Aldıklarını kapıya bırak, birbirimize temas etmeyelim

Öğretmenmiş komşunuz ,65 yaş üstü değildir herhalde
Parayı aynı gün de kapına bırakabilir.
Hijyen kurallarına dikkat ederek alışveriş yapmakta nr var anlamıyorum. Risk grubunda değilse gayette gidip alabilir. Ben 2 günde bir çıkıyorum markete tenha saatlerde. Hergün elalemden mi isteyelim korkuyoruz diye

Merhaba arkadaşlar malum zor dönemlerden geçiyoruz. Kimimiz evde karantinada kimimiz çalışmaya devam etmek zorunda. Ben de çalışmaya devam edenlerdenim ara verme şansım var ama babam ile abimin çalıştıkları yerler benimkinden daha riskli ve aynı evde yaşayıp sürekli temas kurduğumuz için boş yere işimi kaybetmek istemedim iş yerinde tabiki önlem alıyorum. Kolonya, dezenfektan, mesafe ve sık sık el yıkamayı ihmal etmiyorum. İnşallah daha fazla kayıp vermeden en yakın zamanda atlatırız bu süreci. Hepimize şifalar diliyorum.

Sadede gelecek olursak bir komşumuz var kendisi öğretmen okullar ara verdiği için evde karantinada dışarı hiç çıkmıyor. Çok samimim değiliz kendisiyle apartmanda benden daha samimi oldukları da var ama dün akşam beni aradı ihtiyaçlarını almamı rica etti, tamam dedim. Bugün ise yine aradı ve dedi ki geldiğinde aldıklarını kapıya bırak temas etmeyelim birbirimize paranı da ertesi gün kapıya bırakırım o zaman alırsın. Belki anlayışla karşılamam lazım ama çok kırıldım kendisine önlem aldığımı hatta aldığım önlemleri defalarca anlattım. Hayattan, tüm insanlardan kaçarak enfeksiyonu önlemek mümkün mü ne zamana kadar kaçabilirsin ki? Onun maske ve eldivenle alışverişe çıkması ne kadar riskliyse benimde ihtiyacım olmadığı halde markete girip başkasının alışverişlerini yapmam o kadar riskli. Sizce arayıp alışverişlerini yapamayacağımı söylemeli miyim yoksa abartıyor muyum?
şaka mı bu? yani yazacak cevap bile bulamadım. bu nasıl bir tavır.
pardon da nerenin prensesiymiş?

Abartıyorsun bence. Sen işe falan gidiyorsun sonuçta korunsan da, ama o evden çıkmayan biri olduğu için dışarıyla teması tamamen kesmesi normal. Bunda alınacak bişey yok bence. Burda kimse senin yüzde yüz korunabildiğinden emin olamaz
herşeyin bir uslubu var. yarın paranı kapının önünden alırsın ne demek.
asla ama asla bu tavırda olan birinin market ihtiyacını görmem.
maskesini takıp eldivenle alabilir poşetleri. insan gibi de teşekkür eder.
kaldı ki zaten şuan içinde bulunduğu durum kafayı yediğinin işareti.

online siparişler çalışmıyor. Hastane randevusu yakalamaktan daha zor şu an online sipariş verebilmek.

Biraz once istegelsin kullandim,
Ihtiyacı olan için söylüyorum
Bölgeden bölgeye fark edebilir belki ama
yarın akşam 22.00 ydi en erken teslimat saati.

Biraz once istegelsin kullandim,
Ihtiyacı olan için söylüyorum
Bölgeden bölgeye fark edebilir belki ama
yarın akşam 22.00 ydi en erken teslimat saati.
İstegelsin kullanmadım hiç. Migros ve getir full şu an. Geçen haftadan beri takipteyim mümkünatı yok açılmadı sipariş onayı.

Merhaba arkadaşlar malum zor dönemlerden geçiyoruz. Kimimiz evde karantinada kimimiz çalışmaya devam etmek zorunda. Ben de çalışmaya devam edenlerdenim ara verme şansım var ama babam ile abimin çalıştıkları yerler benimkinden daha riskli ve aynı evde yaşayıp sürekli temas kurduğumuz için boş yere işimi kaybetmek istemedim iş yerinde tabiki önlem alıyorum. Kolonya, dezenfektan, mesafe ve sık sık el yıkamayı ihmal etmiyorum. İnşallah daha fazla kayıp vermeden en yakın zamanda atlatırız bu süreci. Hepimize şifalar diliyorum.

