• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alışmak..

surak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2016
1.181
1.845
133
31
Merhabalar;
Birşey sormak istiyorum. Karatay diyeti yapıyorum. İkinci haftaya girdim. Henüz tartılmadım. Ama vücuttaki ödemin şişliğin azaldığını hissediyorum. Problem şu ki ne zaman tam manasıyla adapte olucam? 4-5 saat yemek aralıkları var. Bazen istemsizce gözüm hep saate takılıyor. Çok mücadele ediyorum diyeti bozmamak için. Ne yapıcam böyle? Neden bu kadar gerginim? Sizler nasıl alıştınız?

Benim fikrimce 4 saat bir sey yememek icin cok. Ben acikirim.

Sizinki psikolojikse yani otururken oyalanmak icin yiyesiniz geliyorsa:

Meyve cayi, cay kahveyle agzinizi oyalayabilirsiniz.

Puzzle yapabilirsiniz, macera romani okuyabilirsiniz.

Yani kafa oyalayici seyler yapin.

Cidden acikiyorsaniz:

Arada lifli bir seyler yiyin, meyveli yulaf ezmesi yiyin. Cok sekerli olmayan meyvelerden yiyin. Cacik yapin, salatalik + yogurt kombosu.

Cok kati diyet yapmak yerine ben saglikli besleniyorum, bana daha iyi geliyor.

Sabredin mide zaten küçülüyor bi zaman sonra. Ama karatay diyeti bana cok katı geliyor.
Protein ağırlıklı beslenme olduğu için daha iyi hissediyorum. İnsülin direncinin düşmesi için karbonhidrat konusunda katı olmak gerekiyor. Bıktım ama çünkü yemek yemeyi çok seviyorum.

Benim fikrimce 4 saat bir sey yememek icin cok. Ben acikirim.

Sizinki psikolojikse yani otururken oyalanmak icin yiyesiniz geliyorsa:

Meyve cayi, cay kahveyle agzinizi oyalayabilirsiniz.

Puzzle yapabilirsiniz, macera romani okuyabilirsiniz.

Yani kafa oyalayici seyler yapin.

Cidden acikiyorsaniz:

Arada lifli bir seyler yiyin, meyveli yulaf ezmesi yiyin. Cok sekerli olmayan meyvelerden yiyin. Cacik yapin, salatalik + yogurt kombosu.

Cok kati diyet yapmak yerine ben saglikli besleniyorum, bana daha iyi geliyor.
Sadece karbonhidrat konusunda katı. Daha doğrusu herhangi bir besin değeri bulunmayan şeylere. Bazı şeyleri yemeği sevdiğim için zorlanıyorum. Mesela fast food ve pasta.

Bence tartılın kilo kaybını görünce insan daha da motive oluyor. Kaybettikçe daha da azimli olacaksınız. En azından ben öyleydim :)

Protein ağırlıklı beslenme olduğu için daha iyi hissediyorum. İnsülin direncinin düşmesi için karbonhidrat konusunda katı olmak gerekiyor. Bıktım ama çünkü yemek yemeyi çok seviyorum.
Bence aciktikca yiyin bir seyler. Böyle eziyet gibi. Diyetten sogutur. Ekmek ve şekeri kesince verilmeyen kilo yok bana gore.

Sadece karbonhidrat konusunda katı. Daha doğrusu herhangi bir besin değeri bulunmayan şeylere. Bazı şeyleri yemeği sevdiğim için zorlanıyorum. Mesela fast food ve pasta.

Surak cim 23 yasindaymissin, gencsin metabolizman hizlidir. Bana kalirsa 2 hafta diyetini tam yap. Daha sonra haftada 1 kere istedigin seylerden ye, mesela pazar gunu 1 dilim pasta veya 1 kase makarna.

4 haftayi gectikten sonra haftada 1 gun istedigin ne varsa onu ye. Yoksa saglikli beslenmen uzun sureli olmaz. Ben genel anlamda saglikli besleniyorum, diyet yapmam. Ama uzun sure abur cubur , pasta yemezsem valla psikolojim tukeniyor :deli: bunalima giriyorum:deli: Ben mesela, cumartesi gunleri ne istersem yiyorum, diger gunler saglikli besleniyorum. Bu sekilde diyet yapmama ihtiyac olmuyor, kilom da sagligim da hep yerinde.

Biraz sabret diyorum.

Gunluk tatli ihtiyacin olursa:

Muz, cilek dilimleyip muzun ustune tarcin serpebilirsin

Muzlu yulaf ezmesi + tarcin yapabilirsin

Chia ya alisiksan chiali tarifler yapabilirsin bilmiyorum karatayda izin var mi, besin degeri cok yuksek bir tohum

Onun disinda yemek dusunme, baska seyler dusun. Otur moda defilesi izle, dergi karistir, gazete al oku...kafani yiyecekten uzak tut. Okulun/isin varsa ona odaklan.

Bence aciktikca yiyin bir seyler. Böyle eziyet gibi. Diyetten sogutur. Ekmek ve şekeri kesince verilmeyen kilo yok bana gore.
Bu zaman aralıklarını verme sebebi şu aslında 4-5 saat birşey yenmediği zaman leptin hormonu devreye girip vücutta önceden depo edilmiş yağları enerjiye çeviriyor. Bu yüzden riayet etmek önemli. Ben bu diyete başladım. Çünkü duygusal olarak baş etme yöntemi olarak yemek yemeyi benimsemiştim. Bundan kurtulmak zorundayım.

