Alevi öğrenciye kelime-i şahadet getirten öğretmen görevden alındı

Ailem sunni degil mezhepleri bektasiligin bi alt kolu. Gocmen olduklari icin yasadiklari yorede o yayginmis. Turkiyeye gelince bunu gizliyolar tabi korkudan. Ama bana kendi inandiklari gibi ogrettiler hep. Cok dindar ailem. Ben inanmiyorum dine.. kafam corba oldu daha kucuk yasta :)))
şimdi ailen kendilerine Müslümanız ama mezhebimiz farklımı diyor?

şimdi ailen kendilerine Müslümanız ama mezhebimiz farklımı diyor?

Sadece muslumaniz diyor. Mezhep kavramina inanmiyorlar. Tek dogru yolun kendi gittikleri yol olduguna digerlerinin islamin degistrlmesiyle olustguna inaniyorlar. O yuzden kendilerinin mezhebini sordugunda dinim de mezhebim de islam cevabini alirsin muhtemelen. :)

bu işaretliğim kısım korkunç. ama gerçek. bu düşünce tarzı bunu yapar maalesef

bu işaretliğim kısım korkunç. ama gerçek. bu düşünce tarzı bunu yapar maalesef

İslam bu işte. Söyleyince kızıyorsunuz ama bu işte. Başka bi konuda ''dügmesine bas ışid'e minnet okuturlar'' demiştim de kızmışlardı. İslama ve müslümanların topluluk psikolojisine asla güvenilmez çünkü güçsüzken takiyye yaparlar (yalan söylerler yani). Ama güç eline geçince alabildigine dayatmacı ve zorbadır müslüman toplum.

Şeriat ülkelerine bakınca ne oldugu görülüyor zaten. Burada yanlış bir şey söylemiyorum, neyse o. O devletlerde de bir zamanlar takiyye yaptı hepsi de, yani yalancılık, iki yüzlülük... Sonra güç eline geçince de bugünkü baskıcı, zorba hallerine geldiler.

İnsan islama girerken bile yalan söylüyor bence. Kelime-i şehadet bana yalan söylemek gibi geliyor. ''Şahitlik ederim ki Allah'tan başka ilah yoktur. Muhammed O'nun kulu ve elçisidir''. ''Nerede şahit oldun, ne zaman?'' diye sorasım geliyor. Aslında şahit degildir, böyle bir şahitlik de şahitlikten sayılmaz zaten.

Her şeyi Allah'a yüklerler, ondan isterler falan... Onun için yaşarlar, insan için degil... Kurallar, hareketler Allah'ı memnun etmek içindir (çogu şeyi yapmazlar aslında kafalarına göre takılırlar ama neyse...). Ama Kuran'da (kim yazdıysa artık) bazı ayetler var, çok ironik. Mesela şu ;

''İbrahim (peygamber) babasına dedi ki; ''Ey babacıgım! İşitmeyen ve görmeyen ve sana hiçbir şekilde faydası olmayanlara niçin tapıyorsun?'' (Meryem suresi 42. ayet)

Çok enteresan dimi? Putlar kast edilmiş burada ama... digerleri sanki görüp duyup birilerine fayda saglıyor mu :) Onlar da aynı...

İşte böyle bir hayal, ideoloji ugruna dünyayı cehenneme çevirmeye isteklidirler. Dügmesine bas yeter, ışid'e minnet okuruz. Bu yüzden de güvenmem müslümanların topluluk psikolojisine, hatta çogunun bireysel durumuna bile güvenmem.

Sadece muslumaniz diyor. Mezhep kavramina inanmiyorlar. Tek dogru yolun kendi gittikleri yol olduguna digerlerinin islamin degistrlmesiyle olustguna inaniyorlar. O yuzden kendilerinin mezhebini sordugunda dinim de mezhebim de islam cevabini alirsin muhtemelen. :)
hmm,peki Hz.Muhammed (sav) ve diğer peygamber'lere inanıyorlar mı?
kuranı kabul ediyorlar mı?
nasıl bir şey merak ettim :)

mervecik,
İslam'a inanmıyor hatta hatta müslümanlara güvenmiyorda olabilirsiniz lakin insanların inandığı Kuran'da geçen bir ayet için kim yazdıysa artık diyemezsiniz.
Bak bu konuda ayıp ediyorsunuz, insanlar hangi görüşe, inanca sahip olursa olsun saygı göstermek gerekir.
Lütfen eleştirileriniz rencide edici boyuta taşmasın.

