alışveriş magazalarında çalışan kızların müşterilerine canım diye hitap etmesi

benim demek istediğim herkesin konuşma tarzı huyu suyu farklıdır..ve insanlar uyarıldı diye hemen kendilerini değiştirecek değiller..
ve ayrıca kimse bizim istediğimiz gibi olmak zorunda değil..inatlaştığını sanıpta patronuna şikayet etmek ve onu küçük duruma düşürmek bence hiç yakışık kalmamış..

uyarma gereği bile duymam ben..hadi uyardım diyelim aynı şeyi yapmaya devam ediyorsa bu onun bileceği iş..hoşlanmadıysam bu durumdan mağazadan alışveriş etmeden çıkar giderim..gidipte şikayet etmem yani patronuna..

Son düzenleme:
ağız alışkanlığıdır, benzer yaşlardaysanız sakınca görmüyorlardır belki ben patrona şikayet edecek kadar ağır bişey görmedim, (bende hep kk canım kelimesini kullanırım, çünkü üyeler benim mimiklerimi görmediği için yorumumu sert algılayabiliyor öyle olmadığı halde, tabii bu başka bi konu:27::27:)
ama resmi konuşsalar daha iyi tabii, allah abla diyenlerden saklasın
:52::52::52::52::1::1:

Son düzenleme:
herkesin görüsü farklı bu bu konuda bir kez daha ortaya cıktı.

fakat canım demek var canımm diye laubalice uzatmak var. o yılısıklık zorakilik yapmacıklık tarzında olanı ben de sevmiyorum.

alısveriş ilişkilerinde biraz mesafe olmalı diye düşünüyorum. bayanın sşz uyardığınız halde canım deme diye cevap olarak '' tamam canım '' demesi onun sizi ti' ye aldığını gösterir. burada patronuna söylemek ne derece doğru tartışılır. abartı hareket ve kelimeler itici oluyor.

özellikle bu tarz giyim yerlerinde insanlarla içli dışlı olan bireylerin buna dikkat etmeleri gerekli. aradaki dengeyi iyi kurmak adına. kimisi böyle yaparak çok müşteri uzaklastırıyor kimisi de cok mesafeli durarak. bazı seyler tecrübe ile öğreniliyor. :31:

bnce hiç rahatsız olacak bi durum degil samimi olmak istiyordur belki
acıkcası ben hoslanırım yani fazla abarttınız o zaman buradaki bayanlar niye hep
biribirine canım diyorlar

ben de sevmem. hele ki benden küçükler canım derse. okula gelen velilerim de diyor bazen. tabi yaşları çoğunlukla büyük ama ben onlara hiç canım demedim. samimiyetsiz geliyor bana birini tanımadan canım tatlım demek.

öğrencilerime şimdiden diyorum ilerde tezgahtar olursanız yada ne olursanız olun ilkkez gördügünüz samimi olamadgnz insanlara hanım bey diye hitap edin diyorum.hatta samimi arkadaşlar da böyle diyeblrler ama o kadarı biraz fazla olblr bizim kültürümüze

Gelecek nesli kurtar da aman kimseye canım falan demesinler yetiştireceğiniz nesilden bir kaçı muhtemelen tezgahtar olacak onları şikayet edip canlarınız sıkacak müşterilere karşı şimdiden resmiyeti korusunlar:1::1: Gelecek nesli kurtarmak için daha önemli sorunlarımız var bence böyle saçma sapan bir şeyle vakit kaybetmeyin..

ben de hanım diye hitap edilmesinden hoşlanmam ve herkese canım derim:34:

Kuaförde çok yaşıyorum bunu..Canım dediğinde sanki ben ondan küçükmüşüm de bana böyle şirin muamelesi yapıyor gibi hissediyorum...Bu samimiyet nerden geliyor diyorum içimden ama senin gibi cesaret etmemiştim iyi etmişsin..

Bizim alışveriş yaptıgımız yerdeki çalışanda genellikle canım diye hitap ediyor ben rahatsızlık duymuyorum peki bişey sormak istiyorum biz kk de birbirimize hep canım diye hitap ediyoruz o zaman buda sorun oluyormu çünkü birbirimizi tanımıyoruz.

