• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

alındım

Ben olsa anne zor geliyorsa bakıcı bakayım sen de haklısın der konuyu netlestirirdim. Bakamayacksa yoruluyorsa bunu baştan soylemeli. Zorla bırakmadın değil mı eline.yok ben bakarım dediyse her fırsatta sitem Edip adamı bogmayacak
aynen eşimin yanında kimselere vermem ben bakarım yalamalar öpmeler bana gelince hep şikayet

Çocuğu dunyaya getirip aile büyuklerine baktirinca kapriste yaparlar nazda.Herseyini cekeceksiniz mecbursunuz.Çunku baktiriyorsunuz.Sikayette eder. sizin kulturunuzden cok farkli sekilde de gelisir çocuk.Bu cocuk ne zaman bu hale geldi diye sasirip kalirsiniz.Cunku herkesin dogrulari başka. Kadin keyif sürmesi gereken yaşta cocuk bakmayi kabul etmis sukredin.Memnun degilsenuz bakici bulursunuz.Naziniz sözunüz emriniz geçer.

herkes bakıyor torununa ki benim kızım çok akıllı hiz eziyeti yok

Herkes bakmıyor. Bakıcı bulamadığım ve bakacak aile bulamadığım için gül gibi isimden istifa ettim..

Şimdi ise özelde sürüyorum.
..

Anlayışlı olmalısınız. Bu yaştan sonra gerçekten işini gücünü bırakıp çocuk eylemek zor. Istedigi kadar akıllı olsun kızınız yinede emek veriliyor.

Devletin imkaninindan faydalanıyor mu ? Ya da siz bir sigorta falan yaptınız mi ?

Yoo herkes bakmıyor,benim annem bakmıyor mesela,herkes çocuğuna ya kendi bakıyor,ya da baktırıyor.Bizi büyütmüş,birde çocuklarımızla mı uğraşacak,kv lerde aynı şekilde,ne zaman dinlenecekler,mezarda mı?Şimdi gezilere gidiyor,fırsat bulup yapamadıklarını yapıyorlar.Bunu hak ettiler bence

Şikayet etmesi nazından da olabilir, belki naz yapmak istiyrdur olamaz mı ? Şu durumda kendi anneniz olsaydı da aynı düşünürmüydünüz gerçekten ? Birilerine güvenerek çocuk yapmadınız sonuçta... Çok çok zorluyorsa sizi bu durum bakıcı tutun kafanız rahat olur kv şikayetleri de kesilir.. torun sevmek ile şikayet etmek arasında ince bir çizgi var siz o çizgide kalmissiniz, yeri geliyor insan kendi baktığı çocuk için serzenişte bulunuyor... Hakkını yemeyin kadının...

Ne kadar birlikte de yapsanız sonuçta bir curcuna oluyor.
O bile yoruyor insanı.
Eşine belki alın çocugunuzu gidin bende kafa dinlim diyemiyordur
Sana duyuruyordur
Hani oğlu istese bile sen müdahale edersin diye..

Bence gercekten alınacak bir durum yok.

Çocugunuzu alıp evinize geçin, kalın yemek yiyelim dese de (nezaketen soracaktır)
yok anne biz gidelim sende dinlen çocuk yormuştur şeklinde geçiştirirsin.
Sana katılıyorum.Eşim bazı geceler erkek kardeşleriyle annesine gider,geç saatlere kadar otururdu.Kayınvalidem bana,sen evde korkmuyormusun yalnız,benim oğlan bizde olduğu zamanlar geç geliyor ya demişti.Düşündüm ve mesajı buldum.Kayınvalidem eşiyle tvli ve sobalı odada uyudukları için, çocuklarının geç kalkması onları yoruyordu.Eşime kvnin dediklerini söylemeden,anne babasının o odada uyuduğu için,uykusuz kalabileceklerini,onların yaşlı olduğunu hesaba katmaları gerektiğini söyledim.
Böylece çözdüm olayı,kadın nasıl diyebilir oğlum gelince çok oturmayın,diyemez tabii...
biraz terbiyeniz takının önce tanımadan etmeden yorum yapmayın gelişigüzel
ben haklı yada hakszı demedim sadece bunu demesi ne olur ben zaten kalmıyorum ki
hem oğlunun yanında ikiyüzlülük yapmasa daha iyi
Neden ikiyüzlülük olsun?Bende eşime diyordum gelince,bugün çocuklarla çok yoruldum,bir büyüseler,rahat etsem vs,sonra gidip çocuklarımı kucaklıyordum.
Yok,böyle şeyler okudukça annemle kv gibi yapacağım bende,keyfime bakacağım.Yapılan makbule geçse feda olsun emekler,ama ağzıyla kuş tutsalar,neden bir tane tuttun denilecek artık,az kaldı...

aynen eşimin yanında kimselere vermem ben bakarım yalamalar öpmeler bana gelince hep şikayet
Yalamalar öpmeler ha?Dilerim kayınvalideniz en yakın zamanda istifa eder işinden de,kapı kapı bakıcı ararsınız akıllı çocuğunuza...

İftar kısmında haklı.Hem çocuk hem yemek hazırlamak zorunda değil açık sözlüymüş alınacak hiçbirşey yok.Çocukla ilgili şikayet konusunda haklısın ben gurur yaparım böyle şeyleri .Başka bir yolu varsa baktırmamak en iyisi aslında..Mızmızlanarak bakmasındansa..

Batacak hic bisey soylememis ki siz alinmissiniz bence. Gayet normal bisey demis. Birisi olunca ekstra yemek yapiyoruz demis. Vay gelmeyin sıkıldık sizden dememis.

Cocugu gonulsuz bakiyordur belki. Ki haklidir da. Ayrica sikayet ediyor diye hic bir zaman sevmeyecek anlamina mi geliyor? Yorgunlugunu goz ardi edemezsiniz. Ne kadar sakin bir cocuk olsa da cocuk bakmak zor. Hele ki bir yastan sonra. Yorgunlugunu bahane ettigini dusunur gibi konusmussunuz ama cocuk baktiriyorsaniz da suyuna gitmelisiniz biraz.

Herkesin çocuğu kendine göre göre akıllı uysal eziyetsiz zaten. Ya yaşlı insan en uysal çocuğa bakarken bile yorulur ne mecburiyeti var insanların. Ayrıca o sizin çocuğunuza bakarak bayağı bi yorgunluğa katlanıyorsa siz de kayınvalidenizin çenesine sızlanmasana katlanıverin azıcık. Benim teyzeme de çocukları torun bakma işi yıkıyorlar çok acıyorum kadına kafası götürmüyor bu yaşta artık. Torun bakan yaşlılar kapris de yapsalar arada laf da soksalar hakları bence

O zaman siz de mertçe karşısına dikilip anne zor geliyorsa biz başka çözüm düşünelim çocuk için deyin ve bakıcı kreş yıllarına girin. Eşinize gizli gizli annen beni kırdı filan demenin ne faydası var ki. Ben böyle aile ilişkilerinde dümdüz açık konuşmanın uzun vadeli daha faydalı olduğunu düşünüyorum

Ya ben şunu anlamadım kızınız devamlı kaynananın evinde mi kalıyor bakımı için

Back
X