alışveriş sendromu :(

esrade

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2012
2.114
1.409
198
merhaba hanımlar 4 yaşında bir kızım var ben çalıştığım için annem büyütüyor son zamanlarda laf dinlemez oldu her istediğini ağlayarak yaptırıyor awm lerde mağazalarda marketlerde bizi rezil ediyor ne yapacağımızı şaşırdık her gittiğimiz yerden bişeyler almak istiyor aynısından daha önce alınmış olsada yinede aldırtmadan çıkmıyor. para kavramı yok malesef paramız yok bitti desekte anlamıyor. üstelik ikinci bebeğime hamileyim bu halde beni çıldırtıyor sinirden karnımda kasılmalar oluyor:( sizdede böyle sorunlar oluyormu? tavsiyeleriniz neler?

merhaba hanımlar 4 yaşında bir kızım var ben çalıştığım için annem büyütüyor son zamanlarda laf dinlemez oldu her istediğini ağlayarak yaptırıyor awm lerde mağazalarda marketlerde bizi rezil ediyor ne yapacağımızı şaşırdık her gittiğimiz yerden bişeyler almak istiyor aynısından daha önce alınmış olsada yinede aldırtmadan çıkmıyor. para kavramı yok malesef paramız yok bitti desekte anlamıyor. üstelik ikinci bebeğime hamileyim bu halde beni çıldırtıyor sinirden karnımda kasılmalar oluyor:KK43: sizdede böyle sorunlar oluyormu? tavsiyeleriniz neler?

canim allah kolaylik versin. Genelde cocuklar aglayarak dedigini yapilacagini fark ettigi an boyle davraniyorlar. biliyorum cok zor ama birak aglasin. Istedigini aglayarak degilde konusarak yapilacagini soyle ona. Ve para kavramini ogrenebilir yeterince buyumus 4 yas kucuk bir yas degil. Paranizla baska guzel seyler yapilacagini ogrenebilir.

Benim kizim 2,5 yasinda ve eger birseye hayir dediysem yapmiyacagimi bilir ve israr etmez birakir hic kendini yormaz aglayarak ama etrafinda teyzem amca hala anneanne varsa baska yakinlar onlardan istiyor cunku onlarin kizimi kirmiyacagini biliyor, ve sonuc olarak dedigini yaptiriyor.

Demek istedigim cocuklar sandigmizdan daha zeki ve neyi kimden istiyeceklerini cok iyi biliyorlar. Taviz verdiginiz takdirde bunu size karsi kullaniyorlar.

canim allah kolaylik versin. Genelde cocuklar aglayarak dedigini yapilacagini fark ettigi an boyle davraniyorlar. biliyorum cok zor ama birak aglasin. Istedigini aglayarak degilde konusarak yapilacagini soyle ona. Ve para kavramini ogrenebilir yeterince buyumus 4 yas kucuk bir yas degil. Paranizla baska guzel seyler yapilacagini ogrenebilir.

Benim kizim 2,5 yasinda ve eger birseye hayir dediysem yapmiyacagimi bilir ve israr etmez birakir hic kendini yormaz aglayarak ama etrafinda teyzem amca hala anneanne varsa baska yakinlar onlardan istiyor cunku onlarin kizimi kirmiyacagini biliyor, ve sonuc olarak dedigini yaptiriyor.

Demek istedigim cocuklar sandigmizdan daha zeki ve neyi kimden istiyeceklerini cok iyi biliyorlar. Taviz verdiginiz takdirde bunu size karsi kullaniyorlar.
cevabın için saol cnm evet dediğin gibi teyzesine ananesine yada dedesine yaptırıyor istediğini biz almasakta onlar alıyor umarım çabuk atlatırız bu süreci yoruluyorum çünkü sinirlerim yıpranıyor

cevabın için saol cnm evet dediğin gibi teyzesine ananesine yada dedesine yaptırıyor istediğini biz almasakta onlar alıyor umarım çabuk atlatırız bu süreci yoruluyorum çünkü sinirlerim yıpranıyor
Eğer bu şekilde farklı davranıs sergilenirse cocuk anne ba ayerine sizin ailenizi benimser nasıl olsa istediklerimi yapıyorlar diye.Her ıkı tarafta ayrı davrandığı durumlarda istediği yapılan tarafa yonelir.

cocuktan cocuga fark gosterebilir her cocuk icin gecerli degil tabikide.

Esimle ben cok sakin ebeveynleriz kizma bagirma kesinlikle yok. Herseyi konusarak hallediyoruz cocugumuzla ve acikliyoruz yasi kucuk olmasina ragmen bunu anliyor.
Benim kizim bayiliyor cok seviyor yakinlarimizi devamli kizimi eglendiriyorlar oynuyorlar ama ne kadarda olsa anne babanin yeri farkli. Ben olmadigim takdirde ne kadarda sevse onlari anneyi soruyor, mesela dizi acidi mi anne veya baba kucaginda teselli buluyor. Secim yapmasi gerekti mi anneyi babayi tercih ediyor. Tabiki bizde beraber kaliteli vakit geciyoruz zaman ayiriyoruz cocugumuza devamli birlikteyiz.

