• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

alan bayanlar kskanyorum!!

çalışmak diyorum kesinlikle dönem dönem çalışan birisi olarak çalışmadığım zamanlar gerçekten zaman zaman depresif oluyorum diyebilirim

hayat garantisi sadece evli kaldığı sürece var olan ve onuda burnundan genelde getiren erkeklerin olduğu bir ülkede yaşayan kadınlar olarak

evlenip çalışmadan rahat etmek istiyorum diyen kadınları anlamıyorum açıkcası

maddi garantisi vardır yanlız kaldığında doğurmuşsa çocuğuna ve kendine bakacak kadar haksızlığa uğradığında restini çekecek kadar garantisi olan bir bayanın çalışmak istememesini anlarım

ama körü körüne erkeğe güvenip birde arka arkaya doğuran rahaaatttt rahaaaattt sanki onun başına hiç gelmezmiş gibi yaşayan kadınlar sinirlendiriyor açıkcası beni

zaten bir çoğu da bu rahat oturma karşılığında görmüyor duymuyor bilmiyor

sengözlerimebaksanab hepsine bakamasam da bir kaç yazıda üstüste çalışan bayanların çalışmayan bayanlara özendiğini de gördüm daha da üzüldüm açıkcası

kimisi kalkmış ne güzel işte kocan çalıştırmıyor daha ne istiyorsun demiş

nasıl mantıkdır bunlar anlamıyorum...

çalışan kadın her zaman daha fazal saygı görür

sosyal hayatı daha kabul edilebilirdir

kendine olan güveni artar

dün verdiğıim parayı ne yaptın gibi onur kırıcı sorularla karşılaşmaz

evin geçiminde çocukların gelişiminde ortak katkısı ve söz sahibidir

evine ufacık bir şeyi almak için izin almak zorunda kalmaz

eşim ek maaş kartı çıkartır bana doğru düzgün hesap sormaz istesem dilediğim şeyin taksidine girer çalışmasam da birikim yapabilirim bana para ver dememe gerek olmaz

ama tüm bunlara rağmen kazandığı parayı harcarken çok dikkatli olurum

sorumluluk ve onur meselesi dir bence bu durum biraz ..

çalışan ve paralı biriyle evlenip çalışmakdan kurtulmak isteyen bayanlar umarım bir an önce zengin koca bularak bulundukları konumları terkederler ki

kendi sorumluluğunu almak isteyen kadınlara yol açılır

sengözlerimebaksanab hepsine bakamasam da bir kaç yazıda üstüste çalışan bayanların çalışmayan bayanlara özendiğini de gördüm daha da üzüldüm açıkcası

kimisi kalkmış ne güzel işte kocan çalıştırmıyor daha ne istiyorsun demiş

nasıl mantıkdır bunlar anlamıyorum...

çalışan kadın her zaman daha fazal saygı görür

sosyal hayatı daha kabul edilebilirdir

kendine olan güveni artar

dün verdiğıim parayı ne yaptın gibi onur kırıcı sorularla karşılaşmazevin geçiminde çocukların gelişiminde ortak katkısı ve söz sahibidir

evine ufacık bir şeyi almak için izin almak zorunda kalmaz

eşim ek maaş kartı çıkartır bana doğru düzgün hesap sormaz istesem dilediğim şeyin taksidine girer çalışmasam da birikim yapabilirim bana para ver dememe gerek olmaz

ama tüm bunlara rağmen kazandığı parayı harcarken çok dikkatli olurum

sorumluluk ve onur meselesi dir bence bu durum biraz ..

