• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alan değişikliği

Bu dogruysa (ki maalesef dogru anladigim kadariyla) su ulke bitmis demektir:KK43:

Ayy yazdım yazdım sildim. Aklımdakileri yazsam değil site, ülkeden bile banlanırım herhalde.
Kısacası, herkesin kendi mesleği ve içinde bulunduğu sektörle ilgili düşündüklerini düşünüyorum ben de. Yani kendi sektörümün en berbat sektör olduğunu :)
Diyeceklerim bu kadar :110:

Ayy yazdım yazdım sildim. Aklımdakileri yazsam değil site, ülkeden bile banlanırım herhalde.
Kısacası, herkesin kendi mesleği ve içinde bulunduğu sektörle ilgili düşündüklerini düşünüyorum ben de. Yani kendi sektörümün en berbat sektör olduğunu :)
Diyeceklerim bu kadar :110:

Ben de yazsam hapse duserim muhtemelen :olamaz: Isin icinde olunca neler neler gorup duyuyorsun aynen yazdiginiz gibi. Spoiler bile yazmam suraya ucunda Silivri var :bicak: Benim de diyeceklerim bu kadar.

Oğlum geçen yıl eşit ağırlıktan girdi sınava.
Çok parlak bir sonuç ve yüksek puan elde edemedi buna rağmen adı duyulmuş bir kaç özel üniversitenin psikoloji bölümüne girebiliyordu hatta %50 burslu bile girebileceği okul vardı.
Oğlum çok azimli ve yıllarca okuyup eğitimlere katılacak bir genç değil.
Sadece lisans eğitimi ile de terapist olunmuyor ülkemizde, ya klinik yüksek lisans yapacaksınız ya bilinen enstitülerden ek eğitim alacaksınız, bunların hepsi de maddiyat ve zaman istiyor.

Bunları masaya yatırınca psikoloji bir alternatif olmaktan çıktı.
Oğlum tekrar ilk düşüncesi olan sayısala döndü ve yurtdışında okumak istediğini söyledi.
Gerekli evrakları hazırladık bir AB ülkesindeki teknik üniversitenin hazırlık bölümüne kabul edildi.

Bundan sonrası tamamen oğlumun gayretine ve kişisel gelişimine bağlı.
Eğitim dili İngilizce olacak yanında bir dil daha öğrenirse 1-0 öne geçer.
Yazılım mühendisliği okuyacak üzerine yapay zeka yükseği yaparsa 2-0.
Okurken ek beceriler edinirse 3-0,
part-time çalışırsa 4-0,
iyi bir yerde staj yaparsa 5-0,
kişisel-mesleki bağlantılar kurarsa 6-0,
Farklı faktörler eklenerek böyle devam eder.

Haaa bunların hiç birini yapmaz sadece bölümünü bitirmeye uğraşır bir yandan da alemlere akarsa sıradan bir mühendis olur
kös kös ülkeye döner.
Ne yapsam da iş bulsam diye düşünür.
Hesap kitap ortada...
ara ara yorumlarda oğlunuzun planlarını yazdığınızı görüyodum, kabul almasına çok sevindim tebrik ederim :nazar: :KK76:

Ben sana daha önce de bölümü bırakmanı önermiştim. Bölümün önü açık olup olmamasından ziyade daha önce hayatınla alakalı açtığın konulardan elde ettiğim izlenimimden dolayı bunun hayırlı olduğunu düşünüyorum senin için. Bölümle de pek yıldızın barışmadı zaten, babanın da seni okutmakta zorlandığından falan bahsettiğin konuların vardı yanlış hatırlamıyorsam.

Hukuk da önü çok açık bi bölüm değil ama bu bölümün sana pek uygun olmadığını düşündüğümü itiraf etmeliyim.

Ben sana daha önce de bölümü bırakmanı önermiştim. Bölümün önü açık olup olmamasından ziyade daha önce hayatınla alakalı açtığın konulardan elde ettiğim izlenimimden dolayı bunun hayırlı olduğunu düşünüyorum senin için. Bölümle de pek yıldızın barışmadı zaten, babanın da seni okutmakta zorlandığından falan bahsettiğin konuların vardı yanlış hatırlamıyorsam.

