Aldırışsız koca..eşinden uzaklaşan kadın

Ah canım benim eşiniz kendini askeriyede falan görüyor herhalde sürekli hizaya sokmalar komut vermeler, ya bu bir kadın için cok onur kırıcı.. benim eşim de böyleydi hep derdi dedigimi yaparsan mutlu oluruz yoksa olmaz derdi ben de ayrılmayı seçtim o hayatimda olmazsa yaşayamam sanırdım ama tam tersi özgürlüğüme yeniden kavustum cokta mutluyum bin şükür.. hakkında hayırlısı canım kalbim duzelmenizden yana...

Sizin adınıza inanın çok mutlu oldum Allah daim etsin demekki varmış inanın yüzüme gülümse geldi genelleme yaparsak bi çok insan mağdur durumda ama bunu duymak güzeldi
Bakin burasi bir derdim var kosesi maalesef surekli mutsuz evlilikleri ve dertli kadinlari dinliyoruz , inanin disarida gercekten mutlu olan tonlarca kadin var , ufak tefek puruzler sorunlar her iliskode oluyor ama dogru insanla bemrn cozuluyor sorunlar , darisi basiniza diyim

Ah canım benim eşiniz kendini askeriyede falan görüyor herhalde sürekli hizaya sokmalar komut vermeler, ya bu bir kadın için cok onur kırıcı.. benim eşim de böyleydi hep derdi dedigimi yaparsan mutlu oluruz yoksa olmaz derdi ben de ayrılmayı seçtim o hayatimda olmazsa yaşayamam sanırdım ama tam tersi özgürlüğüme yeniden kavustum cokta mutluyum bin şükür.. hakkında hayırlısı canım kalbim duzelmenizden yana...
Benim eşim de aynı şeyi söyledi benim dediğimi yaparsan mutlu oluruz diye..böyleni r dünya var mı ya ben köle miyim sana itaat edeyim benim de isteklerim taleplerim duygularım ypk mu biz isteyince kadınlar çok şey istiyor diyorlar ama baksan kendileri kadınları hizaya sokmaya çalışıyorlar kusura bakmasın ama ben sus pus bir kadın değilim yapım öyle değil zaten napayım kimse için karakterimi de değiştiremem bunu da biliyordu baştan beri

İnanın bunı yapmak çok aöa çok zor ve ağır geliyor bana çok yaptım çünkü..okadar yaralarım okadr bıkkınlığım kırgınlığım varki yapamıyorım beni yıldırdı aptal yerine koyuyor hem gönlümü almıyor hem iyi olmamı bekliyor eskiden çok rol yapıyordum belli etmeyip ama artık yapamıyorım
Küs olduğunuzda yani konuşmadığınızda sizin ailenize nasıl davranıyor eşiniz

Birbirimizi muhatap almıyoruz sadece, aileler ile ilgili problem yok ama eşim küs olduğumuzda ve tartıştığımızda sırf haklı çıkmak için saygısızlaşıyor beni itham ediyor ve bu çok sinir bozucu bişey nankörsün diyorım bukadar alçaldığını görünce.. misal o benim aileme iyi olduou için ben de onun ailesine iyi imişim böyle birşey söylenir mi ya yazıklar olsun dedim artık çok bunaldım

Ve ağzını bozup kolaylıkla hakaret eder duruma geldi en basitinden dün aileme yemeğe gidecektik ben hazırdım o hazır değildi unutmuş meğerse bide zaten erken fln dedi ben de küslüğün verdiği gazla "başka zamn erken gidelim direk yemeğe oturmayalım dersin bugün de erken mi diyorsun " dedim Allah ben miyim bunu söyleyen açtı ağzını yumdu gözünü.. ki normalde aile konusunda çok hassastır sırf aramız yok diye bana gıcık vermek için muhaliflik yapıyor bana aklısıra..ben de çıktım tek gittim o da arkadan geldi annemler anladı ama hissettirmedim yol boyu ne hakaretler ne mesajlar küfürler.. ben nasıl affedeyim şimdi kızlar yine o sözlerden sonra özür yok yarın da doğumgünü hiç bişey yapmicam ki yapma planım vardı

Birbirimizi muhatap almıyoruz sadece, aileler ile ilgili problem yok ama eşim küs olduğumuzda ve tartıştığımızda sırf haklı çıkmak için saygısızlaşıyor beni itham ediyor ve bu çok sinir bozucu bişey nankörsün diyorım bukadar alçaldığını görünce.. misal o benim aileme iyi olduou için ben de onun ailesine iyi imişim böyle birşey söylenir mi ya yazıklar olsun dedim artık çok bunaldım
eşinden çok mu kazanıyorsun, daha mı akıllısın, daha mı bilgilisin?
eşinden üstün yanların varsa, kendini ezik hissettiği için saçma sapan davranıyor olabilir. belki erkekliğini ispatlamak için tahakküm kurmaya çalışıyor.
esas sorunu bulursan belki çözülebilir.

hiçbiri değil de huyu kötüyse katlanıp katlanmamaya karar verirsin.

