• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alışveriş yapmamak, para biriktirmek

Merhaba hanımlar
Cok buyuk bi borç icindeydik gecen yaza kadar cok sukur rahatladik biraz.
O zamanlar haliyle hicbir sey alamiyordum, ihtiyac hali dahi olsa almamak tercihimdi.
Cok sukur kurtulduk bitti borc. Borc bitince toplu bir para gecti elimize vr ben onunla o gunlerin acisini cikarircasi alışveriş yaptim. Yillardir olan bir borctu ama son 1 sene artik cok zorlaniyorduk haliyle biraz dagitmayi hak gordum kendime ve dagitis o dagitis toparlayamadim hala.
Aliyorum ve gercekten ihtiyacim olmayan seyler aliyorum.
Sanirim kis geldiginden beri 3 aydir falan 10 cift ayakkabi aldim kislik.
Kiyafetlerin haddi hesabi yok. Simdi ben aliyorum bunu o zamanlar ki cektigim sıkıntının karşılığı gibi goruyorum ama annem cok aliyorsun deyince vicdan yapmiyor değilim.
Karar aliyorum faha fazla almayacagim diye ama yine alirken buluyorum. Ilk sorum su ki ben nasil alisveris yapmadan duracağım?
Ikinci sorum ise para biriktirmek istiyorum ama nasil biriktirilir bilgim dahi yok. Mumkunati yok biriktiremiyorum. Cuzdanda olunca gidiyor nasil gittigni bile anlamıyorum.
Bu konuda da tavsiyelerinize ihtiyacim var.

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/kucuk-dusun-buyuk-olsun.909178/page-3904#post-54343084 Buraya gelebilirsiniz çok güzel paylaşımlar var

Ben şöyle yapmaya çalışıyorum:

Mesela bir şey gördüm, o an deli gibi almak istiyorum, şunları soruyorum ki kendime "bunun benzeri sende yok mu? Alsan kaç kere kullanıcaksın? Bunun benzerini daha sonra bulamaz mısın? Gerçekten ihtiyacın var mı? Bugüne kadar aldığın benzerleri seni mutlu etti mi ya da kaç gün etti? Bunu alacağına bu parayla daha çok istedğin ne yapabilirsin?"

Bir de indirim kampanya alışveriş sitelerni takip etmemeye çalışıyorum. Elini verdin mi kolunu kurtaramıyorsun, sistem tamamen bizim tüketmemiz için kurulmuş. Bu tüketme kültürne karşı minimalizm akımını incelemek de iyi gelebilir, çok güzel belgeseller var.

Benimde cok ayakkabim montum kiyafetim vardir ama cogunu indirimden almisimdir,,, bir sezonda 10 ayakkabi abarti olmus bencede.. arada bi al ama ihtiyacini ve cok hosuna gideni al..

Bende aynı senin gibiydim ama durdum bian dusundum bu kadar sey alrsam yine geçmişteki gibi sıkıntıya dusucem ve neyi nereden kısabilirim diye dusunmeye baslayacam o yuzden her ay azar azar aldım istediklerimi tamam gercekten ihtiyacım olmayan zevkim icin aldıklarımda oldu ama sonucta birazda insanın kendini sevindirmesi lazm mezara goturemiycez parayı neyse ben gecmisteki gibi cok borc odememek icin her ay azda olsa istediklerimi aldm birikim yapamadım cunku o kadar fazla gelirim yoktu anca giderler oluyodu ama sen gelirine gore birkikimini sabit bir sekilde taviz vermeden her ay yapabilirsin.

çok uzun süredir bir şey alamadığın için enerji patlaması yaşıyorsun. birkaç ay sonra o aldıklarının ne kadar gereksiz olduğunu görüp evin içini eşyayla doldurduğunu fark edeceksin o zaman kendiliğinden duracaksın.
şu anda kenara en az 100 tl atmaya bak derim ben.

Gelirinizi ikiye bölün,bir yarısını altın,kumbara,banka hesabi vb bir yere bağlayıp unutun. Kalanı harcayın.
Yaninizda yetecek kadar para taşıyın. Fazlasını almayın ki harcayamayin.
Online alişveriş yapılan sitelere girmeyin.
Eskiden hepsinden mail gelirdi açar bakar,alacak birşey bulurdum muhakkak. Şimdi sadece birşeye ihtiyacım varsa girip bakıyorum,uygunsa alıyorum,yoksa asla bakmıyorum çünku muhakkak alacak birşey buluyor insan.

3 4 aydir avmye yemek ve sampuan vs gratis ihtiyaclarim dışında gitmiyorum. Bircok giysim var. Giymediklerimi belediyeye vermeme ragmen(abartisiz iki valiz giysi gonderdim) dolabimda yer yok. 3 4 ayda iyide bir para biriktirdim. İhtiyacim yoksa almiyorum. Alsamda giyecek yerim yok. 12 cift botum var cogunu 1 2 kez anca giydim 4 5 senedir dolapta bekliyorlar. İhtiyaciniz yoksa avm ye gitmeyin para kendiliginden birikiyor zaten

Back
X