Ben de 4 kavanoz sos yaptım kışlık diye. Bu hafta yerizPazardan döndüm 1200 civarı harcadım. 3 kilo kapya aldım közleyip buzluğa atcam benim tek buzluk hazırlığı bu olacak hdhdhdh o da kış gelmeden biter diye düşünüyorum
Ay fırına geldim eşim dio ki annem de istemiş keşke fazla alsaydn 8 yıllık evliliğimde ilkkez kışlık yapcam o da azıcık birşey hemen ortak oldular hehdhdhdBen de 4 kavanoz sos yaptım kışlık diye. Bu hafta yeriz
Konserveden ben de korkuyorum da bu sosu çiğden yaptım. Domatesi çektim, içine top cin biber, sarımsak, çok az sirke, kaya tuzu koydum, şişeledim. Bir kaç gün içinde oluyor hemen, hafta içinde yenmeye hazır olurAy fırına geldim eşim dio ki annem de istemiş keşke fazla alsaydn 8 yıllık evliliğimde ilkkez kışlık yapcam o da azıcık birşey hemen ortak oldular hehdhdhd
Maşallah en azından yapmışsn ya ben beceremiyorum kavanoz çok riskli geliyor bana
Bereketli olsun gule güle yiyinPazardan döndüm 1200 civarı harcadım. 3 kilo kapya aldım közleyip buzluğa atcam benim tek buzluk hazırlığı bu olacak hdhdhdh o da kış gelmeden biter diye düşünüyorum
Bereketli olsun Eylül romantizm ayı diyen halt etmiş bildiğin çile ayı ya valla yoruldum. Bı de annemden fırça yedim kırk yaşında kadınsın daha bana mı soruyon ölüp gitsem napacan kapat su telefonu dedi eskiden yapar yollardi şimdi benim öğrenmemi istiyor biraz üzdüKonserveden ben de korkuyorum da bu sosu çiğden yaptım. Domatesi çektim, içine top cin biber, sarımsak, çok az sirke, kaya tuzu koydum, şişeledim. Bir kaç gün içinde oluyor hemen, hafta içinde yenmeye hazır olur
Ayy kayınvalide yapsa verse daha iyi değil mi yaa
AminnnnBereketli olsun gule güle yiyin
Bereketli olsun Eylül romantizm ayı diyen halt etmiş bildiğin çile ayı ya valla yoruldum. Bı de annemden fırça yedim kırk yaşında kadınsın daha bana mı soruyon ölüp gitsem napacan kapat su telefonu dedi eskiden yapar yollardi şimdi benim öğrenmemi istiyor biraz üzdükeşke anneler ölümsüz olsa
Amin aminnnnnAnacığım memleketten bı çuval eşya yollamış canım çıktı daha da hepsini hakedemedim. 6 kavanoz turşu yaptım salatalık iki tepsi domates doğradım kurutmalık. 3 kilo kadar fasulye 2 kilo kadar biber 2 kg kadar kabak o bu derken doldurmuş sağolsun onlarla da yarın ilgilencem. Bereketli olur inşallah ama çok yoruldum. Kısa günün kârı çok şükür
Eline sağlık afiyetle yiyin inşallahKonserveden ben de korkuyorum da bu sosu çiğden yaptım. Domatesi çektim, içine top cin biber, sarımsak, çok az sirke, kaya tuzu koydum, şişeledim. Bir kaç gün içinde oluyor hemen, hafta içinde yenmeye hazır olur
Ayy kayınvalide yapsa verse daha iyi değil mi yaa
Annemin beni küçümsedigine bakmayın bence ortalama uzeriyim bu konuda :) taze fasulyeyi ben dogruyorum ince ince soğan domatla azcik kavurup biraz pişirip ılıyınca koyuyorum buzluğa hiçbir şey olmaz. Zeytinyağlı yaparım içine de azıcık toz şeker atın pişerken zeytinyağının tadını daha öne çıkarır harika olur. Fasulyeyi çiğ koymam ama bezelye barbunya falan çiğ koyuyorum.@Gold Goal teşekkür ediyorum sizede afiyet olsun inşallah ellerinize sağlık şimdiden
Aslında birazda taze fasulye atmak isterdim buzluğa çiğden uzun kalınca tadı bozuluyor diye hiç bulaşmıyorum. Yanımda konservelerden iyi anlayan kapatan biri olsaydı yapardım biraz. Kışın güzel gidiyor..
Aa olur mu öyle buzlukta ya denerim kii ben bunu ss aldım teşekkür ediyorumAnnemin beni küçümsedigine bakmayın bence ortalama uzeriyim bu konuda :) taze fasulyeyi ben dogruyorum ince ince soğan domatla azcik kavurup biraz pişirip ılıyınca koyuyorum buzluğa hiçbir şey olmaz. Zeytinyağlı yaparım içine de azıcık toz şeker atın pişerken zeytinyağının tadını daha öne çıkarır harika olur. Fasulyeyi çiğ koymam ama bezelye barbunya falan çiğ koyuyorum.
Ne demek canım biz izmirliyiz sebze çok severiz çok da yaparız ben öyle toplu alinca yoruluyorum ama 1 alacaksan 1.5-2 alıp pişirip yarısını buzluğa atmak daha az zahmetli geliyor bana Ağustos Eylül gibi her yemeği yaparken biraz fazla yapıp yarısını koyarım. Çalışan anne olunca kolayima geliyor öyle. Toplamda 15-20 tane poşet bana yetiyor kışın da kış sebzeleri yemek lazım. Arada yemeksiz kalınca işten gelip çıkartmak güzel oluyor. Bir de fasulyeyi elde çıtlatmak yerine bıçakla boyuna kes ve doğra daha lezzetli olduğunu göreceksin :))Aa olur mu öyle buzlukta ya denerim kii ben bunu ss aldım teşekkür ediyorumbarbunya yemeyiz bezelye de arada bir pilava katarm onu da marketten bi paket alırım uzun gider yani uğraşmam hiç onlarla.
Maşallah ne güzel.Ne demek canım biz izmirliyiz sebze çok severiz çok da yaparız ben öyle toplu alinca yoruluyorum ama 1 alacaksan 1.5-2 alıp pişirip yarısını buzluğa atmak daha az zahmetli geliyor bana Ağustos Eylül gibi her yemeği yaparken biraz fazla yapıp yarısını koyarım. Çalışan anne olunca kolayima geliyor öyle. Toplamda 15-20 tane poşet bana yetiyor kışın da kış sebzeleri yemek lazım. Arada yemeksiz kalınca işten gelip çıkartmak güzel oluyor. Bir de fasulyeyi elde çıtlatmak yerine bıçakla boyuna kes ve doğra daha lezzetli olduğunu göreceksin :))
Benim kompostaların bittiği gibiPazardan döndüm 1200 civarı harcadım. 3 kilo kapya aldım közleyip buzluğa atcam benim tek buzluk hazırlığı bu olacak hdhdhdh o da kış gelmeden biter diye düşünüyorum
Akşam Köfteci Yusuftan bir şeyler getirttim 1641 TL tuttu bugünki harcama 4717 oldu.Bugün 3076 TL harcadım bu hafta genel toplam 6164 TL oldu.