Alevilik ve Snnilik hakknda yardm

istberen

Guru
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2009
11
0
286
İstanbul
arkadaslar benım erkek arkadasım alevı ben ıse sunnı ama evlenmek ıstıyoruz hatta bu yaz nısan dusunuyoruz acaba aıleler arasında sorun cıkar mı yada aramızdakı problemler ne olabılır erkek arkadasıma soramıyorum yanlıs anlar dıye gorus ve bılgılerınızı paylasmanızı rıca edıyorum.tesekkurler

sen mutlu olacaksan evlen iyi tanıyorsan kültürleri farklı onları benimsiyorsan sana uygun ise sorun yok , sonrada burada sızlanma!!!!

Yanılmıyorsam dini konular tartışma çıkaracağı düşüncesiyle yasak bu sitede canım...

çıkabilirde çıkmayabilirde mesela bizde cıkmıstı eşimin ailesi beni gelip istedikten söz kesildikten sonra istemediler sorun senin sorunun cevabı içlerinde saklamışlar sonradan patladılar ben benim ailem sorun edebilir diye dusunmustum ama yanıldık aileme söylediğimde bana kızdılar o insanmı deilmi diye ne demek alevi sünni diye e biz ne yaptık bizde onları istemedik babası ve annesiyle görüşmüyoruz o zamanlarda kestik irtibatı ve evliyiz suanda bilmem anlatabildimmi

evlenmeye karar verdiğin bir insan ile herşeyi konuşabilmelisinşakkıdı

bu farklılıktan erkek arkadaşıının haberi var ise olası sorunlar onunda aklına geliyordur

sorun çıkmaması için şimdiden en azından annenle bu konuyu paylaşmanda fayda var

ewet suan bırsey demıyorlar ama sonradan sorun cıkarsa

sorunun çıkacağı varsa çıkar:lepi:

şimdiden "sorun çıkacak mı " diye düşünmene gerek yok

öyle düşünerek yapacağın tek şey gününü zehir etmek olacaktır

sorun çıkabilir... önemli olan sorunlar çıktığında erkek arkadaşınla arandaki bağın bu duruma dayanıp dayanmayacağı

iki farklı kültür oldugu için bazı konularda elbetteki problemler yasarsın..önmli olan üstesinden gelebilecek gücünün olması..yani sevgin bunların üstesinden gelebilecek mi bunu sor kendine..
aleviligin özünde hosgörü vardır.karsılıklı, duyulan inanaclara saygı gösterildigi sürece hiçbir problem olmazfakat bazı görüş ayrılıklarıı ellbete karsına cıkar..
meselaa sen kocanın cem evine gidişine saygı duyarken oda senin evde namaz kılısına saygı duyacak..ancak böyle yürütülebilir..birbirinize karsı cıktıgınız an sorunlar baslar..
bu birazda insanlıkla ilglili..her milletin iyisi kötüsü cıkabiliyor.katı görüşler olabiliyor

bir alevi kızı olarak kardeşimede sanada şimdidien iyi mücadeleler diliyorum..kolay degill ama mutlu olamassın diyede birsey yok!

sen daha bastan korkuyorsan bu işin içine hiç girme derim..

canım yanlıs anlama.burada hepımız dın kardesıyız.fakat mezheplerımız farklı.benım bıldıgım sunnıler alevılerden kız alıyor ama veremıyor.dıger arkadaslarda sakın yanlıs anlamasın.hepımız ınsanız onemlı olanda bu.sadece ben boyle bılıyorum...allah yardımcın olsun...

Ortada bir sorun göremiyorum ben....
Birbirinizi seviyorsunuz ki evlilik kararı almışsınız...
Aileler tanışmış, demekki karşı çıkma durumu yok..
Eeee neyi dert ediyorsunuz, neden korkuyorsunuz????
ıçindekileri açıkça söyle ki sana yardımcı olabilelim....
Ne açıdan korkuyorsun?

Seninle aynı durumdayız farklı olarak ben evliyim 2 yıldır.. Ben sünniyim eşim alevi...
Bizde ailelerin kabul etmesi sorun oldu, o yüzden 4 yıl flört ettik bize kalsa 2 yıl flörtün ardından evlenebilirdik. Ama aileler kabul edip tanştıktan sonra hiçbir sorun yaşanmadı...
Ama senin korkuların çekincelerin neler onlardan bahsedersen daha fazla yardımcı olurum...

Arkadaşlar,dini konuların tartışılması yasak,adminler görürse konuyu silerler ya da ceza verirler onu söyleyeyim..

birbirinizi seviyorsanız, güveniyorsanız, bence sorun yok
sonuçta hepimizde insanız, önemi yok dinin kültürün vs bence önemli olan tek şey karşındakinin adam gbi adam olması, gerisi koca bir yalan zaten a.s

Arkadaşlar burada dini bir konu tartışımıyor, arkadaşımız mezhep farkının evlilik aşamasında sorun çıkarıp çıkarmayacağını sormuş... BU konu altında kimse dini hükümler fetvalar vermeye kalkışmazsa konu niye kapansın ki....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…