Alkol sorunu

yagmurdamlasiy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2011
13
0
36
Ankara
merhaba arkadaslar

cok uzun zamandır takıp edıyorum sureklı okuyorum bır gun buraya yazacagım ve bunun ıcın uye olacagım aklıma gelmezdı ama sızlerle paylasmak ıstıyorum

oncelıkle kendımden bahsedıyım

--bır ılıskıye baslarken olmazsa olmazlarım vardı (kımıne gore dogru kımıne gore yanlıs ama karsımdakı ınsanın ıckı ıcmesını ıstemezdım bu yuzden de en basında boyle bır durum oldugunu ogrenırsem dırekt kestırıp attım bu hep boyle oldu kımseden degısmesını ısteyemezdım kımseden de ıstemedım )

--taa kı bundan 4bucuk ay oncesınde bırıyle karsılasana kadar ılk anda bı seyler oldu ama onunda ıckısı vardı bu sefer kestırıp atamadım bırakmayı dusunur musun benım ıcın sorun olacak dedım (hayatımda ılk defa) gelecek yorumları bılıyorum sanırım haklısınız ama olmadı bu sefer ) ( hatta ben de elestırırdım ınsanları sonrasında degısmelerını ıstıyorlar dıye ama ben en basında konustum ) o da tamam dedı

--bız gercekten sevdık bırbırımızı baglandık bellı kısa bır sure ama oldu ıste taa kı 2 gun once agzına ıckı koydu daha oncesınde de lafını etmeye baslamastı onun anlamadıgını ıckı ıcmesınn hıc bır seyı degıstırmeyecegıydı benı yıne cok sevecektı ne kadar ıcmesı gerektıgını bılıyordu klasık laflar butun ıckı ıcenler boyle soyluyor sanırım o da soyledı gece konustuk sabahında mesaj attım bıtmesı gerektıgını soyledım ve bıtırdım

tabıı kı hala sevıyorum mesaj attıgım an pısman olacagımı da bılıyordum kı oyle de oldu ama boyle olması gerek

bu durumda olan kısıler var mı dıye merak edıyorum ve yorum beklıyorum yardımlarınız ıcın tesekkurler

herkesin ddoğruları farklıdır.sizin doğrunuz bu demekki.tabiki hayatınıza alacağnz insana kriter koyacaksınız.bence isabet olmuş

içkisi ne boyutta sosyal içici mi yoksa günaşırı içen biri mi? hangi boyutu seni rahatsız eder?
açıkçası bende hiç içen birini istemezdim ama sosyal içiciyim diye karşıma çıkanları da değerlendirmiştim..eşim hiç içmiyor sigara da dahil yapısı öyle:) ama iyi ki böyle diyorum hani bu durumundan memnunum..
ama eğer ki rahatsız edecek bir boyuttaysa önemsiz bir olay gibi değerlendirmemelisiniz..bırakacağım deyip bırakamıyorsa da bırakabilir ihtimali ile hareket etmeyin..

Canım elbetteki birlikte olacağın kişiyi seçerken kendine özel belirli bir takım kriterlerin olacak bu bir birey olarak senin en doğal hakkın. Fakat doğru insan da kolay bulunmuyo malum. Sırf bir yudum alkol aldı diye ilişkiyi bitirdiysen kendine yazık edersin. Eğer ki erkek arkadaşın midesine içiyosa, alkol aldığında kendini kaybetmiyosa, bunu sık sık değilde arada yapıyosa, yani sosyal içici kategorisindeyse bence ayrılık kararını bir kez daha gözden geçirmelisin.

örnegin hafta bir icen bir insan olursa bende istemezdim
ama öyle yilda bir olucaksa olabilir diyenlerdenim
ama size ters geliyormus devam ettirmemekle cok iyi yapmissiniz bence
bir insan degismez zaten cok zor

Düzenli bir şekilde alkol alınmasına bende karşıyım ve böyle birini asla istemezdim.

Eşimde bende ayda yılda ya da özel günlerde içeriz,

onun dışında ihtiyaç duymayız mesela, keyfidir.

Ama ihtiyaç duymak ve onun üzerine içme farklıdır...

