"Aldatılmak" Aldatılanın Suçu mudur?

Sormayın nasıl da içi acıyor insanın. Eşim beni aldattığını söylediğimde evi terk etmişti 15 gün. Mahkeme gününden bir gün önce bu arkadaşım gidip konuşmuş. Beni aradı ben ikna oldum seni aldatmadığına diye aradı beni. Ve biz barıştık. Şimdi hep aklımda o zaman işbirliği mi yaptı acaba sorusu var...
Arkadaşınızın bir lafıyla mı ikna oldunuz yani

Hiç kimse ama hiç kimse aldatılmayı hak etmez aldatanın şerefsizliği karaktersizliğidir.

Merhabalar KK'nin güzel kadınları...

Dert midir tartışılır aslında...

Ancak canımı ziyadesiyle sıkan bir durum bu konu.

Yakın arkadaşımla kızlarımızdan konuşurken ilişkilere geldi konumuz (kızım 26 yaşında aldatılma nedeniyle 3 yıllık ilişkisinden ayrıldı.) Dedimki arkadaşıma kızımın da kaderi benimki gibi aldatılmakmış. Bana dönüp dediki "bence aldatılmak aldatılanın suçudur, 2 kocan 1 sevgilin aldattığına göre senin bir eksiğin olmalı".

Ben şaşkın şaşkın yüzüne bakıp kaldım. "Bence dedim aldatmak karaktersizliktir, karşındakinin eksiğine bakarak birini aldatma hakkını kendinde bulamazsın!"

Hayat görüşü ve fikirlerine değer verdiğim en yakın arkadaşımdan bunu duymak üzdü beni açıkçası. İki gündür kafamda dönüp duruyor...

Sizce aldatılmak, aldatılanın suçu mudur?
aldatmak yerine ayrılmayı seçmediğine göre aldatanın suçu
yani evet eksikler olabilir her insanda var hadi diyelim sizde epey vardı
o zaman ayrılsaydı yahu....

Aldatmak başlı başına çirkin bir eylemdir. Sadece sevgilisini, eşini değil; arkadaşını, patronunu, müşterisini v.b. aldatmak çok çirkin. Ama adamın gönlünün başka birine kayması eşinin suçu olabilir. Kocalarını canlarından bezdiren kadınlar tanıyorum. Öyle de olsa adam dürüstçe çıkıp başka birini sevdim demeli.

Yakın arkadaşımla kızlarımızdan konuşurken ilişkilere geldi konumuz (kızım 26 yaşında aldatılma nedeniyle 3 yıllık ilişkisinden ayrıldı.) Dedimki arkadaşıma kızımın da kaderi benimki gibi aldatılmakmış. Bana dönüp dediki "bence aldatılmak aldatılanın suçudur, 2 kocan 1 sevgilin aldattığına göre senin bir eksiğin olmalı".

Ben şaşkın şaşkın yüzüne bakıp kaldım. "Bence dedim aldatmak karaktersizliktir, karşındakinin eksiğine bakarak birini aldatma hakkını kendinde bulamazsın!"

Hayat görüşü ve fikirlerine değer verdiğim en yakın arkadaşımdan bunu duymak üzdü beni açıkçası. İki gündür kafamda dönüp duruyor...

Hayir.

Aldatan insanların psikolojik sorunları olduğunu düşünüyorum. Muhtemelen içlerindeki bi eksikliği tamamlamaya çalışıyorlar. Eziklik duygusu belki de. Kendini o şekilde tatmin etmeye çalışıyor.
Sizin ne suçunuz olabilir ki? Hiç kimse bunu haketmez ve hiç kimse bi insanı aldatmaya sürükleyemez.
Evet eziklik oldugunu dusunuyorum.

Herkesin iyi gününe kötü gününe ortak olur. Hiç bir karşılık beklemez kimseden.

Bazi insanlar can sikintisindan, haber toplamak, olani biteni incelemek icin de herkesin iyi gunune kotu gunune ortak olur.

