• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alışveriş Sınırlama ve Birikim

Ben tek yaşıyorum aylık mutfak için ortalama 3000 5000 tl arası harcarım
Ama yazın 2 oğlan benimle idi aylık mutfak harcamam 9000 10000 tl olmuş
Ben kendim günlük 2 çeşit ve yancılarıyla yemek yerim
Oğlanlar olunca günlük 3 çeşit ve yoğurt salata tatlı vs olur
Bir de öğünlerimde et sebze tahıl dengesine dikkat ederim

Senin eski yemek fotolarını hatırlıyorum
MaşaAllah döktürüyordun

Ortalama 1 kişi 1 günlük 100 tl gibi yemiş çok uygun

Benim oğlum tost istiyorum dedi , 500 gr kaşar aldım 289 tl idi . Tostları ben yapıcam dedi . 2’şer tost yaptı . Kaşardan çok ufacık kalmış , bitmiş neredeyse . Ne alsam anında bitiriyor 😒 😩

Bir de mutfak işlerine ilgiliyimdir sürekli yeni birşeyler öğrenme peşindeyim
Mutfak benim işin angarya değil aksine terapi merkezi adeta atölyem gibidir
O nedenle dışarıda yemek yemek beni cezbetmiyor
Ama oğlanları yemeğe çıkmaya davet ederim anne hiçbiri senin yemeklerin gibi değil derler 😍😍😍😍
Evde lahmacun iskender mantı pizza kendim yaparım

Onların hepsini ben de evde yapmıştım. O zaman daha pahalıya geldi bizde çok yiyince 🤦‍♀️

Ben şimdi kaynana çatlatanı kullanıyorum. Aslında kokusu güzel de bizim sularda sorun var tazyiksiz, makinem yumuşatıcıyı tam almıyor, az dökmek zorunda kalıyorum, çamaşırlarda pek anlayamadım kokuyu. Sucu gelip boruları temizleyene kadar böyle 😑

Kısa programda , ilk sıkmadan sonra , makine su alırken ben deterjan yerinden su ekliyorum bazen . Deneyebilirsiniz

Senin eski yemek fotolarını hatırlıyorum
MaşaAllah döktürüyordun

Ortalama 1 kişi 1 günlük 100 tl gibi yemiş çok uygun

Benim oğlum tost istiyorum dedi , 500 gr kaşar aldım 289 tl idi . Tostları ben yapıcam dedi . 2’şer tost yaptı . Kaşardan çok ufacık kalmış , bitmiş neredeyse . Ne alsam anında bitiriyor 😒 😩
Teşekkür ederim canım döktürmeye devam evde yiyeni olunca 😊

Benim oğlanlar da severler yemeyi
Büyük oğlan 110 kg küçük 85 90 arası 🤭🤭
Boyları uzun Allah'tan

Köyden ürün gelmesi büyük şans

Eşiniz çok yiyor dediğiniz için , aylık markete sadece gıda ürünlerine ne kadar gidiyor
Bunu hesaplamam lazım ama 25-30 gider belki fazla. Günlük 250 gram tavuk ya da hindi yer yine et 250 gram 5-6 yumurta yer ayda 4 kilo yulaf alıyoruz pirinç öyle çok ciddi yer çünkü protein tozu yok pirinç özü bir sürü şey var haftalık hazırlar koyar ben de boğazıma düşkünüm ama çok yemem benim de kuruyemiş badem sütü vs ama şanslıyız kayınpederim çiftçilik yapıyor hobi de olsa mesela arıları var onlara pasta yapıyor gidiyor bize de veriyor. Kümesi var hindi tavuk bunlar da gelir yetmediğinde yine alırız. Sera bahçe var bu sene araka bakla taze fasulye vs almadım. Patates soğan almadım domates salatalık almadım daha bir sürü şey.1-2 haftada 500 tl ile pazara giderim kafama göre alırım eksikleri. Eti de birleşip kesiyoruz kasap hazırlıyor. İşte abur cubur yemiyorum ama çikolata yerim eşimin içkisi var. Balıkta kışın ucuz oluyo arıyorum hemen hazırlar pişirir 50 tl pişirme ücreti alıyor yazın bi tık daha pahalı tabii mezgit çipura o hafta ne kadarsa. Peynire çok düşkünüm ben 5 kg bidon alıyorum 1000 tl ama içinde tel peyniri vs hep var o da 1 ay anca yetiyor. Ekmeği evde yapıyoruz

