Alan değişikliği

Ben de çok şaşirdim. 😬 Asla aklima gelmezdi.
Astoria da (bildigim kadariyla psikologtu) bölümü birakmasini soylemis zaten.

Ben katiliyorum ne yazik ki bu yoruma. Vanilini seevrim ama ikili iliskiler hakkindaki tum yorumlari yanlis. Basbayagi yanlis yani, herkes tarafindan eksileniyor goruyorum:ruh:
Her yorumundan sonra ağzım açık kalıyor gerçekten. Bazen mesela bazı insanlara tanı koyuyor ve gerçekten o konuda güzel çıkarımlar yapıyor. Şu şu sebepten böyle yapıyor olabilirsiniz, şöyle bir rahatsızlık var bakın falan diyordu demek mesleki bilgiymis.

Ama konu insan ilişkileri, sosyal kodlar falan olunca iş tersine dönüyor. Yazdığı her ama her kelime, her fikir nasil bu kadar yanlis olabilir? Hani yasi küçük olsa sıfırdan bildiğin her şeyi silip yeniden hayata basla diyeceğim.

Açık öğretim psikoloji var mı? Bir ara vardı da dalga geçiyorlardı hatta. Kaldı mı acaba. Konuyu gördüm bir okuma hevesi aldı beni 🤭🤭

Kişiden bağımsız, söylediği tek yanlis cümle yok içerikte. Yalnız vanilin ben senin psikoloji mezunu olduğunu ve hatta klinik yüksek yaptigini asla düşünmezdim. Çok şaşırdığım bir konu oldu gerçekten 😬

Ben de çok şaşirdim. 😬 Asla aklima gelmezdi.
Astoria da (bildigim kadariyla psikologtu) bölümü birakmasini soylemis zaten.

Ben katiliyorum ne yazik ki bu yoruma. Vanilini seevrim ama ikili iliskiler hakkindaki tum yorumlari yanlis. Basbayagi yanlis yani, herkes tarafindan eksileniyor goruyorum:ruh:
Ben konuya yorum bile yazmisim ama unutmusum vanilinin psikoloji okudugunu. Konu hortlayinca fark edip tekrar sasirdim.
Terzi kendi söküğünü dikemiyor demek ki.

Ben konuya yorum bile yazmisim ama unutmusum vanilinin psikoloji okudugunu. Konu hortlayinca fark edip tekrar sasirdim.
Terzi kendi söküğünü dikemiyor demek ki.

Kendi söküğü degil ki baskalarina verdigi iliski tavsiyeleri de sıkıntılı oluyor çoğu zaman. 😬 Arada hak verdigim olsa da genelde garip buluyorum acikcasi.bir cok kisi ayni fikirde sanirim.

Kişiden bağımsız, söylediği tek yanlis cümle yok içerikte. Yalnız vanilin ben senin psikoloji mezunu olduğunu ve hatta klinik yüksek yaptigini asla düşünmezdim. Çok şaşırdığım bir konu oldu gerçekten 😬
mit ve berkeleyi yazabilmek için araya birkaç mantıklı cümle serpiştirmiş de ülkede kaç mühendis oraların kapısından geçmiştir ki. bi dönem insan kaynaklarında çalıştım gelen başvuruların çoğu özel ünilerden ya da adı sanı duyulmamış devlet ünilerindendi. odtülü itülü olanlar beyin göçü yapıyor nitelikli insanlar yurt dışına gidiyor diye üzülüyoruz sebebi üniversite mezunu olmanın bilerek kıymetsiz hale getirilmesi. hukuk da aynı şekilde. babadan zengin olan basıyor diplomayı hem de koçtan sabancıdan. sonra açıyor mis gibi bi ofis keyfine bakıyor. ekonomik seviyesi yetersiz ama zeki çocuklar da bunların ofisinde staj yapabilmek için yırtınıyor bir de aşağılanıyorlar. kendini geliştirene her kapı açık olayı o kadar kolay değil artık maalesef. tabii ki kendini geliştirmek çok çok önemli ama ben bu konuyu açtığımda bireysel düşünüp açmamıştım. diploma değersizleştirmenin alt metni beni rahatsız ediyordu sadece.
sassynin kendine çizdiği profil öyle uç ki ne dese bana geçmiyordu zaten. bi ara kendi nişanlısı iktidar yanlısı diye bunun savunmacılığını falan yapıp ben siyaset konuşmuyorum domates alamayan da yaşamasın tarzı söylemleri vardı. hepsi kolpa zaten komplekslinin biri. yetişkin bi kadın olup 2 yorumundan birinde babasının arkasına sığınması falan aklıma geldikçe irite oldum skcsklfsl

Kendi söküğünü de dikemiyor ki. Hatta bir ara kendisi diyordu niye olmuyor diye.
Kurumda altı psikologla dip dibe çalışıyorum. Maalesef onlarcasını da iş dolayısıyla tanıyorum. Psikolog arkadaşlar kusura bakmasın ama %90’ı beş para etmez. Sökük dikmek şöyle dursun yeni sökükler açma potansiyelleri var.

