bende düsündüm acaba yorum yazsam dediklerinizi ciddiye aliyormusum gibi bir izlenim verir miyim diye ama özellikle ciddiye almadigimi belirtmek icin yazmaya karar verdim...
cünkü cogumuzun anneleri gibi tertemiz,evine yuvasina bagli,saygili,sevgi dolu ANADOLU KADINLARIMIZ icin böyle yersiz bir söz söylemenizi hazmedemedim!!
Bütün Türkiye bizim icin Anadoludur,ve tipik orta sinif anadolu kadini diye tabir ettiginiz kesimin elleri öpülmelidir...Hepsiylede gurur duyarim!!
üc maymun olayina gelince..sizin yasadiginiz cevreyi,kosullari bilemem ama nasil böyle net yargilara variyorsunuz anlamis degilim! yorumlariniza bakilirsa ya cok ezik bir cevredesiniz ve bunu bastirmak icin bu tarz konusuyorsunuz yada sizde dahil,cevrenizdeki her bayan ya profesör yada kaf daginin tepesinde yasiyorlar...
hanımefendi bu ne alınganlık siz anadolu kadını başımızın tacı diye naraaalar atarken ben o kadınların sorunlarından bahsediyorum sizeee farkında değilmisiniz...
onları küçük gören benmiyim yoksa tüm TÜRKİYE ye kendi hayatı gibi gören çakma sosyete takımı mı..
saraylar da mı yaşadınız bilmiyorum ama çok merak ettiniz diye söylüyorum evet ben bu kadınlardan çok örnek gördüm bu memleket te hem çevremde hem de biraz okuyup yazan biri olarak gündem de
çalışmak istediği halde çalıştırılmayan eşi içki alemlerinden paralar harcarken çocuklarını ihmal eden eşine şiddet uygulayan erkek egemen bir tapolumda yaşıyor kadınlarımız hala
yeni yeni gözü açılıyor kırsal kesimde ki kadının kızın..
tüm bu gerçekler ortadayken benim birde hakaret ettiğim sonucuna kapılanlar kendi dünyasında belki de kendi dünyasında bile inkarcı olan ve yine dediğim gibi her olayı üstüne alınırmış gibi yaşayan arkadaşlar olaraka görüyorum
beni muhatap almanızın önemi yok ben sizi muhutap alırım o kadar yüksek gönüllü değilim şükür ki..
ve tekrar ediyorum kendi eğitimini öğretimini tamamlamış maddi gücü yine kendi varlığından alan bir kadının çalışmayı tercih etmemesi doğaldır hatta doğrudur bile diyebilirim çalışmaya ihtiyacı olan kadınlar adına..
fakat hayatta kendini yetiştirme ihtiyacı görmemiş sadece zengin bir koca bulmaya programlanmış geliceğine hiç bir yatırım yapmamış bir kadın kötülüğü kendine yapar bu kadınların büyük bölümü aldatılır susar dayak yer susar aşağılanır susar çünkü artık 35 ini geçmiştir erkek eline bakmaya alışmıştır sudan çıkmış balık gibi olmak istemez ve üç maymunu oynar bu da iddiamdır..
bu kadınları sizin yaşadığınız sitelerde yok diye bu gerçek yok demek değildir...
anne olmak doğurmakla baba olmak para vermekle olmaz
anne isen zaten o çocuk adına önce kendini geliştirmeli bilinçlenmesilisin diye düşünürüm hep
çalışan arkadaşların şikayetlerine gelince evet gerçekten üzülüyorum anlıyorum çok zor şartlarda kadın çalışıyor hem evin hem işin arasında eziliyor belki ama o iş sayesinde geliceğinin planlarını kurarken önce kendine güveniyor..
bu tartışmayı daha fazla uzatmayacağım
beni anlayan anlamıştır diye düşünüyorum
kimseyi asla küçümsemiyorum annem akşama kadar çalışır sabahlara kadar da bez yıkar temizlik yaparmış
ben dönem dönem iş bulursam çalışan hala istediğim işi yapabilmeyi umut eden ve evliliğinin büyük bir kısmını ev hanımı olarak geçiren biri olarak anlatmak zorunda olmasamda gerçekten anlayışlı bir eşe sahip olduğum halde yine de çalışmak gerektiğini düşünen biriyim
bu arada özgüven konusuna gelince evet özgüven önce insanın içinde olur katılıyorum ama yazdıklarımı çarpıtmaya o kadar meyilli ki bazı arkadaşlar hala oraya takılmışlar ben özgüveni artırır dedim zaten ve anlattım yine aynen işinde bir basamak başarılı olmak gibi ya da çocuğunuza çok çabuk tuvalet eğitimini verebilmeniz gibi bir özgüven artışı...