Aldatmak....

Arkadaşın üstüne gitmenin ne anlamı var... Evet çok yanlış bir şey yapmış zaten kendisi de mutlu değil ki. Burada evli bir arkadaşımız yazsaydı: "eşim beni aldattı ama çok pişman" diye çoğunuz süründür sonra da affet derdiniz. Kadın-erkek ayrımı yapmayalım arkadaşlar adı üstünde hata ve kadın pişman yapıcı olmaya çalışalım. Konu sahibi arkadaşım, ben geçmiş sayfalarda da kendi fikrimi belirtmiştim kendini affetmek istiyorsan öncelikle eşine veya sevgiline söyle böyle bir olayın olduğunu. Hayatta affedilmeyecek hatalar vardır aldatılmakta onlardan biridir birçok insana göre ama en azından karşındaki insanı kandırmış olma hissinden kurtulursun. Ya seni "hatanla" kabul eder ya da affetmez yollarınız ayrılır ama en azından sen arafta kalmaktan kurtulursun.

Anlatmam ayrilik olur,cünkü bu tür konulari konusurken..diyor ben yüzüne bakmam biter,

ya peki anlatirsam ve herkes benim yaptigim bu pisligi ögrenirse?

ya bana artik burda hayat kalmazsa?

resmen zorla laf alındı ağzınızdan:)
kesin olarak konuşmak veya canınızı sıkmak istemem ama ben eşinizle tekrar birleşmenize pek umutlu bakmadım. hem zaten sorunlar yüzünden ayrılmışsınız hem de aldatmışsınız. sanırım sorunların farkındasınız ama yalnızlık çekmek istemiyorsunuz gibi bir durum var.
bu duruma gelince eşinize bunu söyleyecekseniz kendi vicdanınızı rahatlatmak için söylemeyin bence. bunu onun da bilmeye hakkı olduğunu düşünerek söyleyin. sonuçta o bunu bilse belki tamamen farklı bir yol çizecek kendine yahut da affedecek. bu kararı ona bırakmalısınız diye düşünüyorum.

Anlatmam ayrilik olur,cünkü bu tür konulari konusurken..diyor ben yüzüne bakmam biter,

ya peki anlatirsam ve herkes benim yaptigim bu pisligi ögrenirse?

ya bana artik burda hayat kalmazsa?

O zaman seçimini yapacaksın canım ya susacaksın ve vicdan azabıyla yaşayacaksın ya da her şeyi göze alıp söyleyeceksin. Karşındaki adam "adam" gibi bir adamsa eski karısını milletin ağzına sakız yapmaz, seninle olan mahremini gidip başkalarına anlatmaz bence el alem duyarsa kısmını düşünme. Burada iş sana düşüyor...

Bir insan neden aldatır bılmıyorum o an ona cok heyecanlı gelır heralde ama evdekı es duyunca köpek gıbı yalvarırlar aslında elındekını kaybetmek ıstemezler ama aldatırlar bence aldatan serefsızın önde gıdenıdır:113:Mustafa topaloglu gıbın cvp verdım be :60:

her konuda cevap hakkim vardir belki ama

simdi bu konuda beni elestirsenizde ne kadar,haklisiniz.

Ama beni pisman bir insan olarak,hatta cok pisman bir insan olarak dinleyin! asla siz siz olun büyük konusmayin!:14:

hep deyin Allahim sen koru sasirtma

Kendimi kirlenmis gibi hisediyorum..

ve sizleri düsünerek diyorum onlar temiz...bana belki yardimci olabiliyorlar kendi capinda...

ama sen ne yaptin,niye yaptin

canım eşinle tekrar görüşmeye başlamıştın o esnada biri mi oldu? yani tekrar ilişkiniz başlamışken...
yoksa eşinle boşandın, ilişkin yok o dönemde mi? anlayamadım.

ayrıyken yasamıs oldugun birsey kendini cok yıpratma ayrıymıssınız barısmak icin gorustugunuz zaman olmus birseyler tamam buda dogru degil ama siz tamam barıstık birlikteyiz artık dediginiz anda olmamıski bu

bu kadar dert etme bence. insanoğlu hata yapabiliyor sonuçta. zamanla vicdan azabının da üstesinden geleceksin. insan atlatıyor ve kendini hesapsızca yargılayanları umursamamayı öğreniyor. çünkü zaten onlar da mükemmel değiller, hayatlarını hatasız yaşamıyorlar ve kim bilir hayat karşılarına neler çıkaracak. ama bu duruma bir son vermek istiyorsan aldattığın zamanki kadar cesur olup her şeyi anlatmalısın. burada eski eşin talep etmedikçe isim verme ve olayın ayrıntılarına inme zorunluluğu görmüyorum ben. böylece de olur ki dile düşme gibi bi durum olursa en azından kimliği belirsiz olup bir nebze daha rahat olursun.

canım eşinle tekrar görüşmeye başlamıştın o esnada biri mi oldu? yani tekrar ilişkiniz başlamışken...
yoksa eşinle boşandın, ilişkin yok o dönemde mi? anlayamadım.

evet tekrar görüsüyorken biri oldu

ayrıyken yasamıs oldugun birsey kendini cok yıpratma ayrıymıssınız barısmak icin gorustugunuz zaman olmus birseyler tamam buda dogru degil ama siz tamam barıstık birlikteyiz artık dediginiz anda olmamıski bu

ama biz tekrar görüsüyorken ve birlesmek isterken ve birbirimize o kadar yakinken:14:

yaptigim cok ayip...

o yapsaydi bu benim icinde aldatma olurdu!

sonucta düsün farz etki flört eden iki sevgiliyiz o an esimle ve evlenmek istiyoruz... o haldede aldatmadir!