çalışan ve paralı biriyle evlenip çalışmakdan kurtulmak isteyen bayanlar umarım bir an önce zengin koca bularak bulundukları konumları terkederler ki

kendi sorumluluğunu almak isteyen kadınlara yol açılır

Allah a şükür calısmamı gerektırecek maddı sıkıntım yok..mezun olduktan sonra 1 seneye yakın calıstım fakat mutsuzdum ve ıs hayatı bana gore degıl dıyıp elımı ayagımı cektım..yaklasık 3 senedır evdeyım calısmıyorum..
kırmızıyla yazdıklarınıza kesınlıkle ama kesınlıkle katılmıyorum..calısmayan bayanları assaglamaktan baska bır sey degıl bu yazdıklarınız..
arkadas cevrem cok genıstır,cok sosyal bır ınsanım..
ozguvenım yerlı yerındedır hatta bıraz da fazladır..
evın gecımı ve cocuk konusunda henuz soz sahıbım yok cunku evlı degılım ama bu da bana pek mantıklı gelmedı cunku cocukla zaten anne daha cok ılgılıdır dolayısıyla gelısımı de benden sorulur..evın gecımı dersenız aynı sekılde ben harcamalarımı esımın maddı durumuna gore ayarlıyacagıma gore evın gecımınde de soz hakkım olur..annem ev hanımı,bızlere de annem baktı evı de babamın verdıgı parayla cekıp cevırmekte onun ısıydı zaten..
dıger mor yazılar da ıse esıne baglı olan durumlardır..
kımısı agzını acmaz kımısı 1 kurusun hesabını sorar..bunu calısan kadına da yapar calısmayana da..
calısmayan bayanlara bu sekılde seyler soylemenız cok anlamsız olmus..
calısmıyorum..ve mutluyum..kımsede benden ustun degıl bu konuda..

Bende sizin kıskanmanıza kızıyorum...

Eşim çalıştırmama izin vermiyor demişsiniz...Böyle biriyle evlenmeseydiniz o zaman.

Ben anlamıyorum cidden,hangi çağdayız hangi zihniyetteyiz gerçekten algılamakta güçlük çekiyorum...

Allah a şükür calısmamı gerektırecek maddı sıkıntım yok..mezun olduktan sonra 1 seneye yakın calıstım fakat mutsuzdum ve ıs hayatı bana gore degıl dıyıp elımı ayagımı cektım..yaklasık 3 senedır evdeyım calısmıyorum..
kırmızıyla yazdıklarınıza kesınlıkle ama kesınlıkle katılmıyorum..calısmayan bayanları assaglamaktan baska bır sey degıl bu yazdıklarınız..
arkadas cevrem cok genıstır,cok sosyal bır ınsanım..
ozguvenım yerlı yerındedır hatta bıraz da fazladır..
evın gecımı ve cocuk konusunda henuz soz sahıbım yok cunku evlı degılım ama bu da bana pek mantıklı gelmedı cunku cocukla zaten anne daha cok ılgılıdır dolayısıyla gelısımı de benden sorulur..evın gecımı dersenız aynı sekılde ben harcamalarımı esımın maddı durumuna gore ayarlıyacagıma gore evın gecımınde de soz hakkım olur..annem ev hanımı,bızlere de annem baktı evı de babamın verdıgı parayla cekıp cevırmekte onun ısıydı zaten..
dıger mor yazılar da ıse esıne baglı olan durumlardır..
kımısı agzını acmaz kımısı 1 kurusun hesabını sorar..bunu calısan kadına da yapar calısmayana da..
calısmayan bayanlara bu sekılde seyler soylemenız cok anlamsız olmus..
calısmıyorum..ve mutluyum..kımsede benden ustun degıl bu konuda..

çalışmayan bayanlara söylenmiş bir şey yok hanımefendi sanki hakaret etmişim gibi konuşmayın hem kendime güvenim tam diyorsunuz hem de yanına bile yaklaşmadığım bir manayla alıngan gösteriyorsunuz

güvensiz olurlar demedim insanın güveni artır deddim okuduysanız.. bu aynen hayatta birşeyleri başarıp basamak çıkarak kazanılan bir güvedir.

kaldı ki kendine ait bir maddi güvencesi olan ve çalışmamayı tercih eden bayanları bir noktada anladığımı ifade ettim yani yine siz alınıp cevap vermesi gereken profile uymuyorsunaz yaa neyse

çalışıp para kazanan ama sürekli çalışmak istemediğini dile getiren kadınların çıkış noktası olarak da zengin bir koca bulmaya çalışmaları hoş değil birincisi buna karşıyım

ikincisi bu insanların hem para kazanim hem yan gelip yatim tarzı yaklaşımları kötü bir örnek

