• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alışveriş Sınırlama ve Birikim

Araba masrafıyla 35
Ya da faturalarla 35 çok iyi

Benim sadece market 40 tutuyor 😩
Nasıl azalır hiç bir fikrim yok
Sizin ekstra çok alışverişiniz yoktu diye hatırlıyorum, sadece market için 40 bana da fazla geldi. Biz gıdayı kısmıyoruz hiç ama market en fazla geldiği ay 20 olur bizim

Sizin ekstra çok alışverişiniz yoktu diye hatırlıyorum, sadece market için 40 bana da fazla geldi. Biz gıdayı kısmıyoruz hiç ama market en fazla geldiği ay 20 olur bizim

Ekstra harcama yapmıyorum .
Marketten aldıklarımı da yiyoruz hiç çöpe gitmiyor . Lakin çok yiyoruz 😔
Mesela bir akşam yemeği için 1,5 kilo balık tam yetiyor bize ..

Buraya daha önce yazmıştım.
Ekstra harcama yapmıyorum
Marketten aldıklarımı da yiyoruz hiç çöpe gitmiyor . Lakin çok yiyoruz 😔
Kaç kişisiniz öyle. Bizde yeme içmeden o kadar kismayz bu ay çık evde kalmadık diye az gitti taş patlasn 25 gitsin günlük mesela 1 gitse bile 30 yapar 40 bana çok çok geldi. Sizde yazmaya çalışın gıdayı bazı şeyler 2 günde yenilmesin

Kaç kişisiniz öyle. Bizde yeme içmeden o kadar kismayz bu ay çık evde kalmadık diye az gitti taş patlasn 25 gitsin günlük mesela 1 gitse bile 30 yapar 40 bana çok çok geldi. Sizde yazmaya çalışın gıdayı bazı şeyler 2 günde yenilmesin

Ben ve 13 yaşındaki oğlum .

Ohh bee çok doydum bile diyemiyorum hiç .

Buna rağmen her gün bu şekil nasıl gidiyor anlamıyorum .
Sadece 1 gündekini atayım mesela bunlar sadece yiyecek . İçme suyunu da dağdan kaynak suyundan doldurdum . Her gün bu tarz .

Eklentiler

• IMG_4185.webp
    IMG_4185.webp
    18 KB · Görüntüleme: 85
  • IMG_4186.webp
    IMG_4186.webp
    15,3 KB · Görüntüleme: 84
Ben ve 13 yaşındaki oğlum .

Ohh bee çok doydum bile diyemiyorum hiç .

Buna rağmen her gün bu şekil nasıl gidiyor anlamıyorum .
Sadece 1 gündekini atayım mesela bunlar sadece yiyecek . İçme suyunu da dağdan kaynak suyundan doldurdum . Her gün bu tarz .
Sınır getirin. Dışarda yemek yemek veya istemek ayda 3 4 e indirin. Kendinizi haftalık tek seferlik market alışverişlerine odaklayn. O gün birşey lazım ve yoksa da yok diyip başka birşey yemeye çalışın yanii hemen gidipte almayın.
Bilmiyorum aklıma bi bu geldi

Sınır getirin. Dışarda yemek yemek veya istemek ayda 3 4 e indirin. Kendinizi haftalık tek seferlik market alışverişlerine odaklayn. O gün birşey lazım ve yoksa da yok diyip başka birşey yemeye çalışın yanii hemen gidipte almayın.
Bilmiyorum aklıma bi bu geldi

Burada dışarıda yemek yok . Tatlı var . Onu da 1 tane alıp oğlumla bölüşüyoruz 😔

Canımın çektiği bir waffle bile alıp yiyemeyeceksem neden bu kadar zorluğa rağmen üniversite kazanıp okuyup kpss çalışıp kazanıp atanıp üstüne bir de yaklaşık 20 yıldır çalışıyorum ki düşüncesine kapılıyorum arada . Bir de , bir dünya kalem ekstra masrafım yokken ve bunca yıldır çalışmama rağmen hâlâ niye arabam yok düşüncesi . Böyle bir kısır döngüye düşüyorum . { Bu arada canım waffle 60 kez istiyorsa , 1 inde alıyorum . Her istediğinde de değil } 1 waffle = 280 TL

Krediler, kredi kartları ödemesi sonrası 1 gr için bütçe ayırdık.
1 gr 4645 tl aldım.
Damlaya damlaya göl olur 🫶😍
Büyük alışverişe haftasonu çıkacağız.
En elzem şeyleri aldım.
Market alışverişi 1300 tl tuttu.

Burada dışarıda yemek yok . Tatlı var . Onu da 1 tane alıp oğlumla bölüşüyoruz 😔

Canımın çektiği bir waffle bile alıp yiyemeyeceksem neden bu kadar zorluğa rağmen üniversite kazanıp okuyup kpss çalışıp kazanıp atanıp üstüne bir de yaklaşık 20 yıldır çalışıyorum ki düşüncesine kapılıyorum arada . Bir de , bir dünya kalem ekstra masrafım yokken ve bunca yıldır çalışmama rağmen hâlâ niye arabam yok düşüncesi . Böyle bir kısır döngüye düşüyorum . { Bu arada canım waffle 60 kez istiyorsa , 1 inde alıyorum . Her istediğinde de değil } 1 waffle = 280 TL
Bunun için kendinizi suçlamaya gerek yok bu küçük hesapları yapmamıza sebep olan ekonomi berbat..
Yok yav bir waffle ne batarsiniz ne araba sahibi olursunuz. Bilemedim bazı hesaplar zor oluyor cidden

Krediler, kredi kartları ödemesi sonrası 1 gr için bütçe ayırdık.
1 gr 4645 tl aldım.
Damlaya damlaya göl olur 🫶😍
Büyük alışverişe haftasonu çıkacağız.
En elzem şeyleri aldım.
Market alışverişi 1300 tl tuttu.
Altın ne kadar uçmuş ya bereketli olsun inşallah 🙏 😍

Kızlar Allah dar gelirlilere yardım etsin şeftali kilosu 100 TL incir 120 TL çilek şuan mevsimi piyasada yok gibi bir şey fındık fıstığa hiç girmiyorum bile bu yaz yenecek ucuz meyve üzüm ve karpuz diğer meyveler lüks olmuş artık işsizlik almış başını gidiyor bu devirde birikim de hiç kolay değil

Kızlar Allah dar gelirlilere yardım etsin şeftali kilosu 100 TL incir 120 TL çilek şuan mevsimi piyasada yok gibi bir şey fındık fıstığa hiç girmiyorum bile bu yaz yenecek ucuz meyve üzüm ve karpuz diğer meyveler lüks olmuş artık işsizlik almış başını gidiyor bu devirde birikim de hiç kolay değil
İncir markette 350ydi burda 😔

Back
X