• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alarm...Eltime gıcık olmak üzereyim...

ne çekmiş ya allah allah :KK70: sözlü hiçbir çekişme olmadı aramızda. olmaz da zaten. onun bana karşı olan davranışları yapmacık, maşallah k.valideye k.pedere fazla fazla samimi davranıyor.
Şimdilik olmadı, ama sen böyle kurmaya devam edersen sözlü çekişmeler, laf sokmalar da olacak aranızda. Bunlar olduğunda da hatalı görülen sen olacaksın. Seni yeni tanıdığı için belki yapmacık davranıyordur, ya da sen alışık olmadığın için öyle geliyordur.

Umursamaz, laubali dediğiniz tavırlar nişanlınızın ailesine "her şeye sorun çıkarmayan, içten" olarak görünüyor olabilir mi?

Bu arada tam anlattığınız büyük gelinim ben. Bizden sonrakilerde henüz ciddi adımlar yok, inşallah ilerideki eltilerimde böyle şeyler yaşamam.

Olabilir, evet. Eğer hoşlanmasanız bile bunu belli etmezseniz eltilerinize, bir sorun çıkacğını sanmam. Zaten bizde de bir sorun çıktığı yok, aksine sorun çıkmaması için ne yapabilirim onu merak ettiğim için konu açtım.

vallahi sizin gibi nişanlı olup daha anne bile diyemiyen bir gelinim olacağına,ismimle hitap eden,samimiyetine güvendiğim bir gelinim olmasını tercih ederim.benim oğlumda nişanlı.gelinim(daha 3.gün ve kendi ellerimle işlediğim) nişanlığını satmaya kalksa,çok bozulurum.istersen sat derim, ama bozulurum yani.
sizde yer yoksa verin kv.saklasın.nedir yani alt tarafı bir elbise.dolaba sığmayacak bir şey değil...

Evet ne kadar da doğru dedin. İlgilendirmez. K.validemin kendi tavsiyesi üzerine 3 gün sonra satıyoruz.

herkese muhalefetsin, madem davranışlarının doğru olduğunu düşünüyorsun, bildiğini yap, niye

"Aramızın düzgün olması, kayınvalidemlerin beni de onun gibi benimsemesi için ne yapmalıyım? "

diye soruyorsun.

Şimdilik olmadı, ama sen böyle kurmaya devam edersen sözlü çekişmeler, laf sokmalar da olacak aranızda. Bunlar olduğunda da hatalı görülen sen olacaksın. Seni yeni tanıdığı için belki yapmacık davranıyordur, ya da sen alışık olmadığın için öyle geliyordur.

Evet, alışma meselesi herhalde. Başta nişanlım da yengesinden pek hoşlanmıyordu ama şu anda öyle bir şey demiyor. O alıştıysa ben de alışırım =)

Siz 10 senelikte beraber olsaniz ve eve girip ciksaniz ve o gelin daha 1 aylik bile evlenmis olsa, siz daha o aileye girmis olmuyorsunuz... Gelin ata binmis ya nasip... O gelinleri olmus bile yani o ailenin bi parcasi siz daha bisey degilsiniz bunu unutmayin...evlendiginiz vakitte o yine sizden daha önce aileye girmis olacak... Tekrar diyorum doldurmayin bosa kendinizi...:KK14:

herkese muhalefetsin, madem davranışlarının doğru olduğunu düşünüyorsun, bildiğini yap, niye

"Aramızın düzgün olması, kayınvalidemlerin beni de onun gibi benimsemesi için ne yapmalıyım? "

diye soruyorsun.

Yapılan yorumlara cevap yazmam kadar doğal bir şey olamaz herhalde? Sivri, direk suçlayan moddaki yorumlara cevap vererek konunun yanlış anlaşılmasını önlemeye çalışıyorum sadece. Gereksiz kıskançlık yapıyorsun demiş pek çok kişi, kıskançlık yapıyorum evet ama yersiz yere değil işte. Onu anlatmaya çalışıyorum. Nedense nişanlığımı kendimin aldığına dair bir konu açtığımda orda gelinin böyle dediğini anlattığımda herkes ayıp etmiş, kesin kvalidenle ağız birliği etmişler nişanlığı almamak için tarzı yorumlar gelmişti, şimdi sorun çıkaran abartan ben oldum :)
Mantık çerçevesindeki her türlü yoruma da açığım. Sağ olsun tavsiyede bulunan arkadaşları takdir ederek okuyor ve cevap yazıyorum zaten.

Siz 10 senelikte beraber olsaniz ve eve girip ciksaniz ve o gelin daha 1 aylik bile evlenmis olsa, siz daha o aileye girmis olmuyorsunuz... Gelin ata binmis ya nasip... O gelinleri olmus bile yani o ailenin bi parcasi siz daha bisey degilsiniz bunu unutmayin...evlendiginiz vakitte o yine sizden daha önce aileye girmis olacak... Tekrar diyorum doldurmayin bosa kendinizi...:KK14:

Tamam önce girmiş olsun da, benden hoşlanmıyor olması aileye negatif etki yapmasın işte...Derdim o. Daha en başında ben onu sevmedim o da beni sevmedi havası olmasın.