Sanırım düzenli bir şekilde içiyor erkek arkadaşınız.Eğer öyle ise doğru bir karar.

Ha yok ayda yılda bir içiyorsa hata etmişsiniz...

bende istemezdim gece çıkan arada çıksam ne olur arkadaşlarla takılıcaz diyip sarhoş gelen bi kocayı ama görüyorum bunu normal karşılayan ne olur sanki sıkma arada çıksın arkadaşlarıyla içsin diyenler var herkesin fikri ayrı yılbaşında düğünde 2 kadeh ortam içinde içse olabilir ama akşam barda meyhanede içen arkadaşlarıyla çilingir sofrası kuran biriyle evlenmezdim rahatsız olacaksan sende benim gibi iyi yapmışsın ask tek başına mutluluk getirmiyoki insanlarıda meziyetlerinden dolayı seviyoruz efendi sorumluluk sahibi kibar bi adam tercihimdi nekadar sevsemde aksi taktirde soğuyodum ben

yılbaşıydı, düğündü, kutlamaydı bence de olabilir. eşim de ben de içebiliriz böyle zamanlarda. ama içmesek de aramayız yani. ama sizinki bağımlı gibi önce sizin için bırakmaya çalışmış sonra da bırakamayacağını anlayıp dönüş yapmış. bu tehlikeli bi durum. bence de ayrılmakla isabetli bi karar vermişsiniz. inşallah daha iyileri çıkar karşınıza da.

kimileri içkiye bağımlı oluyor,
her dakika yok film izlerken bi bira içeyim, yok akşam arkadaşlarla çıkayım meyhaneye gideyim tipi erkekler bana göre değil.
ama güzel bir ortamda arkadaşlarla buluşulmuş, yada düğün doğum günü gibi vs o zamanlarda içmezse bu da bana göre değil.
yani ağzıyla içmek önemli ve içkinin esiri olmamak.
canım çekti denebilecek düzeye gelmemeli, yoksa bizim ailemizde de vardır tüm arkadaşlar toplanıp rakı-balık yapılır ve sohbetler pek tatlı eğlenceli olur, ben böyle gördüm ve bundan fazlasını da istemem.
bana göre içki hayata eğlence katıyor, içki içmeyen biriyle olamazdım sanırım ben de.

çok doğru bir hareket yapmışsın. Sen sana göre doğru bir insan istiyorsun kutuplar zıt olunca malesef her zaman birbirini çekmiyor.

içki yüzünden ne kadınların ömrü dayak yemekle geçiyo, ne yuvalar dağılıyo, içki medeniyet göstergesi mi?

Ben sizi tebrik ediyorum arkadaşım.
Siz kendinizi biliyor tanıyorsunuz ve hem kendinizi hem de karşınızdakini üzmemek adına iradenize hakim olup bu ilişkiyi bitiriyorsunuz.
Bence en doğrusunu yapmışsınız.
İnsanın kalbindeki kişiyle temel konularda anlaşabilmesi çok önemli.
Ne dırdır etmişsiniz ne de onu değişmeye zorlamışsınız.
Sadece denemişsiniz ama olmayınca olmuyor ve siz de bunun çok güzel farkındasınız.

biraz uygar olun yaa içki içio die ayrılıomuş

uygarlık içki içmeyle olmuyor....Ben de hiç içmedim,eşimin de içmesini istemem,en özel gün de olsa ki özel günde içilmeliymiş gibi bir yargıya da karşıyım zaten.Hiç medeni değilim değil mi?

Aynısı başıma gelmişti ve yine aynısı oldu, o da tıpatıp sizin sevdiğiniz kişinin kurduğu cümleleri oldu. Sakın pişman olmayın,inanın bana çok doğru bir karar almışsınız.

bence ayrılmakla dogru karar vermiş olursunuz.. içkının bır kadehıde aynı, bın kadehıde...
bugun zevk için içen , yarın bazı sorunlar var diye içmeye başlar ve sonu bagımlılık ve dayak olur.. bırakmakla en iyi kararı vermiş olursunuz.. bır kaç gun ayrılmak zor gelsede dogru karardan dolayı içiniz bır ömur rahat eder...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…