Hukuk da önü çok açık bi bölüm değil ama bu bölümün sana pek uygun olmadığını düşündüğümü itiraf etmeliyim.
Mantıklı

Bu arada psikoloji bölümü uzaktan okunur mu, diğer bölümlerden farkı nedir buna biraz açıklık getireyim. Çünkü okumak isteyen, bunu hırs yapmış, hatta psikoloji okuyanlara nefret kusup "Size inat okuyacağım ulan" diyen bir kitle de mevcut. Olay "Biz kazandık okuyabiliriz, siz okuyamazsınız kardeşim zekanız yetmez" falan değil aslında. Kendimce biraz açıklamaya çalışayım durumu size.

Psikolojide uygulamalı eğitim şarttır arkadaşlar. Deney, gözlem ve insan ilişkisi gerektiren bir bölüm. Hatta usta-çırak ilişkisi de gerekir, zira uygulamalı derslerde danışana yerini nasıl göstermemiz gerektiğinden tutun ses tonumuza kadar birebir öğretiliyordu. Meslek yasasının hali hazırda olmadığı bir bölümde, uzaktan verilmesi zaten vırt terapisti, zırt terapisti diye yer açan, "danışan" alan sahte psikologların da hali hazırda fazlaca olduğu bir alanı iyice tarumar eder, halk sağlığını tehdit eder. Tamam disiplinlerarası olarak okuyacak olabilir, hobisine okuyacak da olabilir. Ama bunu yapmayacak, kendine yer açmaya çalışacak bir kitle olacağını biliyoruz. Yeterli eğitim verilemezse bu sıkıntı olacak. Özel vıdıbıdı üniversitesi psikoloji bölümünün açıköğretimden farkı aktif katılım gerektiren derslerden mesul olmalarıdır. Bu insanlar staj alacak, klinik psikoloji uygulamalı dersi alacak. Açıköğretimde bu olmayacak, üzgünüm. Bugün psikolojiye okey dersiniz yarın açıköğretime hukuk da açılır, mühendislik de açılır, tıp da açılır. Halihazırda var olan bölümlerin niteliklerini iyileştirmek gerekir. Türk Psikologlar Derneği'nin verdiği akredite boşuna değildir (Dipnot: Yüksek lisansımı akredite edilmiş bir üniversitede yürütüyorum, lisansım akredite edilmemiş ancak çoğunuzun bildiği ve kötü anmadığı bir özel okul.)

Psikopatoloji nasıl tanınır, incelenir ve müdahale edilir, sosyal psikoloji çalışması nasıl yapılır, laboratuvar deneyi nasıl yapılır, etik değerler nedir; bunları lisans eğitimiyle bile stajlar ve uygulamalı eğitimlerle yıllarca işledik. Yüksek lisansla da işlemeye devam ediyoruz. Bunun uzaktan eğitimle verilmesi mümkün değil, çok üzgünüm. Hali hazırda var olan sahte psikologların diploma alarak rahat rahat işlerini yapmalarını sağlayacaktır bu durum maalesef. Uygulamalı olan (özellikle insan üzerinde uygulamalı), staj gerektiren "hiçbir bölüm" uzaktan eğitimle okutulmamalıdır, benim görüşüm bu.

Bölümle ve durumla ilgili pek fikrim yok.
Ama bizim ülkede senelerdir bu yanlış yapılıyor.
Ülkenin teknikere, vasıflı işçiye daha çok ihtiyacı varken herkes çocuğunu avukat, doktor, mühendis, psikolog yapmaya çalışıyor.

Bir alana ihtiyaç olduğunda planlaması yapılmadan, mezunların nasıl yerleştirileceğinin bakılmadan, hatta nereye staja gidecekleri hesaplanmadan üniversite ve bölüm açılıyor.
Yeni açılan özel üniversiteleri hiç konuşmak istemiyorum resmen umut tüccarlığı yapıyorlar.