Hayati akışına biraaaaakk kendin olmaktan vazgeçme. . Bosver disardan görünene takilma kim bilir aileye girince neler görüp duyacaksin. Ailenin ve kvnin sıkıntısıni en cok ilk gelin çeker belki ondan dir bu muhabbet..yillar once neler yasanmistir... gelini yuzunden kalp krizi geciren bi kv biliyorum simdi canciger kuzu sarmasi... goruntuye aldamma baby
7 yıllık güzel bir birlikteliğin ardından 2 hafta önce nişanlandık. Nişanlım ailenin en küçük oğlu. Kendisinden büyük bir ablası ve iki abisi daha var ve büyük abi 2011'de evlendi. Eşi özellikle kayınvalidem tarafından çok seviliyor. Bunun temelinde ise çapkınlıklarıyla ve sorumsuzluklarıyla ünlü kaynımı evlendikten sonra çekip çevirerek, eve aileye bağlı biri haline getirmesi yatıyor. Bu sebeple bütün aile büyük gelini takdir ediyor, gelinimiz değil ailemizin kızı deniyor hep. Buraya kadar herşey güzel. Sorun şu ki, bununla ilgil bir konu da açmıştım daha önce, bizim nişandan önce nişanlımın ailesi benim annemi ve dayımın eşini dışarda yemeğe davet etmişti nişan hazırlıklarının konuşulması için. Ben yoktum o yemekte başka şehirde çalıştığım için.O yemekte eltim de vardı. Nişan alışverişlerinden bahsedilirken, bu hanımefendi ortaya atılıp "Valla ben kendi nişanlığımı kendim aldım." diye fikrini beyan edince annemler de susmuş, sonunda kendi nişanlığımı almam kararlaştırılmıştı. Ve elimde değil arkadaşlar, bu olaydan sonra eltimin bu söylediğini hiç iyi niyetli bulmamış, belki de nişanlığı almamak için kayınvalidemle önceden sözleşmiş olabileceklerini düşünmüştüm. Fakat sonuç olarak benim başka şehirde olmam ve nişanın çok kısa bir sürede yapılacak olması gibi sebeplerle nişanlığımı kayınvalidem tanıdık bir terziyle birlikte kendi elleriyle dikti(Kendisi de bir süre terzilik yapmış, elinden bu işler çok iyi gelen biridir.)

Ve belki de kendi nişanlığını kendisinin alması, benimkinin kayınvalidem tarafından dikilmesi gibi sebeplerle, bu sayın eltim tarafından hiç sevilmediğimi hissediyorum kızlar. İsteme, nişan, nişan sonrası yemek derken 3 kez bir araya geldik ve kendisi devamlı yüzünde çok yapmacık bir gülümsemeyle durdu. Aramızda hiç konuşma olmadı diyebilirim. "Annecim", "babacım" lafları ağzından düşmüyor, nişanlımın ailesi de ona bu kadar bayılıyorken şimdi acaba beni onun kadar sevmezler mi korkusu sardı beni...Sorun şu ki, tarzlarımız farklı. Kayınvalidem de o da çok rahat insanlar. Karşılıklı sigara içmeler, hatta hatta gelinin kayınvalideme "Nafişim"diye seslenmesi... (k.validemin isminin kısaltması olarak)Kızın yaptığı elle tutulur bir şey yok ancak ben onun aileye bu kadar yakın olmasını, bir de en başta bizimkilerin yanında kendi nişanlığını kendisinin aldığını söyleyip kayınvalidemlerin orda biz alalım demesini engellemesini biraz korkutucu buldum kendi açımdan...Ben asla o kadar samimi olamam k.valideyle, Nafiş Mafiş derken hayatta hayal edemiyorum kendimi, demem zaten. Hatta anne bile diyemedim daha :KK70: Abartıyor muyum bilmiyorum...Bana sanki büyük abi daha saygı görüyor, o sebeple büyük gelin de daha kıymetliymiş gibi geliyor. Daha şimdiden anlaşmazlık olsun istemiyorum ama kıza gıcık olmaktan da kendimi alamıyorum...Farklı şehirlerdeyiz şu anda, evlenince aynı şehirde olacağız kısmetse. Aramızın düzgün olması, kayınvalidemlerin beni de onun gibi benimsemesi için ne yapmalıyım?