Editleyemiyorum. ''Kim yazmışsa artık?'' kısmı silinebilir.

Ama zaten bir dine inanmıyorsan, bunun anlamı bellidir. Mesela buradaki müslümanlar ''İncil degiştirildi, hrıstiyanlar ekledi çıkardı...'' derler çünkü inamıyorlar. Ama bu lafların hepsi hrıstiyanlara göre gayet rencide edici ama bana göre degil ya da müslümanlara göre...

Yani asıl rencide edici olan benim inanmıyor olmam. Sesimi kestigim sürece sorun yok, azıcık konuşsam olay çıkıyor. Halbuki pek de rencide olunacak bir şey degildi. İlginç...

Evet inaniyorlar.
mesajıma şimdi eklemeler yapmıştım,sen bizde kurban kesme yoktur,ama fakirlere yardım olsun
diye kesiyoruz demiştin sanki,Türkiye'ye gelmek için numaradan namaz kılmışlarda demiştin
yani namazı kabul etmiyorlar sanırım,ama bunlar dinimizde olması gerekenler
ve bizi kabul etmiyorlar birde :)
ama Bektaşiliğin alt kolu diyorsun,bir nevi mezhep bunlar.

Editleyemiyorum. ''Kim yazmışsa artık?'' kısmı silinebilir.

Ama zaten bir dine inanmıyorsan, bunun anlamı bellidir. Mesela buradaki müslümanlar ''İncil degiştirildi, hrıstiyanlar ekledi çıkardı...'' derler çünkü inamıyorlar. Ama bu lafların hepsi hrıstiyanlara göre gayet rencide edici ama bana göre degil ya da müslümanlara göre...

Yani asıl rencide edici olan benim inanmıyor olmam. Sesimi kestigim sürece sorun yok, azıcık konuşsam olay çıkıyor. Halbuki pek de rencide olunacak bir şey degildi. İlginç...

İnanmamanız rencide edici değildir zira inanç müstakildir, inanılan bir dini kim yazdıysa artık diyerek uydurma addetmek rencide edicidir.

Olayı öyle bir hale sürüklüyorsunuz ki ve bazen bunu gerçekten bilerek yapıyorsunuz mervecik, burda İslam'a inanmayan tek kişi siz değilsiniz ama İslamiyeti en yerden yere vuran yorumları yapan birtek sizsiniz.

Ve o arkadaşların hiçbirine en azından ben asla ve asla incitici tek bir kelam etmedim, etmem, evet laf sokan insanlar oldu Deistlere ve Ateistlere, hatta Yahudilere ve hatta Alevilere, lakin ben bir tane kırıcı söz söylemedim.

İslamiyet inancında Tüm Peygamberler, indirilmiş tüm kitaplara iman vardır, ben hepsine inandım iman ettim, biz dua ederken nasıl ederiz biliyor musunuz?

Hz. Adem Aleyhisselam ve Hz. Muhammed Mustafa(SAV) arasında gelmiş geçmiş tüm Peygamberlere inandım, iman ettim, dilimle ikrar kalbimle tasdik eyledim.

Bu duayı edipte indirilen diğer kitaplara kulp takan varsa o onu bağlar, ki Yahudiler, Hıristiyanlar hakkında burda rencide edici sözler söylenirse onlara da müdahale ettim hep, Deist ve Ateistlere laf söyleyenleri de ikaz ettim.

mesajıma şimdi eklemeler yapmıştım,sen bizde kurban kesme yoktur,ama fakirlere yardım olsun
diye kesiyoruz demiştin sanki,Türkiye'ye gelmek için numaradan namaz kılmışlarda demiştin
yani namazı kabul etmiyorlar sanırım,ama bunlar dinimizde olması gerekenler
ve bizi kabul etmiyorlar birde :)
ama Bektaşiliğin alt kolu diyorsun,bir nevi mezhep bunlar.

