- 1 Ağustos 2014
- 8.810
- 12.560
- 298
- Konu Sahibi Ceylinimdeceylinim
Bireysel emeklilige basvurun ve ucretini de aylik biriktirmek istediginiz miktara gore belirleyin. Her ay maastan kesilir boylece.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba hanımlar
Cok buyuk bi borç icindeydik gecen yaza kadar cok sukur rahatladik biraz.
O zamanlar haliyle hicbir sey alamiyordum, ihtiyac hali dahi olsa almamak tercihimdi.
Cok sukur kurtulduk bitti borc. Borc bitince toplu bir para gecti elimize vr ben onunla o gunlerin acisini cikarircasi alışveriş yaptim. Yillardir olan bir borctu ama son 1 sene artik cok zorlaniyorduk haliyle biraz dagitmayi hak gordum kendime ve dagitis o dagitis toparlayamadim hala.
Aliyorum ve gercekten ihtiyacim olmayan seyler aliyorum.
Sanirim kis geldiginden beri 3 aydir falan 10 cift ayakkabi aldim kislik.
Kiyafetlerin haddi hesabi yok. Simdi ben aliyorum bunu o zamanlar ki cektigim sıkıntının karşılığı gibi goruyorum ama annem cok aliyorsun deyince vicdan yapmiyor değilim.
Karar aliyorum faha fazla almayacagim diye ama yine alirken buluyorum. Ilk sorum su ki ben nasil alisveris yapmadan duracağım?
Ikinci sorum ise para biriktirmek istiyorum ama nasil biriktirilir bilgim dahi yok. Mumkunati yok biriktiremiyorum. Cuzdanda olunca gidiyor nasil gittigni bile anlamıyorum.
Bu konuda da tavsiyelerinize ihtiyacim var.
benim bi kumbaram var içine sadece bozukluk atıyordum. Bu ay oğluma mont alacaktım ve içini açtım tam 50 tl birikmiş. Üstüne biraz daha katıp aldım montu.Kumbara yaptim kendime icinde 2 lira falan var simdilik
Ama sanirim her ay bi miktari oraya koymam gerekli