Bizim alışveriş yaptıgımız yerdeki çalışanda genellikle canım diye hitap ediyor ben rahatsızlık duymuyorum peki bişey sormak istiyorum biz kk de birbirimize hep canım diye hitap ediyoruz o zaman buda sorun oluyormu çünkü birbirimizi tanımıyoruz.

kk da bana canım denmesinden rahatsız olmuyorum bende diyorum çünkü
internet başka alem, yazışarak konuşmak...
eğer smiley ve canım gibi kelimeler kullanmazsan yanlış anlaşılabiliyorsun, sen gayet masumane öneride bulunurken konu sahibi sana birden gereksiz yere gardını alıyor, bence nette canım demek bir nevi iyi niyet göstergesi
gerçi bende tatlım kelimesinden hoşlanmam niyeyse
:27::27:

Son düzenleme:
Neden farklı düşüncelere karşı bu kadar tahammülsüsüz? Konu sahibi rahatsız olmuş, lütfen demeyin demiş ama kız inatla canım demeye, konu sahibini tiye almaya devam etmiş. Bu gerçekten büyük bir saygısızlık. Eğer tezgahtar kızla konuşmadan direk patronuna şikayet etseydi tamam ama uyarmış kızı.

Herkes için söylemiyorum sakın yanlış anlaşılmasın ama bazı arkadaşlarımızın biraz fazla tepki verdiğini düşünüyorum. Tabi yazılardan birbirimizin gerçek niyetini anlamamız da zor, o nedenle kimseye saygısızlık etmek istemem ama bana öyle geldi.

Şimdi burada canım, tatlım kelimesini kullanıyoruz, çünkü burası sanal bir ortam ve beden dili-mimiklerle iletişim kuramıyoruz. Kelimeler bazen havada kalıyor, bazen sözlerimiz yanlış anlaşılıyor bu nedenle kendimizi iyi ifade etmek adına samimi bir dil kullanıyoruz.

Bence söz konusu iş hayatıysa, insanlar samimi bir dille değil resmi bir dille konuşmalı. Kasiyer kız 50 yaşındaki orta yaşlı bir kadına canım diye hitap etmiyorsa, 20 yaşındaki genç bir kadına da canım dememeli. Yaşa saygı duyulması önemli elbette ama karaktere de saygı duyulması gerekmez mi? Netice de iki hanımda müşteri, ikisi de para ödeyecek aldıklarına ve ikisine "insan".

Mesela bir öğretmen öğretmenler odasında meslektaşlarıyla canım diye konuşabilir ama öğrencilerinin yanında X hanım diye hitap etmelidir. Ya da bir doktor hastasının yanında meslektaşına doktor hanım diye hitap etmelidir. Şahsen ben duymadım doktorların ya da öğretmenlerin öğrencilerinin ya da hastalarının yanında birbirleriyle canım cicim konuştuğunu. Çok resmi davranıyorlar. Ve bence doğrusu da bu.

Kısacası isteyen istediği şekilde hitap edecek diye bir şey yok. Saygı görmek isteyen saygılı davranacak. Eğer konu sahibi benim gibi laubalilikten ve fazla samimiyetten hoşlanmıyorsa bunu dile getirme hakkına sahiptir. Burada hatalı olan kasiyer kız. Ama hatası canım demesinden ziyade uyarıldığı halde konu sahibini ciddiye almaması.

Son düzenleme:

Ahahaha doğru bir yerden girmişsin :1::1::1::1:
Ben şahsen burada canım denmesinden rahatsızlık duymuyorum ama benden 7-8 yaş küçük kızların canım demesine gıcık kapıyorum...Çok samimiyet istiyorsa abla desin..
ama arkadaş güzel açıklamış "canım" deyince gardını almıyor konu sahibi
direkt :1:

çünkü bu siteye üye olurken ve bu konuyu açarken farklı fikirleri olan ve yorum yapmak isteyeninsanalarla paylaşıma açığım ki paylaşmışım.
kk adı üstünde kadınların paylaşımda bulundugu bir yer, herkesin samimiyetle fikrini paylaştığını düşünüyorum ve garipsemiyorum.,
ama bulunduğumuz konum yaptığımız iş yakınlık derecesi vs bunu kendiliğinden belirler zaten.mesela kapı komşum en samimi arkadaşım olabşlr o zmana kadar ona hanım derim samimiyet kurunca istefdgni diyeblr.ve ben onun hakkında bir başkası ile konuşurken ondan yine hanım diye bahsederim.
bana göre doğru olan bu. zaten bu konuyu tartışmak için açmadım ben.benim gibi düşünen var mı diye paylaşmak için açtım

Bence siz yanlış anladınız. Konu sahibi canım dememesi için çalışanı uyarıyor bayan ise ısrarla hitap tarzını düzeltmiyor ve konu sahibi bunun üzerine şikayet ediyor. Bende bu şekilde bir çalışanın müşteriyle inatlaşmasını biraz abes buluyorum ve muhtemelen ben de aynı şekilde şikayet ederdim. Sonuçta çalışan kibarca uyarılmış fakat ısrarla devam etmiş yapacak bir şey yok.