Valla ben şu kilo konusunu rafa kaldirdim yillarca diyet yap 2 ver 5 al sıkıldım burada diyet bölümü editörlüğü yapmisligim bile var :KK70:
Aman saldim.cayira mevlam kayira modundayim benim beynim yoruldu bu diyet işlerinden :)
Aynen katılıyorum..
Insani yoruyor.
Bende bıraktım ama bırakınca 5 kilo fark etti işte..:KK70:

Ama diyetisyenlik de açılsa okusak güzel olurdu..
Uygulamalı bölüm ama ben uygulamalarımı kendi üstümde denerdim.

Şaka bir yana bu konu bana toplumdaki çifte standartı gösterdi. Başka uygulamalı bölümler olunca olabilir ama başka bir uygulamalı bölüm olacaksa olamaz.
Biz böyleyiz işte. Ondan bize dokunmayan yılan bin yaşasın modundayiz.

2 sene önce çocuk gelişimi açılırken kimsenin gıkı çıkmadı. Çocukların ilk eğitimi ne kadar önemli çok kritik kimse demedi..staj var yeter dendi. Ee gün olur devran döner işte. Ben o zamanda ya hep ya hiçtir demiştim çevreme. Sen bir uygulamalı alanda durumu esnetirsen bundan her bölüm nasibini alir.

Önce psikoloji sonra hukuk açılacak.

Bir tek tip kalacak.

Bölümle ve durumla ilgili pek fikrim yok.
Ama bizim ülkede senelerdir bu yanlış yapılıyor.
Ülkenin teknikere, vasıflı işçiye daha çok ihtiyacı varken herkes çocuğunu avukat, doktor, mühendis, psikolog yapmaya çalışıyor.

Bir alana ihtiyaç olduğunda planlaması yapılmadan, mezunların nasıl yerleştirileceğinin bakılmadan, hatta nereye staja gidecekleri hesaplanmadan üniversite ve bölüm açılıyor.
Yeni açılan özel üniversiteleri hiç konuşmak istemiyorum resmen umut tüccarlığı yapıyorlar.
Bir de firmalar ara eleman bulmakta zorlanirken, bir sürü tekniker teknisyen is bulamıyor.
Sebepleri cok aslında. Mesela tekniker biri de üstüne cesitli sertifika eğitimleri ile kendini geliştirirse alaninda iyi yerlere gelebilir ama bunu yapan az çünkü maddi durumlar da ortada. Herkes ekmek derdinde.
Is verenler de az elemanla cok is döndürme pesinde yani bir tekniker sadece kendi işini değil bir cok.angarya isi de yapmak durumunda bırakılıyor.
Devlette de itibarimiz kalmadi tekniker olarak...
Yani dediginiz gibi konu bölüm açmaktan daha ötede bir sey, istihdam alanlari da saglanmali.
Aynen katılıyorum..
Insani yoruyor.
Bende bıraktım ama bırakınca 5 kilo fark etti işte..:KK70:

Ama diyetisyenlik de açılsa okusak güzel olurdu..
Uygulamalı bölüm ama ben uygulamalarımı kendi üstümde denerdim.

Şaka bir yana bu konu bana toplumdaki çifte standartı gösterdi. Başka uygulamalı bölümler olunca olabilir ama başka bir uygulamalı bölüm olacaksa olamaz.
Biz böyleyiz işte. Ondan bize dokunmayan yılan bin yaşasın modundayiz.

2 sene önce çocuk gelişimi açılırken kimsenin gıkı çıkmadı. Çocukların ilk eğitimi ne kadar önemli çok kritik kimse demedi..staj var yeter dendi. Ee gün olur devran döner işte. Ben o zamanda ya hep ya hiçtir demiştim çevreme. Sen bir uygulamalı alanda durumu esnetirsen bundan her bölüm nasibini alir.

Önce psikoloji sonra hukuk açılacak.

