- 25 Aralık 2020
- 6.279
- 22.632
- 298
- 41
- Konu Sahibi decemberlisa
doğru söylüyorsunuz dababanız kardeşinize yaptığı müdahalenin sonuçlarına ilişkin iç hesaplaşmasını yapıyordur umarım.
şimdi söyleyeceklerimi yargılama olarak değil, sizi hiç tanımayan ama iyi niyetli birinin fikirleri olarak alın lütfen.
kardeşiniz bir silkelenmesi lazım. hayatına çok müdahale ettirmiş ve sonrasında da bir mücadele ruhu göremiyorum. 29 yaşında bir kadın ya da erkek hayat mücadelesine atılabilir, ancak kardeşiniz babasının ardından köye gitmeyi trcih etmiş. şayet köyde bir işletme vs fikri varsa eyvallah derim ama sorunuzdan anladığım o da yok. dolayısıyla kendisinin bir silkelenmesi lazım. zira alanı yaratıcılık isteyen, yenilik isteyen bir alan ve rekabet biraz dişli.
şu an portfolyosu boş. dolayısıyla önce bir kendine sormalı, ne yapmak istiyor. alanına dönecekse 29 yaşında iş tecrübesi olmayan ve muhtemelen networku de zayıf biri olarak epeyi zorlanacak. başlangıçta stajer olacak vs. o yüzden ya babanıza yardım ettiği gibi başka mağazalarda satış danışmanlığı vs düşünebilir isterse.
eğer daha girişimci bir şey yapacaksa mesela e-ticaret üzerine de olabilir, biraz sahaya dönmek için antreman yapmalı. bu anlamda inanç ayar'ın podcastlerinden yararlanabilir. eğitimler almalı ama podcasti üzerindeki ölü toprağını ücretsiz olarak atabilmesi için önerdim. sonrasında arzu ettiği menzile göre yolunu çizer.
köye mecburen gitmiştir
babası evi taşımış, bu çocuğun işi yok, ortada bir ev yok, kısa sürede iş bulma durumu yok. "köye gitmeyi tercih etmiş" değildir o gitmeyip ne yapacak? 0'dan bir ev kurmak ya da şimdiye kadar ev arkadaş olmamış aile evinden kalmış birinin öyle kalacak yer buluvermesi kolay mı (üstelik neredeyse 30 yaşında yeni mezun değil ki öğrenci filan çevresi olsun?). çoğu yerde üniversiteler uzaktan eğitimde diye olan evler bile kapandı. herkes ailesinin yanında...