• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alan değişikliği

Eğer burada bir aof yetkilisi varsa benim gibi okumak isteyenler için de Diyetisyenlik bölümü açar mısınız?
Nolur kimseye "Beslenme Uzmanı" olmayacağım.
Sadece kendime danışmanlık hizmeti vereceğim.
Sevabına acar mısınız?

Çok okumak istiyorum..
Sevabına açın lütfen.. :halay: :rolleyes: :oops:
Yaaa ben iki senelik mezun olmama ragmen gecis yapamıyorum
Bu arada saglikli beslenme koclugu var onu deneyebilirsin :) gerekli temel saglikli beslenme konularini aliyorsun her halükarda.

2. Üni kapsamında psikoloji açılırsa ben de okurum.psikolog olacağımdan değil. Psikoloji bilmek bana mesleğime çok şey katacaktır.
Kaldı ki açıktan okuyan çoğunluk böyle olacak.
Bir de psikolojiden mezun olunca iş bitmiyor daha bir sürü kurs sertifika programına katılıyorlar. Yani açıktan psikoloji okuyan pek çok kişi böyle şeylere kalkışmz

Yaaa ben iki senelik mezun olmama ragmen gecis yapamıyorum
Bu arada saglikli beslenme koclugu var onu deneyebilirsin :) gerekli temel saglikli beslenme konularini aliyorsun her halükarda.
Nerede açık öğretimde mı? :rolleyes:
Keşke olsa buradaki çoğu kadın okurdu. Güzel olurdu.
Kocluksa özeldir gerçi..

Sizin bölüm ne .. niye geçiş olmuyor?

Oğlum geçen yıl eşit ağırlıktan girdi sınava.
Çok parlak bir sonuç ve yüksek puan elde edemedi buna rağmen adı duyulmuş bir kaç özel üniversitenin psikoloji bölümüne girebiliyordu hatta %50 burslu bile girebileceği okul vardı.
Oğlum çok azimli ve yıllarca okuyup eğitimlere katılacak bir genç değil.
Sadece lisans eğitimi ile de terapist olunmuyor ülkemizde, ya klinik yüksek lisans yapacaksınız ya bilinen enstitülerden ek eğitim alacaksınız, bunların hepsi de maddiyat ve zaman istiyor.

Bunları masaya yatırınca psikoloji bir alternatif olmaktan çıktı.
Oğlum tekrar ilk düşüncesi olan sayısala döndü ve yurtdışında okumak istediğini söyledi.
Gerekli evrakları hazırladık bir AB ülkesindeki teknik üniversitenin hazırlık bölümüne kabul edildi.

Bundan sonrası tamamen oğlumun gayretine ve kişisel gelişimine bağlı.
Eğitim dili İngilizce olacak yanında bir dil daha öğrenirse 1-0 öne geçer.
Yazılım mühendisliği okuyacak üzerine yapay zeka yükseği yaparsa 2-0.
Okurken ek beceriler edinirse 3-0,
part-time çalışırsa 4-0,
iyi bir yerde staj yaparsa 5-0,
kişisel-mesleki bağlantılar kurarsa 6-0,
Farklı faktörler eklenerek böyle devam eder.

Haaa bunların hiç birini yapmaz sadece bölümünü bitirmeye uğraşır bir yandan da alemlere akarsa sıradan bir mühendis olur
kös kös ülkeye döner.
Ne yapsam da iş bulsam diye düşünür.
Hesap kitap ortada...

Sanki her psikolog çok iyi gibi ben 2 sene önce sordum bana seansini 500 lira dedi herkes ne kazanıyordu seansı 500 lira benim açıkçası o parayı verince daha çok psikolojim bozulur ne yaptım aldım semaveri gol kiyisina gittim mis gibi stres kalmadı tertemiz birde hamam bitti gitti birde trendyola girdikmi tamamdır ahahahh😎💜

Nerede açık öğretimde mı? :rolleyes:
Keşke olsa buradaki çoğu kadın okurdu. Güzel olurdu.
Kocluksa özeldir gerçi..

