Çocuk Hastalıkları Alerji Testleri...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

01vuslat

irem'im
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2012
892
10
46
İzmir
Kızlar öneri ve tecrübelerinize ihtiyacım var.
Kızım 10. ayın içinde. 8. aydan beri zaman zaman nefesini verirken hışırtı oluyor sanki nefes vermekte zorlanıyor, nefesi tıkanıyor gibi. Doktora ilk götürdüğümde nefes alışverişi düzgündü, muayene etti 'alerjik bir durum olabilir, akla ilk gelen toz alerjisi' dedi. İkinci götürdüğümde nefesinde tıkanıklık vardı. Film çekildi 'bronşlarda hafif iltihaplanma var' dedi ve hastaneye yatış yaptı. 5 gün kaldık. bu süre zarfında serum ve ventolin hava verildi 6 saat arayla. Taburcu olduk, ventolin havanın şurubunu verdi 1 hafta kullanıp kontrole gelmemizi söyledi. Gittiğimizde sıkıntımız devam ediyordu, tekrar film çekildi, bu seferde 'broşları temiz hiç bir sıkıntı yok, polen yani mevsimsel bir alerji olabilir buhar makinesi alın haziran ortasına kadar kullanın ve alerji testlerini yaptırın' dedi. Makineyi aldık, sabah akşam pulmukord diye bir ilaç veriyorum buhar olarak, nefesinde çok tıkanıklık olursa ventolin hava veriyorum. Ama dikkat ettim kızım hava değişimi olduğunda değil, çok hareket edip yorulduğunda ya da çok ağladığında nefesinde tıkanıklık oluyor.
Araştırdım alerji testlerini. Kimi yerde ihmal etmeyin yaptırın yazıyor kimi yerde 2 yaşın altında kesin sonuç vermez boşuna bebeğinizin canını yakmayın diyor.
Aynı ya da benzer durumu yaşayan var mı?
Alerji testi yaptıranlar hangisini yaptırdıklarını nasıl yapıldığını yaşadıkları süreci paylaşır mısınız?

Back