Aldıklarını kapıya bırak, birbirimize temas etmeyelim

Hemde 20li yaşlardaymış. Hayatta almam ya.. Başta yaşlı komşu sandım ama bizle emsal çıktı.
Ayrıca bende astım hastasıyım kendimi tamamen izole ettim dışarı adım atmıyorum. Siz işe gidiyormuşsunuz kendinizi bir an evvel eve atmaya bakın boşverin milletin alışverişini.

3 ailenin erzaklarını aldık, kapılarına taşıdık uzaktan selamlaştık alolaştık gittik. Aileden olmayıp aile gibi gördüğümüz insanlar için de yaptık, teklif de ettik biz dışarıya çıkmak durumunda kalıyoruz zaten diye ama bu kişiler kronik hastalardı, risk grubunda olanlardı.

Risk grubunda olmayıp, başkalarına bir şeyler aldırıyorsan da bari konuşurken yarı beline kadar eğil be arkadaş bir "Teşekkür ederim, zahmet oldu çok sağ olun, kusura bakmayın ben biraz böyle davranıyorum ya mazur görün" filan deyiverin bir telefon yav. Kibarlıktan, teşekkürden insan ölmüyor, varsa rahatsızlığın paylaş filan samimi de değilmişsiniz, madem yüz kararttın istedin karşındaki insanın da soru işaretlerini gider.
Ben de bu rahatlığı anlamıyorum, ben olsam yapmam.
Kibarca dese, korkusunu paylaşsa yapar insan da şu muameleye yapası gelmeyene hak veririm.

Rica etmiş siz de kabul etmissiniz. Ama risk grubunda değilse yaptığı ayıp kapıya cikip teşekkür edip paranizi verebilirdi. Geçen ben evde yokken kargom geldi aradılar kargo pesinde kosmaktan o kadar yoruldum ki corona falan hiç aklıma gelmedi hic tanımadığım karşı komşuma(yaşlı karı-koca) bırakmasını istedim ksrgocunun. On bes dakika sonra kapilarini çalıp defalarca teşekkür ederim. Onlarda ne demek,hiç önemli değil dedi. Düşünün ki ben cok basit (20 tllik) bir sey icin hic tanımadığım insana defalarca tesekkür ettim. O size hem isini gördürmüş hem de cüzzamliymissiniz gibi davranmış

20li yaşlarda benim gibi
onun yok belki ama benim var aslında alerjikte olsa astım
Söylediğinde sorun yok normali o ama benim market ihtiyacım olmadığı halde bir başkası için markete girecek olmam ve bunun karşılığında küçümseyici ve emrivaki bir tavırla kapıya bırak yarın alırsın kısmı beni kırdı. ,Önce bana sormalıydı çünkü o şekilde kabul edecek miyim, üzerimde yeteri kadar nakit var mı? Direk öyle yap böyle yaparım tarzında konuştu.
Teşekkür ederim bildiririm bir dahakine kendisine
ona kırıldım ben de işte, birde sormadan direk emrivaki konuştu
çok haklıısnız: tam olarak bu.

Yaşlı değil kronik hastalığı var mı bilmiyorum ama benim alerjik astımım var

Ohhoo oo. Hayatta yapmam.
Arayıp söyleyin "Az ye de kendine uşak tut" diye.

Herkese teşekkür ederim arkadaşlar insanlık namına alacaktım ama durup dururken hiç markete girmek gelmedi içimden. gösterdiği tavırlar ise çabası.
Hemde 20li yaşlardaymış. Hayatta almam ya.. Başta yaşlı komşu sandım ama bizle emsal çıktı.
Ayrıca bende astım hastasıyım kendimi tamamen izole ettim dışarı adım atmıyorum. Siz işe gidiyormuşsunuz kendinizi bir an evvel eve atmaya bakın boşverin milletin alışverişini.
Sizinki alerjik mi astım mı? Sprey, hap vs. kullanıyor musunuz? Benimki alerjik astım ne kadar risk grubundayım bilmiyorum bazı uzmanlar alerjik astım risk grubu değil diyor bazıları risk grubu olabilir dedi bilemedim.

Sizin yaşadığınız durumu ben yasasam "kusura bakmayın alışverişinizi yapamayacagim...ise gitmek için evden dışarı çıkıyor olabilirim ama marketler daha riskli yerler...alışveriş yaptığım gün virüs taşıyan birisinin de o ortamda olup olmayacağıni düşünmek beni rahatsız etti" şeklinde bir mesaj yazarim...Sokağa çıkma yasağı konmuş bir komşum olsa kendim arar sorar teklif eder hergun çöpüne kadar atarım ..ama sizin yaşadığınız durum çok farklı.Kendini bu denli düşünen kişinin sizin sağlığınızı hiçe sayması çok saygisizca

Bir kere birinden böyle.bisey rica etsem bile onun market gününe denk getiririm özel olarak yollamam.
İkincisi gitmeden önce kredi kartımı ve şifreyi veririm. Bugün al yarın öderim gibi sacmasapan veresiye işler yapmam
Komşumuzun tavrı çok saçma çok ayıp etmiş.
Temas etmemekte haklı ama herşeyin bir yolu yordamı var
Kartı önceden verip poşetleri kapıya bırakır misin canım fln demeliydi ki siz de zaten poşetleri evinize almayın birkaç saat o kısmı doğru

Ben şimdilik götürürdüm ama bir daha isterse bahane bulur gitmezdim.