Sizin bölüm ne .. niye geçiş olmuyor?
Googledan aratin online programlar da var
Ben gida teknikeriyim ama bölüm adi gida teknolojisi değil daha spesifik bir adı var ve bizim geçişimiz yok diyetisyenlige. Gıda mühendisliğine de puanım yetiyor Dgs ile ama ikinci öğretimi birkac yerde var, amirler zaten izin vermez okumaya...

• Beğen
Reactions: 000
Googledan aratin online programlar da var
Ben gida teknikeriyim ama bölüm adi gida teknolojisi değil daha spesifik bir adı var ve bizim geçişimiz yok diyetisyenlige. Gıda mühendisliğine de puanım yetiyor Dgs ile ama ikinci öğretimi birkac yerde var, amirler zaten izin vermez okumaya...
Teşekkür ederim.. :KK9:
Bölümünüz de güzelmiş..
Keşke izin verseler de okusanız..

Benimki tamamen kendime faydası olsun..
Bir de beslenme alanı ilgimi çekiyor.
Malum bir de kilo aldım bu pandemide..
Habire cips çikolata vs..:oops:
Bir bakayım netten..

Üniversite sınavına niye girip ter döküyor o zaman bu kadar genç insan?

Yahu ben de onu yazdım. Hacettepe veya ODTÜ psklıji okuyan bir danışman mı gidersin AÖFlü birine mi? Sen kendi yoluna bakıcaksın. Şu ülkede, şu dünyada her diplomanın değeri aynı değil ki.

Ben yazılımdayım, benim yaptığım işi 1/4ü fiyatına yapan diplomalı diplomasız tonla Hint var. Adam gibi yaptırmak isteyenler parasını verip bana yaptırıyor. Elimizde bir şeyler olsum yalap şap olsa da olur diyen de Hinte gidiyor. Şu yazdıklarına göre ben ne yapayım kendimi mi öldüreyim😂😂

Biz herkes mümkün olduğunca okusun, kendini geliştirsin diyoruz, siz "Hağğyııır biz işsiz kalırız" diyorsunuz.
Gören de %3'lük dilimden girdiniz sanacak okulunuza ya da siz çalışmak istedikçe elinizi bağlayacaklar sanki.
Okumak her şeyden önce vizyon sahibi yapar insanı. Bu bile yeter.
Bir yüksek lisans öğrencisi olarak en iyi sizin bilmeniz gerek bunu.

Teşekkür ederim.. :KK9:
Bölümünüz de güzelmiş..
Keşke izin verseler de okusanız..

Benimki tamamen kendime faydası olsun..
Bir de beslenme alanı ilgimi çekiyor.
Malum bir de kilo aldım bu pandemide..
Habire cips çikolata vs..:oops:
Bir bakayım netten..
Valla ben şu kilo konusunu rafa kaldirdim yillarca diyet yap 2 ver 5 al sıkıldım burada diyet bölümü editörlüğü yapmisligim bile var :KK70:
Aman saldim.cayira mevlam kayira modundayim benim beynim yoruldu bu diyet işlerinden :)

Üniversite sınavına niye girip ter döküyor o zaman bu kadar genç insan?
Sınavsız geçenler zaten o sınava girip ter dökmüşler vakti zamanında. 4 yıllık lisans eğitimini bitirmişler 2.üniversite kapsamında kayıt oluyorlar.. Lise den sonra girecek olanların üniversite sınav puanına bakılıyor. Bu arada bende auzef te okuyorum. Sınavsız kayıt oldum. 4 yıllık mezunlara tavsiye ederim. Tekrar üniversite okumak değişik ve güzel bir duygu:KK39:

Ben de mezun olmama 2 ay kala yasalar değişti, okudugumuz alandaki yetkilerimizin çoğu elimizden alındı. Yakin alan mezunları sırf 4 yillik mezun diye benden üstün. Hatta benim bölüme yakin açıköğretimde bolumler acildi onlar devlette benle ayni hakka sahip ve ayni isi yapiyoruz ama bilgi sıfır! Halbuki ben laboratuarda saatlerce ayakta ders isledim. Yani kizsak da üzülsek de durum degismiyor maalesef.

Öyle maalesef. Hiçbir şey stabil değil ki yaptığımız planlar tutsun. Anı yaşıyoruz, gelecekte ne çıkarsa bahtımıza.

