ALERJİK RİNİT (ASTIM) olan ve ilaç kullanmak zorunda olan hamileler varmı???

nagiso

Nirvana
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2009
7
5
611
Kocaeli
Arkadaşlar kk yı uzun süredir takip ediyorum ve kendime dert ortağı arıyorum. İleri derecede alerjik rinitim var. Yani ilaç kullanmadığım zaman hapşuruktan ve burun tıkanıklığından eklem ağrısından duramayacak haldeyim. Şu an 19 haftalık hamileyim ve hamile kaldığım ilk günden buyana Levmont isimli c kategorisinde bi ilaç kullanıyorum. Göğüs hastalıkları doktorum ilacı kullanmamı istemiyor. Çünkü ilacın hamileler üzerinde kullanılıp değerlendirilmediğini bebek üzerinde ne etki yapacağını bilmediklerini söylüyor. Ama kadındoğum doktorumda sürekli hapşurukların nefes sıkıntımında bebeğin erken doğumuna sebep vereceğini kullanmam gerektiğini söylüyor. Bende ne yapacağımı şaşırdım. Gerçi 4 aydır kullanıyorum bebeğe birşey olacağı varsa olmuştur herhalde ama hiç rahat değilim. Kontrollerim 2 li testim ve atf testim normal çıktı. Allaha sığındım içiyorum. Aranızda benim gibi gebeliği boyunca ilaç kullanmak zorunda kalan arkadaşlar var mı acaba? Benim gibi rinit hastalığı olup ta hamileliğinde ilaçsız başaçıkabilen varmı?

korkma birsey olmaz 9 ay kullanmadigim ilaç kalmadi benimde rinitim var ve ilaçlarimi hamileykende kullandim emzirirken de

Saol Pelin7 arkadaşım. Bende bu saate kadar kimseden cevap gelmeyince iyice kaderime küsmüştüm.
Gerçekten böyle durumlar çok zor. İnsanın içinden bebeği çıkarıp birşeyi varmı diye bakıp geri koyası geliyo ama maleseff. Senin neyin vardı çok ilaç kullandın?

korkma birsey olmaz 9 ay kullanmadigim ilaç kalmadi benimde rinitim var ve ilaçlarimi hamileykende kullandim emzirirken de

Demek emzirirkende kullandın. Ben hiç o kısmı düşünmemiştim. Şimdi ilacın prospektüsünü okudum da emzirirken kullanılması sakıncalı diyor. Off desene bir de o sıkıntı var. Allah yardımcımız olsun. Bu hastalık zor ya.

amin cnm.bogaz iltihabi,sinus iltihabi,alerji oldum,astimdan kortizon aldim zehirlendim hamileyken hersey geldi basima :)

Korkma kullan dediğün gibi bebekte bir şey olaydı ortaya çıkardı. Bende bebek için parasetamol bile kullanamam diye düşünürken c grubunu gördüm bende allerjik sinuzit var ve her atağında 14 gün antibiyotik alıyorum daha bebek 10+5 ama maşallah şimdiden ilaç manyağı oldu.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Allah koruyo kizlar kisacasi bu.kimi besinci kattan duser yasar kimi birinci kattan duser olur.bu da onun gibi birsey.

Nagihan hnm merhba konuyla ilgili size bir mesj attm ama bakablrmsnz

Arkadaşlar bende 28 haftalik hamileyim alerjik rinitim var ve çok zor durumdayım 2 aydır ilaç kullaniyorum ama çokta faydasını gormedim kbb dr kullanma diyi ama burun tikanikligi va geniz akintisindan nefes alamıyorum banada yardımcı olun lütfen

Umarim mesajimi gorurusunuz.Bende allerjik rinit hastasiyim.Levmont kullaniyorum.Dun kbb doktiruna gittim kesinlikle kullanmamam gerektigini soyledi.Hamile oldugumu uc gundur ogrendim.Daha kadin dogum doktoruna henuz gitmedim.Ama sprey ve okyanus suyu yetmiyor bana oluyorum.Aglama krizine girdim.Bebegin saglikla geldimi dunyaya .Umarim gorurusun beni

Umarim mesajimi gorurusunuz.Bende allerjik rinit hastasiyim.Levmont kullaniyorum.Dun kbb doktiruna gittim kesinlikle kullanmam gerektigini soyledi.Hamile oldugumu uc gundur ogrendim.Daha kadin hastaliklarina gitmedim.Ama sprey ve okyanus suyu yetmiyor bana oluyorum.Aglama krizine girdim.Bebegin saglikla geldimi dunyaya .Umarim gorurusun beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…