Surak cim 23 yasindaymissin, gencsin metabolizman hizlidir. Bana kalirsa 2 hafta diyetini tam yap. Daha sonra haftada 1 kere istedigin seylerden ye, mesela pazar gunu 1 dilim pasta veya 1 kase makarna.

4 haftayi gectikten sonra haftada 1 gun istedigin ne varsa onu ye. Yoksa saglikli beslenmen uzun sureli olmaz. Ben genel anlamda saglikli besleniyorum, diyet yapmam. Ama uzun sure abur cubur , pasta yemezsem valla psikolojim tukeniyor :deli: bunalima giriyorum:deli: Ben mesela, cumartesi gunleri ne istersem yiyorum, diger gunler saglikli besleniyorum. Bu sekilde diyet yapmama ihtiyac olmuyor, kilom da sagligim da hep yerinde.

Biraz sabret diyorum.

Gunluk tatli ihtiyacin olursa:

Muz, cilek dilimleyip muzun ustune tarcin serpebilirsin

Muzlu yulaf ezmesi + tarcin yapabilirsin

Chia ya alisiksan chiali tarifler yapabilirsin bilmiyorum karatayda izin var mi, besin degeri cok yuksek bir tohum

Onun disinda yemek dusunme, baska seyler dusun. Otur moda defilesi izle, dergi karistir, gazete al oku...kafani yiyecekten uzak tut. Okulun/isin varsa ona odaklan.
Salt Kilo vermek için olsaydı galiba hiç diyet yapmazdım. Ama polikistik over var, insülin direnci var, elma tipi vücut var, bağırsaklar tembel. Yani dertler derya olmuş bende bir sandal..

Salt Kilo vermek için olsaydı galiba hiç diyet yapmazdım. Ama polikistik over var, insülin direnci var, elma tipi vücut var, bağırsaklar tembel. Yani dertler derya olmuş bende bir sandal..

Surakcim beslenme tipin degisirken tabi ki sancili olacak, yani beynini sevdigi seylerden karbonhidrattan uzaklastircaksin, hic kolay degil. Mesele vucut degil, mide degil beyin aslinda. Bundan 300 yil once, Avrupa'da seker tuketimi yillik kisibasi 1 kg civariymis. Simdi ise kisibasi yillik 80 kg. 500 yil once, seker sadece zenginlerin yiyebildigi luks bir maddeydi, 600 yil once Amerika'nin kesfinden once cikolata diye bir sey yoktu. Kendi kendine soyle diceksin : Bundan 500 yil once seker mi vardi arkadas, benim hayatta kalmak icin sekere ihtiyacim yok beynimin uydurmasi iste. Islenmis seker, gercekten beynin uydurmasi; insanlik yuzyillardir sekersiz ayakta kalmis.

2 hafta hic islenmis seker yemeden dayan. Gerisi kolay gelir.

İzlediğim bir dizi de güzel bir replik vardı. Ben de o kafadayım. Şişman karakter şunu diyordu. "Ama ben sadece karnım tokken diyet yapabiliyorum".. al benden de o kadar

Surakcim beslenme tipin degisirken tabi ki sancili olacak, yani beynini sevdigi seylerden karbonhidrattan uzaklastircaksin, hic kolay degil. Mesele vucut degil, mide degil beyin aslinda. Bundan 300 yil once, Avrupa'da seker tuketimi yillik kisibasi 1 kg civariymis. Simdi ise kisibasi yillik 80 kg. 500 yil once, seker sadece zenginlerin yiyebildigi luks bir maddeydi, 600 yil once Amerika'nin kesfinden once cikolata diye bir sey yoktu. Kendi kendine soyle diceksin : Bundan 500 yil once seker mi vardi arkadas, benim hayatta kalmak icin sekere ihtiyacim yok beynimin uydurmasi iste. Islenmis seker, gercekten beynin uydurmasi; insanlik yuzyillardir sekersiz ayakta kalmis.

2 hafta hic islenmis seker yemeden dayan. Gerisi kolay gelir.
Beynimizde iki yüzlü önce ye ye keyfin yerine gelsin der. Sonra da ay çok Kilo aldın der. Ulan madem şeker bu kadar zararli sen niye yiyince bizi kusturmuyorsun?

Karatay yerine gi diyeti yapin,bir benzeri sekeri azaltip glisemik indeksi dusurmeye yonelik ,
Ozellikle insulin direnci ve sekeeri olanlar icin iyi 6 ogun var toplamda 3 ana 3 ara dengeli bir program ,
4 saat ac kalirsan vucut iyice halsizlesir seker ani duser cikar ,
Beden enerjiyi saklamayi ogrenir kilo vermek zorlasir

Karatay yerine gi diyeti yapin,bir benzeri sekeri azaltip glisemik indeksi dusurmeye yonelik ,
Ozellikle insulin direnci ve sekeeri olanlar icin iyi 6 ogun var toplamda 3 ana 3 ara dengeli bir program ,
4 saat ac kalirsan vucut iyice halsizlesir seker ani duser cikar ,
Beden enerjiyi saklamayi ogrenir kilo vermek zorlasir
Ara öğün yeme alışkanlığım yok. Karatay diyetinden şikayetçi de değilim. Benim problemim alışamamak aklım fast Food' da pastada...

Back
X