Ben 11 sene önce üniversiteye başladığımda "mimarlık 5 sene olacak, 4 senelik mezunların imza yetkisi alınacak. O yüzden mutlaka yüksek lisans yapın" diyorlardı. 11 sene geçti, hala aynı şeyi söylüyorlar. Belki onu da yaparlar bir gün, zaten deniyorlar.
Ama ne fark edecek onu da anlamıyorum.
Piyasa mimar olmayıp projecilik yapan, bin liraya bir mimar bulup imza attıran insanlarla dolu.
Benim yetkilerim zaten korunmuyor ki.
Ben yapmadım yüksek lisans. Bir gün imza yetkimi alırlarsa ben de birini bulup imza attırırım ne yapayım :)

Psikoloji diploması bile olmayan kadın senelerce bu işin ekmeğini yedi, tv programlarına çıktı. Foyası ortaya çıkınca da hiçbir şey olmamış gibi devam etti hayatına.
Her şey bitti de tek dert aöfde okuyanlar sanki.

2. Üni kapsamında psikoloji açılırsa ben de okurum.psikolog olacağımdan değil. Psikoloji bilmek bana mesleğime çok şey katacaktır.
Kaldı ki açıktan okuyan çoğunluk böyle olacak.
Bir de psikolojiden mezun olunca iş bitmiyor daha bir sürü kurs sertifika programına katılıyorlar. Yani açıktan psikoloji okuyan pek çok kişi böyle şeylere kalkışmz
Ben de mesleğim için okumayı düşünüyorum. Çünkü sosyal olayları değerlendirebilmek için psikoloji ilmi bilgisine de ihtiyaç duyuyorum. Konu sahibi sayesinde haberdar olduk 😂Gerçi internette de görmüştüm.

9 eylül hukuk mezunu arkadaşımı asgari ücretle çalıştırmak istediler ayrıca Hukuk fakültesini bitirdikten sonra avukatlık yapılması için sadece staj yetmeyecekmiş bir de sınav koyacaklarmış.Yargı paketinde detaylar yazıyordu.Hukuk bölümüne geçiş yapmanızı mantıklı bulmuyorum.Psikolojiyi de bitirdiler,orda kalmanız da mantıklı değil.Ülkede tıptan başka garanti iş bulunacak bölüm bırakılmadı resmen

tarihleri bulamadım.Denk gelirse haber veririm yine.
Eki Görüntüle 2663841
Marka iletişimi mi? La o da bizim isimiz, tek tek bolum aciyorlar bizim alan kapsamindaki her sey icin :D

E o bölümler açıldı diye diğerlerine tepki göstermeyelim mi? Psikoloji ruh sağlığıdır herkes okuyabilecekse neden insanlar üniversite sınavına girdi ter döktü ? Evde yata yata okunacaksa insanlar neden kendini harap etti? Sırf konu komşuya ben de psikoloji okudum demek için o kadar insanın emeği heba ediliyor. Atanamayan kaç öğretmen intihar etti insanlar emeklerinin peşinde herkese kolay geliyor konuşması. Ben zaten devlete atanmak istemiyorum yüzde seksen yurt dışına çıkacağım ama bu ülke gündemine kulak tıkamamı gerektirmiyor bence. Hukuk aöf de açılırsa zaten şaka gibi bir şey olur.
E ben de sinava girip ter doktum. Dört sene okudum, hatta Erasmus'a gittim bir donem de yurtdisinda okudum.

Aofte ayni isimle benim meslegim hem iki yillik hem yanlis bilmiyorsam dort yillik bolum olarak var.

Evet psikolojinin aofte olmasi sacma bir sey ama bu sahsiniza yapilan bir sey degil. Sosyal mesleklerin çoğu ayni dertten muzdarip.

Benim yerime kendini hic gelistirmemis bir aof mezununu alacak isveren de kendi bilir. Ha ayrica ne aof mezunlari var bazi sinif arkadaslarimi cebinden cikarir, o ayri.

Siz dort yillik okuyup hatta bir de master yapıp lise mezunu müdürün altinda calisiyorsunuz bu ulkede. Siz kendinize yatirim yapin, birakin kim nereden mezun olursa olsun.

Back
X