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK kadına en erken haklarını teslim eden bir lider olarak herhalde zengin kocayı çabuk bulup evlerinde otursunlar diye bu hakları vermemiştir..

erkeğe boyun eğen çalışmak istediği halde çalışmayan

tembellik yapan ve hayatını bir erkeğin maddiyatına bağlı olarak planlayan

kadınlara kızıyorum...

bazı şeyler size bize kolay geliyor olabilir ama birçok kadın var ülkemizde maddi gücü olmadığı için çoookk şeylere katlanmak zorunda kalan..

veee maalesef bunların arasında eğitimli gençleri görmek üzüyor asıl beni.

çalışmayan bayanlara söylenmiş bir şey yok hanımefendi sanki hakaret etmişim gibi konuşmayın hem kendime güvenim tam diyorsunuz hem de yanına bile yaklaşmadığım bir manayla alıngan gösteriyorsunuz

güvensiz olurlar demedim insanın güveni artır deddim okuduysanız.. bu aynen hayatta birşeyleri başarıp basamak çıkarak kazanılan bir güvedir.

kaldı ki kendine ait bir maddi güvencesi olan ve çalışmamayı tercih eden bayanları bir noktada anladığımı ifade ettim yani yine siz alınıp cevap vermesi gereken profile uymuyorsunaz yaa neyse

çalışıp para kazanan ama sürekli çalışmak istemediğini dile getiren kadınların çıkış noktası olarak da zengin bir koca bulmaya çalışmaları hoş değil birincisi buna karşıyım

ikincisi bu insanların hem para kazanim hem yan gelip yatim tarzı yaklaşımları kötü bir örnek

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK kadına en erken haklarını teslim eden bir lider olarak herhalde zengin kocayı çabuk bulup evlerinde otursunlar diye bu hakları vermemiştir..

erkeğe boyun eğen çalışmak istediği halde çalışmayan

tembellik yapan ve hayatını bir erkeğin maddiyatına bağlı olarak planlayan

kadınlara kızıyorum...

bazı şeyler size bize kolay geliyor olabilir ama birçok kadın var ülkemizde maddi gücü olmadığı için çoookk şeylere katlanmak zorunda kalan..

veee maalesef bunların arasında eğitimli gençleri görmek üzüyor asıl beni.

yazınız calısan bayanları ustun tutan calısmayanları yeren bır havadaydı..ya da ben oyle algıladım..alınganlık gostermemın nedenı ozguvenle ılgılı degıl,calısmayan bırı oldugum ıcındır..aynı sekılde calısan bayanlar hakkında bende bır seyler soyleseydım,sızde calısan ve ozguvenlı bır ınsan olarak cevap verme ıhtıyacı duyardınız..buna emınım..
MUSTA KEMAL ATATÜRK un tanımıs oldugu haklar ayrı ınsanın calısıp calısmamayı tercıh edıp etmemesı ayrı bır mevzu..
calısıp calısmamak bır secenektır..hayat sartlarına gore ve kısıye gore degısıklık gosterır..bunun kararını kısıler kendı verır..bu karara gore de ınsanları yargılamak bızlere dusmez..
calısmak ısteyıpte calısmayan bayanlar ıcın konusmadım ben..onların zaten secme luksu yok maalesef..ben sadece secme luksu olanlar ıcın konusuyorum..
kırmızıyla gosterdıgım cumlenıze katılmıyorum zaten ben..butun bayanlar calısıcak dıye bır kural yok..ben kendı adıma konusursam eger;calısmayı denedım,ıstedım ama yapamadım mutlu degıldım lanet ettım her gun ıse gıderken..bu halde mı calısıcam ben?mutlu olmuyorum calısırken ne yapıyım yanı..okudum dıplomamı aldım..ama calısmayı sevıyorum yanı bu benım eksıgım mı benım sucum mu?evde oturmayı sevıyorum,yemek yapmayı sevıyorum,evde anneme yardım etmeyı sevıyorum dıye 2. sınıf ınsan olmuyorum kı ben..benım anlatmaya calıstıgım sey bu...sıze gore bır ısı baglamak basamak atlamak,ozguven kazanmak..bana gore guzel bır yemek yapmaktır..olay bu..

şutarafagitti şutarafagitti o kırmızı ile çizdiklerinizin kalanlarına da açıklık getireyim ayrıca....

siz kendinize göre değerlendirmeyin bir kere bunu çünkü siz maddiyatı yerinde olan yani bu rahatlığın büyük bir kısmını bu maddiyat sayesinde kazanmış birisiniz...

çalışan kadın daha fazla saygı görür demişim evet..

sizin gibi maddi özgürlüğü olmayan erkeğe bağlı bir kadını düşünün orta sınıf tipik anadolu insanı dediğimiz bir kadın..

bu kadın yaşı aile içinde ki konumu dolayısıyla gördüğü saygı dışında o adamın karısı yani yenge dir bu çalışan bir kadın olsaydı hanım olacaktı...

yani etrafdaki erkekler yiiinngeeee yerine hanım diye hitap edeceklerdi başka küçük bir örnek daha vereyim mesela manava pazara gittiğinizde sizi bilen esnaf çalışıyorsanız bilmemne hanım ya da hocam derler ..

çalışmıyorsanız ablaaa, yenge,,,

2 sosyal hayatı daha kabul edilebilir dir demişim

doğrudur çalışan bir kadın işden geç çıkmış ve o yorgunlukla akşam arkadaşlarıyla yemeği dışarda yemeyi tercih etmiş olabilir

ya da dışarı eğlenmeye gidiyor olması eşi ve aile bireyleri tarafından çok da yadırganmayabilir..

iş yerinde gerçekleşen sosyal programlara katılma mecburiyeti anlaşılabilir ailesi tarafından..

bir de maddi gücü olmayan kadının böyle isteklerde bulunduğunu düşünün

evin geçiminde tabiki daha fazla söz sahibidir uzun zamandır istediği avizeyi almak için kırk dereden su getirmez eşinin kendi zevkine harcamalarını o da mesele haline getirebilir

çünkü ben kazanıyorum lafını tek taraflı duymaz..

çocukların eğitim giyim eğlence vs masraflarında babanız verirse yerine babanızla konuşalım deyip mantıklı gelen harcamaları üstlenebilir vs vs....

dediğim gibi ben zaten kadınların çalışmamayı seçtikleri ve bunu da kendi gelişimlerini tamamlayarak maddi manevii kazanımlarını kendileri ellerine alarak yaptıkları bir toplumdan bahsediyorum..

sizin gibi okumuş ileride bir çocuk yaptığında sırf çocuk için erkeğine üç maymunu oynamayacak bir insansa bunu tercih eden ne güzel ...

ama mecbur bırakılıyorlarsa ya da hayatı sadece birinden çocuk yapıp onun parasıyla hayat yaşamak zannediyorlarsa buna kızarım...

ben sizi yanlış anlamisim..kusura bakmayın..ben çalışan çalışmayan diye bir ayırım yapıyorsunuz sandim..bu sekilde düşündüğünüzü anlamamistim..benim hatam oldu :))

şutarafagitti şutarafagitti o kırmızı ile çizdiklerinizin kalanlarına da açıklık getireyim ayrıca....

siz kendinize göre değerlendirmeyin bir kere bunu çünkü siz maddiyatı yerinde olan yani bu rahatlığın büyük bir kısmını bu maddiyat sayesinde kazanmış birisiniz...

sizin gibi maddi özgürlüğü olmayan erkeğe bağlı bir kadını düşünün orta sınıf tipik anadolu insanı dediğimiz bir kadın..

bu kadın yaşı aile içinde ki konumu dolayısıyla gördüğü saygı dışında o adamın karısı yani yenge dir bu çalışan bir kadın olsaydı hanım olacaktı...

