- 19 Mart 2019
- 7.883
- 33.203
- 498
- Konu Sahibi Belladerin
Aslında doğru olanı ve ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz.Bu bir iç dökme postudur.
Arkadaşlar selam, zaten yıl içerisinde arkadaş ortamlarında falan içen biriydim. Yani her gün olmasa bile haftada 1 kez içerdik bundan yaklaşık 1 yıl öncesine kadar. Bu süreçte uzun süreli bir ilişkim vardı. Yaklaşık 9 ay önce beni aldattığını öğrendikten sonra ayrıldık.
Sonrasında toparlanamadım desem yeridir. Bu süreç benim için oldukça sancılı geçti. Haftada 1 olan dağıtma günlerim önce haftada 3'e, sonra 5'e çıktı. Özellikle yalnız kaldığım anlarda sürekli içmek istiyordum. Üniversite öğrencisi olduğum için de sürekli yalnızdım. 4 ay önce okulum bitmek üzere olduğu ve erkek arkadaşımdan da ayrıldığım için (birlikte yaşıyorduk) üniversite okuduğum şehirden tası tarağı toplayıp ayrıldım, doğduğum ve büyüdüğüm şehir olan İstanbul'a, ailemin yanına döndüm. Burada en azından serseri hayatımı bırakır bir düzene girerim sanıyordum ki her şeyi olduğu gibi sürdürmeye devam ettim. Neredeyse her gün içer hale geldim çünkü ayık iken kafamda dönüp duran şeylerle baş edemiyordum.
Ailemin yanına döndükten sonra yok ben burada yapamıyorum diyip bi ara Bursa'ya göç ettim. Orada da aynı düzen devam etti ve tekelci abi yine beni tanır hale geldi. Neyse dedim burada da yapamıyorum bari Antalya'ya kaçayım orada iş falan bulur çalışırım turizm sezonu kapanmadan. Babamın gitmeden önce bizi ziyaret etmesi ve benim durumumu fark etmesiyle birlikte bir psikiyatri kliniğini ziyaret ettik. Burada bipolar bozukluğa sahip olduğumu ve git gelli hallerimin, şehir değişikliklerinin, aşırı para harcamanın, cinselliğe olan yoğun ilginin ve alkol probleminin bu hastalıktan kaynaklandığını belirtti. Sonrasında 2 farklı doktora daha gittik ve doktorlar da aynı teşhisi koydu.
Özet olarak anlık olarak tekrar İstanbul'dan bildiriyorum. 2 haftadır ilaçlarımı düzenli olarak kullanıyorum ve bu süreçte hiç alkol almadım. Ancak her gece resmen kana susamış vampir gibi tekelci numarasını aramamak için kendimi frenlemeye çalışıyorum. Ayrıca işi gücü de salıp sürekli Netflix'ten bir şeyler izler haldeyim. Kısaca ben dışında herkes hayatımın kaymaması için uğraşıyor halde.
İş sadece bağımlılığınızı bitirmeye kalmış.
Sizi sevenlerin uyarılarını dinleyin ve çabalarını baltalamayın yeter.
Kendinize yeni aktiviteler bulun. