Alanında çalışmayan kardeş

babanız kardeşinize yaptığı müdahalenin sonuçlarına ilişkin iç hesaplaşmasını yapıyordur umarım.
şimdi söyleyeceklerimi yargılama olarak değil, sizi hiç tanımayan ama iyi niyetli birinin fikirleri olarak alın lütfen.

kardeşiniz bir silkelenmesi lazım. hayatına çok müdahale ettirmiş ve sonrasında da bir mücadele ruhu göremiyorum. 29 yaşında bir kadın ya da erkek hayat mücadelesine atılabilir, ancak kardeşiniz babasının ardından köye gitmeyi trcih etmiş. şayet köyde bir işletme vs fikri varsa eyvallah derim ama sorunuzdan anladığım o da yok. dolayısıyla kendisinin bir silkelenmesi lazım. zira alanı yaratıcılık isteyen, yenilik isteyen bir alan ve rekabet biraz dişli.
şu an portfolyosu boş. dolayısıyla önce bir kendine sormalı, ne yapmak istiyor. alanına dönecekse 29 yaşında iş tecrübesi olmayan ve muhtemelen networku de zayıf biri olarak epeyi zorlanacak. başlangıçta stajer olacak vs. o yüzden ya babanıza yardım ettiği gibi başka mağazalarda satış danışmanlığı vs düşünebilir isterse.
eğer daha girişimci bir şey yapacaksa mesela e-ticaret üzerine de olabilir, biraz sahaya dönmek için antreman yapmalı. bu anlamda inanç ayar'ın podcastlerinden yararlanabilir. eğitimler almalı ama podcasti üzerindeki ölü toprağını ücretsiz olarak atabilmesi için önerdim. sonrasında arzu ettiği menzile göre yolunu çizer.
doğru söylüyorsunuz da
köye mecburen gitmiştir

babası evi taşımış, bu çocuğun işi yok, ortada bir ev yok, kısa sürede iş bulma durumu yok. "köye gitmeyi tercih etmiş" değildir o gitmeyip ne yapacak? 0'dan bir ev kurmak ya da şimdiye kadar ev arkadaş olmamış aile evinden kalmış birinin öyle kalacak yer buluvermesi kolay mı (üstelik neredeyse 30 yaşında yeni mezun değil ki öğrenci filan çevresi olsun?). çoğu yerde üniversiteler uzaktan eğitimde diye olan evler bile kapandı. herkes ailesinin yanında...

Malesef baban kardesini yakmis nekadar sacma bir dusunce birde erkek cocuguna calismasina izin vermedi ne demek bunun icin kardesinin izin istemesi bile sacma neden okudu ozaman? Otursun babandan kaybettiği yillari istesin simdi.

doğru söylüyorsunuz da
köye mecburen gitmiştir

babası evi taşımış, bu çocuğun işi yok, ortada bir ev yok, kısa sürede iş bulma durumu yok. "köye gitmeyi tercih etmiş" değildir o gitmeyip ne yapacak? 0'dan bir ev kurmak ya da şimdiye kadar ev arkadaş olmamış aile evinden kalmış birinin öyle kalacak yer buluvermesi kolay mı (üstelik neredeyse 30 yaşında yeni mezun değil ki öğrenci filan çevresi olsun?). çoğu yerde üniversiteler uzaktan eğitimde diye olan evler bile kapandı. herkes ailesinin yanında...

Yapmayin Allah askina 29 yasindaki adamdan bahsediyoruz. Babasinin yaninda calisırken 3 5 kenara atmaliydı. bir anda en zirvede kapanmamistir herhalde giyim magazası baktı isler kotuye gidiyor bunun sonu iyi degil daha kapanmadan is bakabilirdi.

Hatta baska is bakmayı bırakın baktı satislar iyi degil kendi universite bilgisini caliştirıp sosyal medyada giyim magazasınin reklamını yapıp kampanyalar duzenleyip giyim mağazasının musterisini arttirabilirdi iflastan kurtarabilirdi hazir kurulmuş magaza. pandemi doneminde internetten urun satabilirdi vs vs. ama o mucadele ruhu herkeste yok iste. paşa paşa gitmis babasiyla köye.

Halkla ilişkiler zaten zor iş bulunan bir bölüm. Tecrübe çok önemli. Ayrıca iyi kazanan insan sayısı bir elin avucunu geçmez. Her bölümden mezun insan giriyor o işlere ve asgari ücret bile vermeyen o kadar çok büyük ajans var ki.. gerçekçi olmak gerekirse sektörde kariyer zor gibi görünüyor bunca zaman sonra, benim tavsiyelerim şunlar olabilir:

1-google adwords, sosyal medya yöneticiliği gibi online sertifika kursları var (ücretsiz de var) bunlara odaklanıp sosyal medya hesabı yönetebilir bir yerlerde, adwords yapabilir. Bunun için tabi birwz emek verip kendini eğitmesi gerekiyor ama zor işler değil lise mezunları bile yapıyor.

2-kpss ye hazırlanabilir.

3-ingilizcesi iyiyse iyi kötü demeden herhangi bir şirketin dış ticaret departmanına vs girip orada yükselebilir.

doğru söylüyorsunuz da
köye mecburen gitmiştir

tercih etmeye mecbur hissetmiş diyeyim o zaman :)
bu benim kendi penceremden yorumum tabi ki, bahsedilen beyi tanımıyorum o kendini anlatsa hikaye bambaşka olur belki de. ben kendi bilgim görgüm çerçevesinde daha fazla mücadele edebileceğini düşündüm.

sevgili konu sahibi, sanırım tüm yorumlar üç aşağı beş yukarı aynı şeyi söylüyor, kardeşiniz daha fazla vakit kaybetmesin. ister köyde bir işe girşsin ister başka bir plan yapsın ama bir yerlerden başlasın.

bu arada gerçekten köyde bir iş düşünürse devletten proje için destek alabilir.

Yapmayin Allah askina 29 yasindaki adamdan bahsediyoruz. Babasinin yaninda calisırken 3 5 kenara atmaliydı. bir anda en zirvede kapanmamistir herhalde giyim magazası baktı isler kotuye gidiyor bunun sonu iyi degil daha kapanmadan is bakabilirdi.

Hatta baska is bakmayı bırakın baktı satislar iyi degil kendi universite bilgisini caliştirıp sosyal medyada giyim magazasınin reklamını yapıp kampanyalar duzenleyip giyim mağazasının musterisini arttirabilirdi iflastan kurtarabilirdi hazir kurulmuş magaza. pandemi doneminde internetten urun satabilirdi vs vs. ama o mucadele ruhu herkeste yok iste. paşa paşa gitmis babasiyla köye.
biliyor musunuz onu teklif etti kardesim babama, sosyal medyada satıs yapalım ek kar olur diye, babam istemedi, internete güvenmediği için, ürünü alırlarmış parayı vermezlermiş, aylarca kardesim dil döktü

Bu sigortasi yoktu demek mi?

Malesef babaniz kardesinizi harcamis. Diploma her kapiyi acar kafasi babalarimizin gencliginin kafasi. Kardesiniz de dur dememis. 29 yasina kadar bir erkek maasli duzgun bir is edinmek yerine "cok da buyuk olmayan bir iste babaya yardim" secerek hata etmis.

Neyse, hayirlisi olsun insallah.
babası ılk once sıgorta yapmalıydı ıyı nıyet goremedım ben

biliyor musunuz onu teklif etti kardesim babama, sosyal medyada satıs yapalım ek kar olur diye, babam istemedi, internete güvenmediği için, ürünü alırlarmış parayı vermezlermiş, aylarca kardesim dil döktü

Kardeşiniz umarım evli değildir eğer evliyse de karısı bu kadar basiretsiz bir adamla evli olduğu için zaten kanser olmuştur . Okudukça kardeşinize ayrı babanıza ayrı ifrit oldum.

kardeşiniz umarım artık babanızın sözünden çıkar.
babanız mutlaka kardeşinizin kötülüğünü özellikle istemiyordur ama her kötülük kasıtlı yapılmıyor. özellikle de ebeveynler çocuklarına hep "iyiliğini isterken" zarar veriyor.

Konu erkek kardeşim kendisi 29 yaşında, 2013te halkla ilişkiler ve reklamcılık alanında lisans mezunu oldu 4 yıl okudu.
Babamın giyim mağazası vardı, babamın yanında çalıştı senelerce, erkek kardeşim çocukluğundan beri yardım eder mağazada.

2020 ocak ayında giyim mağazası kapandı, babamlar köye gitti, kardeşim köyde boş boş duruyor. Babam kendi alanında çalışmasına izin vermedi kardeşimin,

yabancıya güven olmaz beraber çalışalım diye . kardeşim de babamı kıramadı, öyle seneler geldi geçti,

Şimdi kardeşimle konuştum kendi işini yapmak istiyor. Kendi alanında çalışmak istiyor, ne yapabilir ? Erkek kardeşim 2013te mezun olduktan sonra babamla konustu, kendi alanında staj yapmak için , babam bedava çalışma enayimisin dedi izin vermedi.

Nerden başlamalı kardeşim asıl mesleğine ? askerligi yaptı bu arada
babanız neden kardesınıze sgk yapmadı

kardeşiniz umarım artık babanızın sözünden çıkar.
babanız mutlaka kardeşinizin kötülüğünü özellikle istemiyordur ama her kötülük kasıtlı yapılmıyor. özellikle de ebeveynler çocuklarına hep "iyiliğini isterken" zarar veriyor.

Bu çocuk üniversite mezunı nasıl bu kadar vizyonsuz olur muhtemelen bu kadar baskı altında büyüdüğü için zaten kendine güveni yoktu o da dışarda tutunamayacağını filan düşündü bence

Kardeşiniz umarım evli değildir eğer evliyse de karısı bu kadar basiretsiz bir adamla evli olduğu için zaten kanser olmuştur . Okudukça kardeşinize ayrı babanıza ayrı ifrit oldum.
gencken ınsanlar gozu acık olmayabılıyor burada madem ortak ıs tecrubelı baba cocugunun sgk sını yatırırdı

Olur mu hiç aylık 1000 tl neden sgkya para ödesin ki, ne gerek var 😏
ah ah baba fazla sorumsuzmu dıyeyım uyanık mı dıyeyım bencılmı dıyeyım..ben calıssada calısmasada baslatıcam sgk sını cocugumun yası gelınce..

Yapacağı en mantıklı iş grafik tasarım programları öğrenmesi. Para versin Adobe öğrensin. Özel bir yerde başlasın. Tercihen start uplara basvursun. Tecrübesiz adamı anca onlar alır

ah ah baba fazla sorumsuzmu dıyeyım uyanık mı dıyeyım bencılmı dıyeyım..ben calıssada calısmasada baslatıcam sgk sını cocugumun yası gelınce..

Aslında ben bu konuda kendi travmamı gördüğüm için öfkelendim benim de annem babam farklı şekilde dört yıldan fazla ekonomik olarak sömürdüler beni. Sonra şak diye ortada kaldım beş parasız bu konudaki genç gibi. Sonra Allah o kadar güzel kapılar açtı ki çok daha fazla para önüme geldi ama gel gör ki hiç affetmedim annemi babamı. Şuan onlara kuruşum geçse geri alıyorum. O kadar örselenmişim yani. Bu gencin de aklı başına gelir inş.

Madem babaniz yaninda calistircakti bos yere niye universiteye gonderdiyse yada madem yaninda calistirdi ticareti ogretseydi kendine dukkan acabilecek birikim yaptirsaydi. Simdi kalkip diploman var git calis demek ne kolay kaldiki ne tecrubeliler var zaman zaman onlar dahi is bulamiyor suan.

Bi sans kariyer nete yada iskur is ilanlarina basvursun alaninda bulamazsa baska is ilanlarina basvursun kac mezun alani disi is yapiyor oyle uzumun copu armudun sapi demeden bi yerden baslamali
Bizzat gidip sirketlere cv versin en azindan 29 yasinda tecrubesiz olup bolum mezununa kendi alaninda kimse is vermez sahsi gorusum🤷🏻
Tecrubeli olup asgari ucrete razi cok insan var Allah yardimcisi olsun bi kapi acilir elbet cabalarsa

Madem babaniz yaninda calistircakti bos yere niye universiteye gonderdiyse yada madem yaninda calistirdi ticareti ogretseydi kendine dukkan acabilecek birikim yaptirsaydi. Simdi kalkip diploman var git calis demek ne kolay kaldiki ne tecrubeliler var zaman zaman onlar dahi is bulamiyor suan.

Bi sans kariyer nete yada iskur is ilanlarina basvursun alaninda bulamazsa baska is ilanlarina basvursun kac mezun alani disi is yapiyor oyle uzumun copu armudun sapi demeden bi yerden baslamali
Bizzat gidip sirketlere cv versin en azindan 29 yasinda tecrubesiz olup bolum mezununa kendi alaninda kimse is vermez sahsi gorusum🤷🏻
Tecrubeli olup asgari ucrete razi cok insan var Allah yardimcisi olsun bi kapi acilir elbet cabalarsa
En çok babam zorladı kardesime üniversiteye git diye bir sürü masraf yapıldı yazık gunah o kadar zarar

Aslında ben bu konuda kendi travmamı gördüğüm için öfkelendim benim de annem babam farklı şekilde dört yıldan fazla ekonomik olarak sömürdüler beni. Sonra şak diye ortada kaldım beş parasız bu konudaki genç gibi. Sonra Allah o kadar güzel kapılar açtı ki çok daha fazla para önüme geldi ama gel gör ki hiç affetmedim annemi babamı. Şuan onlara kuruşum geçse geri alıyorum. O kadar örselenmişim yani. Bu gencin de aklı başına gelir inş.
kızları konfeksyona gonderıp ev alan borcları kızlara odeten aıleler var...

Back
X