Bizim market alışverişi ayda 15 bin oluyordur.
Dışarda yemeye de 6-7 bin diyelim.
Market hariç internetten bebek bezi, ıslak mendil, temizlik maddeleri stoğu yapıyorum. 3-4 bin de onlar desek, toplam 25 bin gidiyor.

Bunu hesaplamam lazım ama 25-30 gider belki fazla. Günlük 250 gram tavuk ya da hindi yer yine et 250 gram 5-6 yumurta yer ayda 4 kilo yulaf alıyoruz pirinç öyle çok ciddi yer çünkü protein tozu yok pirinç özü bir sürü şey var haftalık hazırlar koyar ben de boğazıma düşkünüm ama çok yemem benim de kuruyemiş badem sütü vs ama şanslıyız kayınpederim çiftçilik yapıyor hobi de olsa mesela arıları var onlara pasta yapıyor gidiyor bize de veriyor. Kümesi var hindi tavuk bunlar da gelir yetmediğinde yine alırız. Sera bahçe var bu sene araka bakla taze fasulye vs almadım. Patates soğan almadım domates salatalık almadım daha bir sürü şey.1-2 haftada 500 tl ile pazara giderim kafama göre alırım eksikleri. Eti de birleşip kesiyoruz kasap hazırlıyor. İşte abur cubur yemiyorum ama çikolata yerim eşimin içkisi var. Balıkta kışın ucuz oluyo arıyorum hemen hazırlar pişirir 50 tl pişirme ücreti alıyor yazın bi tık daha pahalı tabii mezgit çipura o hafta ne kadarsa. Peynire çok düşkünüm ben 5 kg bidon alıyorum 1000 tl ama içinde tel peyniri vs hep var o da 1 ay anca yetiyor. Ekmeği evde yapıyoruz

Arakayı Sakaryada duymuştum
İstanbulda bezelye diyoruz
Şehirden şehre sebze meyve fiyatları çok fark ediyor
Şuan mevsim balıkları kilosu 500-700 . Pişirmeye 100 tl alıyorlar .

2 farklı zamanda yulaf almıştım bir heves. Paketini açmadan son kullanması geçti . Nasıl hazırlıyorsunuz

Arakayı Sakaryada duymuştum
İstanbulda bezelye diyoruz
Şehirden şehre sebze meyve fiyatları çok fark ediyor
Şuan mevsim balıkları kilosu 500-700 . Pişirmeye 100 tl alıyorlar .

2 farklı zamanda yulaf almıştım bir heves. Paketini açmadan son kullanması geçti . Nasıl hazırlıyorsunuz
Evet adapazarındayım ben de bezelye çeşidi aynı değiller. Ben yulafı sevmiyorum yaparsam anca doğum sonrası kurabiye vs denedim eşim direkt suyla lapa yapıp protein tozu katıyor

Evettt yeni bir aya girdik hayırlısıyla hepimiz için bol bereketli bir ay olsun 🙏
Ağustos ayında Niloya gibi gelir giderleri yazdım 35 bin kadar bi para harcadım yarısı borca gitti kalanında çoğunluğu gıdaya ufak bir miktarı faturaya ve biraz da giyime harcandı.

Evettt yeni bir aya girdik hayırlısıyla hepimiz için bol bereketli bir ay olsun 🙏
Ağustos ayında Niloya gibi gelir giderleri yazdım 35 bin kadar bi para harcadım yarısı borca gitti kalanında çoğunluğu gıdaya ufak bir miktarı faturaya ve biraz da giyime harcandı.
35 binin içinde faturalar da dahilse iyi benim faturalar dahil değil

Back
X