Albüm ve vergi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Maridraw

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2017
12.128
58.893
598
Arkadaşlar bir derdim var.

Bizim düğün fotoğraflarını eşimin kuzeni çekti. Bize stüdyo açacağını sizin resimleri burada sergileyecegini söylemişti biz de inandık. Resimleri çekti ve halen vermiyor stüdyo olmadığı halde sadece resimlere albüm vs yok montajsiz 2500 tl istiyor eşimin halasi konuşmuş 1500 tl ye indirmiş. Bu kişi sadece bizim değil bir sürü çiftin resimlerini çekip albüm yapmış.

Beni zor duruma soktu ve albüm dahı yapmadan montajsiz resimlere 1500 tl istiyor ben bu kişiyi maliyeye şikayet etmek istiyorum hem haksız kazanç var hem de vergi ödemiyor stüdyo yok yani ortada size sorum bu mümkün mü şikayet etsem hakkında işlem yapılır mı ve parayı verdiğime dair fatura isteyeceğim o da veremeyecek bunlar yeterli olur mu ceza alması için bizi zor duruma soktu kendisi de zor duruma düşsün istiyorum.

Adli boyutunu bilen bir arkadaşa bırakacağım. Fakat dikkatli davranın silmesin fotoları.

EDIT: Acaba önce fotoları alıp anı belgelesen, sonra dava açsan daha mı iyi olur?

Sikayet edersen maliye dikkate alir. Cezayi yer ama dikkat et fotolari silmesin. Ben olsam o riski almam sanirim. Konunda haklısın ama ben yapmazdım

Adli boyutunu bilen bir arkadaşa bırakacağım. Fakat dikkatli davranın silmesin fotoları.
Yok zaten şu an o na açık vermiyorum ama parayı filan verirken video çektireceğim kanıtım olsun elimde fotoğrafları alacağım parayı vermeden fiş isteyeceğim bildiğim kadarıyla fiş vermek zorunda veremeyecek ve bu videoda da kanıtlanacak silemez çünkü bizden para bekliyor

Vergi boyutunu bilemeyecegim valla eline fotograf makinesi alan dugun fotografcisi olarak calisiyor ,devlet bunlarin hangi birine vergi soracak ki?

Sikayet edersen maliye dikkate alir. Cezayi yer ama dikkat et fotolari silmesin. Ben olsam o riski almam sanirim. Konunda haklısın ama ben yapmazdım
Canım şimdi şikayet etmeyeceğim fotoğrafları alacağım video ya cektirecegim elim boş şikayet etmeyeceğim fiş istediğim filan görünecek o video da

Akrabayla ye iç alış veriş yapma diye boşuna dememişler.
Uzlaşıp fotoğraflarınızı kurtarın bir daha da muhatap olmayın.
Kızgınlığınızı anlıyorum ama şikayet vs gereksiz bir çaba olur şu durumda.
Üstelik akrabalık bağları ciddi zedelenir ve eşiniz bu durumu ilerde gündeme getirip sizi suçlayabilir.

Vergi boyutunu bilemeyecegim valla eline fotograf makinesi alan dugun fotografcisi olarak calisiyor ,devlet bunlarin hangi birine vergi soracak ki?
Devlet şu an nereden para cezası kessem diye bakıyor emin olun ben şikayet etsem yada diğerleri şikayet etse sağlam kanıtlarla dikkate alınacağını düşünüyorum inşaAllah öyledir yani

Dükkan yok , fatura yok vs hiçbşy yok o fotolar çekti ve vermiyor para istiyor öyle mi ?
Nasıl alırsınız bilmiyorum ama maliyeye gidip şikayet etseniz de kaydı vs yoksa ilgilenmezler.

Eşim bana bıraktı kendisi zaten onların ne m..l olduğunu anladı sayemde.

Devlet şu an nereden para cezası kessem diye bakıyor emin olun ben şikayet etsem yada diğerleri şikayet etse sağlam kanıtlarla dikkate alınacağını düşünüyorum inşaAllah öyledir yani
Valla bilemiyorum,her seye el attiklari icin buna da atarlar herhalde. Hafta sonlari parklar bag bahceler dolu dugunculer dolaniyor.

Dükkan yok , fatura yok vs hiçbşy yok o fotolar çekti ve vermiyor para istiyor öyle mi ?
Nasıl alırsınız bilmiyorum ama maliyeye gidip şikayet etseniz de kaydı vs yoksa ilgilenmezler.
Kanıt var ama video ya cektirecegim para aldığına dair resimleri verirken ve üstelik fiş isteyeceğim para verdiğime dair bunlar video da gözükecek

Canım emin ol benden önce eşim yaktı gemileri beni yüz göz etme ben farklı konuşurum daha fena olur dedi üstelik eşimin halasi bizi küçük gördü mesajlarda var elimde intikam değil ama enayi yerine konulmak kanıma dokunuyor.
Şimdi size bırakır da ilerde işin içine amca,hala dahil olunca işler karışır.
İntikam hissiyle hareket etmeyin arsızla yüzgöz olmayın.

Kanıt var ama video ya cektirecegim para aldığına dair resimleri verirken ve üstelik fiş isteyeceğim para verdiğime dair bunlar video da gözükecek
O zaman bi şikayet edin en yakın vergi dairesine gidip.
Ona da önceden resimlerimi vermezsen şikayet edeceğim deyin.

Resimleri alın,Allahından bul deyip iletişimi kesin.
Kimsenin ahı kimsede kalmıyor emin olun.
Tabii bu benim fikrim son karar sizin.

İki tane cocugunuz olmuş , bu kadar onemlı olmamalı dugun albümü .
Sıkayet edersen aıle ılıskılerı karışır, 1500 lıra kup kuru resimlere cok . Ben olsam almazdım.

ayy senın yerınde olsam bir gelinlik kiralar resim çektirir o resimleride almam
ne yaparsa yapsın ,
bence paranı ona kaptırma , ortaya çok iyi birşey çıkaracagını sanmıyorum ,
şikayet falan ugraşma ama parada kaptırma

Peki demezler mi yasal olmadığını bildiğiniz halde neden çektirdiniz diye?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…