Kendi söküğü degil ki baskalarina verdigi iliski tavsiyeleri de sıkıntılı oluyor çoğu zaman. 😬 Arada hak verdigim olsa da genelde garip buluyorum acikcasi.bir cok kisi ayni fikirde sanirim.
ya mesela sizce benden hoşlanıyor mu diye konu açıyorlar ben de git konuş iletişim kur diyorum. çoğu kişiye bu garip geliyor ne alaka kendini madara mı etsin adamın ilgisi olsa kendisi gelip konuşur vs.
ama biliyorum aylaarca o adamı düşünmeye devam edecek nitekim öyle oluyor tekrar konu açıyorlar. gidip konuşsa diyalog kursa evde oturup bunu düşünmekten iyi. başka da diğerlerinden ayrı tarzda yaptığım bir yorum yok. genelde diğer yorumlarla benzer oluyor.
birkaç üye var ilişkileri yolunda gitmeyen. herkes diyor ki saf mısın salak mısın bu adam senden hoşlanmıyor. sonra bakıyorum üyenin eski konularına, her şeyi abartan biri. çoğu ilişkisinde otu çöpü kafaya takmış falan. ben de akışına bırak, istersen bi de şöyle dene yine olmazsa ayrıl diyorum. hepsi bu.

Kurumda altı psikologla dip dibe çalışıyorum. Maalesef onlarcasını da iş dolayısıyla tanıyorum. Psikolog arkadaşlar kusura bakmasın ama %90’ı beş para etmez. Sökük dikmek şöyle dursun yeni sökükler açma potansiyelleri var.
insanların anlamadığı bir şey var psikologların tek kimliği psikolog olmak değil. robot değiller. duyguları var, hataları var. ama mesleki çerçeve ayrı bir şey. terapi kafaya göre yapılan bir şey değil zaten. pek çok ekol var, süpervizyon almak zorunlu. kuramlara bağlı kalarak terapi yapılıyor. tavsiye ve yönlendirme yok. Misal esra ezm.ci kendi bireysel düşüncelerini danışanlarına aktaran biri. tavsiye veriyor, yargılıyor, bu doğru şu doğru değil diyor. o yüzden tpd'ye kaç kez şikayet edildi.
ama mesleğini doğru yapıyorsa özel hayatı kendini bağlar bana göre. zaten makyavelizm seviyesi düşük oluyor psikoloji öğrencilerinin. bununla ilgili bir çalışma vardı. o yüzden duygusal hayatları garip olabilir belki bilemiyorum genelleme yapamam o konuda.

insanların anlamadığı bir şey var psikologların tek kimliği psikolog olmak değil. robot değiller. duyguları var, hataları var. ama mesleki çerçeve ayrı bir şey. terapi kafaya göre yapılan bir şey değil zaten. pek çok ekol var, süpervizyon almak zorunlu. kuramlara bağlı kalarak terapi yapılıyor. tavsiye ve yönlendirme yok. Misal esra ezm.ci kendi bireysel düşüncelerini danışanlarına aktaran biri. tavsiye veriyor, yargılıyor, bu doğru şu doğru değil diyor. o yüzden tpd'ye kaç kez şikayet edildi.
ama mesleğini doğru yapıyorsa özel hayatı kendini bağlar bana göre. zaten makyavelizm seviyesi düşük oluyor psikoloji öğrencilerinin. bununla ilgili bir çalışma vardı. o yüzden duygusal hayatları garip olabilir belki bilemiyorum genelleme yapamam o konuda.
Duygusal hayatlarını değil mesleki yetersizliklerini eleştirdim zaten.

ya mesela sizce benden hoşlanıyor mu diye konu açıyorlar ben de git konuş iletişim kur diyorum. çoğu kişiye bu garip geliyor ne alaka kendini madara mı etsin adamın ilgisi olsa kendisi gelip konuşur vs.
ama biliyorum aylaarca o adamı düşünmeye devam edecek nitekim öyle oluyor tekrar konu açıyorlar. gidip konuşsa diyalog kursa evde oturup bunu düşünmekten iyi. başka da diğerlerinden ayrı tarzda yaptığım bir yorum yok. genelde diğer yorumlarla benzer oluyor.
birkaç üye var ilişkileri yolunda gitmeyen. herkes diyor ki saf mısın salak mısın bu adam senden hoşlanmıyor. sonra bakıyorum üyenin eski konularına, her şeyi abartan biri. çoğu ilişkisinde otu çöpü kafaya takmış falan. ben de akışına bırak, istersen bi de şöyle dene yine olmazsa ayrıl diyorum. hepsi bu.
Ay gerçekten farkinda degilsiniz dusunce yapinizinin degisikliginin.
Daha gecenlerde bir konudaki yorumunuza istinaden size "neden iliski yurutemedigini anladik" yorumları yapılmadı mi?