yani etrafdaki erkekler yiiinngeeee yerine hanım diye hitap edeceklerdi başka küçük bir örnek daha vereyim mesela manava pazara gittiğinizde sizi bilen esnaf çalışıyorsanız bilmemne hanım ya da hocam derler ..

doğrudur çalışan bir kadın işden geç çıkmış ve o yorgunlukla akşam arkadaşlarıyla yemeği dışarda yemeyi tercih etmiş olabilir

ya da dışarı eğlenmeye gidiyor olması eşi ve aile bireyleri tarafından çok da yadırganmayabilir..

iş yerinde gerçekleşen sosyal programlara katılma mecburiyeti anlaşılabilir ailesi tarafından..

evin geçiminde tabiki daha fazla söz sahibidir uzun zamandır istediği avizeyi almak için kırk dereden su getirmez eşinin kendi zevkine harcamalarını o da mesele haline getirebilir

çocukların eğitim giyim eğlence vs masraflarında babanız verirse yerine babanızla konuşalım deyip mantıklı gelen harcamaları üstlenebilir vs vs....

dediğim gibi ben zaten kadınların çalışmamayı seçtikleri ve bunu da kendi gelişimlerini tamamlayarak maddi manevii kazanımlarını kendileri ellerine alarak yaptıkları bir toplumdan bahsediyorum..

sizin gibi okumuş ileride bir çocuk yaptığında sırf çocuk için erkeğine üç maymunu oynamayacak bir insansa bunu tercih eden ne güzel ...

ama mecbur bırakılıyorlarsa ya da hayatı sadece birinden çocuk yapıp onun parasıyla hayat yaşamak zannediyorlarsa buna kızarım...

bu tür konular forumda yeni degil.yazmamak icin cok direndim ama dayanamiyorum artik.Hangi devirde yasiyoruz yani.ben kariyer yapiyorum okuyorum hala esimde parasini ödüyor.bi kere bile ufak tefek harcamalar icin esime danismisligim yok.büyük seylerde birlikte karar veririz ama bu benim calisip calismamamla alakali bir durum degil.
bizim ailemizde hic bir zaman sen kazandin ben kazandim senin benim gibi kelimeler kullanilmadi.banka hesaplarimiz ortak.sonucta az öncede yazdigim gibi biz bir aileyiz.
disardaki insanlarin saygisindan bahsetmissiniz o yasadigimiz ortama göre degisir.semt pazarina gittiginizde sizi tanimayan biri size de abla der calismayan bayanada.ama daha lüks yerlere gittiginizde ordaki calisanlarda her iki bayan tipine de hanimefendi der.
bir cok yerdede zihniyet farkidir.
ayrica bu böyle olmasa bile cokta kötü bise oldugunu sanmiyorum ben bunun.
özgüven insanin icinde olur.bir kadinda özgüven eksikse calissada calismasada üc maymunu oynar.ama kendine güveni tamsa kimseye eyvallah etmez calissada calismasada.

kadının gördüğü saygı bulunduğu ortamın değerlerine göre şekillenir. Ataerkil bir sistem mevcutsa kadın çalışsa da çalışmasa da saygısızlık görebilir. Bugün çok iyi bir işi olup, kendi ayakları üzerinde durabilecekken, eşinden ya da etrafından saygı görmeyen, dayak yediği halde kocasına razı olan kadınlar var... Buna rağmen köyün birine gidiyorsunuz, kadınların fikri sorulmadan hiçbir şey yapılmıyor ailelerde.

genelleme yapıp kesin yargılara varmak doğru değildir.

Bunlar tamamen tercih meselesidir. Ya da bazı zaruri durumların neticesi...

Tabii ki kadının kolunda bir altın bileziği olmalı, bu kadın için gerektiğinde kendi kendine yetebileceğinin güvenini verir. Ama insanlar hayatlarını nasıl mutlu yaşayacaklarsa öyle yaşamalı.. yok efendim nasıl çalışmazmış koca parası yenir miymiş... kime ne? siz mi veriyorsunuz ona para? ... ya da efendim çalışıyormuşta çoluk çocuk perişanmış evine bakamazmış... nerden biliyorsunuz? onunla mı yaşıyorsunuz?

insanlar nasıl mutluysa öyle yaşamalı, isterse yan gelip yatmalı, isterse çalışmalı... kimse kimseyi yargılamamalı, genellemelerin içine sokmamalı.