Iyi de sen de onu kabul etmiyorsun. Hristiyanligi da etmiyosun o da seni etmiyor. Bu dogal her inanis en dogru kendisini kabul eder. Oteki daha dogru demez.Adam gibi acikliyirum. Dalga gecme istersen. Ben inanmasam da ailemin inanclarinin alaya alinmasi hic hosa gitmez :)

Namazin 5 vakit oldugu ve kilinis sekli kuranda yazmiyor. Namaz uygulamasi farkli bizimkilerde. Kurban bayraminda kurban adetten diye kesiyolar hepsini fakirlere veriyolar eve bile almiyolar. Oruc da degisik. Sahadet de var. Bunlar cok onemli ayrintilar degil ki. O senin dogrulugunu kabul ediyor olsa senin inandigina inanirdi. Ama onlar hep azinlik oldugu icin belki de bunun acisini bildigi icin beni her inanca saygi duymayi ogrenerek yetistirdiler.

Numaradan namaz kilma diye bisey dedigimi sanmiyorm. Namaz var ama kimse kimsenin namazni gormez. Bir odaya kapanilur bikac saat cikilmaz. O arada kimseye namaz icin girdgni demezsn falan filan. Anlaman zor biraz. Kendi inanisinla kiyaslama lutfen. Senden 2000 km uzakta yasamis bir yoplumla ayni sekilde yasayamazsin dinini. Osmanli o yorede o mezhebi yaymayi secmis. Bizim secimimizle olmuyor yani. Turkiyeye gelisleri adnan menderesin secmen artirmak icin balkanlardan musluman gocu aldigi doneme denk gelir. Zaten musluman olduklari icin bu konuda bir sikinti yok
tum koy ahalisi beraber gelmisler :)

Kuran okumayi 5 yasimda ogrendim ben. Inaniyorlar bu arada. :)

Iyi de sen de onu kabul etmiyorsun. Hristiyanligi da etmiyosun o da seni etmiyor. Bu dogal her inanis en dogru kendisini kabul eder. Oteki daha dogru demez.Adam gibi acikliyirum. Dalga gecme istersen. Ben inanmasam da ailemin inanclarinin alaya alinmasi hic hosa gitmez :)

Namazin 5 vakit oldugu ve kilinis sekli kuranda yazmiyor. Namaz uygulamasi farkli bizimkilerde. Kurban bayraminda kurban adetten diye kesiyolar hepsini fakirlere veriyolar eve bile almiyolar. Oruc da degisik. Sahadet de var. Bunlar cok onemli ayrintilar degil ki. O senin dogrulugunu kabul ediyor olsa senin inandigina inanirdi. Ama onlar hep azinlik oldugu icin belki de bunun acisini bildigi icin beni her inanca saygi duymayi ogrenerek yetistirdiler.

Numaradan namaz kilma diye bisey dedigimi sanmiyorm. Namaz var ama kimse kimsenin namazni gormez. Bir odaya kapanilur bikac saat cikilmaz. O arada kimseye namaz icin girdgni demezsn falan filan. Anlaman zor biraz. Kendi inanisinla kiyaslama lutfen. Senden 2000 km uzakta yasamis bir yoplumla ayni sekilde yasayamazsin dinini. Osmanli o yorede o mezhebi yaymayi secmis. Bizim secimimizle olmuyor yani. Turkiyeye gelisleri adnan menderesin secmen artirmak icin balkanlardan musluman gocu aldigi doneme denk gelir. Zaten musluman olduklari icin bu konuda bir sikinti yok
tum koy ahalisi beraber gelmisler :)
yahu ne dalga geçmişim ben ya,hayda herkeste yanlış anlıyor :)))
millette bir alınganlık,bir alınganlık :KK70:
valla alınacaksanız,yazmayacaksınız,bak ben merak ettiklerimi sormuşum,yorumumuda yapmışım
onlar bizi kabul etmiyor,bende onları kabul etmiyorum,zorundamıyım?
he ama saygı duyarım,dışlamam
bu işler benim kabulümle olmaz,benim dinim neyi gerektiriyorsa ona inanırım,onu kabul ederim !
sen Türkiye'ye gelmek için numaradan namaz kılmışlar,kendilerini sunni olarak tanıtmışlar dedin
bunu çok iyi hatırlıyorum :KK66:

yahu ne dalga geçmişim ben ya,hayda herkeste yanlış anlıyor :)))
millette bir alınganlık,bir alınganlık :KK70:
valla alınacaksanız,yazmayacaksınız,bak ben merak ettiklerimi sormuşum,yorumumuda yapmışım
onlar bizi kabul etmiyor,bende onları kabul etmiyorum,zorundamıyım?
he ama saygı duyarım,dışlamam
bu işler benim kabulümle olmaz,benim dinim neyi gerektiriyorsa ona inanırım,onu kabul ederim !
sen Türkiye'ye gelmek için numaradan namaz kılmışlar,kendilerini sunni olarak tanıtmışlar dedin
bunu çok iyi hatırlıyorum :KK66:

Turkiyede konu komsuya belli etmezler. Kimseye demezler mezheplerini.

İnanmamanız rencide edici değildir zira inanç müstakildir, inanılan bir dini kim yazdıysa artık diyerek uydurma addetmek rencide edicidir.

Olayı öyle bir hale sürüklüyorsunuz ki ve bazen bunu gerçekten bilerek yapıyorsunuz mervecik, burda İslam'a inanmayan tek kişi siz değilsiniz ama İslamiyeti en yerden yere vuran yorumları yapan birtek sizsiniz.

Ve o arkadaşların hiçbirine en azından ben asla ve asla incitici tek bir kelam etmedim, etmem, evet laf sokan insanlar oldu Deistlere ve Ateistlere, hatta Yahudilere ve hatta Alevilere, lakin ben bir tane kırıcı söz söylemedim.

İslamiyet inancında Tüm Peygamberler, indirilmiş tüm kitaplara iman vardır, ben hepsine inandım iman ettim, biz dua ederken nasıl ederiz biliyor musunuz?

Hz. Adem Aleyhisselam ve Hz. Muhammed Mustafa(SAV) arasında gelmiş geçmiş tüm Peygamberlere inandım, iman ettim, dilimle ikrar kalbimle tasdik eyledim.

Bu duayı edipte indirilen diğer kitaplara kulp takan varsa o onu bağlar, ki Yahudiler, Hıristiyanlar hakkında burda rencide edici sözler söylenirse onlara da müdahale ettim hep, Deist ve Ateistlere laf söyleyenleri de ikaz ettim.

''Kim yazdıysa artık?'' demek uydurma anlamına gelebilir tamam. Fakat burada uydurma imasından başka bir şeyi kast ettim ama ne kast ettigimi açıkça söyleyecek degilim bu saatten sonra. Ama direkt söylesem bile rencide olmamak insanın kendi elinde ve aslında bu benim problemim degil. Kimsenin problemi olmamalı. Rencide olan içine atmalıdır ya da kibarca karşılık vermelidir. Ben müslüman olsam kesinlikle rencide falan olmazdım böyle sözlerden. Fanatiklige gerek var mı?

Bak sen her inanca saygı duydugunu söylüyorsun ve asla hakaret etmedigini... Sen bir hrıstiyanın karşısına çıkıp da ''İsa'ya biz de inanıyoruz, o bizim de peygamberimiz'' dersen bu karşındakinin fanatikligine göre çok agır bir hakarettir. Çünkü sen İsa'ya inansan bile, onun inandıgı gibi inanmıyorsun. O, İsa'ya tanrı diye inanıyor, sen ise ona peygamber diyorsun, üstelik kendi peygamberinden aşagı konumda bi peygamber olarak... Onun tanrı diye inandıgını sen peygamber olarak görerek aşagılamış oluyorsun. Bak gördün mü? Yeri gelince senin ''biz de inanıyoruz İsa'ya'' sözün bile hakarettir, sen iyi bir şey oldugunu zannederken.

Sonra yahudilik ve hrıstiyanlıgın islamiyete ve peygamberine nasıl baktıklarını bilirsin herhadle? Hrıstiyanın inancına göre, İsa'dan sonra tanrı adına konuştugunu iddia eden herkes yalancı peygamberdir. Onların inancı bu. Onlar islamiyeti yalan bir din olarak kabul etmek ZORUNDALAR kendi inançlarına göre. Fakat onların bu inancı sana göre bi hakarettir...

