merhaba hanımlar 4 yaşında bir kızım var ben çalıştığım için annem büyütüyor son zamanlarda laf dinlemez oldu her istediğini ağlayarak yaptırıyor awm lerde mağazalarda marketlerde bizi rezil ediyor ne yapacağımızı şaşırdık her gittiğimiz yerden bişeyler almak istiyor aynısından daha önce alınmış olsada yinede aldırtmadan çıkmıyor. para kavramı yok malesef paramız yok bitti desekte anlamıyor. üstelik ikinci bebeğime hamileyim bu halde beni çıldırtıyor sinirden karnımda kasılmalar oluyorsizdede böyle sorunlar oluyormu? tavsiyeleriniz neler?
cevabın için saol cnm evet dediğin gibi teyzesine ananesine yada dedesine yaptırıyor istediğini biz almasakta onlar alıyor umarım çabuk atlatırız bu süreci yoruluyorum çünkü sinirlerim yıpranıyorcanim allah kolaylik versin. Genelde cocuklar aglayarak dedigini yapilacagini fark ettigi an boyle davraniyorlar. biliyorum cok zor ama birak aglasin. Istedigini aglayarak degilde konusarak yapilacagini soyle ona. Ve para kavramini ogrenebilir yeterince buyumus 4 yas kucuk bir yas degil. Paranizla baska guzel seyler yapilacagini ogrenebilir.
Benim kizim 2,5 yasinda ve eger birseye hayir dediysem yapmiyacagimi bilir ve israr etmez birakir hic kendini yormaz aglayarak ama etrafinda teyzem amca hala anneanne varsa baska yakinlar onlardan istiyor cunku onlarin kizimi kirmiyacagini biliyor, ve sonuc olarak dedigini yaptiriyor.
Demek istedigim cocuklar sandigmizdan daha zeki ve neyi kimden istiyeceklerini cok iyi biliyorlar. Taviz verdiginiz takdirde bunu size karsi kullaniyorlar.
Eğer bu şekilde farklı davranıs sergilenirse cocuk anne ba ayerine sizin ailenizi benimser nasıl olsa istediklerimi yapıyorlar diye.Her ıkı tarafta ayrı davrandığı durumlarda istediği yapılan tarafa yonelir.cevabın için saol cnm evet dediğin gibi teyzesine ananesine yada dedesine yaptırıyor istediğini biz almasakta onlar alıyor umarım çabuk atlatırız bu süreci yoruluyorum çünkü sinirlerim yıpranıyor
zor birşey ama bu şekildeki ağlama krizlerinde görmezden gelmeyi, tepki vermemeyi deneyin. mağazada alışveriş için ısrar ettiğinde "ben çıkıyorum, kalmak istersen kal" deyip ona sırtınızı dönün, verdiği tepkiyi takip edin. bir de ailenizle konuşun her istediğini Onlar da almasın.merhaba hanımlar 4 yaşında bir kızım var ben çalıştığım için annem büyütüyor son zamanlarda laf dinlemez oldu her istediğini ağlayarak yaptırıyor awm lerde mağazalarda marketlerde bizi rezil ediyor ne yapacağımızı şaşırdık her gittiğimiz yerden bişeyler almak istiyor aynısından daha önce alınmış olsada yinede aldırtmadan çıkmıyor. para kavramı yok malesef paramız yok bitti desekte anlamıyor. üstelik ikinci bebeğime hamileyim bu halde beni çıldırtıyor sinirden karnımda kasılmalar oluyorsizdede böyle sorunlar oluyormu? tavsiyeleriniz neler?
tşk.ederim cnm. aynen dediğin gibi yapıyoruz mağazadan çıkıyoruz ama o olduğu yerde ağlamaya devam ediyor bir süre sonra peşimizden geliyor belki öyle yapmaya devam etsek bu alışkanlığından vazgeçecekzor birşey ama bu şekildeki ağlama krizlerinde görmezden gelmeyi, tepki vermemeyi deneyin. mağazada alışveriş için ısrar ettiğinde "ben çıkıyorum, kalmak istersen kal" deyip ona sırtınızı dönün, verdiği tepkiyi takip edin. bir de ailenizle konuşun her istediğini Onlar da almasın.
bir de acaba şimdiden kardeşini mi kıskanmaya başladı. bazı çocuklar hamileyken kıskanmaya başlıyor. arkadaşımın çocuğu annesi yemek yerken "karnındaki bebek için yiyorsun" deyip kıskanıyordu.
Hiç oralı olmayın, yorulunca susar.merhaba hanımlar 4 yaşında bir kızım var ben çalıştığım için annem büyütüyor son zamanlarda laf dinlemez oldu her istediğini ağlayarak yaptırıyor awm lerde mağazalarda marketlerde bizi rezil ediyor ne yapacağımızı şaşırdık her gittiğimiz yerden bişeyler almak istiyor aynısından daha önce alınmış olsada yinede aldırtmadan çıkmıyor. para kavramı yok malesef paramız yok bitti desekte anlamıyor. üstelik ikinci bebeğime hamileyim bu halde beni çıldırtıyor sinirden karnımda kasılmalar oluyorsizdede böyle sorunlar oluyormu? tavsiyeleriniz neler?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?