18 yaşından beri çalışıyorum, çalışarak okudum, çalışarak evlendim, çalışarak 2 çocuk sahibi oldum, çalışarak kariyer yaptım. Yaş oldu 43 hala çalışıyorum. Cuma gününden beri yerlerde sürünüyorum ama çalıştığım için dinlenemedim ve vücudumdaki iltahap bronşlarıma indi. Şimdi 3 günlük raporluyum. Çok yoruluyorum, hiç vaktim kalmıyor, hayatımın %90 nını çocuklar, eşim, işim ve eşim oluşturuyor. Çamaşırımı, bulaşığımı ben yıkıyorum (daha doğrusu makina yıkıyor), evimi ben temizliyorum, çocuklarıma ben ders çalıştırıyorum vs. vs..... uzar gider bu böyle.
25 yıllık çalışma hayatımda çok yorulsam da asla çalışmaktan pişman olmadım. Çünkü biliyorumki ekonomik bir özgürlüğe sahibim. Burada açılan bir çok topikte okuduğumuz gibi "ekonomik özgürlüğüm yok eşimden bu yüzden boşanamıyorum" demiyorum.
İmkanı olan tüm kadınların çalışması gerektiğine inanıyorum. Ev hanımlığını asla küçümsemiyorum ama çalışan kişinin fazladan yükü olduğunada yürekten katılıyorum.
Sonuçta, isteyen çalışsın istemeyen çalışmasın, benim gönlüm herkes çalışsın der.

bende düsündüm acaba yorum yazsam dediklerinizi ciddiye aliyormusum gibi bir izlenim verir miyim diye ama özellikle ciddiye almadigimi belirtmek icin yazmaya karar verdim...
cünkü cogumuzun anneleri gibi tertemiz,evine yuvasina bagli,saygili,sevgi dolu ANADOLU KADINLARIMIZ icin böyle yersiz bir söz söylemenizi hazmedemedim!!
Bütün Türkiye bizim icin Anadoludur,ve tipik orta sinif anadolu kadini diye tabir ettiginiz kesimin elleri öpülmelidir...Hepsiylede gurur duyarim!!
üc maymun olayina gelince..sizin yasadiginiz cevreyi,kosullari bilemem ama nasil böyle net yargilara variyorsunuz anlamis degilim! yorumlariniza bakilirsa ya cok ezik bir cevredesiniz ve bunu bastirmak icin bu tarz konusuyorsunuz yada sizde dahil,cevrenizdeki her bayan ya profesör yada kaf daginin tepesinde yasiyorlar...

bu tür konular forumda yeni degil.yazmamak icin cok direndim ama dayanamiyorum artik.Hangi devirde yasiyoruz yani.ben kariyer yapiyorum okuyorum hala esimde parasini ödüyor.bi kere bile ufak tefek harcamalar icin esime danismisligim yok.büyük seylerde birlikte karar veririz ama bu benim calisip calismamamla alakali bir durum degil.
bizim ailemizde hic bir zaman sen kazandin ben kazandim senin benim gibi kelimeler kullanilmadi.banka hesaplarimiz ortak.sonucta az öncede yazdigim gibi biz bir aileyiz.
disardaki insanlarin saygisindan bahsetmissiniz o yasadigimiz ortama göre degisir.semt pazarina gittiginizde sizi tanimayan biri size de abla der calismayan bayanada.ama daha lüks yerlere gittiginizde ordaki calisanlarda her iki bayan tipine de hanimefendi der.
özgüven insanin icinde olur.bir kadinda özgüven eksikse calissada calismasada üc maymunu oynar.ama kendine güveni tamsa kimseye eyvallah etmez calissada calismasada.