merhaba hanımlar 4 yaşında bir kızım var ben çalıştığım için annem büyütüyor son zamanlarda laf dinlemez oldu her istediğini ağlayarak yaptırıyor awm lerde mağazalarda marketlerde bizi rezil ediyor ne yapacağımızı şaşırdık her gittiğimiz yerden bişeyler almak istiyor aynısından daha önce alınmış olsada yinede aldırtmadan çıkmıyor. para kavramı yok malesef paramız yok bitti desekte anlamıyor. üstelik ikinci bebeğime hamileyim bu halde beni çıldırtıyor sinirden karnımda kasılmalar oluyor:KK43: sizdede böyle sorunlar oluyormu? tavsiyeleriniz neler?
zor birşey ama bu şekildeki ağlama krizlerinde görmezden gelmeyi, tepki vermemeyi deneyin. mağazada alışveriş için ısrar ettiğinde "ben çıkıyorum, kalmak istersen kal" deyip ona sırtınızı dönün, verdiği tepkiyi takip edin. bir de ailenizle konuşun her istediğini Onlar da almasın.

bir de acaba şimdiden kardeşini mi kıskanmaya başladı. bazı çocuklar hamileyken kıskanmaya başlıyor. arkadaşımın çocuğu annesi yemek yerken "karnındaki bebek için yiyorsun" deyip kıskanıyordu.

zor birşey ama bu şekildeki ağlama krizlerinde görmezden gelmeyi, tepki vermemeyi deneyin. mağazada alışveriş için ısrar ettiğinde "ben çıkıyorum, kalmak istersen kal" deyip ona sırtınızı dönün, verdiği tepkiyi takip edin. bir de ailenizle konuşun her istediğini Onlar da almasın.

bir de acaba şimdiden kardeşini mi kıskanmaya başladı. bazı çocuklar hamileyken kıskanmaya başlıyor. arkadaşımın çocuğu annesi yemek yerken "karnındaki bebek için yiyorsun" deyip kıskanıyordu.
tşk.ederim cnm. aynen dediğin gibi yapıyoruz mağazadan çıkıyoruz ama o olduğu yerde ağlamaya devam ediyor bir süre sonra peşimizden geliyor belki öyle yapmaya devam etsek bu alışkanlığından vazgeçecek ;) kardeşini kıskanmıyor şimdilik karnımı öpüyor seviyor hatta arada kardeşini bahane edip alışveriş yapmak istiyor anne diyor kardeşime giysi alalım çözemiyorum gerçekten :)

Hiç oralı olmayın, yorulunca susar.

Alışverişe çıkmadan önce mutlaka oyuncak alıp almayacağınızı, alacaksanız kaç tane vs bunları konuşun. Ve konuştuğunuzun Dışına asla çıkmayın. Birkaç tekrardan sonra işe yarayacaktır.

Merhaba,
Cocuklar istediklerinin hemen yerine getirilmesinde cok israrci olabiliyor. Dediginiz gibi para kavrami da olusmadigi icin bazi seyleri aciklamak daha da zor olabilir. Ama aslinda asil gozden kacirilmamasi gereken o oyuncak ya da baska bir istek maddi sebepten mi alinmiyor yoksa ihtiyac olmadigi icin mi oldugudur.
Her istedigini elde eden cocuklar kisa vadede talepleri geri cevrildiginde ofkelenerek tepki verir. Uzun vadede ise surekli daha fazlasini isteyen ve mutlu olmayan yetiskinlere donusurler.
Evden cikmadan once nereye gideceginizi, ne alacaginizi aciklayip baska bir sey alinmayacagini net bir sekilde ifade edin. Eger evde kalabilecegi bir yetiskin varsa sizinle mi gelmek istedigini ya da evde kalabilecegini belirtip karar vermesini saglayabilirsiniz. Bu noktada tercihini kendisinin yapiyor olmasi kendisinin de kontrolunde olan bir seyler oldugunu hissetmesini saglayip isinizi kolaylastirabilir.
Sizden yeni bir oyuncak istediginde ve buna gerek olmadigini dusundugunuzde bunu cocugunuza aciklayin. Paraniz olmadigi icin degil, ihtiyaci olmadigi icin; yeterince oyuncagi oldugu icin alinmayacagini kararli bir sekilde anlatin ve bu durumu tolere edebilmesi icin yeterli zamani taniyin. Baslarda bu surec siddetli ve uzun olsa da zaman icerisinde azalacaktir.
Ayrica bir kumbara edinerek cocugunuza para biriktirmeyi ogretebilirsiniz. Birlikte icine para koyup oyuncak alinabilecek miktara ulastiginda kumbaradaki parasiyla oyuncak almaya gidebilirsiniz. Boylece sabretmeyi, istekleri icin beklemeyi ogrenebilir. Ve bunu somutlastirdiginiz icin daha rahat sonuc almanizi saglar. Bu uygulamaya bir de yardim kumbarasi ekleyip ihtiyaci olan cocuklar icin ya da herhangi baska bir yardim etkinligi belirleyip bu durumu cok daha anlamli noktalara tasiyabilirsiniz. Kolay gelsin. :)

Back
X