ALERJİK(BESİN) BEBEK ANNELERİ

Peripella

Hiç birşey sebepsiz değildir.
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2014
2.756
4.060
133
Sitede başlık bulamadım, nereye açacağımıda bilemedim. Yanlış yerdeysem Adminler konuyu uygun yere taşırsa çok sevinirim

Bebeğim 5 aylık. Doktor bilgisizliğinden dolayı 5 aydır alerjik bu bebek diye bağırdım ama kimseye sesimi duyuramadım. En son başka şehirde bi doktora gittim. Kan verdik. Şuan elimizde sadece TOTAL Ige - - > 49 değeri var. Diğerleri 3 hafta sonra çıkacak. Bende kendimi bi kuyuya atılmış gibi hissediyorum. Bilinmezlik içinde kayboluyorum. Nedir ne yapmam gerekir, nasıl bir yol izliycem teoride biraz bilgim var ama çok yetersiz.
Şuan bana Süt ve süt ürünleri, yumurta ve yumurta ürünleri ve dana etini kesmemi söyledi dr.

Ben gibi alerjik bebek anneleri varsa burda yardım edelim istedim birbirimize. Tecrübeli anneler varsa ben gibi yolun başında olanları aydınlatsın. Dünden beri üzüntüden ağlayıp duruyorum çünkü :KK43:

Ben de bebegim alerjik saniyordum 2 hafta cok agir diyet yaptim. Baska bir dr diyeti birak dedi birakinca ben hastanelik oldum. Su an alerjimiz var mi yok mu bilmiyorum ama diyet de yapmiyorum. Sizde ne tür belirtiler vardi?

cok gecmis olsun. bende merak ettim, nasil fark ettin?

Benim oğlum şu an 2,5 aylık ve 1,5 aylıkken kabızlık başladı, ve kakası kiremit rengiydi. Doktorumuzu aradım ve gaita kültürü ve gaitada kana baktırın ayrıca şimdilik süt ürünlerini kesin dedi. Daha önce de peynir falan yiyordum ama annemlerde poğaça falan yemiştim herhalde ondan oldu dedim kestim. 4 gün kabızlık sonunda düzeldi şükür. Ama sonra anladım ki ben kayısı yemiştim ve oğlumun kakasındaki kan kayısından sonra ortaya çıkmıştı. 4 gün sonraki ilk kakasında da kan görülmedi artık. Şimdi peynir falan yiyorum bir sorun yok, baştan beri yiyordum. Tam neye alerjimiz olduğunu da çocuk alerji uzmanına gidip öğreneceğiz inşallah 3.aydan sonra.
Siz de gidin doktor diyet verecektir. Bakacaktır öyle kontrol altına alınıyor merak etmeyin. Çok geçmiş olsun.

Kafana takılanları bana sorabilirsin.4 aylık bebeğim var 3 aydır süt ve süt ürünleri diyetindeyim. Ayrıca susam, tahin, tahin helvası yemiyorum. Kırmızı meyveler ve kabuklu kuru yemişlere dikkat ediyorum. Endiseli olmanı anlıyorum. Başkalarında da olduğunu bilmek yalnız olmadığını düşünmek rahatlatır. Benim 9 ve 7 yaşlarında da iki çocuğum var onlarda da olmuştu ve 3 yaşlarındayken geçti. Diyete ne kadar dikkat edersen o kadar çabuk geçer.

Sitede başlık bulamadım, nereye açacağımıda bilemedim. Yanlış yerdeysem Adminler konuyu uygun yere taşırsa çok sevinirim

Bebeğim 5 aylık. Doktor bilgisizliğinden dolayı 5 aydır alerjik bu bebek diye bağırdım ama kimseye sesimi duyuramadım. En son başka şehirde bi doktora gittim. Kan verdik. Şuan elimizde sadece TOTAL Ige - - > 49 değeri var. Diğerleri 3 hafta sonra çıkacak. Bende kendimi bi kuyuya atılmış gibi hissediyorum. Bilinmezlik içinde kayboluyorum. Nedir ne yapmam gerekir, nasıl bir yol izliycem teoride biraz bilgim var ama çok yetersiz.
Şuan bana Süt ve süt ürünleri, yumurta ve yumurta ürünleri ve dana etini kesmemi söyledi dr.

Ben gibi alerjik bebek anneleri varsa burda yardım edelim istedim birbirimize. Tecrübeli anneler varsa ben gibi yolun başında olanları aydınlatsın. Dünden beri üzüntüden ağlayıp duruyorum çünkü :KK43:
Canım belirtiler ne biraz anlat bakayım. Alerji testleri 2yaş altındakilerde kesin sonuç vermiyor ne yazık ki pozitif çıkan negatif olabiliyor. Bizim laktoz İntoleransımız var diyet yapıyorum bende

Yalnız süt diyeti çok kapsamlı bir diyettir. Sadece peynir, yoğurt ve sütten ibaret değildir. Paketli gıdalarda peynir altı suyu tozu bulunuyor. Margarinde de var süt ürünü pastaneler kullanıyor kurabiyelerde filan. Doktor bana kalsiyum yazmıştı onda da vardı. Sonra özel bi ilaç aldım.

Ben de bebegim alerjik saniyordum 2 hafta cok agir diyet yaptim. Baska bir dr diyeti birak dedi birakinca ben hastanelik oldum. Su an alerjimiz var mi yok mu bilmiyorum ama diyet de yapmiyorum. Sizde ne tür belirtiler vardi?
cok gecmis olsun. bende merak ettim, nasil fark ettin?

Canım belirtiler ne biraz anlat bakayım. Alerji testleri 2yaş altındakilerde kesin sonuç vermiyor ne yazık ki pozitif çıkan negatif olabiliyor. Bizim laktoz İntoleransımız var diyet yapıyorum bende

Hamilelikten beri içimde bir his vardı alerjik olacak diye.
Doğduğunun 2.günü mama verdik süt gelmemişti daha. vücudunda sinek ısırığı gibi kabartılar çıktı. Hemen gittim. Yenidoğan da normal dedi dr. Ama içime sinmedi. Gaz sorunu başladı. Onunla birlikte atopik dermatit başladı. Yanakta egzama döküntü oldu. Oğlum aşırı gazlı uykuya dalamıyor sabaha kadar nöbet tutuyorduk. Bu arada sadece anne sütü. Kolik dediler. Değil diyordum. Egzamalar başladı. Döküntüler başladı. Çilek yemiştim hastaneye koştuk sırtı ciğere döndü. Bu süre böyle geçti. 2 gün önce başka dr gittim. Süt yumurta ve dana ürünlerini kestirdi. Diğer sonuçları bekliyorum.

Back
X