- Emoji Skoru
- 4.799
- Puanlar
- 448
Allah yardımcınız olsun ama, eşiniz büyümemiş ve sorumluluk almamış bir çocuk gibi davranıyor, ciddi bir şekilde bir ders vermeniz gerekiyor sanırım. Size de yazık, yıllarınız bu adamı büyütmeye çalışmakla geçmiş, ama bazen olmuyorsa da zorlamamak mı lazım bilemiyorum.şuan öyle aslında o maaşını bana atıyor ben harcıyorum ama onda kredi kartı var ee sonucta erkek adam hiç parasız da olmaz kırmak istremiyorum ama o da iyice azıttı gercekten bu aksam konuşup bir cözüm bulcam
ona tüm borc için kredi cek evin masrafını da karşıla bana da karışma demeyi düşnüyorum en azından biraz ugrassın faturası sigortası geliri gideri görsün ona göre harcasın elinde kart olunca sınırsız para var gibi düşünüyor
ya bunun içinde işte telefon alındı kıza yazın tatil yapıldı ekstra saglık harcamaları falan cıktı ama yarısı ancadır sürekli asgari ödemekten borc bitmiyo iki kart daha vardı ben kapattım onları ödeyip zorla. inanırmısın evde fırınım yok gercekten yok aırfry ile idare ediyorum keki pogacayı bile onda yapıyorum masraf olmasın simdi diye ama biri düşündükçe öbürü fazla rahat ediyor sanırım. fazla fedakarlık yapmamak lazım belkide neyse bi hal caresine bakıcam bi konuşalım da gercekten yoruldum artık. Sorumsuz ve harcamayı seven biriyle yaşamak cok zor
inşallah herşey gönlünüzce olsun, altınlarınız da bereketli olsun.Canım hanımlar hepinize desteğiniz için çok teşekkür ederim. Tavsiyelerinizi dikkata alıcam inanın daha önce her yolu denedim yok yine olmadı ben dün artık isyan bayrağını kaldırdım. Evini gecindir borclarını öde cocuklarına bak napıyosan yap bıktım dedim borcların cogu için kredi cekip bana attı kapattım maaşından krediyi ödeyecek kalanıyla da evi gecindirecek benden bir şey bekleme 20 senedir yeter dedim. cok bozuldu acıkcası ama birkac güne alışır diye düşünüyoum. Ben hep ortak bütce aman dikkat edeyim dedikçe yıpranan ben oldum bu kez acımadım akşam kredi cekti ve bana 500 bin gönderdi ödemeleri yaptım taksitli olanları ve faizin cogunu ödediklerimi kapatmadım. aydan aya maaşımla öder kalanını da birikim yaparım. 12 gram altın aldım. yeni hedefimi söylüyorum 2027 sonuna kadar 100 gram altın almak hadi bismillah :))
Bozulursa bozulsun boşver evinde kadınını fırınsız bırakmış pes yaniCanım hanımlar hepinize desteğiniz için çok teşekkür ederim. Tavsiyelerinizi dikkata alıcam inanın daha önce her yolu denedim yok yine olmadı ben dün artık isyan bayrağını kaldırdım. Evini gecindir borclarını öde cocuklarına bak napıyosan yap bıktım dedim borcların cogu için kredi cekip bana attı kapattım maaşından krediyi ödeyecek kalanıyla da evi gecindirecek benden bir şey bekleme 20 senedir yeter dedim. cok bozuldu acıkcası ama birkac güne alışır diye düşünüyoum. Ben hep ortak bütce aman dikkat edeyim dedikçe yıpranan ben oldum bu kez acımadım akşam kredi cekti ve bana 500 bin gönderdi ödemeleri yaptım taksitli olanları ve faizin cogunu ödediklerimi kapatmadım. aydan aya maaşımla öder kalanını da birikim yaparım. 12 gram altın aldım. yeni hedefimi söylüyorum 2027 sonuna kadar 100 gram altın almak hadi bismillah :))
çok teşekkür ederim hepımızın inşallahinşallah herşey gönlünüzce olsun, altınlarınız da bereketli olsun.
