Bölümle ve durumla ilgili pek fikrim yok.
Ama bizim ülkede senelerdir bu yanlış yapılıyor.
Ülkenin teknikere, vasıflı işçiye daha çok ihtiyacı varken herkes çocuğunu avukat, doktor, mühendis, psikolog yapmaya çalışıyor.
Bir alana ihtiyaç olduğunda planlaması yapılmadan, mezunların nasıl yerleştirileceğinin bakılmadan, hatta nereye staja gidecekleri hesaplanmadan üniversite ve bölüm açılıyor.
Yeni açılan özel üniversiteleri hiç konuşmak istemiyorum resmen umut tüccarlığı yapıyorlar.
Bir de firmalar ara eleman bulmakta zorlanirken, bir sürü tekniker teknisyen is bulamıyor.
Sebepleri cok aslında. Mesela tekniker biri de üstüne cesitli sertifika eğitimleri ile kendini geliştirirse alaninda iyi yerlere gelebilir ama bunu yapan az çünkü maddi durumlar da ortada. Herkes ekmek derdinde.
Is verenler de az elemanla cok is döndürme pesinde yani bir tekniker sadece kendi işini değil bir cok.angarya isi de yapmak durumunda bırakılıyor.
Devlette de itibarimiz kalmadi tekniker olarak...
Yani dediginiz gibi konu bölüm açmaktan daha ötede bir sey, istihdam alanlari da saglanmali.
Aynen katılıyorum..
Insani yoruyor.
Bende bıraktım ama bırakınca 5 kilo fark etti işte..
Ama diyetisyenlik de açılsa okusak güzel olurdu..
Uygulamalı bölüm ama ben uygulamalarımı kendi üstümde denerdim.
Şaka bir yana bu konu bana toplumdaki çifte standartı gösterdi. Başka uygulamalı bölümler olunca olabilir ama başka bir uygulamalı bölüm olacaksa olamaz.
Biz böyleyiz işte. Ondan bize dokunmayan yılan bin yaşasın modundayiz.
2 sene önce çocuk gelişimi açılırken kimsenin gıkı çıkmadı. Çocukların ilk eğitimi ne kadar önemli çok kritik kimse demedi..staj var yeter dendi. Ee gün olur devran döner işte. Ben o zamanda ya hep ya hiçtir demiştim çevreme. Sen bir uygulamalı alanda durumu esnetirsen bundan her bölüm nasibini alir.
Önce psikoloji sonra hukuk açılacak.
Bir tek tip kalacak.
Zaten hukuk açıköğretim gibi olmuş cok duydum adalet okuyup hukuka geçmek isteyen ve nasılsa devam zorunlulugu yok diyip okuyan.
Çocuk gelisimi okuyup ben cocuk gelisimciyim diyen ama benim cocugum olmadigi ve egitim almadigim halde bildiklerimi bilmeyen o kadar kisi var ki...
Çünkü sadece diploma yetmiyor, hic bir alanda yetmez. Okuyarak, arastirarak desteklemek gerekiyor.
Mesela ben psikolojiyi ders olarak aldim ve bununla ilgili kitaplar da okurum, insanları da gözlemlerim. Tabii ki psikolog degilim, uzman gibi ahkam kesemem ama empatiden yoksun hatta kendi fikirlerine ters olanlari yanlis yönlendiren insanlar olduğunu da gözlemliyorum. Öyle sahte de değiller, özellikle Kıbrısta ya da adı duyulmamis bir üniversitede okuyup kendini üstün gören birkac insan tanıdım.
Şahsen aofte psikoloji okursam, teori kadar pratik anlamda da kendimi geliştirmek isterdim (imkanım ölçüsünde).