Aldatmak....

Eminim!

o haytimi gecirebilecegim insan

canım madem böyle düşünüyorsun,
ayrılma sebebiniz neydi ,neden ayrıldınız?

ve yine böyle düşünüyordun ,ama araya başka birini almışsın..:32:
pek emin değil gibi görünüyorsun..

ne kadar süredir eşinle ayrısınız,ne zaman boşandınız yanii..?

konuyu baştan sonakadar okudum. allah iyiliğinizi versin bazı yorumlar beni çok güldürdü.
konu sahibi arkadaşım bayağı zor olmuş konuşman.
bir hata yapmışsın. ama basit bir hata değil. allah seni affetsin. bence bol bol dua et. ibadetini yap. eğer müslümansan namazını kıl kardeşim. namaz insanın ruhunu temizleyen en güzel şeylerden biri. hemde kötülüklerden uzaklaştırır insanı. tüm pişmanlığını allah'a (c.c) anlat. seni en iyi dinleyen o olur. Allah seni affeder inşallah.
eşinede söylemen gerekirmi onu bilmiyorum. barışmak istiyorsan önce bi tedavi olmalısın ruhen. yoksa eşine her baktığında pişmanlığın ve vicdan azabınla eriyip gidersin.

enn güzel cevap :46::46::46:

canım madem böyle düşünüyorsun,
ayrılma sebebiniz neydi ,neden ayrıldınız?

ve yine böyle düşünüyordun ,ama araya başka birini almışsın..:32:
pek emin değil gibi görünüyorsun..

ne kadar süredir eşinle ayrısınız,ne zaman boşandınız yanii..?

ayrilali bir yili gecti....kumar

bu sefer o diyor bir sans ver düzelecegim

Bosandiktan sonra bir boslugun icinde bunlari yapmani anliyabiliyorum.
Ve vicdanin rahatsiz, pismansin en onemlisi. Vicdanen aci cekiyor olman bile
iyi bir insan oldugunu anlamam icin yeterli. insallah guzel olur hersey senin icin.

Bosandiktan sonra bir boslugun icinde bunlari yapmani anliyabiliyorum.
Ve vicdanin rahatsiz, pismansin en onemlisi. Vicdanen aci cekiyor olman bile
iyi bir insan oldugunu anlamam icin yeterli. insallah guzel olur hersey senin icin.

beni yerden yere vuracaksin sandim bundan bir kac gün önceki konudan kalma mevzu yüzünden,ama mert ciktin!sagol:14:

biraktim diyor ve herseyi bana birakmaya hazir yani maddi konulari vs.

ailem karsi degiller.bana birakiyorlar.

yaptim zaten,sordum bu konuda fikrini diyor sen yapmis olsaydin böyle birsey yüzüne dahi bakmadan giderdim vs.

öncelikle kendine şunu izah etmelisin sanırım ;
eski eşinle tekrar görüşmeye başlamışken diğer adamla beraber olmanın nedeni neydi..
ya eski eşinle tekrar bileşme ihtimalini çok az görüyordun, emin değildin. iş ciddileşince aklın başına geldi.
ya da zaten eski eşe pek ihtiyacın yoktu, barışmayı o talep etti, onun pişmanlığı senin gururunu okşadı.
egon parladığı için onunla öylesine görüşmeye başladın. aslında istediğin ötekiydi.
ama ötekinden hayal kırıklığına uğradın. sana kendini kullanılmış hissettirdi. belki o seni bıraktı.
senin de terkedilmiş birinin içine düştüğü bunalım sonucu sana asıl değer verenin eski eşin olduğuna olan inandın. vicdan azabı çekmeye başladın.
şu an hislerin seni eski eşine yaklaştırıyor olabilir ama onu da gerçekten istediğini sanmıyorum.
boşlukta kalmışsın. yalnız ve terkedilmiş hissediyorsun. ama bu geçici bir durum.
bence sabret ve bekle.
ikisini de çıkart hayatından.
yeni bir sayfa aç derim.
çünkü bu işin suyu çok ısınmış canım.