Bir tek tip kalacak.
Zaten hukuk açıköğretim gibi olmuş cok duydum adalet okuyup hukuka geçmek isteyen ve nasılsa devam zorunlulugu yok diyip okuyan.
Çocuk gelisimi okuyup ben cocuk gelisimciyim diyen ama benim cocugum olmadigi ve egitim almadigim halde bildiklerimi bilmeyen o kadar kisi var ki...
Çünkü sadece diploma yetmiyor, hic bir alanda yetmez. Okuyarak, arastirarak desteklemek gerekiyor.
Mesela ben psikolojiyi ders olarak aldim ve bununla ilgili kitaplar da okurum, insanları da gözlemlerim. Tabii ki psikolog degilim, uzman gibi ahkam kesemem ama empatiden yoksun hatta kendi fikirlerine ters olanlari yanlis yönlendiren insanlar olduğunu da gözlemliyorum. Öyle sahte de değiller, özellikle Kıbrısta ya da adı duyulmamis bir üniversitede okuyup kendini üstün gören birkac insan tanıdım.
Şahsen aofte psikoloji okursam, teori kadar pratik anlamda da kendimi geliştirmek isterdim (imkanım ölçüsünde).

Bir de firmalar ara eleman bulmakta zorlanirken, bir sürü tekniker teknisyen is bulamıyor.
Sebepleri cok aslında. Mesela tekniker biri de üstüne cesitli sertifika eğitimleri ile kendini geliştirirse alaninda iyi yerlere gelebilir ama bunu yapan az çünkü maddi durumlar da ortada. Herkes ekmek derdinde.
Is verenler de az elemanla cok is döndürme pesinde yani bir tekniker sadece kendi işini değil bir cok.angarya isi de yapmak durumunda bırakılıyor.
Devlette de itibarimiz kalmadi tekniker olarak...
Yani dediginiz gibi konu bölüm açmaktan daha ötede bir sey, istihdam alanlari da saglanmali.

Zaten hukuk açıköğretim gibi olmuş cok duydum adalet okuyup hukuka geçmek isteyen ve nasılsa devam zorunlulugu yok diyip okuyan.
Çocuk gelisimi okuyup ben cocuk gelisimciyim diyen ama benim cocugum olmadigi ve egitim almadigim halde bildiklerimi bilmeyen o kadar kisi var ki...
Çünkü sadece diploma yetmiyor, hic bir alanda yetmez. Okuyarak, arastirarak desteklemek gerekiyor.
Mesela ben psikolojiyi ders olarak aldim ve bununla ilgili kitaplar da okurum, insanları da gözlemlerim. Tabii ki psikolog degilim, uzman gibi ahkam kesemem ama empatiden yoksun hatta kendi fikirlerine ters olanlari yanlis yönlendiren insanlar olduğunu da gözlemliyorum. Öyle sahte de değiller, özellikle Kıbrısta ya da adı duyulmamis bir üniversitede okuyup kendini üstün gören birkac insan tanıdım.
Şahsen aofte psikoloji okursam, teori kadar pratik anlamda da kendimi geliştirmek isterdim (imkanım ölçüsünde).
Çok haklısınız
Özel sektördeki kimse hakkını kazanamıyor.
Çok iş az para felsefesini benimsemiş durumda hepsi

abi bak seninle surda anlasamiyoruz, ben berkeley mezunuyum, biri cikip dese ki “artik dunyanin her yerinde gecerli olacak bir bilgisayar muhendisligi diplomasi var, bu diplomayi almak icin sinava girmeye gerek yok, okula gitmeye de gerek yok uzaktan egitim alabileceksiniz“ bir tarafima takmam bile. cunku ben zaten en iyi egitimi almisim, o adam o diplomayi alinca benim seviyeme gelmek icin coookkk calismasi gerekecek. yahu calisip da benimle ayni seviyeye geliyorsa gelsin benimle googleda calissin ben bunu neden kompleks haline getireyim ki?

mit’den diploma alan da muhendis, karstan diploma alan da muhendis. oyle dusun. kendi egitimine guveniyorsan, insanlarin diplomasinin adi neden bu kadar onemli?

ki zaten bunu ikinci universite olarak okuyacak insanlar zaten sinavla alinmayacaklarmis yeni ogrendim ben de. o insanlar buyuk ihtimal disiplinlerarasi calismak icin alacaklar o diplomayi. ilk universite olarak okumak mumkun olacak mi bilmiyorum ama eger olacaksa o da sinavla alir ve emin ol kiytirik vakif universitelerinden daha yuksek olur puani. at fava bekle bu mesaji.
of eski konuma bakarken karşıma bu konu çıktı ve şu yorum beni gülmekten yerlere yatırdı SŞCLDLFL aynen berkeley mezunusun kanka. en zengin, en doktor babalı, en en en sensin. çakma feriha. mitten diploma alan da mühendis falan yazmıs bi de tedaviliksin kesin okuyosundur buraları karşına çıkar inş :D

