algılama

BenPucca

mühürlükaderiiim
Kayıtlı Üye
26 Mart 2011
990
3
66
İstanbul
kızlar benim algılama sorunum var bu sorun yüzünden sınavda bildiklerimi yaapamıyorum çünkü soruyu algılayamıyorum bazı metinleri 3 kez okuyunca anlıyorum :(:2: :43: :43::59::58::58:

Dikkat dağınıklığı,adaptasyon sorunu var demek ki...

Tvasiyem daha çok okumanız ve araştırmanız.

herkes okuduğunu bir kere de anlayacak diye bir şey yok,kimisi bir kerede anlar kimisi üç kerede kimi sınava sadece derte dinledikleriyle girer ,
kimisi günlerce çalışarak ...bol kitap oku hızlı okuma tekniğiyle özet çıkart,bol bol soru çöz pratikliğin artar anlaman gelişir.

tatlim herkez ilk okumada algilayacak diye birsey yok ki,
kimisi 1 kere okuyup anliyor kimisi 5 kere,
dert etme bence:16:

bol bol kitap okumanı ve okuduklarını da birilerine anlatmanı tavsiye ederim.faydasını görürsün.
tabi durumun çok vahimse bi psikoloğa gitmek en doğrusu.

bende de dikkat dağınıklığı var birşey okurken değil gündelik hayatta da var ama seninki heyecandan olabilir mi?

bence sen konsantre olmakta güçleniyorsun arkadaşım aynı dertten bende muzdaribim

bende aöf de okuyorum ama yaş biraz ilerleyince sanırım beyinde biraz dolu olduğu için anlamakta zorlanıyoruz yani ben de öyle oluyor okuyorum ama anlamıyorum üstünden defalarca okuyorum sürekli dikkatim dağılıyor sınavdada konsatre olamıyorum soruya odaklanmalıyım diyip kafamdaki dğer düşünceleri atmaya çalışıyorum çok dert etme yani yalnız değilsin senin ve benim gibi bi çok insan var

odaklanmaya dikkatini sadece o konuya vermeye çalışş elinden geldiğince

En kisa zamanda aile hekimine gidip kan degerlerine baktirmani oneririm,demir,demir baglama dusuk oldugunda algilama duser kisi hafif aliklasir canim,6ay demir hapi kullaniyorsun geciyor.sevgiler

algilama sorunun oldugunu sanmiyorum, algilama sorunu yalnizca okuduklarinda ortaya cikan bir sorun degildir , hayatin genelini etkiler .. anlatilanlari ilk seferinde anliyorsan ,sorunu yalnizca sevmedigin , heyecanlandigin konularda yasiyorsan.. dikkat eksikligin var demektir.. bazen daha hafifken , bazen agir seyredebiliyor .. ilac tedavisi uygulandigini biliyorum agir durumlarda..bu konuda bir doktora gorunmen lazim.. bizim burdan yalan yanlis seni dinleyerek koydugumuz teshisler seni etkilemesin.. yoksa yazdiklarini okuyan biri sana gerizekali teshisi bile koyabilir..

bol bol kıtap okuyun .ve her okudugunuz kıtabın ozetını cıkarın .
ınanın cok etkılı bır yontem :34:

Canım o dikkat dağınıklığı ile alakalı

İnsanların anlama şekilleri değişiktir
Kimileri içinden okuyarak-kimi sesli çalışarak-kimisi başka birinin anlatmasıyla - yada görsel cd lerle gibi
Senin kitap okuma alışkanlığın olmadığından sanırım ders cümleleri uzun ve karmaşık gelebilir

Biraz okuma alışkanlığı edin ve nasıl öğrenebildiğini analiz et önce bence
Bunla ilgili mega hafıza vs var..
Yiyeceklerinle alakalı bile olabilir unutkanlık varsa eğer..

İnternet elinin altında ;) çözümü bulucaksın

Back
X