- 30 Haziran 2020
- 13
- 11
- 1
Ameliyat olmak için Alev Bey ile ön görüşme yaptım. Ameliyatımı yapabileceklerini söylediler ve emar vs fotoğraf çekimi gibi işlemlerden geçirdiler. Burnumda et ve kemik egriligi dışında bir problemim yoktu. Yalnızca çok hafif genişti ve daraltilmasini istiyordum. Bana her fırsatta senin burnun beni hiç ugrastirmayacak diyordu. 7 bin TL ye fiyat olarak da anlaştık. Bu ameliyat icin sirf verdikleri tarihe uymak icin is yerimden 1 haftalik yillik izne ayrildim. Ameliyata kadar herşey tamamdı. 23 haziranda ameliyata girecektim fakat 22 haziran günü gelen telefonla resmen dünyam başıma yıkıldı "ameliyathane de anestezi makinası bozuk ameliyatınız iptal" dendi. Asistan arayıp saçma bir şekilde bu bahaneyi üreterek koskoca özel hastanede başka formül bulamıyorlarmış gibi ameliyatimi iptal edebilecegi bahanesini uydurdular. Asistana bu bahaneyi özel hastane olarak kac kisiye yaptınız daha önce kaç hastaya yaptınız dediğimde "hiç kimse" diye bir cevap aldım. Beni daha sonra doktor Alev camcioglu aradı. Boğuk ve ciddi olmaya çalışır bir ses tonu ile "ameliyatını iptal ettik çünkü makine bozuk, seni iptal ediyoruz dedi" peki 2 3 gün sonraya gün verin çünkü sizin tarafınızdan mağdurum dedim "diğer hastalarımı erteleyemem" dedi "peki daha once kac kisinin ameliyatini benim gibi iptal ettiniz diye ayni soruyu kendisine de yonelttim "gecen haftalarda bir kac kisiyi daha ettik" dedi. Emre beyin tam tersine. Saçma sapan cevaplarla karşılaştım. Ben kendinin hastası değil miydim. Bir doktor olarak beni soktukları psikolojiye bakar mısınız? Bir doktor olarak bunu nasıl yapabiliyor? Bu nasıl doymusluk. Ağlamaktan gözlerim şişti. Kendine güvenmeyen? Kendi menfaati için hastalarını zerre düşünmeyen birisi. Yine de siz bilirsiniz. Belki tatile çıkacaktı, belki başka hatırlı gönüllü birini araya soktular. Rezalet. Doymusluk malesef böyle birşey. İnsanların hayatlarıyla umutlarıyla oynuyorlar. Hastanenin bütün birimlerini aradığımda hastane ameliyat bölümlerinde hiç bir teknik arıza olmadığı cevabını aldım. Kendine güvenmeyen bir doktor. Düşünenlere duyurulur.
Aynı doktorda benzer bir durum benimde başıma geldi. Hastane odasında ameliyatı beklerken geldi ve ameliyattan vazgeçtini söyledi. Bu doktorun huyu bu sanırım.