cocuklara bes yaptırmak kazanclı bir iş mi sizce onun yerine kendinize yaptırıp emeklilik yasında hiç kesinti olmadan tamamını cekip kullanmak daha iyi geliyor bana ama cogu kişide görüyorum acaba avantajı nedir cocuklara bes yaptırmanınAylardır çocukların besini ödemiyordum. Bugün toplu ödedim 11bin ₺
aynen hem de iki yıl ama onun sucu yok ben kendime hiç öncelik vermedim hep onlar mutlu olsun iyi olsun diyerek kendimi değersizleştirdim. aklım basıma geldi kendime öncelik vermem gerektiğini anladım inşallah bundan sonra cok iyi olcam. en azından hiç düşünmicem yetti mi bitti mi stresi beni yıpratmıştı. omuzlarımdan yük kalktı gercekten Seyit onbaşı gibi her yükü tasımayın hanımlar yoruluyorsunuz ve kıymetiniz de olmuyor premses gibi takılıcam bundan sonra :))Bozulursa bozulsun boşver evinde kadınını fırınsız bırakmış pes yani
Ben bese ayda 1000₺ civarı ödüyorum. Bu parayla başka yatırım yapamam, en azından çocuklar büyüyene kadar birikmiş olsun diye başladım. Tamamını altın fonuna yatırdım. Allah nasip ederse 18 yaşından sonra çekerler diye düşündüm.çok teşekkür ederim hepımızın inşallah
cocuklara bes yaptırmak kazanclı bir iş mi sizce onun yerine kendinize yaptırıp emeklilik yasında hiç kesinti olmadan tamamını cekip kullanmak daha iyi geliyor bana ama cogu kişide görüyorum acaba avantajı nedir cocuklara bes yaptırmanın
aynen hem de iki yıl ama onun sucu yok ben kendime hiç öncelik vermedim hep onlar mutlu olsun iyi olsun diyerek kendimi değersizleştirdim. aklım basıma geldi kendime öncelik vermem gerektiğini anladım inşallah bundan sonra cok iyi olcam. en azından hiç düşünmicem yetti mi bitti mi stresi beni yıpratmıştı. omuzlarımdan yük kalktı gercekten Seyit onbaşı gibi her yükü tasımayın hanımlar yoruluyorsunuz ve kıymetiniz de olmuyor premses gibi takılıcam bundan sonra :))
secim öncesi kademeli emeklilik cıkacagı konuşuluyor ben de bu sebeple bes e girip 10-12 yıl neyse ödeyip sonra devlet katkısının tamamını almayı düşünüyorum. cocuklar için yapılanda kesintiler olacagından bence kendimize 2. bes i yaptırmak daha mantıklı geliyor ayrıca ben 18 yasına gelmiş ergenlere de hiç güvenmiyorum sacma sapan seye kızıp benim param var diye cekip gidebilir yani bunun örneklerini gördüm acıkcası o yüzden beni tedirgin ediyor. ekstra bir avantajı var mı diye sormak istedim. teşekkür ederim. bir de gecenlerde ögrendiğim bir şey diyelim bir besiniz var ve ona para yatırmayı bıraktınız o uykuda oluyormuş ve emekli olacagınıza yakın diyelim ona ciddi bir tutar para yatırdıgınızda o tutar üzerinden de devlet katkısını alıp sonrasında emekli olabiliyormussunuz. Bunu yeni öğrendim sizlerle de paylaşmak isterim. emekliliği yakın olanlar özellikle değerlendirsin :)Ben bese ayda 1000₺ civarı ödüyorum. Bu parayla başka yatırım yapamam, en azından çocuklar büyüyene kadar birikmiş olsun diye başladım. Tamamını altın fonuna yatırdım. Allah nasip ederse 18 yaşından sonra çekerler diye düşündüm.
Kendimin 10 yıl ödediğim besim vardı, onu geçen sene bozdurdum, 150bin gibi bir para elime geçti, altın aldım
Ben devlet katkısını %65 aldım ama onu da vergi diye kestiler. Tamamını alınca o da vergiye kesilecek. Para arttıkça vergi dilimi de artıyor. Benim param 10 yılda 150bin oldu, o parayla altın alsam milyonum olurdusecim öncesi kademeli emeklilik cıkacagı konuşuluyor ben de bu sebeple bes e girip 10-12 yıl neyse ödeyip sonra devlet katkısının tamamını almayı düşünüyorum. cocuklar için yapılanda kesintiler olacagından bence kendimize 2. bes i yaptırmak daha mantıklı geliyor ayrıca ben 18 yasına gelmiş ergenlere de hiç güvenmiyorum sacma sapan seye kızıp benim param var diye cekip gidebilir yani bunun örneklerini gördüm acıkcası o yüzden beni tedirgin ediyor. ekstra bir avantajı var mı diye sormak istedim. teşekkür ederim. bir de gecenlerde ögrendiğim bir şey diyelim bir besiniz var ve ona para yatırmayı bıraktınız o uykuda oluyormuş ve emekli olacagınıza yakın diyelim ona ciddi bir tutar para yatırdıgınızda o tutar üzerinden de devlet katkısını alıp sonrasında emekli olabiliyormussunuz. Bunu yeni öğrendim sizlerle de paylaşmak isterim. emekliliği yakın olanlar özellikle değerlendirsin :)
Aaa nasıl ya o kadar vergi kesintisi oluyor mu böyle düşündüğüm için hiç bulaşmasın ben buna ama emeklilik yaklaşınca mantıklı diyorlar bilmiyorum. En iyisi anam babam usulü ya altından sasmayacan onun kazandırdığını kimse kazandirmiyorBen devlet katkısını %65 aldım ama onu da vergi diye kestiler. Tamamını alınca o da vergiye kesilecek. Para arttıkça vergi dilimi de artıyor. Benim param 10 yılda 150bin oldu, o parayla altın alsam milyonum olurdubelki 10 yıl sonra tekrar girerim bese, o da emeklilik için. Ama emeklilikte biriken parana göre ödüyorlar. Çok almak için şimdi de çok ödemek lazım. O kadar nakit de ayırma durumum yok şimdi. Çocuklar için birikim yapıyorum ya, Allahım bahtlarını güzel etsin, paraları olunca da harcamıyorum altın alıyorum onlara
Ee yaz o zamanMerhaba hanımlar mutlu huzurlu güzel bir gün olması dileğiyle cumamız mübarek ve de hakkımızda hayırlara vesile olsun
Yazdıklarınızı okuyorum ama fırsat bulup da yazamıyorum
Okudukça neler neler yazmak istiyorum halbuki