Arkadaşlar kk yı uzun süredir takip ediyorum ve kendime dert ortağı arıyorum. İleri derecede alerjik rinitim var. Yani ilaç kullanmadığım zaman hapşuruktan ve burun tıkanıklığından eklem ağrısından duramayacak haldeyim. Şu an 19 haftalık hamileyim ve hamile kaldığım ilk günden buyana Levmont isimli c kategorisinde bi ilaç kullanıyorum. Göğüs hastalıkları doktorum ilacı kullanmamı istemiyor. Çünkü ilacın hamileler üzerinde kullanılıp değerlendirilmediğini bebek üzerinde ne etki yapacağını bilmediklerini söylüyor. Ama kadındoğum doktorumda sürekli hapşurukların nefes sıkıntımında bebeğin erken doğumuna sebep vereceğini kullanmam gerektiğini söylüyor. Bende ne yapacağımı şaşırdım. Gerçi 4 aydır kullanıyorum bebeğe birşey olacağı varsa olmuştur herhalde ama hiç rahat değilim. Kontrollerim 2 li testim ve atf testim normal çıktı. Allaha sığındım içiyorum. Aranızda benim gibi gebeliği boyunca ilaç kullanmak zorunda kalan arkadaşlar var mı acaba? Benim gibi rinit hastalığı olup ta hamileliğinde ilaçsız başaçıkabilen varmı?