İyi günler. Ben klinik psikoloji üzerine yüksek lisans yapıyorum fakat son dönemlerde çıkan AÖF meselesi meslek itibarını zedelemeye başladı. AÖF gruplarında dönen muhabbetlere aşinayım kendini psikiyatrist olacak sananlardan tutun ilerde 50 tl ye terapi yaparız sürümden kazanırız diyen bile var. Bizim ülkemizde bilime verilen değeri görmüş oldum. Bir de tüm ülke bu bölümü okumak istiyormuş sanırım çok ilginç. Devlette bin yirmi bin civarı alan bu bölümün öğrencilerine yapılan haksızlık canımı çok sıktı. Alan değiştirmeyi farklı bir bölüm okumayı düşünüyorum. Şuan yaşım 23 24 olmak üzereyim. Sizce bu saatten sonra mantıklı mı? Sanırım Hukuk okuyacağım düşündüğüm bölüm olarak.
Hukuk okuma da ne okursan oku. Zanginsen hukuk oku aksi halde şuanda iş bulma çok zor hukukta... Ya da çok çok yüksek torpilin olacak da hakim savcı olacaksın. O torpille o mesleğe girince de helal mi olur kazanç tartışılır. Ya da sana torpil yapan arayıp benim şu işi cöz talebinde bulunur mu bulunur.
Yeni birşey okuyacaksan evrensel olmalı sağlık gibi mühendislik gibi birşey

Hukuk okuma da ne okursan oku. Zanginsen hukuk oku aksi halde şuanda iş bulma çok zor hukukta... Ya da çok çok yüksek torpilin olacak da hakim savcı olacaksın. O torpille o mesleğe girince de helal mi olur kazanç tartışılır. Ya da sana torpil yapan arayıp benim şu işi cöz talebinde bulunur mu bulunur.
Yeni birşey okuyacaksan evrensel olmalı sağlık gibi mühendislik gibi birşey
Eski konuymuş

of eski konuma bakarken karşıma bu konu çıktı ve şu yorum beni gülmekten yerlere yatırdı SŞCLDLFL aynen berkeley mezunusun kanka. en zengin, en doktor babalı, en en en sensin. çakma feriha. mitten diploma alan da mühendis falan yazmıs bi de tedaviliksin kesin okuyosundur buraları karşına çıkar inş :D
Kişiden bağımsız, söylediği tek yanlis cümle yok içerikte. Yalnız vanilin ben senin psikoloji mezunu olduğunu ve hatta klinik yüksek yaptigini asla düşünmezdim. Çok şaşırdığım bir konu oldu gerçekten 😬

Kişiden bağımsız, söylediği tek yanlis cümle yok içerikte. Yalnız vanilin ben senin psikoloji mezunu olduğunu ve hatta klinik yüksek yaptigini asla düşünmezdim. Çok şaşırdığım bir konu oldu gerçekten 😬

Ben de çok şaşirdim. 😬 Asla aklima gelmezdi.
Astoria da (bildigim kadariyla psikologtu) bölümü birakmasini soylemis zaten.

Konu yeniden canlanmis, sunu soyleyeyim ki psikoloji AOF tabi ki sacmalik, ama iyi egitiminiz varsa, kafaniz da calisiyorsa, master da superse zaten AOG mezunu yaninizda yaya kalir. Ben olsam o konuda endiselenmezdim. Yani gercekten terapi arayanlar terapisti arastirip buluyor zaten, AOF mezununa kimse gitmez, bana kalirsa da gitmemeli AOF mezunu birini klinik alanda asla ve asla toplum onune cikmamali. Sacmalik yani, acacak baska bolum mu kalmadi acin AOF tip fakultesi herkes rahatlasin :KK51:

Ben katiliyorum ne yazik ki bu yoruma. Vanilini seevrim ama ikili iliskiler hakkindaki tum yorumlari yanlis. Basbayagi yanlis yani, herkes tarafindan eksileniyor goruyorum:ruh:

Back
X