Yapılan yorumlara cevap yazmam kadar doğal bir şey olamaz herhalde? Sivri, direk suçlayan moddaki yorumlara cevap vererek konunun yanlış anlaşılmasını önlemeye çalışıyorum sadece. Gereksiz kıskançlık yapıyorsun demiş pek çok kişi, kıskançlık yapıyorum evet ama yersiz yere değil işte. Onu anlatmaya çalışıyorum. Nedense nişanlığımı kendimin aldığına dair bir konu açtığımda orda gelinin böyle dediğini anlattığımda herkes ayıp etmiş, kesin kvalidenle ağız birliği etmişler nişanlığı almamak için tarzı yorumlar gelmişti, şimdi sorun çıkaran abartan ben oldum :)
Mantık çerçevesindeki her türlü yoruma da açığım. Sağ olsun tavsiyede bulunan arkadaşları takdir ederek okuyor ve cevap yazıyorum zaten.
Kiskanclik yapiyosun diyenler eminim hayatinda hickimseyi hicbiseyi kiskanmamistir!!!!:KK14:

Anlayabiliyorum seni, böyle bişey yaşamadım ama anlıyorum yine de :)
Çok doğal bence kıskanman, ben de hic hoslanmam o kadar samimi olmaktan, annecim babacim falan demesi abartı geldi bana biraz.
Bence sen beni de sevsinler diye onun gibi davranmaya çalışma, kendin ol, saygılı ol.. ben hep sey düşünürüm, kaynanam beni seviyor mu sevmiyor mu bilmiyorum ama birbirimize karşı soğuk ama saygiliyiz bu yetiyor.
Ve inan bana etrafimda, annecim babacim diye dolanan kızlar kaynanalarin ardından hic te o kadar güzel konuşmuyor, cok yapmacık bir durum.
Yani... bence hiç kafana takma eltini

Ya arkadaşım sen orada mıydın? Gözlerinle mi gördün de senaryo yazıyorsun diye burda bu kadar net konuşuyorsun? Senaryo filan yazmadım. Gayet de benden hoşlanmadığını hissettim. Fotoğraflarda da çok belli. Tavrından bakışlarından, konuşmalarından da belli. Bu yorumu yapan tek kişi de ben değilim, nişan sonrası bunu bana söyleyen başkaları da oldu. Karşılıklı birbirine gıcık olma durumunu daha en başından engellemek için ne yapabilirim diye konu açtım ama maşallah gereksiz kıskanıyorsun, çok kıskançsın, dış kapının dış mandalısın laflarından başka bir şey duymadım. He evet öyle, susup oturayım benden hoşlanmayan kıza ben bayılayım. Tamam.
İster ayıl ister bayıl ama yazdıklarına istinaden yorum yazdık kaldıramayacaksan konu açmazsın

konunun başlığı ve içeriğiyle şu yukarda ki yazdığınız cümle nasıl bir ironidir.

Nasıl bir ironiymiş açıklayın çok merak ettim??
"Alarm" demişim. Burda yardım çağrısında bulunuyorum :) Gıcık olmak üzereyim diyerek olmak üzere olan bir durumu belirtmişim. İçeriğinde ise en sonunda bunu önlemek için ne yapabileceğimi sormuşum. Alıntıladığın cümlede ise gene o beni sevmedi ben de onu sevmedim havası olmasın demişim. Yani tavsiye istiyorum hepsinde. İroni anlayışını çok merak ettim bak şimdi.

Anlayabiliyorum seni, böyle bişey yaşamadım ama anlıyorum yine de :)
Çok doğal bence kıskanman, ben de hic hoslanmam o kadar samimi olmaktan, annecim babacim falan demesi abartı geldi bana biraz.
Bence sen beni de sevsinler diye onun gibi davranmaya çalışma, kendin ol, saygılı ol.. ben hep sey düşünürüm, kaynanam beni seviyor mu sevmiyor mu bilmiyorum ama birbirimize karşı soğuk ama saygiliyiz bu yetiyor.
Ve inan bana etrafimda, annecim babacim diye dolanan kızlar kaynanalarin ardından hic te o kadar güzel konuşmuyor, cok yapmacık bir durum.
Yani... bence hiç kafana takma eltini

haklısın canım. ben de hep böyle düşünürdüm, sevgi saygı bir arada olsa çok güzel olur ama ikisi bir arada olamıyorsa saygı seviye muhakkak olmalı k.valide gelin ilişkilerinde. ben sevgi de olduğunu düşünüyordum ama büyük geliniyle olan ilişkisi biraz kafamı karıştırdı =) sanırım çizgiyi bozmamak en iyisi.

Hayati akışına biraaaaakk kendin olmaktan vazgeçme. . Bosver disardan görünene takilma kim bilir aileye girince neler görüp duyacaksin. Ailenin ve kvnin sıkıntısıni en cok ilk gelin çeker belki ondan dir bu muhabbet..yillar once neler yasanmistir... gelini yuzunden kalp krizi geciren bi kv biliyorum simdi canciger kuzu sarmasi... goruntuye aldamma baby

çok haklısın canım...geline bu kadar kıymet vermelerinin sebebi kendilerini zamanında çok üzen oğullarının onun sayesinde düzene girmesi. en başta bunun için seviyorlar. bunu anlayabiliyorum zaten. bana iletişim şekilleri biraz laubali geldi ama deidğin gibi takılmamak en iyisi olacak bana negatif bir yansıması olmadığı sürece.

Back
X