teşekkürederim canım:54:
ama pek konu sahibinin dikkatini çekmedi nedense

Hayir rica ederim tesekkür ederim ilgilenip tavsiyelerin icin,zaten ben manevi yönünü düsünmesem yani ilahi adalet yönünü bu kadar vicdanim sizlamaz,ama kendime diyorum Allahin huzuruna bu günahimla nasil cikacam:14:

iyi güzel herkese her yazılana cevap verip konunu devam ettiriyosun.
aynı şeyleri yazıp duruyosun.
çokta iyi anladık pişmansın vicdan azabından öldü öleceksin de ben merak ettim sen şimdi ne yapmaya karar verdin bunca yorumlardan sonra????

Hayir rica ederim tesekkür ederim ilgilenip tavsiyelerin icin,zaten ben manevi yönünü düsünmesem yani ilahi adalet yönünü bu kadar vicdanim sizlamaz,ama kendime diyorum Allahin huzuruna bu günahimla nasil cikacam:14:

allahın huzuruna günahla çıkman lazımki affetme yolu açılsın dimi. sen bi dediğimi yap bak nasıl rahatlayacaksın.

aldatmak sosyalleşmektir.

iyi bir şeydir.

yeniliktir.

ayda bir hatta daha sık yapılmalıdır.

aldatana ödül verimelidir.

elalem evde kumayla yaşıyor uzaktan uzağa metre yaşayamayacaz mı?

AAaaa! elbbette aldatmayı iki tarafta yapmalı. ne kadar çok kişi o kadar rekor ve egodur.

:27::27::27::27::27::27:

arkadaşım aldatma olayına elbette herkes boşanılası ve çok canını acıtacak bir durum olarak bakar. artık böyle konular açıp sormayın!aldatan erkekte bayan da ş.refsizdir.
7eğer çocuklar varsa eş de köpekler gibi pişmansa çok ciddir bir intikam için affetmiş gibi gözüküp onu dımdızlak ortada bırakılmalıdır.

ve şunu unutmamalı. aldatan yine bu yapar. adam da karakter defosu vardır.

ve bir insanın ömründe hiç geçmeyecek yara bırakır. belki de kolunuzu kesseniz bu kadar yanmaz canınız.:20:

Aman yarabbi ne güzel açıklamışsın :46:

Yarım elma gün gelip böyle bir konu açacağını hiç düşünmemiştim..Eşinle birleşme aşamalarındaki konularında ve ev seçimi konularında dua etmiştim senin için..

Yine dua ediyorum, hidayetin için..Evet yaptığın büyük bir hata..Eşine bu durumu izah edip etmemen senin bileceğin bir iş, hatalarımızın arkasında duramadığımız müddetçe biz asla biz olamayız, eşinle ayrılma ve birleşme arefen çok sancılı geçti biliyorum, ama kol kırılır yen içinde kalır misali..

Yarım elma gün gelip böyle bir konu açacağını hiç düşünmemiştim..Eşinle birleşme aşamalarındaki konularında ve ev seçimi konularında dua etmiştim senin için..

Yine dua ediyorum, hidayetin için..Evet yaptığın büyük bir hata..Eşine bu durumu izah edip etmemen senin bileceğin bir iş, hatalarımızın arkasında duramadığımız müddetçe biz asla biz olamayız, eşinle ayrılma ve birleşme arefen çok sancılı geçti biliyorum, ama kol kırılır yen içinde kalır misali..

sagol Allah seninde yarimcin olsun,tüm hayirli duvalar senide bulsun.

Gercekler acidir ve bu gerceklerin onu yikmasindan korkuyorum belki

belkide kendimi düsünerek söylemiyorum,ama suan bildigim tek sey var ki cok pismanim....

İşte arkadaşım o sebeble dedim ki kol kırılır yen içinde kalır..Birdaha aynı hatayı tekerrür ettirmeyeceksen iyi düşün derim..

Back
X