harfiyen katiliyorum...imzaa cucu :lepi:

ya bende ilk sizin gibi algıladım yazılanları ama sanırım böyle bir şey demek istemedi arkadas..
hani bayan okur,diplomasını alır,halı vakti yerinde olmamasına rağmen çalışmaz veya ne biliyim zengin koca arayışı icine girer,sonra da kocadan dayak yer veya başka türlü şiddet görür ve ayrilamaz falan gibi anladım ben daha sonra??ay gene mı yanlış anladım beeen?? :((((

16 yasimdan beri calisiyorum, hepde calisacagim Allah saglik verdigi sürece.
Üretmeyi, calismayi ve sosyal olmayi cok seviyorum. Rahmetli Sabanci derdiki :" Calismak; calismak; calismak!!! Iste budur.
Zaten aksamlari ve hafta sonlari evdeyim, o zamanda evimle ilgilenmek bana zevk verir.
Öldügümde, bu hayata damga vurup gitmek isterim.
Cünkü calisirsam belki bir gün bir köyde bir cesme, bir cocugu okutma veya ne bilim bir hayira vesile olursam, bundan daha güzeli yoktur.
Evde oturup körelmek istemem. Kimseye muhtacda olmak istemem.
Ünlüler bile zengin kocalari oldugu halde calisiyorlar.Neden? Cünkü calismak, aktif olmak insani mutlu eder.

bende düsündüm acaba yorum yazsam dediklerinizi ciddiye aliyormusum gibi bir izlenim verir miyim diye ama özellikle ciddiye almadigimi belirtmek icin yazmaya karar verdim...
cünkü cogumuzun anneleri gibi tertemiz,evine yuvasina bagli,saygili,sevgi dolu ANADOLU KADINLARIMIZ icin böyle yersiz bir söz söylemenizi hazmedemedim!!
Bütün Türkiye bizim icin Anadoludur,ve tipik orta sinif anadolu kadini diye tabir ettiginiz kesimin elleri öpülmelidir...Hepsiylede gurur duyarim!!
üc maymun olayina gelince..sizin yasadiginiz cevreyi,kosullari bilemem ama nasil böyle net yargilara variyorsunuz anlamis degilim! yorumlariniza bakilirsa ya cok ezik bir cevredesiniz ve bunu bastirmak icin bu tarz konusuyorsunuz yada sizde dahil,cevrenizdeki her bayan ya profesör yada kaf daginin tepesinde yasiyorlar...

hanımefendi bu ne alınganlık siz anadolu kadını başımızın tacı diye naraaalar atarken ben o kadınların sorunlarından bahsediyorum sizeee farkında değilmisiniz...

onları küçük gören benmiyim yoksa tüm TÜRKİYE ye kendi hayatı gibi gören çakma sosyete takımı mı..

saraylar da mı yaşadınız bilmiyorum ama çok merak ettiniz diye söylüyorum evet ben bu kadınlardan çok örnek gördüm bu memleket te hem çevremde hem de biraz okuyup yazan biri olarak gündem de

çalışmak istediği halde çalıştırılmayan eşi içki alemlerinden paralar harcarken çocuklarını ihmal eden eşine şiddet uygulayan erkek egemen bir tapolumda yaşıyor kadınlarımız hala

yeni yeni gözü açılıyor kırsal kesimde ki kadının kızın..

tüm bu gerçekler ortadayken benim birde hakaret ettiğim sonucuna kapılanlar kendi dünyasında belki de kendi dünyasında bile inkarcı olan ve yine dediğim gibi her olayı üstüne alınırmış gibi yaşayan arkadaşlar olaraka görüyorum

beni muhatap almanızın önemi yok ben sizi muhutap alırım o kadar yüksek gönüllü değilim şükür ki..

ve tekrar ediyorum kendi eğitimini öğretimini tamamlamış maddi gücü yine kendi varlığından alan bir kadının çalışmayı tercih etmemesi doğaldır hatta doğrudur bile diyebilirim çalışmaya ihtiyacı olan kadınlar adına..

