilir, sofra hergun birkac kez kurulur, bulasik yikanir, bu mu zor yani? guldurmeyin beni. kaydirigubbakcemile3 Kaldi ki butun bunlari calisan bayanlar da yapar.

Anlasilan, sizin tanidiginiz ev hanimlari hic kadin programlari izlemiyor, evde istedigi saate kadar uyumuyor, komsularla takilmiyor, ama her Allah'in gunu butun gun haril haril is yapiyor yani. vay be. alkisalkisalkis

ben de çalışıyorum, 2 aydır doğum iznindeyim. O kadar sıkıldım ki anlatamam, kesinlikle ev hanımı olamazmışım. Arkadaşın da dediği gibi insan kendini işe yaramaz hissediyor, hem de izinde maaş almama rağmen... Ev işi, yemek, tv, çarşı pazar gezmesi böyle geçiyor günler ve hep rutin hep rutin...

hazirandan beri bir fiil çalışıyorum Allaha şükür ama o kadar yorgun bitkin hissediyorum ki kendimi..
artık aynı kıyafetleri giymekten izin günümde farklı bir şey yakıştırıp giyinemiyorum..
beynim sürekli dolu ..gece rüyalarımda bile görüyorum demişssin ya ben gece rüyalarımda yarım kalan çözüme kavuşmayan problemleri görüyorum.
huzurla tv karşısına geçip bir dizi bile izleyemiyorum.sürekli düşündüğüm bir işlem süreci var..
bir deniz kenarında yürümek dolaşmak beynimi dinlendirmek istiyorum.
bebek arabası ile güzel giyinmiş gezip dolaşan bayanlara imrenerek bakıyorum..arkadaşları ile zaman ksııtlaması olmadan bir kafede kahve içen insanlara dönüp bakakalıyorum.
her gün acaba ne kadar daha bu işyerinde çalışırıım hesabı yapmak bile huzursuz olmana neden ..
isterdim ki kendime ait ufak bir dükkanım olsun dilediğim gibi açıp kapatayım bir bebe k sahibi olayım..
Nerde hepsi hayallllll.
Bence bebeğin le çık gez dolaş..üzme tatlı canını ...çalışan insanlardan da bir sor bin ah işit:)

Back
X