Aldığım hiç birşeyden memnun kalmıyorum :(

yaa aslında terazı ıcın dengelı bır burc derler ama sanırım alakasız :1:

Dengeliyiz canım, bu yüzden adalete çok önem veririz. Dengeliden kasıt o aslında, adil davranmaya çalışırız. Doğruya doğru yanlışa yanlış deriz. Sadece kararsızlık çekeriz, hemen karar vermekte zorlanırız:1: Bir de venüsün kızları olduğumuz için süsümüze düşkünüz:21: Bende senin gibi çok severim alışverişi. Bir yere gittiğim zaman 5 tl ye bile bişey alsam çok mutlu olurum. Beğendiğim birşeyi alamazsam da dediğin gibi rüyalarıma girer.

:9::9: Al benden bitane daha.. :9: sashamia annem bana ileride koca da begenmez diyodu nitekim doğru çıktı..
Şakası bir yana gelip geçici bunlar fazla takma kafana o zaman geçer sanırım. Benim de küçükken o kadar çok takıntım vardı ki kafamda bir model var mesela tshirt alıcam en basitinden, annemi dolaştırrdım saatlerce. Hatta günlerce.. Sonra ilk baktıklarıma begendim diye geri döndüğümde satılmış veya kalmamış olurdu.. O zaman yerdim zılgıtı:))
Sonra saçımı kestiremezdim çok kısa olcak diye..
Şimdi hepsi geçti, saçlarımı kestiriyorum sabah aldıgım kararla, boyatıyorum.. Ama bu da normal değil biliyorum ben de yıpratıcı bir ilişkiden çıktım belki onun tezahürüdür.
Ama izlemişsindir belki dövüş kulübü diye bir film var. Eşyanın seni ele geçirmesine izin verme. Biraz rahat bırak, hayat bunları takmak için çok kısa.

Dengeliyiz canım, bu yüzden adalete çok önem veririz. Dengeliden kasıt o aslında, adil davranmaya çalışırız. Doğruya doğru yanlışa yanlış deriz. Sadece kararsızlık çekeriz, hemen karar vermekte zorlanırız:1: Bir de venüsün kızları olduğumuz için süsümüze düşkünüz:21: Bende senin gibi çok severim alışverişi. Bir yere gittiğim zaman 5 tl ye bile bişey alsam çok mutlu olurum. Beğendiğim birşeyi alamazsam da dediğin gibi rüyalarıma girer.

hahaha demek ki bu burcumuzla alakalı bır durummus :1:

:9::9: Al benden bitane daha.. :9: sashamia annem bana ileride koca da begenmez diyodu nitekim doğru çıktı..
Şakası bir yana gelip geçici bunlar fazla takma kafana o zaman geçer sanırım. Benim de küçükken o kadar çok takıntım vardı ki kafamda bir model var mesela tshirt alıcam en basitinden, annemi dolaştırrdım saatlerce. Hatta günlerce.. Sonra ilk baktıklarıma begendim diye geri döndüğümde satılmış veya kalmamış olurdu.. O zaman yerdim zılgıtı:))
Sonra saçımı kestiremezdim çok kısa olcak diye..
Şimdi hepsi geçti, saçlarımı kestiriyorum sabah aldıgım kararla, boyatıyorum.. Ama bu da normal değil biliyorum ben de yıpratıcı bir ilişkiden çıktım belki onun tezahürüdür.
Ama izlemişsindir belki dövüş kulübü diye bir film var. Eşyanın seni ele geçirmesine izin verme. Biraz rahat bırak, hayat bunları takmak için çok kısa.

demek ki bu kadın mılletınde olan bır durum :)

benım eskıden beri kararsızlık secici huyum vardı ,

ama su son 3-4 ay da yogunlasmasının nedenıde

sanırım yıpratıcı ılıskılerımızın sebep oldugu bır etken :31:

gecenlerde bır bluz aldım "s" beden .eve geldım , "m" beden almalıydım deyıp tekrar
magazaya gıttım .bu sefer eve gelınce "s" daha ıyıdı deyıp tekrar magazaya gıttım :(
"s" bedenı aldım .sonra tam avm'den cıkıyordum kı "m" sankı daha ıyıydı yaa deyıp
tekrar magazaya gıttım .tekrar "m" bedenı denedım .sonra tekrar "s" beden almaya
karar verdım :/ hani bır bluzu/elbıseyı bır kac gıymeden sonra sıkılırız yaa ,ben ıse
kabınde zıppırt degıstırıp durmaktan üründen coktan sıkılmıs oluyorum :(

Bu kararsızlık ya da seçicilik falan değil bedenini mi bilmiyorsun? Ben S giyemem mesela, illa XS olacak. Öbür türlü eğreti duruyor. S ve M arasında kararsız kalmak diye bir şey olamaz bence bedenini bilmiyorsun sen. Kendine küçük geleni alıp eve gelince beğenmeyip M ile değiştiriyorsun demek başka bir açıklaması olamaz.

Bu kararsızlık ya da seçicilik falan değil bedenini mi bilmiyorsun? Ben S giyemem mesela, illa XS olacak. Öbür türlü eğreti duruyor. S ve M arasında kararsız kalmak diye bir şey olamaz bence bedenini bilmiyorsun sen. Kendine küçük geleni alıp eve gelince beğenmeyip M ile değiştiriyorsun demek başka bir açıklaması olamaz.

benım bedenım bazı markaların kalıbına gore degısıyor .S beden de giyiyorum
M bedende giyorum .o yuzden hep tereddütte kalırım .

