Alınan arkadaşım

jasemin34

Bir sevdadır İstanbul..
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2019
1.124
1.699
83
Merhaba herkese
Yakın bir arkadaşım evleniyor ve bu süreçte sürekli yanında olmamı istiyor. Olurum tâbi ki ama sorun şu ki ben 3,5 ay sonraki sınava hazırlanıyorum ve bu benim son şansım. Her sene kursa gidip her sene bu şekilde çalışmam mümkün değil. Bu süreçte arkadaşım bana tavırlı, benimle konuşmuyor ama halbuki bu sınava o da girecek ama çok umursamıyor. Birlikte alışverişlere çıkalım istiyor, ben kendime bile alışveriş yapamıyorum. Evet kendimi bir sınava adamak doğru değil ama 3 ay kaldı ve dünya kadar çalışmam gereken konu var 3 oturum sınava gireceğim bir de düşünün. Geleceğimi kazanmak zorundayım. Ben ne yapmalıyım arkadaşlar, zamanı nasıl planlamalıyım nasıl gün ayarlayıp arkadaşımın yanında olayım fikir verir misiniz? Not: Düğüne vs gideceğim tabiki. o elbise, konsept alışverişi vs yapalım kuaförlere gidelim istiyor.

Sınavınız üç ay sonra ve bu sınav sizin son şansınız ise eve kapanıp sosyal hayatı olabildiğince kısıp ders çalışmanız lazım..Ben abimin düğününe bile dört gün önce gittim sınavımdan dolayı..Alisverislere katılmadım..Arkadaşınızın umrunda olan evlilik o yüzden sınavı takmıyor ama sizin ise önemsediginiz bir sinaviniz var..Düğün kına vs gidersiniz ama alışverişe katılmayacağınızı ve sebebini uygun bir dille söyleyin bence..Kırılırsa da kırılsın sonra yine gönlünü alırsınız..

Son düzenleme:
bana göre sizin yaptığınız şey onun evliliğinden çok daha önemli. Dünya onun etrafında dönmüyor. O mu verecek size geleceğinizi? Siz çalışmaya devam edin, hiç kendinizi de kötü hissetmeyin. Anlayışlı olsun biraz

Bu kadar seninle göbekten bağlı gibi gezmek istiyorsa gününü de sana göre ayarlayacaktı madem. Otur sen alın bence senin daha çok hakkın
Ben bunu da söyledim ona. Sınavdan sonra olsun neden bu kadar acele ediyorsun dedim. Ben yanında olmak istiyorum ama elimde değil vallahi değil

Hah aklımı seveyim aklımı ondan dolayı yakın arkadaş yapmıyorum ben
Klasik nedir okulda takılırım ama asla yakın değillerdir sohbet ederiz güleriz birlikte seyahate de çıkarız ama o kadar sınırlarımı korurum...

siz de sınırlarınızı koruyun basit sınavım var gelmicem gelecegım söz konusu....
Ha evlenınce bana burs bağlayacaksanız o başka diyeceksınız....
El elin eşeğini türkü çağırarak arıyor....

küserse de küssün görüşmesin de bir kaybın olmaz
Mantıklı biri değil onun için önemli olan evliliğin senin için önemli olmasını bekleyemez
İkinizin öncelikleri farklı ve herkes önceliklerine göre hareket eder

Sürekli beni yalnız bıraktın diyor. Bana vicdan yaptırıyor, tarih konusunda da ona söyledim. İleriki zamanda olsa daha iyiydi dedim ama beni de dinlemedi

Ben ne yapmalıyım arkadaşlar, zamanı nasıl planlamalıyım nasıl gün ayarlayıp arkadaşımın yanında olayım fikir verir misiniz?
Zamanınızı sınava ve kendinize göre planlayın bence. Arkadaşınıza durumu izah edin ve buna rağmen alınmaya devam ediyorsa bırakın alınsın.