ve bu haldede öyle

eşinle boşanmışsın tekrar barışma aşamasına gelmişsiniz,
ama karar da verilmiş değil net olarak, tekrar birleşme olacak diye..
diğer bir kişiyle eski erkek arkadaşınla bir şeyler yaşamışsın.

tuhaf bir durum, aldatma desen, var da denilmez.çünkü evlilik kurumu içinde ve karıkoca değilsiniz
ama bu süre içinde ex eşinle flört gibi görüşüyorsanız,tekrar ilişkinizi onarmaya çalışıyorsanız, aldatma sayılabilir..
boşanmış durumdayken kimse kimseye hesap soramaz, aldatma fiili gerçekleşmiş sayılmaz

fetva gibi oldu..

ama biz tekrar görüsüyorken ve birlesmek isterken ve birbirimize o kadar yakinken:14:

yaptigim cok ayip...

sonucta düsün farz etki flört eden iki sevgiliyiz o an esimle ve evlenmek istiyoruz... o haldede aldatmadir!

ve bu haldede öyle

yaptıgın yine yanlıs canım dogru degil ama kendini daha fazla yıpratma artık zaten yeterince pismansın belli bir karar vermen gerekecek zorda olsa ya soyleyip icini rahatlatacaksın biticeksede biticek birseyler yada soylemeden devam ediceksin hangisinin dogru olduguna yine sen karar vericeksin herseyi yasayan sensin

yaptigim cok ayip...

ve bu haldede öyle

canım bayanların aldatması için mutlaka duygusallık gerekiyormuş, bu olayı yaşaman kötü...
ama eski eşine gerçekten çok bağlı olsan sence bir ikinci olabilir mi?
belki de bu barışma kararını gözden geçirmen için bir fırsattır.
boşanmış bir insan olarak şöyle düşünüyorum, kendimi senin yerine koyuyorum ve eğer eski eşimle tekrar barışmaya karar versem( çünkü bu çok zor bir karar, bir nevi risk)
başka biri olabiliyorsa eski eşinle tekrar bir araya gelmek hata gibi görünüyor.
bence sen bu konuda karar vermelisin.

konuyu baştan sonakadar okudum. allah iyiliğinizi versin bazı yorumlar beni çok güldürdü.
konu sahibi arkadaşım bayağı zor olmuş konuşman.
bir hata yapmışsın. ama basit bir hata değil. allah seni affetsin. bence bol bol dua et. ibadetini yap. eğer müslümansan namazını kıl kardeşim. namaz insanın ruhunu temizleyen en güzel şeylerden biri. hemde kötülüklerden uzaklaştırır insanı. tüm pişmanlığını allah'a (c.c) anlat. seni en iyi dinleyen o olur. Allah seni affeder inşallah.
eşinede söylemen gerekirmi onu bilmiyorum. barışmak istiyorsan önce bi tedavi olmalısın ruhen. yoksa eşine her baktığında pişmanlığın ve vicdan azabınla eriyip gidersin.

Son düzenleme:
yaptığın hiç hoş değil ve kesinlikle ayrılma sebebi :20:

eşine bunu yapamazsın,zaten aldatmışsın adamı gözünün içine baka baka aldatmaya devam mı edeceksin :47: söylemeye cesaretin yoksa eyvallah deyip gitmelisin onun hayatından....bu ne biçim düşüncedir anlatırsam beni affetmez,kim affeder ki............

kaç gündür burdaki arkadaşları okuyorum,eşi aldattığı için dünyası altüst olan...senin ne üstünlüğün var ki onlardan...bir suç işlemişsin ve cezasını da çekeceksin elbette....

Eski esime dedim birlesmesek tekrar ayrilsak ve dönsek bu yoldan ne olurdu dedi.

olmaz olamaz seni cok seviyorum ve ne demek yani cocuk oyunu mu bu...

yani demek istedigim o ki,ona iyilik yapmak istesemde ayrilarak o bunu kötülük olarak algilayacak..

ama bu sekildede...bilemiyorum

yaptığın hiç hoş değil ve kesinlikle ayrılma sebebi :20:

eşine bunu yapamazsın,zaten aldatmışsın adamı gözünün içine baka baka aldatmaya devam mı edeceksin :47: söylemeye cesaretin yoksa eyvallah deyip gitmelisin onun hayatından....bu ne biçim düşüncedir anlatırsam beni affetmez,kim affeder ki............

kaç gündür burdaki arkadaşları okuyorum,eşi aldattığı için dünyası altüst olan...senin ne üstünlüğün var ki onlardan...bir suç işlemişsin ve cezasını da çekeceksin elbette....

Ben kendimi burada savunmuyorum...

acaba sahiden cesaretsizlikten mi kaynaklaniyor yoksa onun benden nefret etmesini istememden mi?

Eski esime dedim birlesmesek tekrar ayrilsak ve dönsek bu yoldan ne olurdu dedi.

olmaz olamaz seni cok seviyorum ve ne demek yani cocuk oyunu mu bu...

yani demek istedigim o ki,ona iyilik yapmak istesemde ayrilarak o bunu kötülük olarak algilayacak..

ama bu sekildede...bilemiyorum

sen eşinle tekrar bir hayat kurmak istediğinden emin misin?
bu işlerde hatır gönüle göre karar verilmez ki....
sen kendinden emin olsan bence başka biri olmazdı...
ayrıca böyle bir hayatı yaşamayı ikiniz de hak etmiyorsunuz bence...
yol yakınken dön....

ya da çok seviyorum eski eşimi ondan vazgeçemem dersen, anlat her şeyi olduğu gibi kapatıp devam edersiniz veya o sizden ayrılır...
aldatmanın bedeli de bu olur herhalde...

Back
X