balığı alman besliyor
kızların yaşı 9-2-2
kırmızı kazaklı ali dir
çünkü sarı kazaklı ali olduğunu söylemiş
kırmızı kazaklıda evet ben ali yim derse kimin doğru söylediği anlaşılmicak
ozaman kırmızı kazaklı hayır demiştir.
buna göre sarı kazaklının ali olduğunu düşünürsek ikiside doğruyu söylemiş olucaklar ama birisinin yalan söylemesi gerekiyor. ozaman kırmızı kazaklı hayır derken yalan söylüyor sarı kazaklıda evet derken yalan söylüyor. ikiside yalancıdır. kırmızı kazaklı hayır derken yalan söylediğine göre ali odur.
ölüm cezası verilme ihtimali: 3 te 1 dir
A kişisi C kişisinden daha suçludur ACB
A kişisi C kişisinden daha az suçludur CAB
A kişisi C ve B kişisinden daha az suçludur CBA
DEFİNEYİ BÖLMEK:
birisi böler diğeride istediğini seçer
5-9-4-8-?-4-9
pazar-pazartesi-salı-çarşamba- ? cuma-cumartesi şeklinde harfsayılarından oluşmuştur. eksik olan perşembedir 8 harften oluşur
cvp: 8 (perşembe)
bay x in tuttuğu balıklar:
3 adettir 1 lüfer, 1 kefal, 1 uskumru
kutulardan birisine 1 tane beyaz top diğer kutuyada kalan 9 beyaz ve 10 siyah topu koyardım böylece kral karışık topların olduğu kutuyu seçerse beyaz çıkma oranı %50 dir yarıyarıya şansım var yani ama tek top olan kutuyu seçerse kesin beyaz çıkacağı için şansımı arttırmış olurum.
cvp = 0 çünkü trabzon sporda hiç noktalı harf yoktur.
beşiktaş=3 ş,i,ş
fenerbahçe=1 ç
galatasaray=0 hiç noktalı harf yok
trabzonspor=? hiç noktalı farf yok
istanbulspor=1 i
gençlerbirliği=5 ç,i,i,ğ,i
bu 4 adam bulundukları yerde küçük ateşler yakıp söndürmüşlerdir.ateş onların tarafına gelip sönene kadarda kendi yakıp söndürdükleri küçük yani dar alanda kalmışlardır yani o kendi yakıp söndürdükleri yerde yanacak bişey kalmadığından oraya ateş sıçramamıştır. ,
bidönem bu zeka sorularına bayağı bi merak salmıştım ozaman bu sorularıda çözmüştüm sonra araştırdım ve evet kesin doğru cvpları bunlardır.alttaki kareli soruya gelince onuda çözüyorum şimdi