Simdi sizin kotu gununuzde guya yaninizda olmus, uzuntulerinizi gormus. Bildigi yerden laf sokup caninizi acitmis.

Yav he he
Zaten her seyin suclusu biziz
Ne bu erkekler be tanri mi
Kim bunlar
Niye bu kadar yucelestiriyoruz gozumuzde kendimizi bi pacavra kabul edecek kadar
4 senelik iliskimde defalarca aldatildigimi ogrendim ben hic sevilmedigimi. Duygusal olarak kullanildigimi. Ve bunlar benim sucum oyle mi? Evet aslinda sucluyum her hatasinda affettigim icin.
Karsimdaki insanin karaktersizligi hayasizligi ahlaksizligi beni degil onu baglar
Gunumuzde doyumsuzluk var. Bu yuzden aldatiliyoruz. Doy-mu-yor-lar!!!
Birde kendimi suclayacagim oyle mi hah guleyim bi tarafimla ben
1000 sevgilim olsa hepsi de aldatsa kendimi suclamam kimse kusura bakmasin
Aldatan da iktirsin gitsin ayrica kimse benden degerli degil.
Sevgimi fedakarligimi vericem ustune aldatilicam birde kendimi suclayacagim??? Ay uzgunum ben o arabesklikle kibritci kiz modunda yasayamam.

Cok sinirlendim.

Ayrica fark ettiyseniz aldatilanlarin cogunlugu verdigi degerden sikayetci
Yani biz deger verdikce bi taraflari kalkiyor bunlarin.
Napalim kotu mu davranalim
Bunu da ben kendime yakistirmam.

Bu arada beni ilgilendiren erkek cinsiyeti oldugu icin bu sekilde yazdim
Yoksa aldatmak kadin erkek fark etmez mide bulandirici

Boşuna demiyorlar kadın kadının düşmanı diye

Ne garip degil mi insan kendine veremedigi akli baskasina verirmis. Arkadasin mutsuz ama bosanamiyor. Bosanmak icin sebep ariyor. Hatta kocasi aldatsa da bahanesi olsa bosansa diye bekliyor. Kendine caresiz... ama size gelince akıl danesi kesilmis...
Dost aci soyler soylemesine de kirmadan dokmeden soyler... uslubunca... bu kisi dost olamaz.
Aldatilmanin sebebini de sana baglamis... kendince... siz de neden oyle dusundugunu ogrenmek icin hemen iletisi kesmemeyi dusunuyorsunuz. Bu bence fazla deger vermek ona.... Ben onemsemezdim, ogrenmek de istemezdim. Iletisimi derhal keserdim. Cok mu aldatilmis da neden aldatildigini cozmus.... kendi sorunlarina cozum bulamayan bu kadin benim sorunlarima cozum bulamaz derdim. Bos keseden salliyor sadece. Esekten dusenin halini esekten dusen anlar cunku...

aldatmak = ihanet

litaretürde hiç bir gerekçe ve sebep yukarıdaki kelimeleri benimsemeye mümkün kılmaz..

insan, şerefi ve haysiyeti için yaşar..ne kendisinin nede bir başkasının onuru'na leke sürmemeli..eğer böyle bir lekeye tenezül ederse o kişinin insanlığından şüphe ederim...

Kişi karşısındakinde bir şeyleri yetersiz görüyorsa, artık sevgisi bitmişse bunu konuşur ve yollarıno ayırır daha sonra başkalarında arar arayacaksa. Biriyle birlikteyken aradığını başkasında aramak aldatanın karaktersizliğidir.

Değildir,zira ayet açıkça belirtiyor ki zinaya yaklaşmayın,kocanız ve ya kariniz size karşı sorumluluklarıni yerine getirmiyorsa aldatabilirsiniz gibi bir yumuşatma yok. Net zinaya yaklaşmayın.

Aldatmak diye bişey olamaz. Ayrılır sonra ne istiyorsa yapar.
Ama aldatmak hayır kabul edilebilir yanı yok. Bir de suçu üzerinden atmak için senin suçun olacak öyle mi . İşte bu arsızlığın geldiği nokta.

Back
X