Şimdi burda pekçoğu size aldatıldıysan, madden bağlı değilsen durma. Kocan kadına acıyor, sana acımadı mı, gururun yok mu diye dönecek.
Ben biraz daha farklı düşünüyorum.
Yaşım belki sizin kızınıza daha yakındır. En kötü insanın bile, en kötü şeyi yaparken dahi içinde kendine ait bir iyi niyeti vardır.
Mesela biri bi şeyi çalarken (bunu onaylamıyorum sadece örnek) kendi cebine daha çok para koymayı düşünür faydası vardır.
Allah kimseye vermesin ama eşiniz de aldatırken o kadında kendine artı bir şey bulmuştur. Mesela diyelim ki cinsellik.
Sonra bu cinselliğin verdiği hoşşluğun ailesinin ona verdiklerinden daha önemsiz olduğunu anlayıp pişman olmuş olabilir.
Kazandığı kaybettiğine değmemiştir. Tabi bu demek değil ki bunu yapmak hakkıydı. Ben sadece sizi anlıyorum. Kurulu düzeniniz, aileniz, yetişkin kızınız, bebeğiniz, seneleriniz var. Her ne karar verirseniz verin bu olayı kapatıp devam edin ki size zarar vermesin. Konuşup bitirip ayrılın veya konuşup bitirip affedin.
Bu kabul edilemez bir şey diye kafanızda kendinizi doldurup kabul edilemezi ettim diye doldurmayın şayet affedecekseniz.
Hayat çok kısa, hatayı yapan o hayatı zehir olan siz olmayın.
Belli bir yaştan sonra karı koca kavramı arkadaşlaşıyor galiba birbirinize destek oluyorsanız ev düzeni dönüyorsa çocuklar mutlu ise bu yaşta belki düzen dağıtmamak için affedilebilir aranızdaki ilişki düzelir mi bilmem ama.
Eşiniz gerçekten pişmansa belki bir daha hiç yapmaz. Şu gerçek ki bir kere aldatan insanla hiç aldatmayan insanın 3 yıl sonra aldatma ihtimali aynıdır. Evet kötü tecrübe yaşatmış olabilir kocanız ama bu onun seneye tekrar aldatacağı anlamına gelmez bugün yeni bir sevgiliniz olsa belki bir yıl sonra o da aldatabilir.
Niye bu kadar ılımlı yazdım, burdan bakılınca evinizi dağıtmak istemiyor gibi gözüküyorsunuz o zaman sizin psikolojinizi iyileştirecek affetmeyi gururnuza yediremeyecek boyuta gelmeyin diye bu açıdan anlatmak istedim.
Her koşulda Allah yardımcınız olsun, içinize ferahlık versin, bir an önce de çözüm versin.
Sevgiler.