Ben de evrim teorisinin gerçeklegine inanıyorum mesela. Biri çıkıp da ''yawww maymundan mı geldiniz yani, buna inanacak kadar salak mısınız?'' dese, ki derler... Ben rencide olmam açıkçası.

Bu yüzden inanç konularında rencide olmak fanatiklik ölçüsüne baglı. Rencide olan fanatiktir. Rencide olmayıp, düzgün bir şekilde karşılayabilene lafım yok... Dolayısıyla ben en iyisi sesimi keseyim :63: aman rencide olmasınlar. Böyle diye diye bu hallere geldik ya neyse...

Rabbimize binlerce şükür müslümanım dinim islam.kitabımız kuran peygamberimiz Hz.Muhammed namazımıda kılıyorum kuranda okuyorum abdestimiz hiç aksamaz orucumuzuda tutarız aleviyim aynı zamanda biri bana çıkıpta sen alevisin onu yapmazsın bunu yapmazsın diyecek olsa dine inanca dair gerekirse bilgimle hocası olurum.ne yani bazı insanlar inanmaz kılmaz namazı tutmaz orucu okumaz kitabı sanki inanclı olduğunu iddia eden yada öyle bir aileden gelen herkes görevlerini yerine getiriyormu Allah aşkına neler görüyoruz neler bu insanların alevilerle derdi nedir anlamadım bizler inançlı insanlarız Allah korkumuz var at gözlüklerinizi çıkarında öyle bakın cahil insanlar gibi kulaktan kulağa duyduklarınızla yadırgamayın kimseyi nedir bu kin hayırdır...sırf alevi öğrencileri ayağa kaldırıp onları sanki dinsizmiş gibi hiç bir şey bilmiyormuş gibi yadırgayıp ötekileştirmeye çalışarak küçüçük çocukların bile aralarına mesafe koymakla eline ne geçecek acaba...senin zihrin düşüncelerin pis zikrin pis böyle konuşmayı sevmem ama haketmişsin öğretmenliğe layık değilmişsin..

Turkiyede konu komsuya belli etmezler. Kimseye demezler mezheplerini.
Daha evvel,Atatürk zamanında gelmişler ve sunni olmayanları almadıkları için
buraya gelebilmek için,kendilerini sunni gibi göstermişler,numaradan namaz kılmışlar demiştin,değil mi?
doğru hatırlıyormuyum?
ters cevap vereceksen verme :)

Son düzenleme:
Daha evvel,Atatürk zamanında gelmişler ve sunni olmayanları almadıkları için
buraya gelebilmek için,kendilerini sunni gibi göstermişler,numaradan namaz kılmışlar demiştin,değil mi?
doğru hatırlıyormuyum?
ters cevap vereceksen verme :)

Hayir canim cunku ataturk zamaninda gelmediler. Ama ataturk zamaninda sunni olmayanlar turkiyeye alinmadi. Bunu iyi biliyorum. Numaradan namaz kilmislar falan cok komik :) demis olmam mumkun degil ;)

Ebedi biz de gocmeniz. Osmanli balkanlara girince musluman olmusuz ya. Istanbuldaki komsularimiz bizim arkamizdan gavurdan donme derdi. :))) O yuzden yadirgamiyorum su laflari ya. Bosver sen de. Bos konusmus..
Ben Alevilerin müslüman olduklarını vurgulamak istedim ve bazı ne idüğü belirsiz kişilerin bizi dinsizmis gibi yargilamalarindan bu cumleyi kurdum.daha okuduğunu anlayamayanlarda gocundu nedense.maksat polemik yaratmaksa kimse kusurabakmasin herkesle muhabbet edemem özellikle de daha yazdığımı görmeden kafadan uyduranlarla

Evet arkadaşım evet,biz okuduğumuzu anlamdık kabul :)
sende düzgün anlatsaydın o halde,tekrar diyorum,yorumuna dön bir bak
ölç tart,yanlış bir yorum yaptın,sunniler kılıçtan geçirilince Müslüman olmuş demek istiyorsun
ilk Müslüman olanlar peygamber efendimiz zamanındakilerdir
o zamanda kimse zorla,kılıçtan geçirilip Müslüman olmaya zorlanmadı!
islama hayran oldukları için,aksine o dönem mülümanlar inançları yüzünden kılıçtan geçirildi.

Back
X