Bahçe Bakımı ve Çiçekler AliExpress'ten Tohum Alma.

Yurt dışından tohum alınmasının yasaklanması gerekiyor, konuyu görünce şaşırdım hatta, yasak sanıyordum çünkü. Bitki florası değişik ve yayılmacı bitki türleri ve değişik bakteriler ülkeye bu yolla giriş yapabilir, yerel bitkilere ve hayvanlara zarar verebilirler.

ayrıca bonzai bende almıştım :) hemde şundan bildiğiniz 6 adet vişne çekirdeği yollamışlar :)))))
yinede diktim vişne ağacı bile çıkmadı :) sonra bayağı araştırdım bonzai sanatmış şimdi lotusları açtırayım orkide çoğaltma işine giricem çok zor biliyorum ama deniycem iş yerim sera gibi oldu işin kötüsü birde alerjim var polene komaya giriyorum ama çok seviyorum :)

Be

N alışveriş yapmayı bile beceremedim. Dolar fiyatı var. TL nasıl ödeme yapabildiniz ?
alış veriş çok kolay sanal kart ile alıyorum ben ama sanırım 1-2 gün once 5 tl+ dv vergi gelmiş 0,50 usd lik bişiy bile alsanız bu vergi kesilcek sanırım henüz bakmadım

ondan da vergi almak için parça başına 5tl gümrük sunum vergisi adı altında para kesiyor ptt

alış veriş çok kolay sanal kart ile alıyorum ben ama sanırım 1-2 gün once 5 tl+ dv vergi gelmiş 0,50 usd lik bişiy bile alsanız bu vergi kesilcek sanırım henüz bakmadım

Geçen hafta yapılan açıklama sonrası mı oldu bu ?

Bir burası kalmıştı el atılmayan neyse girmeyeyim bu konulara...

Ben alışveriş yapmayı bile beceremedim. Dolar fiyatı var. TL nasıl ödeme yapabildiniz ?

Dili Türkçe'ye çevirin TL fiyatları geliyor. Kredi kartı da sanal kullanın hiç bir sorun olmayacaktır.

Evet aslında çok önemli bir nokta. Ekosistem bozuluyor böyle olunca. Her iklimin kendine has özellikleri ve canlıları mevcut sonuçta. Bitkiyle en ufak bir yayılmacı böcek gelebilir ve sonra bütün bahçeyi talan edebilir. Tohum olunca bilemem tabi. Ama zaten iklime uyumu olmayan tohum buyumez gibi geliyor.

Kazen eşim yeni aldı, iş yerinde minik bir bahçesi var orada çimlenince evde saksılara da almayı planlıyoruz. Domates ve bir kaç çeşit çiçek almış.
Kırmızı bonzai ağacı ben de çok beğendim, onu getirtmemiş çünkü o çok uzun zamanda o hale gelirmiş.
O bonzai yi çok merak ettim, umarım görselde ki kadar güzel gelişir

Merhaba,
zaten bonsai ağaç şekillendirme sanatı. Buna uygun ağaç olması gerek deniyor. Fakat bakıyorum adamlar uygun olmayan ağaçları da bu şekilde yapabilmiş.

bu arada bonsai miş. Bonzai maalesef sentetik uyuşturucu yazarken dikkat edelim patlamayalım. Bende hep bonzai yazıyordum

abi paket başı 5 tl ödiyceksin :) kaçarın yok kesin
şimdi araştırdım
5 tl mi?İyiymiş,dün kudret narı tohumu aldım,o da 5 tl,farklı bir çeşit denemek için değer,tabii çıkarsa gezgin tohumlar:)
Nilüferler sizinmiydi,bayıldım,böyle hiç görmemiştim:)

teşekkür ederim uyarı için, zaten çok anlamam bitki işlerinden eşim heves etti bakalım nasıl bir sonuç olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…