20 yaş mi 🙄 kronik bir rahatsızligi mi var? Ayrıca marketten versin siparişini siz kurye misiniz? Yaşlı değil engelli değil neden kendisi gitmiyor. Ben olsam arar iptal ederim. Bende artik markete gitmiyorum sanal marketten sipariş veriyorum deyin gecin.

Sanirim burada sizi üzen konu hem isini yaptirip, hem de size kendinizi degersiz hissettirmesi.Eger yapmak istemiyorsaniz yapmayin, sonun da üzüleceksiniz de yapmayin. Ayrica sadece onun istekleri icin markete girmeniz bence sacmalik, kendi alisverisiniz oldugunda komsuya da alabilirsiniz ama her gün her gün onun icin markete gitmek de biraz sacmalik. Yanliz zor zamanlardayiz Rabbim hepimizin yardimcisi olsun.

Karantina olayini bizim ülkedeki insanalrin anlamadigi asikar.

Zaten kadin senin ile temas edecek ise, marketede gidebilir. Birine alis veris yapilcaksa zaten bu sekilde yapilcak. Temas edilmeden, kapinin önüne birakilarak. Yoksa o kisinin karantinada olmasi birseye yaramaz.

Bu sekilde Türkiyede çok insan enfekte olacak. Yok ayip olmasin diye halen millet birbirine ziyarete gidiyor. Ayip olmasin diye o kadin seni mesela karsilamak zorunda. Dezenfektan ve ellerini yikamak %100 bir önlem degil ki. Öyle birsey olsa kimse hasta olmazdi.

20li yaşlarda benim gibi
onun yok belki ama benim var aslında alerjikte olsa astım
Söylediğinde sorun yok normali o ama benim market ihtiyacım olmadığı halde bir başkası için markete girecek olmam ve bunun karşılığında küçümseyici ve emrivaki bir tavırla kapıya bırak yarın alırsın kısmı beni kırdı. ,Önce bana sormalıydı çünkü o şekilde kabul edecek miyim, üzerimde yeteri kadar nakit var mı? Direk öyle yap böyle yaparım tarzında konuştu.
Teşekkür ederim bildiririm bir dahakine kendisine
ona kırıldım ben de işte, birde sormadan direk emrivaki konuştu
çok haklıısnız: tam olarak bu.

Yaşlı değil kronik hastalığı var mı bilmiyorum ama benim alerjik astımım var
Bende de alerjik astım var. Çok dikkatli olun.

Herkese teşekkür ederim arkadaşlar insanlık namına alacaktım ama durup dururken hiç markete girmek gelmedi içimden. gösterdiği tavırlar ise çabası.

Sizinki alerjik mi astım mı? Sprey, hap vs. kullanıyor musunuz? Benimki alerjik astım ne kadar risk grubundayım bilmiyorum bazı uzmanlar alerjik astım risk grubu değil diyor bazıları risk grubu olabilir dedi bilemedim.

Astım. Sprey kullanıyorum. Hap da kullanmam lazım ama kendi kafamdan uydurduğum bağımlı olmayayım saçmalığı üzerine kullanmıyorum. ☹️ Tabi sprey bağımlısıyım o da ayrı konu. ☹️☹️
Geçmiş olsun diliyorum. 💜

Merhaba arkadaşlar malum zor dönemlerden geçiyoruz. Kimimiz evde karantinada kimimiz çalışmaya devam etmek zorunda. Ben de çalışmaya devam edenlerdenim ara verme şansım var ama babam ile abimin çalıştıkları yerler benimkinden daha riskli ve aynı evde yaşayıp sürekli temas kurduğumuz için boş yere işimi kaybetmek istemedim iş yerinde tabiki önlem alıyorum. Kolonya, dezenfektan, mesafe ve sık sık el yıkamayı ihmal etmiyorum. İnşallah daha fazla kayıp vermeden en yakın zamanda atlatırız bu süreci. Hepimize şifalar diliyorum.

Sadede gelecek olursak bir komşumuz var kendisi öğretmen okullar ara verdiği için evde karantinada dışarı hiç çıkmıyor. Çok samimim değiliz kendisiyle apartmanda benden daha samimi oldukları da var ama dün akşam beni aradı ihtiyaçlarını almamı rica etti, tamam dedim. Bugün ise yine aradı ve dedi ki geldiğinde aldıklarını kapıya bırak temas etmeyelim birbirimize paranı da ertesi gün kapıya bırakırım o zaman alırsın. Belki anlayışla karşılamam lazım ama çok kırıldım kendisine önlem aldığımı hatta aldığım önlemleri defalarca anlattım. Hayattan, tüm insanlardan kaçarak enfeksiyonu önlemek mümkün mü ne zamana kadar kaçabilirsin ki? Onun maske ve eldivenle alışverişe çıkması ne kadar riskliyse benimde ihtiyacım olmadığı halde markete girip başkasının alışverişlerini yapmam o kadar riskli. Sizce arayıp alışverişlerini yapamayacağımı söylemeli miyim yoksa abartıyor muyum?
Başlarım öyle komşuya😁 Hem işini yaptırsın hem de...

Back
X