Yazıyı okuyunca kendimi gördüm sanki, terazi burcu musun diye soracaktım ama bununla ilgili de konuşulmuş :) Ben de aynı öyleyim, hatta geçen hafta bir bot aldım, eve geldim kaç defa denedim, geri götürdüm, değiştirdim, eve gelince yine diğeri daha mı iyiydi diye düşünüyorum ciddi ciddi :) Ablam da der bana bir markete gidip hangi bisküviyi alacağına bile karar veremiyorsun, evlilik kararını nasıl vereceksin bilmiyorum der. Psikolojik olduğunu düşünmüyorum, kararsızlıkla ilgili galiba daha çok.

Bende birseyi begenip alamazsam rüyalarima girer uyku uyumamam gunlerce nerden bulabilirim diye dusunurum en sonunda buluncada genelde almam sogurum bilemiyorum neden

Okuyunca cok şaşırdım Allah yardımcınız olsun ne kada kötü bir durum bekarınız sanırım evlenince eşiniz ve cocuklarınız îçinde alışveriş yapmak durumunda kalacaksınız o zaman ne olacak? Biliyor musunuz ben girerim bedenimi alırım çıkarım üstüme bile denemem sevmem o kabinleri falan ay daral gelir kızlarıma ve eşime de aynı şekilde gîrer alır çıkarım herşey bu denli basit işte

Canım bence kararsızlık senin sorununu tanımlayan şey değil, çünkü kararsızlık karar vereceğin şey üzerinde oluşturduğun değerlemedir, doğru karar ve yanlış karar olur sonucunda ama sendeki ne olursa olsun eve geldiğinde karar doğru da olsa yanlışa dönüşmesi ve maalesef bu kararsızlıktan da kötü bir şey bence..

Alışveriş vesvesesi derim ben buna, sana vesvese veren her ne ise onu aşmalısın, psikolojik bir durum bu.. Bir iç ses bir fısıltıyla sürekli seni yanlışlıyor, çok kötü bir hal bence ve işin garibi umarım sadece alışveriş konusunda böylesindir, yoksa sürekli senin verdiğin kararların tersini söyleyen bir ses ve tersini yaptığında onun da tersini söyleyen bir iç ses çekilebilir değil doğrusu..

Aslında ben şunu merak ediyorum ve cevap verirsen memnun olurum, mesela alacağın bir ürünün S bedenini ve M bedenini aynı anda aldığın oldu mu ve olduysa eve gelince ne düşündün?

Ya da bir ürünün her renginden alıp eve geldiğinde ne düşünüyorsun?

bendede bu durum var ve gerçekten sınır bozucu bende daha eve gelmeden başlıyor

dun aylardır netten bakıp ahh ettiğim kolyeyı aldım

hemen taktım zıncırı uzunmu nasıl kısaltsam yokyok bölemıkalsa kestırsemmi daha buyukmu olsaydı ucu

düşündüm durdum okadarda istemıştım hatta boynumdanda çıkardım soğudum bırden

oğluma puset aldık gıttım değiştim onuda çok hevesle almıştım

başka bı oyuncak aldık bır başka modelinimi alsaydık dıye ertesi gun mağazayı aradım değişim yapçaz dıye

eşim izin vermedi yksa gıder onuda değişirdim ne alırsam alayım mutlaka bır ıkıncısınde kalıyo aklım

psikolojıkmıdır nedır çözemedim :26::26::26:

Bunun adı dürtüsel bozukluk canım..sürekli dürtüsel olarak harekete geçiyorsun.açılımını araştırabilirsin..
Bende de değiştirme huyu var ama her zaman değil.beden konusunda yaşamam mesela. Artı,özellikle değiştirmeyi düşündüğüm şeylere baktığımda hep o anlık istekle alınmı,sahip olayım hırsıyla alınmış,ihtiyaç dışı şeyler oluyor.O yüzden artık birşeyi beğenince soruyorum kendime;ihtiyacın varmı buna? cevap hayırsa almıyorum.Birde outlet ürün değilse eğer mutlaka şunu diyorum kendime;amaan nasılsa daha güzeli çıkmıycakmı..boşveeer..cebinde paran olsun,o zaman en güzelini gene satın alırsın diyorum...o zaman bırakıyorum,dahada aklıma gelmiyor zaten..

ayrıca fazla fazla alınan kıyafetler bir öncekilere ihanet oluyor hep..onları giymekten uzaklaştırıyor bizi..eski konumuna getiriyor yepyeni şeyleri..

sendeki bu durumun benzeri bende de vardı.şimdi daha da kötüsü bende farklı bi boyut kazandı.artık birşey almayı beceremez oldum.yani hiç birşey beğenemiyorum.daha doğrusu beğenip beğenmediğimi anlayamıyorum.hep bi kaygı var.bunu ben beğendim ama ya insanlar beğenmezse.bazen ben kendimin beğenip beğenmediğinden şüpheleniyorum.memnuniyetsizim.bi kulp takıyorum her seferinde.kukumav kuşu gibi ürünün başında bi saat düşünüyorum alsam mı almasam mı diye.yanımda bir fikir veren olsun istiyorum.psikolog görse özgüven eksikliği teşhisi koyardı.bense depresyon halime bağlıyorum.:37:beğendiğim şey tam istediğim gibi olmalı her yönden ancak o zaman karar verebiliyorum.

Back
X