Hayatıızda sizin önceliklerinizi umursamayıp dünyanın kendi etrafında döndüğünü sanan insanlarla ömrünüzü tüketmeyin. İnsan arkadaşlarından yardım isteyebilir ama sizin için önemli olan bir sınavı boşvermenizi isteyen bu yapmayıncada tavır alıp küsen insan bencildir. Bakın ben öğrenci iken en yakın arkadaşlarımdan birinin düğününde bırakın hazırlığında yanında olmayı maddi imkansızlıktan gidememiş sadece takımı gönderebilmiştim. Ama arkadaşım bırakın bana tavır almayı ben üzülmeyeyim diye, benim bulunduğum ortamda yaptıkları eğlencelerden bile bahsetmezdi. Çünkü beni tanıyordu gidemediğim için çok üzüldüğümü biliyordu, halende can dostumdur. Dostluk menfaat gözetmemeli.

Yanında olmanızı istiyorsa tarihi ona göre ayarlar. Arkadaşınız bencilce davranıyor umursamayın sınavınıza çalışın.

Ben bunu da söyledim ona. Sınavdan sonra olsun neden bu kadar acele ediyorsun dedim. Ben yanında olmak istiyorum ama elimde değil vallahi değil
Herkesin önceliği farklı demek ki kiminin iş öncelikli kiminin koca kiminin sınav. Elinizde olmayan şeyler için üzülmek mantıksız geliyor bana. İki gün sonra sınava girip kolaymış çalışsam iyi puan alırdım demenin vicdanı hiç bişeye benzemez. Kazanamasanız da arkadaşınız da gel omzumda ağla kurban olduğum herşeyin sebebi benim demeyecek maalesef. Siz çalışmadığınız sınava vahlarken arkadaşınız kocişkosuyla balayı fotoları çekmekle meşgul olacak

sınava odaklanın derim.benim arkadaşımda böyleydi kusura bakma benim durumum kritik bu sebeple rahat olamıyorum dedim.bir süre tavır yaptı takmadım kendi kendine düzeldi.sizi düşünmeyen insanı siz neden takacaksınız ki?çok istiyorsa sınavdan sonraya ayarlasaydı.

Benim en yakin arkadasim bn hamileyim fiye nişan zamanini bna gore ayarladı herseyi birlikte yapabilelim diye ki bunu benbile teklif etmedim

Sinaviniza odaklanin çok ciddiyim .bu tarz arkadaşlarım olmadı çünkü hepsi bilirdi stres içinde ders çalıştığımı ve bunu çok önemsediğimi tavrınız net olsun kırmayın tabiki ama onu çok onemsediginizi fakat kendi hayatınızı herşeyden daha çok onemsediginizi belirtin

Yakın arkadaş değil o yalniz olsaydı sizi şımarıkligi uğruna üzmezdi. Ne var evleniyorsa dünyada ilk evlenen kız değil ki. Hiç takmayın. Zaten bu tipler evlenince de bir süre sonra iletisimi kesiyor arkadaşlarıyla ama evde falan bir problem ya da ayrılık olunca hemen geri dönüyor. Benimde vardı oradan biliyorum. Sonuç arkadaşlık bitti. Her kötü gününde yanında olursun ama bazıları anlamaz. Özellikle böyle dünya kendi etrafında dönsün isteyen şımarık kızlar hiç anlamaz. Takmayın.

Belliki arkadaşınızın pek bir gelecek kaygısı yok sınavı falan takmadiğina göre , emin olun evlenince şimdi yakanızdan düşmeyen arkadaşınızın kocişiyle vakit geçirmekten sizi gözü görmeyecek bile. Aman ha vicdan yapıpta kendi geleceğinizden fedakarlik etmeyin , sonuçta sizin geleceğinizi- hayatınızı belki de bu sınav belirleyecek, arkadaşınızın evliliği değil. Hiçte kolay bir sınav değil, son şansınızsa kaybedecek bir dakikanız bile olmamalı, gerekirse siz küsün sınavdan sonraya ayarlamadı diye bu bahaneyle kurtulmuş olursunuz bencil bir arkadaştan!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…