- 7 Mart 2010
- 28.022
- 14.077
- 498
- 47
- Konu Sahibi decemberlisa
sgk sını neden yatırmadı babanızEn çok babam zorladı kardesime üniversiteye git diye bir sürü masraf yapıldı yazık gunah o kadar zarar
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
sgk sını neden yatırmadı babanızEn çok babam zorladı kardesime üniversiteye git diye bir sürü masraf yapıldı yazık gunah o kadar zarar
Yazik gercekten hem masraf hem gelecegine engel olmak babanizda hata en bastaEn çok babam zorladı kardesime üniversiteye git diye bir sürü masraf yapıldı yazık gunah o kadar zarar
Babanıza çok kızdım. Kardeşiniz adına çok üzüldüm. Evet, o dönemler tecrübesi olmadığından ötürü az paraya çalışacaktı ancak o zamandan bu zamana 8 senelik tecrübe ve şu an çok iyi bir kazancı olabilirdi. Evladının istikbali ile oynamış. Hoş, kardeşiniz de duruma itiraz edebilirdi ya neyse iş işten geçmiş artık.ne yapacağını şaşırdı vallah, ticaret şansı yok maalesef, babamda diyor artık başının çaresine bak, kendi mesleğini yap diploman var diyor, diploman her kapıyı açar diyor babam erkek kardesime
Babanıza çok kızdım. Kardeşiniz adına çok üzüldüm. Evet, o dönemler tecrübesi olmadığından ötürü az paraya çalışacaktı ancak o zamandan bu zamana 8 senelik tecrübe ve şu an çok iyi bir kazancı olabilirdi. Evladının istikbali ile oynamış. Hoş, kardeşiniz de duruma itiraz edebilirdi ya neyse iş işten geçmiş artık.
Bitirilen bölümle alakalı uzun süredir çalışılmamışsa veya tecrübe yoksa ne yazık ki lise mezunlarından farkı kalmıyor. Eskidenmiş o diploman sana her türlü kapıyı açar düşüncesi.
30 yaşındayım. 4 sene önce üniversiteden mezun oldum. Bitirdiğim bölümle ilgili iş bulamadığımdan, muhasebe alanına yöneldim. Geçen sene, sektör değişikliği yapmaya karar verip, yetiştirilmek üzere ancak ilgilendiğim ilanlara başvurdum. Bir tanesi sürekli yenileniyordu. Sürecin akıbetini öğrenmek için aradığımda bana " Özgeçmişinizi inceledik ama 30 yaşında birine y.üzere pozisyonunu pek yakıştıramıyoruz. Bu pozisyonda tercihimiz genelde yeni mezun veya 24-25 yaşındaki gençler oluyor." dedi. Ben de "Peki, bu işverenlerin yaş takıntısı ne olacak? Belki insanların beklentisi değiştiği için sektör değiştirmek istiyor olamaz mı?" minvalinde karşılık verdim. Sadece haklısınız diyebildi. Bunu kardeşinizin durumunu değerlendirin diye yazdım.
Ne yazık ki belli bir yaştan sonra sektör değişikliği imkansıza yakın.. Keşke olabilse. Sektör değişikliği yapabilenler vardır elbet, onlar da tecrübelerini aktarabilseler ne iyi olur.
malesef artık 30 ve sonrasında bir üst yönetici de o yaşlarda olduğundan, muhtemel gerginlikler nedeniyle işe alım yapmıyorlar düşük pozisyona.
bir arkadaşım da 32de sektör değiştirmek istedi, nereye başvursa bu yanıtı aldı.
Babalar günümüz şartlarında iş bulmanın nasıl.bir şey olduğundan habersizler maalesef. O zamanlarda lise diploman varsa her yerde iş buluyordun. Üniversite diploman varsa hayatın garantiydi. Şimdi bir dayı lazım. Şirketler artık alandaki deneyime ve yaşa bakıyor. Belli yaştan sonra o alanda deneyimsizseniz giremiyorsunuz o işe.babama gore diploması var, her türlü alanında iş bulur
bu mevzu "baba oğlunu yakmış" denecek kadar basit değil bence "oğlanın da yanası varmış"Yapmayin Allah askina 29 yasindaki adamdan bahsediyoruz. Babasinin yaninda calisırken 3 5 kenara atmaliydı. bir anda en zirvede kapanmamistir herhalde giyim magazası baktı isler kotuye gidiyor bunun sonu iyi degil daha kapanmadan is bakabilirdi.
Hatta baska is bakmayı bırakın baktı satislar iyi degil kendi universite bilgisini caliştirıp sosyal medyada giyim magazasınin reklamını yapıp kampanyalar duzenleyip giyim mağazasının musterisini arttirabilirdi iflastan kurtarabilirdi hazir kurulmuş magaza. pandemi doneminde internetten urun satabilirdi vs vs. ama o mucadele ruhu herkeste yok iste. paşa paşa gitmis babasiyla köye.
yani bizim ülkeye mahsus ama gerçekten de bizim ülkemizde azcık bizden büyük olduğuna kanaat ettiğimiz herkese abla/abi derken (batı dillerinde böyle bir kelime yok, hatırlatalım) abiye/ablaya hürmet esasken nasıl olacak o iş? (big sister anca gerçekten biyolojik ablanız oluyor, sister de hemşire/rahibe gibi kadınlar için ; pazarcının "Ayşe abla" demesi kültürlerinde yok adamların).astrojurnal Çok haklısınız . Yaş takıntısı da bizim ülkeye özgü galiba.
nasıl başlarsa öyle devam ediyor ve bir etiket gibi yapışıyor. İnsanlar mutsuz bir iş hayatına mahkum ediliyor. Saçmalık son bulsa keşke.. Babanız kardeşinizi manipüle etmiş ancak dilerim bundan sonraki süreç, kardeşinizin lehine ilerler D decemberlisa .
astrojurnal Çok haklısınız . Yaş takıntısı da bizim ülkeye özgü galiba.
nasıl başlarsa öyle devam ediyor ve bir etiket gibi yapışıyor. İnsanlar mutsuz bir iş hayatına mahkum ediliyor. Saçmalık son bulsa keşke.. Babanız kardeşinizi manipüle etmiş ancak dilerim bundan sonraki süreç, kardeşinizin lehine ilerler D decemberlisa .
biliyor musunuz onu teklif etti kardesim babama, sosyal medyada satıs yapalım ek kar olur diye, babam istemedi, internete güvenmediği için, ürünü alırlarmış parayı vermezlermiş, aylarca kardesim dil döktü