fakat hayatta kendini yetiştirme ihtiyacı görmemiş sadece zengin bir koca bulmaya programlanmış geliceğine hiç bir yatırım yapmamış bir kadın kötülüğü kendine yapar bu kadınların büyük bölümü aldatılır susar dayak yer susar aşağılanır susar çünkü artık 35 ini geçmiştir erkek eline bakmaya alışmıştır sudan çıkmış balık gibi olmak istemez ve üç maymunu oynar bu da iddiamdır..

bu kadınları sizin yaşadığınız sitelerde yok diye bu gerçek yok demek değildir...

anne olmak doğurmakla baba olmak para vermekle olmaz

anne isen zaten o çocuk adına önce kendini geliştirmeli bilinçlenmesilisin diye düşünürüm hep

çalışan arkadaşların şikayetlerine gelince evet gerçekten üzülüyorum anlıyorum çok zor şartlarda kadın çalışıyor hem evin hem işin arasında eziliyor belki ama o iş sayesinde geliceğinin planlarını kurarken önce kendine güveniyor..

bu tartışmayı daha fazla uzatmayacağım

beni anlayan anlamıştır diye düşünüyorum

kimseyi asla küçümsemiyorum annem akşama kadar çalışır sabahlara kadar da bez yıkar temizlik yaparmış

ben dönem dönem iş bulursam çalışan hala istediğim işi yapabilmeyi umut eden ve evliliğinin büyük bir kısmını ev hanımı olarak geçiren biri olarak anlatmak zorunda olmasamda gerçekten anlayışlı bir eşe sahip olduğum halde yine de çalışmak gerektiğini düşünen biriyim

bu arada özgüven konusuna gelince evet özgüven önce insanın içinde olur katılıyorum ama yazdıklarımı çarpıtmaya o kadar meyilli ki bazı arkadaşlar hala oraya takılmışlar ben özgüveni artırır dedim zaten ve anlattım yine aynen işinde bir basamak başarılı olmak gibi ya da çocuğunuza çok çabuk tuvalet eğitimini verebilmeniz gibi bir özgüven artışı...

Arkadaşlar dileyen çalışır, dileyen çalışmaz, herkesin kendi bileceği iş....kim nerede nasıl mutluysa o şekilde devam eder hayatına...
çalışan da çalışmayanda hayattan cevabını alır, münakaşaya gerek yok....

7 yıl çalışma hayatımdan sonra zorunlu olarak ayrıldım ve 9 yıldır çalışmıyorum ama asla kendimi bir ev kadını kabul edemedim bana göre değil,ben çalışan bir kadın olmalıyım dedim hep
iş arıyorum son birkaç yıldır ama bana uygun bir iş bulamıyorum ne yazık ki
bu yıl kpss ye girmeye karar verdim gerçi yaş engeli olacak ama yine de denemek istedim bir yere yerleşemezsem de seneye mutlaka bir iş bulmak istiyorum artık
kadınlar özellikle de isteyenler mutlaka çalışmalı diye düşünüyorum

çalışmayan kadını çalışandan üstün görmekse gerçekten aptallık ve saygısızlıktan başka birşey değildir

çalışmayan kadını çalışandan üstün görmekse gerçekten aptallık ve saygısızlıktan başka birşey değildir

bu dediğiniz saygısızlık veya sizin tabirinizle! aptallik olmuyor mu?
illa bir taraf üstün olmak zorunda mı?
niye sunu anlayamiyorsunuz;siz evde oturmak bana göre değil derken calismak bana göre değil diyenleri neden kabul etmiyorsunuz?bu herkesin kendi secimi değil mı?
neden illa biri birinden üstün olmak zorunda?
ikisi de üstün falan değil..ne çalışmayan çalışandan ne de çalışan çalışmayandan..
bende bunu anlamıyorum illa bir yarış icine giriliyor..
ne gerek var buna?
ne güzel demişsiniz evde oturamiyorum diye belli ki evde oturmak size mutsuzluk veriyor..
misal;bende çalışamıyorum,çalıştığımda mutsuz oluyorum..
fark ne bunda?sizi benden üstün yapan ne şimdi?

Katılıyorum. Hatta benzer bir konuda daha yorumumu belirtmiştim.

Back
X