Bence de kibarca uyarmış arkadaş, kız cevabını bile canımlı vermiş. Bazen bu canım cicim lafları bana ego tatmini gibi geliyor.
Yoksa forumda hepimiz birbirimize canım cicim diyoruz mesela ben, eğer canım sözünü kullanmazsam arkadaş yazdığımı sert veya kırıcı bulabilir diye düşünüyorum. Sonuçta birbirimizi görmeden iletişim kuruyoruz. Ama gerçek hayatta tanımadığım ve benden yaşça büyük birine dersem o saygısızlık gibi geliyor.

valla ben burda farklı düşüncelere tahammülsüzlük göremedim ki
herkes fikrini yazıyor, kendini yazıyor, ayrıca yanlış okumadıysam tezgahtar patrona şikayet edilmiş başlık sahibinin taktiri tabii ama ben olsam bunun için patrona gitmem, bu da benim fikrim
öyle tahammülsüzlük gösterilcek bi başlık değil bence

Tamamen personel eğitimiyle alakalı bir durum.
Bazı işyerleri,çok az maaşla çalıştırdıkları için,personelin eğitimine,davranışına dikkat etmiyor.

Sadece hitap değil,müşteriye yardımcı olacağına,engel olan satış elemanları var.
Mesela aynanın önünde dikilip kenara çekilmeyen veya tam baktığınız reyonu düzenleyip bakmanıza fırsat tanımayan veya geçiş,dolaşım önceliğini müşteriye vermeyip,ortalıkta salınan elemanlar var.

alışveriş magazalarında çalışan kızların müşterilerine canım cicim güzelim diye hitap etmesinden nefret ediyrm. şık olan tuba hanım vs hanım demek degilmidir, medeni hayatın bi ölçüsü yok mudur.
geçen ay gelinlik denediğim magazadaki kız bana canım canım deyip duruyordu bende sordum müşterilerinize hep canım diye mi hitap ediyorsunuz dedim ukala ukala evet canım dedi. bende bana demeyin lütfen dedim tamam canım dedi.beni sinir etmek için bende patronu çağırıp kızı şikayet ettim oda dersini almıştır umarım.

bence insan samimi arkadaşlarına ve kendinden küçüklere bide sevgilisine kocasına canım der.tezgahtar kzların canım demesindn nefret ediyorum

benden başka buna dikkat edenvar mı acaba

bende buna çok dikkat ediyorum, çok insancıl,sevecen davranmayı istememe rağmen bunlara gıcık oluyorum. hayır yani ben senin neyin oluyorum da canım diyorsun. bence onlar egolarını tatmin etmek için özelikle yapıyorlar.bir nevi kompleks yani. bende terslemek zorunda kaldım, ben hanım efendi diyorum ona, gelmiş bana güzelim,canım falan. bende ''işini yap istersen ben güzelin,canım değilim,seviyeli ol biraz bu markaya yakışır davran'' dedim pişman da değilim.

Tamamen personel eğitimiyle alakalı bir durum.
Bazı işyerleri,çok az maaşla çalıştırdıkları için,personelin eğitimine,davranışına dikkat etmiyor.

Sadece hitap değil,müşteriye yardımcı olacağına,engel olan satış elemanları var.
Mesela aynanın önünde dikilip kenara çekilmeyen veya tam baktığınız reyonu düzenleyip bakmanıza fırsat tanımayan veya geçiş,dolaşım önceliğini müşteriye vermeyip,ortalıkta salınan elemanlar var.

valla ben yanıma gelmelerini bile istemiyorum, bırakta rahat rahat bakalım ya, hemen burnumun dibinde bitiyorlar, yardıma ihtiyacım olursa ben sana gelirim:27::27::27:

konu sahibine hak veriyorum
tanımadığı insana nerden canım güzelim bilmem ne deme hakkı buluyor ki
bir işi yapıyorsa insan profesyonelce yapmalı
siz iş yemeğine çıksanız karşınızdakine bey/hanım mı dersiniz canım cicim mi?
şahsen ben hastalarıma hep hanım/bey, siz diye hitap ediyorum, olması gereken profesyonelliğin getirdiği de budur.

Back
X