Alarm...Eltime gıcık olmak üzereyim...

TheQueeninthenorth

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.087
19.381
7 yıllık güzel bir birlikteliğin ardından 2 hafta önce nişanlandık. Nişanlım ailenin en küçük oğlu. Kendisinden büyük bir ablası ve iki abisi daha var ve büyük abi 2011'de evlendi. Eşi özellikle kayınvalidem tarafından çok seviliyor. Bunun temelinde ise çapkınlıklarıyla ve sorumsuzluklarıyla ünlü kaynımı evlendikten sonra çekip çevirerek, eve aileye bağlı biri haline getirmesi yatıyor. Bu sebeple bütün aile büyük gelini takdir ediyor, gelinimiz değil ailemizin kızı deniyor hep. Buraya kadar herşey güzel. Sorun şu ki, bununla ilgil bir konu da açmıştım daha önce, bizim nişandan önce nişanlımın ailesi benim annemi ve dayımın eşini dışarda yemeğe davet etmişti nişan hazırlıklarının konuşulması için. Ben yoktum o yemekte başka şehirde çalıştığım için.O yemekte eltim de vardı. Nişan alışverişlerinden bahsedilirken, bu hanımefendi ortaya atılıp "Valla ben kendi nişanlığımı kendim aldım." diye fikrini beyan edince annemler de susmuş, sonunda kendi nişanlığımı almam kararlaştırılmıştı. Ve elimde değil arkadaşlar, bu olaydan sonra eltimin bu söylediğini hiç iyi niyetli bulmamış, belki de nişanlığı almamak için kayınvalidemle önceden sözleşmiş olabileceklerini düşünmüştüm. Fakat sonuç olarak benim başka şehirde olmam ve nişanın çok kısa bir sürede yapılacak olması gibi sebeplerle nişanlığımı kayınvalidem tanıdık bir terziyle birlikte kendi elleriyle dikti(Kendisi de bir süre terzilik yapmış, elinden bu işler çok iyi gelen biridir.)

Ve belki de kendi nişanlığını kendisinin alması, benimkinin kayınvalidem tarafından dikilmesi gibi sebeplerle, bu sayın eltim tarafından hiç sevilmediğimi hissediyorum kızlar. İsteme, nişan, nişan sonrası yemek derken 3 kez bir araya geldik ve kendisi devamlı yüzünde çok yapmacık bir gülümsemeyle durdu. Aramızda hiç konuşma olmadı diyebilirim. "Annecim", "babacım" lafları ağzından düşmüyor, nişanlımın ailesi de ona bu kadar bayılıyorken şimdi acaba beni onun kadar sevmezler mi korkusu sardı beni...Sorun şu ki, tarzlarımız farklı. Kayınvalidem de o da çok rahat insanlar. Karşılıklı sigara içmeler, hatta hatta gelinin kayınvalideme "Nafişim"diye seslenmesi... (k.validemin isminin kısaltması olarak)Kızın yaptığı elle tutulur bir şey yok ancak ben onun aileye bu kadar yakın olmasını, bir de en başta bizimkilerin yanında kendi nişanlığını kendisinin aldığını söyleyip kayınvalidemlerin orda biz alalım demesini engellemesini biraz korkutucu buldum kendi açımdan...Ben asla o kadar samimi olamam k.valideyle, Nafiş Mafiş derken hayatta hayal edemiyorum kendimi, demem zaten. Hatta anne bile diyemedim daha :KK70: Abartıyor muyum bilmiyorum...Bana sanki büyük abi daha saygı görüyor, o sebeple büyük gelin de daha kıymetliymiş gibi geliyor. Daha şimdiden anlaşmazlık olsun istemiyorum ama kıza gıcık olmaktan da kendimi alamıyorum...Farklı şehirlerdeyiz şu anda, evlenince aynı şehirde olacağız kısmetse. Aramızın düzgün olması, kayınvalidemlerin beni de onun gibi benimsemesi için ne yapmalıyım?

Eltiyi bilemem ama siz simdiden eltilik yapmaga baslamissiniz, yani kiskancsiniz... Birakin bunlari, herkesin yeri ayridir, o öyledir öyle severler, siz böylesiniz böyle severler... Ama yarisa girerseniz kiskancliginiz cok belli olur ve hareketleriniz yapmacik olur o zaman iste onun kadar sevilmezsiniz... Önce saygi! O 4 senelik gelinleri, eee bakin demek ki sorunlarida yok, olumlu bakin, demek ki ilimli insanlar sizde kv le iyi gecinirsiniz... Siz onun gibi yani elti gibi olmak zorunda degilsiniz cünkü siz o degilsiniz... Simdiden kendinizi böyle seylerle doldurmayin, dogal olun saygili olun, siz mesafeyi seviyorsaniz tabii ki bunu koruyun bu sizi sevmezler anlamina gelmez, önemli olan beraberkenki olan kalite, bunun icinde nafis mafis gerekmiyor merak etmeyin, herkesin karakteri farkli eltinizde öylesini seviYor demek ki... Siz dügününüze konsantre olun...:KK14:

sen olmalısın. kendin gibi. değişmeden. benim de eltim yaşça büyük seneeeeler olmuş evleneli. bi gün onunla beni kıyasladılar yemek yapma konusunda. bende senelerdir (halen) çalıştığım için kayınvalideme tatlı dille "ona bakarsan yengemde benim yaptığım işi yapamaz, ben ev hanımı değil çalışan üreten bi bayanım" dedim konu orda kapandı. mutlaka olacaktır bunlar. kayınvalidenle ve eltilerinde küsme kavga etme ama samimide olma derim şahsen. arada bi mesafeniz olsun ozaman gül gibi geçinir gidersiniz. kayınvalideme anne derim, saygımı yaparım, hatta sarılır öperim. ama arkadaş gibi yada kendi annemle olduğum gibi olamam. eltime de aynı şekilde. allaha şükür hiç bi sorun yaşamadım

Evet, biraz kıskançlık yaptığımı kabul ediyorum...4 senelik gelinleri olabilir ama beni de 7 senedir tanıyorlar :) Çok sık evlerine girip çıkmam, mesafeli bir ilişkimiz var ama kayınvalidemin beni de hep sevdiğini düşünmüşümdür, X de bizim kızımız demiştir anneme kaç kere. Sorun şu ki büyük gelin bana biraz laubali geliyor. Mesela bize istemeye geldiklerinde hemen salonun baş köşesine tekli koltuğa kuruldu, k.validem ise sandalyeye oturdu dibine. Bunlar benim için küçük ama önemlidir. Belki de takılmamak gerek bilemiyorum...

Evet, biraz kıskançlık yaptığımı kabul ediyorum...4 senelik gelinleri olabilir ama beni de 7 senedir tanıyorlar :) Çok sık evlerine girip çıkmam, mesafeli bir ilişkimiz var ama kayınvalidemin beni de hep sevdiğini düşünmüşümdür, X de bizim kızımız demiştir anneme kaç kere. Sorun şu ki büyük gelin bana biraz laubali geliyor. Mesela bize istemeye geldiklerinde hemen salonun baş köşesine tekli koltuğa kuruldu, k.validem ise sandalyeye oturdu dibine. Bunlar benim için küçük ama önemlidir. Belki de takılmamak gerek bilemiyorum...
evlenince takılmazsın bu tarz şeylere. kapını kapadığında eşinle kalıyosun sonuçta hiç sıkıntı etme kendine

Her zaman için en küçük gelin büyük gelin yada gelinler tarafından sevilmez, bence sen çok kafaya takma eşinle mutlu ol gerisi hikaye çok fazla samimi olma illaki fesatlık yapıcaklar bunu unutma canım

Klasik kiskanma vakasi. Zamanla alisirsiniz. Kv herkesi ayni sevecek diye birsey yok siz yine mesafeli davranin cok icli disli olmayin. Sevmem böyle civik civik muhabbetleri.

Fazla takma bunları kafana bırak onlar samimi olsunlar nafiş mafiş diye seslensiler birbirlerine, fazla muhabbet iyi değildir bunu unutma lütfen sen her zaman saygını mesafeni koru emin ol senden iyisi olmaz :KK28:

Klasik kiskanma vakasi. Zamanla alisirsiniz. Kv herkesi ayni sevecek diye birsey yok siz yine mesafeli davranin cok icli disli olmayin. Sevmem böyle civik civik muhabbetleri.

Ben de hiç sevmem. O sebeple bana tuhaf geliyor. İlk defa bu kadar bir arada bulunduk, ondan tuhaf geldi herhalde. İlk evlendikleri zamanlarda nişanlıma da yeni gelini nasıl bulduğunu sorduğumda "Biraz tuhaf ama bizimkiler çok sevdi." demişti. Ama şimdilerd hiçbir şey demiyor. Sanırım alıştı. Ben de alışacağım herhalde :)

Fazla takma bunları kafana bırak onlar samimi olsunlar nafiş mafiş diye seslensiler birbirlerine, fazla muhabbet iyi değildir bunu unutma lütfen sen her zaman saygını mesafeni koru emin ol senden iyisi olmaz :KK28:

Annemin dediği de aynen böyle :)

Ama nişan ve söz fotolarında kızın yüzünü görseniz, anlarsınız ne demek istediğimi :) İki karede bana bakarke yakalanmış, yüzünde gözlerini kısmış tuhaf bir ifadeyle :KK43: Onları görmesem belki de bu kadar takılmazdım.