Sadede gelecek olursak bir komşumuz var kendisi öğretmen okullar ara verdiği için evde karantinada dışarı hiç çıkmıyor. Çok samimim değiliz kendisiyle apartmanda benden daha samimi oldukları da var ama dün akşam beni aradı ihtiyaçlarını almamı rica etti, tamam dedim. Bugün ise yine aradı ve dedi ki geldiğinde aldıklarını kapıya bırak temas etmeyelim birbirimize paranı da ertesi gün kapıya bırakırım o zaman alırsın. Belki anlayışla karşılamam lazım ama çok kırıldım kendisine önlem aldığımı hatta aldığım önlemleri defalarca anlattım. Hayattan, tüm insanlardan kaçarak enfeksiyonu önlemek mümkün mü ne zamana kadar kaçabilirsin ki? Onun maske ve eldivenle alışverişe çıkması ne kadar riskliyse benimde ihtiyacım olmadığı halde markete girip başkasının alışverişlerini yapmam o kadar riskli. Sizce arayıp alışverişlerini yapamayacağımı söylemeli miyim yoksa abartıyor muyum?
bencilik net insanlik sizde kalsin

Siz kendinizi tehlikeye attığınız için kadına alışverişini yapmayacagım demiyorsunuz ki ona kızdıgınız kırıldıgınız için diyorsunuz

Asıl buna sinir olurdum
İstemıyorsanız yapmayın bu durumu ihtiyacım olup kendim için dışarı çıkınca sana da alırım diyin ya da istemiyorum diyin

Ama sırf bu konuds kırıldığınız için bunu söylemek bence hoş değil
En iyisi hiç yapmayın

O da kendisini böyle koruyor ne kadar geç o kadar iyi diyor

Siz zaten dışarı çıkıyor olabilirsiniz ama mesele zaten dışarıda geçirilen zamanı minimuma indirmek. Yaşlı değilse asla yapmazdım hele böyle emrivaki hiç hoşlanmam. Biz de binamızdaki yaşlıların 65 yaş altında da olsa dışarı çıkmamasını ihtiyaçlarını halledeceğimizi söyledik, eşimi arıyorlar ihtiyaç olduğu zaman. Ama tarzı çirkin, sanırım kabul etmezdim

tamam bende çalışıyorum ama buraya bile zor geliyorum. Markette ekstra tehlikeli bence. Kendi alışverişinizi yapacağınız zaman alabileceğinizi söyleyebilirsiniz.

Gerçekten cok korkuyor ise getir uygulaması gibi uygulamaları kullanabilir. Kartla ödüyorsunuz kişi kapıya bırakıp gidiyor görmüyorsunuz bile.

Yaşlı olsa tamam ama diğer türlüsü size de risk. Sorun parayı size verip vermemesi değil bence.

Abartıyorsun bence. Sen işe falan gidiyorsun sonuçta korunsan da, ama o evden çıkmayan biri olduğu için dışarıyla teması tamamen kesmesi normal. Bunda alınacak bişey yok bence. Burda kimse senin yüzde yüz korunabildiğinden emin olamaz
Çalışanlarda evde oturanların market ihtiyaçlarını alarak risklerini artırmak zorunda değil.

Valla getir kullanıyorum orda kurye kapıyı çalıp poşetleri kapıya bırakıp gidiyor. Çoğu firma sosyal teması minimuma indirmişken komşunuzun bu ricası garip degil. Garip olan o evde otururken, hastalığı veya yaş engeli yokken sizin onun alışverişini yapıyor olmaniz.
Tam olarak düşündüğüm bu😘

20li yaşlarda benim gibi
onun yok belki ama benim var aslında alerjikte olsa astım
Söylediğinde sorun yok normali o ama benim market ihtiyacım olmadığı halde bir başkası için markete girecek olmam ve bunun karşılığında küçümseyici ve emrivaki bir tavırla kapıya bırak yarın alırsın kısmı beni kırdı. ,Önce bana sormalıydı çünkü o şekilde kabul edecek miyim, üzerimde yeteri kadar nakit var mı? Direk öyle yap böyle yaparım tarzında konuştu.
Teşekkür ederim bildiririm bir dahakine kendisine
ona kırıldım ben de işte, birde sormadan direk emrivaki konuştu
çok haklıısnız: tam olarak bu.

Yaşlı değil kronik hastalığı var mı bilmiyorum ama benim alerjik astımım var

Yahu siz iyi misiniz ? Sizin astiminiz var ise sizin icin cok daha tehlikeli bu durum , kendinize dikkat edin lütfen

Hiç getir veya Migros uygulamasından bahsetmeyin. İnsanlar eğer kronik hasta vs değilse bu kadar yüklenmemeli. Onları özellikle getir uygulamasında çalışan insanlara yazık ve onlar da risk altına atılıyor gereksiz yere. Bunları yaşlılara öğretmek ve genelde onların kullanmasını sağlamak ideali ama nerde o günler. Kullanamazlar bile. Siz EFT ile paranızı alın ve mesaj atın, şu hesaba parayı gönderin, geçen sefer ben de markete gittiğim için çıktım aldım ama ben risk grubundayım. Bundan sonra elzem olmadıkça kendim haricinde çıkamam, veya hiç bir şey söylemeyin, bir sonraki sefere yok çıkmıyorum ama siz çıkıyorsanız ben size sipariş verebilirim, astımım var zorunda kalmadıkça çıkmıyorum diye.

Back
X