Ve ağzını bozup kolaylıkla hakaret eder duruma geldi en basitinden dün aileme yemeğe gidecektik ben hazırdım o hazır değildi unutmuş meğerse bide zaten erken fln dedi ben de küslüğün verdiği gazla "başka zamn erken gidelim direk yemeğe oturmayalım dersin bugün de erken mi diyorsun " dedim Allah ben miyim bunu söyleyen açtı ağzını yumdu gözünü.. ki normalde aile konusunda çok hassastır sırf aramız yok diye bana gıcık vermek için muhaliflik yapıyor bana aklısıra..ben de çıktım tek gittim o da arkadan geldi annemler anladı ama hissettirmedim yol boyu ne hakaretler ne mesajlar küfürler.. ben nasıl affedeyim şimdi kızlar yine o sözlerden sonra özür yok yarın da doğumgünü hiç bişey yapmicam ki yapma planım vardı
bu davranışların erkeği ezip geçmek, saygı duymamak anlamına geliyor ve erkekleri çıldırtan bu.

acaba baskın olduğunu düşünürken eşini eziyor olabilir misin?

mesela ben eşimle tartışsam, aynı yere gideceğimiz halde beni evde bırakıp çekip gitse ben de deliririm. peşinden gitmem, onu bensiz gittiğine pişman ederim.

sen acaba kendini ezdirmemeye çalışırken rolleri mi değiştiniz? evin erkeği mi olmaya çalışıyorsun?

bence karşılıklı hatalar var gibi.

bu davranışların erkeği ezip geçmek, saygı duymamak anlamına geliyor ve erkekleri çıldırtan bu.

acaba baskın olduğunu düşünürken eşini eziyor olabilir misin?

mesela ben eşimle tartışsam, aynı yere gideceğimiz halde beni evde bırakıp çekip gitse ben de deliririm. peşinden gitmem, onu bensiz gittiğine pişman ederim.

sen acaba kendini ezdirmemeye çalışırken rolleri mi değiştiniz? evin erkeği mi olmaya çalışıyorsun?

bence karşılıklı hatalar var gibi.
Evet her tartışmamızda bınu dile getiriyor benim güçlü bir kadın olmam suç mu yani neden kabullenmiyor bı özelliğimi ki sonradan olan bişey değil 8 yıllık ilişkiden sonra evlendik hep biliyordu yani bunu.. ki güçlü yönümle onu ezmeye falan da çalışmıyorum ben hatasızım demiyorum benim de sivriliğim vardır ama enazından bukadar alçalıp terbiyesizleşmiyorum tartışma esnasında..kedisinin güç gösterisi diye algıladığı bir çok yönümü törpüledim bile.. eskiden arabayı alır tek çıkardım yemeğini vermezdim sinirlendirdiğinde ağzını bozduğunda..şimdi bınları yapmıyorum bile vazifelerimi yerine getiriyorum okadar ki küsken kadınlığını bile yapıyorum fedakarlık yapıp..bunun neresi güç gösterisi.. bence o dediğiniz gibi tahakküm kurmaya çalışıyor üzerimde

Dün okadar bağırıp çağırıştan bana attığı hakaret küfür dolu mesajlardan sonra bir özür dilenmeyi haketmiyor muyum özellikle karşılık vermedim aynı şekilde.. ama sonuç yine aynı özür yok.. hep kendini haklı görüyor ve ben çıldurıyorum artık dayanamıyorum neyim ben ya taş mıyım boşancam diyorım onu da istemiyor evde iki yabancı gibi olmaktan bıktım artık

eşinden çok mu kazanıyorsun, daha mı akıllısın, daha mı bilgilisin?
eşinden üstün yanların varsa, kendini ezik hissettiği için saçma sapan davranıyor olabilir. belki erkekliğini ispatlamak için tahakküm kurmaya çalışıyor.
esas sorunu bulursan belki çözülebilir.

hiçbiri değil de huyu kötüyse katlanıp katlanmamaya karar verirsin.
Aynı işi yapıyoruz meslektaşız yani..konuşkan özgüvenli sevilen güçlü biriyim o da aynı şekilde..toplum içerisinde konuşmama izin bile vermez hoşlanmaz lafımı keser hatta..eşimin kıskançlığı olduğunu bana üstünlük kurmaya çalıştığını arkadaşlarım bile farketmiş resmen benimle yarışıyor düşünebiliyor musunuz

Aynı işi yapıyoruz meslektaşız yani..konuşkan özgüvenli sevilen güçlü biriyim o da aynı şekilde..toplum içerisinde konuşmama izin bile vermez hoşlanmaz lafımı keser hatta..eşimin kıskançlığı olduğunu bana üstünlük kurmaya çalıştığını arkadaşlarım bile farketmiş resmen benimle yarışıyor düşünebiliyor musunuz
o halde profesyonel yardım almalı eşin. ama aşırı egosu buna da izin vermez sanırım.
hakkında hayırlısı olsun.

Back
X