Böyle bir soru takıldı aklıma. :)
Annem hep "aldatmayan erkek yoktur, fırsat bulamayan erkek vardır" der. Siz ne düşünüyorsunuz?
Gerçekten sevdiğinize inandığınız bir erkek, sizi aldatabilir mi? Sizi gerçekten seviyorsa başkasına aşık olamaz, orası ayrı, tek gecelik ilişkilerden bahsediyorum. Sevdiğine inandığınız bir erkek başka bir kadının cazibesine karşı koyamayabilir mi? Bunu yapmamak için erkeğin irade sahibi mi, karakter sahibi mi olması gerekir?
Bence karakterli ve sevgi sahibi bir erkek aldatmaz, ama böyle erkek var mı yeryüzünde, bilemiyorum :)
En çok merak ettiğim konu da, aldatılan bir kadının tepkisi ne olur. Çok gözlemlediğim için ailemde ve çevremde, şöyle bir tepki verirdim diye düşünüyorum: "Hiçbir şey söylemeden iletişimi tamamen keser, eşyası vs. varsa gönderir, konuyu kapatırdım."
Eğer evliysem hamile de olsam boşanırdım diye düşünüyorum. Ama tabi bekara karı boşamak kolay :) Evli arkadaşlar ne düşünüyor bu konuda? Gerçekten "ayrılamamak" gibi bir durum oluyor mu? Ben ne olursa olsun ayrılabilirim diye düşünüyorum, yorumlarınız neler acaba :)
canım bu konuda evli arkadaşların olsun, ilişkisi olan arkadaşların olsun açtığı binlerce konu var... severek aşık olarak ilişkiye başlıyorlar delicesine aşık evleniyorlar ve eşlerinin ihanetiyle karşılaşıyorlar...demekki senin sorduğun sorunun cevabı aslında bu forumda açılan binlerce konuda saklı... bazı seven erkekler te aldatıyor sevmeyenler de... bu bence şans işi... hayatınızdaki erkeğin kişiliğine iradesine bağlı birşey...
Bu konuda genelleme yapmak anlamsız olur.
Hepsi aldatır diyemeyiz.
Ama kadın-erkek ilişkilerine sadece cinsellik olarak bakan, yolda bile karşısına çıkan ilk karşı cinse o gözle bakan
erkeklerden nefret ediyorum.
İrade sahibi ve sevdiğine yürekten bağlı bir erkek aldatmaz diye düşünüyorum,seven insan incitmeye korkar çünkü.
Ama su götürmez bir gerçek de ortada ki erkeklerin büyük çoğunluğu fırsatını ve ortamını bulduğunda bunu yapmaktan geri kalmıyorlar.
Allah kimseyi böyle bir durumla sınamasın.
Bende tercihimi boşanmaktan yana kullanırım.Eşim çok iyi biliyor bu konu hakkındaki görüşlerimi
Ben de senin gibi düşünüyorum. Umarım başıma gelmez böyle bir şey. Çünkü benim için atlatamayacaklarım arasında ilk sırada geliyor. Seven bir erkek aldatmazsa gerçekten, sevildiğimden emin olmadan evlenmem asla. Çünkü her şeye eyvallahım olur bir yere kadar, ama buna asla.
bütün erkekler aldatır diyemem ama cinsel yoldan olmasada bir şekilde çoğunun kırdığı cevizler oluyor:) malesef.birde çok şükür aldatılmadım oyüzden ne yaparım bilmiyorum allah yaşatmasın kimseye.
Umarım gelmez.
Gerçekten çok zordur eminim.
Bu o kadar farklı birşey ki insanlar yıllardır tanıdığını sandığı eşlerini gün geliyor ki hiç tanımamışım diyor.
Doğru insanı bulursun inşallah.
bence en kotusu aptal yerine konmak. baska kadina bakmasi, baskasina gonlunun kaymasi falan filan degil de gozunun icine baka baka yapabilmesi, bir an olsun vicdan muhasebesi yapamicak duruma gelmesi. delice sevdigini soyledigi esini, sevgilisini tam anlamiyla enayi yerine koymasi. insallah basima gelmez ama, bana en cok koyan sey bu olur heralde. sevdigim adamin beni o duruma dusurmesi. herkes yapar mi bilmem. genelleme yapmak yanlis bence ama cogunlugu yapar gibime geliyo. cunku erkekler kadinlar gibi komplike dusunmuyo. o isin otesini berisini dusunmuyo. o ani dusunuyo. hormonlar da gerekli takviyeyi yapinca..
benim babam o konuda dünyaya örnek olacak adam
babamın iş arkadaşı gülerek anlatıyor...o sıra annemle babam evliymiş eskiden olmuş..iş yerinden oldukça güzel bir kız durmadan babamın arkasında geziyor xxx bey diyerek oraya buraya çağrıyor
babamdan hep aynı cvp evde eşim bekliyor yyy hanım .Allah yolunuzu açık etsin
bence bu konuya kadın erkekten çok, insan vicdan ve dürüstlük açısından yaklaşmak gerekir.
"kadının cazibesine kapıldım" diye bir neden olamaz insan diye tabir edilen varlıkta.
zaten sorunda burada başlıyor. bu yüzden genelleme yapamıyoruz.
karşındakini aptal yerine koymaktan başka bir şey değil bu.
ve şu çok önemli aslında "EMPATİ"
yani aldatan insan o an kendini 1dakikalığına aldattığı kişinin yerine koysa, eşinin/sevgilisinin onu aldattığını düşünse... kadınsa aldatan sevdiğini başka bir kadınla hayal etse veya erkekse aldatan kadınını başka bir adamın kollarında (bakın yatağında bile demiyorum sadece kollarında) hayal etse canı yanar zaten yapamaz.
ama en başta dediğim gibi insanlık, vicdan sahibi olma ve dürüstlük meselesi.
başlığı görünce bir an kendimi aldatırken düşündüm ve aklıma şu soru geldi hemen "ben böyle bir yalanla nasıl yaşarım?"
Aklima bir fikra geldi.
Uluslararasi ölçekte bir kadin arastirmasi yapan sosyolog, dünyanin çesitli ülkelerinde kadinlara bir soru sormus.
Kocanizi baska bir kadinla yakalarsaniz ne yaparsiniz???
Soruya ülkelere göre verilen yanitlar ise söyle olmus:
Isveçli : Neyimi begenmedigini sorarim.
Rus : Evi terk ederim.
Fransiz : Sesimi çikarmam, sevgilime gider beni teselli etmesini isterim.
Italyan : Kadini vururum.
Ispanyol: Kocami vururum.
Yunanli : Her ikisini de vururum.
Türk : Benim kocam yapmaz!
En iyisi buyuk konusmamak lazim, hayat suprizlerle dolu, iyi veya kotu...
Kesinlikle bizim ülkemizdeki kadınlar böle at gözlüğüyle yetiştiriliyor.fakat şimdki nesil diyelim bunlara aldanmıyor.daha akıllı,zeki ve gözü açıkbana göre ise her erkek aldatır.özellikle ruhsal aldatma sözkonusu,hadi bedensel aldatmadı diyelim ama kesinlikle gözle aldatan bütün erkekler.gözle süzen bakan erkek zaten bedendede de bi nevi aldatıyo,bunu bilen kadın artık erkeği bakışından gözünden tanıyo:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?