Bu durum sizi rahatsiz etmese onemli degil ama bir yandan neden iliskilerinizin yurumedigini de sorguluyorsunuz ve genelde size verilen yanitlar cirillanin dedigi gibi dusunce yapinizin garip ve sıkıntılı oldugu oluyor.

Hayır sadece bahsettigin tarzda yorumlar değil problem. Mesela bir konu anlatılıyor, karşıdaki erkeğin ne düşündüğünü çoğumuz ilk bakışta anlıyoruz ve vakit kaybedilmesin diye böyleyken böyle diye yazıyoruz. Sen ayni konuyu okuyor ve yorum olarak ya belki şöyle böyle olmuştur da ondan yapmıştır, sen yine bi şans ver bilmem ne diyorsun. Hayat öyle binde birlik ihtimalin peşine düşüp bi tane salağın g.tunu kaldırmaya değecek kadar uzun ve kıymetsiz değil. Çok fazla ama ve belkileri olan birisin. Bazen her şey açıktır yani çok fazla başkaları için bahane aramaya gerek yok. Bazen de en normal konularda bu tavrın tam tersini sergileyip yakıp yıkıyorsun. Vakit ve enerji verilmemesi gereken şeylere o kadar fazla mesai harcıyorsun ki fırsat verilmesi gereken yerlerde sabrın kalmadığı için ilişki yürütemiyorsun diye düşünüyorum.

Fosfor gibi parlayan üyelere "Sen yeşil Işık yakmıyorsun ki" diyorsunuz. Ki bu üyeler olmayacak Kişiler için hem gururlarından hem de işlerinden olabilirler. En aklımda Kalan bu

Fosfor gibi parlayan üyelere "Sen yeşil Işık yakmıyorsun ki" diyorsunuz. Ki bu üyeler olmayacak Kişiler için hem gururlarından hem de işlerinden olabilirler. En aklımda Kalan bu
Ay huvese di mi? Yahu kadin hem o çocukla ilgilenmiyordu sadece boşluktan sarmıştı hem de aşırı derecede kendini ortalara atmıştı. Adam zaten kendini çekmiş, orda yapılması gereken g.tunu kaldirmamak. Vanilinin verdiği tavsiye iyiceee kendini ortalara at, adama mesaj at falan.

O uyeler kim hatirlamiyorum ama siz genelde çoook fazla dusunuyorsunuz gereksiz şeylere aklinizi takiyorsunuz. Adamin illa " seni istemiyorum uzaklaş" demesini bekliyorsunuz mesela ama toplumda çoğu kimse bu şekilde iletisim kurmuyor. Size acik acik soylenmedikce karsidaki kisinin her hareketini oturup dusunuyorsunuz o kişiyle vakit kaybediyorsunuz.
Yani bazi durumlarda adamlarin pesine takilip konusmaya soru sormaya gerek yoktur. 🙄
Birinin sevmesi ve sevmemesi çook net cizgilerle bellidir bahane bulmaya yer birakmaz. Bir adam hem sevmiyor hem seviyor gibi davraniyorsa iki arada kalip her haraketinden bisey cikartmaya calismaya "belki seviyordur" a yönlenmeye gerek yok dogru secenek sevmemesidir.

Hukuk öyle geçmeyi düşünüyorum tarzı bir bölüm değil ulkede adaletsizlikler almış başını giderken, özel universitelerin hukuk fakülteleri yüzünden ciciş avukat bombardimani yaşarken , döner +ayran + boşanma davası 20 bin kampanyasina ramak kalmış bir piyasa varken bu şartlar altında yine de akıl alır değil. İlle hakim veya savcı olurum derseniz belki ama ona da sağlam ötesi sağlam ultra kallavi bir dayı lazım, çelik gibi sinir lazım var oğlu var yani .Siz bu şartları sağlıyor musunuz mesela ?

A herkes Sassy'yi atlamış. Yalancı çıktı o, babası falan hepsi kendi uydurmasıymış. Evli kadınmış, hatta üyelere beni ifşa etme diye yalvarmış.

Back
X