Nesini sevdiniz anlayamadım :)
Kıskanmamın sebebi onun bu umursamaz, laubali tavırlarına rağmen çok sevilmesi, karakteri değil yanlış anlaşılmasın.

eltiniz hakkında yazdıklarınızda gıcık olunacak değil, abartılan bir durum var. siz kendinizi doldurmaya devam ederseniz, mutsuz olursunuz. nişanınızın keyfini çıkarın, gözü üstünde kaşı var durumundasınız.
kv. ile olan mesafesinde saygısızlık seziyorsanız, siz karışmayın onlar halleder.
o gelin siz henüz müstakbel gelinsiniz. kendinizi doldurmayın, bırakacağınız ilk intibalar kolay silinmez.

eltiniz hakkında yazdıklarınızda gıcık olunacak değil, abartılan bir durum var. siz kendinizi doldurmaya devam ederseniz, mutsuz olursunuz. nişanınızın keyfini çıkarın, gözü üstünde kaşı var durumu.
kv. ile olan mesafesinde saygısızlık seziyorsanız, siz karışmayın onlar halleder.
o gelin siz henüz müstakbel gelinsiniz. kendinizi doldurmayın, ilk intibalar kolay silinmez.

Herşey sözle ifade edilmiyor işte. Bakışları, yapmacık gülümsemesi, nişan ve söz fotolarında bana bakarken çekilen kareleri. Ben kafamdan yazıyor değilim aramızdaki olumsuz titreşimleri...Onların ilişkisine karışacak değilim zaten, k.vademe de nişanlıma da asla yorum yapmam bu konuda ama sonuçta benim düşüncem bu...

Herşey sözle ifade edilmiyor işte. Bakışları, yapmacık gülümsemesi, nişan ve söz fotolarında bana bakarken çekilen kareleri. Ben kafamdan yazıyor değilim aramızdaki olumsuz titreşimleri...Onların ilişkisine karışacak değilim zaten, k.vademe de nişanlıma da asla yorum yapmam bu konuda ama sonuçta benim düşüncem bu...

peki

Ben de kv ile öyle vıcık vıcık olmak istemem.
Ama burada daha evlenmeden eltilik yapan taraf sen gibisin.

Eltilik filan yaptığım yok canım. Kızın benden hoşlanmadığını düşünüyorum. Aile arasında anneler ve teyzeler yemek yiyecek dendi nişandan önce, pat o da gelivermiş. Hadi tamam geldi, ama nişan alışverişi konuşmasında nişanlığın kendisinin aldığını söylemesi, k.valideye uyarı niteliğinde değil de nedir...Bırak kim alıyorsa alsın, neden müdahale etme gereği duydu ki...Sonra gene k.validem dikince nişanlığımı bu kez gerçekten sinir oldu...Bunu da benle çok az konuşarak, kötü bakışlar atarak belli etti. Evet ortada söylenen bir söz yok ama bazen hissediyorsun işte, karşındakinden negatif elektrik aldığında bunu çok net hissedersin değil mi, ben de hissettim işte...Ama böyle devam etsin istemiyorum. Sonuçta nişanlımın ailesini ben de seviyorum. Eltimle oluşan negatifliğin onlara yansımasını istemiyorum derdim bu.

Eltilik filan yaptığım yok canım. Kızın benden hoşlanmadığını düşünüyorum. Aile arasında anneler ve teyzeler yemek yiyecek dendi nişandan önce, pat o da gelivermiş. Hadi tamam geldi, ama nişan alışverişi konuşmasında nişanlığın kendisinin aldığını söylemesi, k.valideye uyarı niteliğinde değil de nedir...Bırak kim alıyorsa alsın, neden müdahale etme gereği duydu ki...Sonra gene k.validem dikince nişanlığımı bu kez gerçekten sinir oldu...Bunu da benle çok az konuşarak, kötü bakışlar atarak belli etti. Evet ortada söylenen bir söz yok ama bazen hissediyorsun işte, karşındakinden negatif elektrik aldığında bunu çok net hissedersin değil mi, ben de hissettim işte...Ama böyle devam etsin istemiyorum. Sonuçta nişanlımın ailesini ben de seviyorum. Eltimle oluşan negatifliğin onlara yansımasını istemiyorum derdim bu.

Kızın senden hoşlanmadığını düşünüyorsun sen de ondan hoşlanıyor gibi durmuyorsun.
Bence aileye karşı saygını ve mesafeni koru en güzeli bu. Fazla muhabbet tez ayrılık getirir.
Bu kadar vıcık vıcık olmak kv ile bana hiç çekici gelmiyor.

X