canım öncelikle çok üzüldüm; ama sadece sen,in üzülmene üzüldüm, öte yandan da sevdiğin adamın iç yüzünü erkenden gördüğün için sevindim senin adına inan ki. ben de güven duymadan bir ilişkinin yürümeyeceği kanısındayım o yüzden diğer arkadaşlara katılıyorum, üzülsen de ayrılmalısın; ama sadece aklıma şöyle bir şey geliyor. benim kuzenime yıllarca çok çektiren bir kız arkadaşı vardı. kız seviyorum diyordu; ama bir türlü evet demiyordu kuzenime. kuzenim yıllarca çekti bu kızın elinden, sonra da başkası girdi hayatına ve kız kıskandı sanırım, tekrar yanaştı kuzenime. kuzenim de kesinlikle kız arkadaşını aldatacak biri değildir; ama kıza o kadar öfkelenmişti ki, gösterip çekmek ne demek görsün istedi sanırım ki bu da çok yanlış, onu da biliyordu... ardından da tıpkı böyle bir olay yaşandı, kuzenim kıza yeşil ışık yaktı, kız yanaşınca da benim sevgilim var deyip kapattı olayı; ama diğer hatun sinirlenip, kız arkadaşına anlattı her şeyi ve karıştı işler.. sonra kendini bir şekilde affettirdi, inandırdı; ama bence kız hiçbir zaman tam olarak tkrar güvenmedi bizimkine... yine de seninki de buna benzer bir şey olmayabilir, hatta bana sorarsan buna benzer bir şey olsa bile yapmaması gerekir kimsenin bu tür şeyleri, insan kandırmak bu sonuçta üç kağıt vs.. sadece aklıma geldi, kesinlikle kararlarını etkilemesin bu anlattığım şey dediğim gibi bence seninki bu tür bir şey değil; çünkü aranız kötüyken iyi konuşmuş kızla.
diyeceğim o ki üzülme, kafana takma ve bence mutlu bile ol ki önceden öğrendin kiminle birlikte olduğunu...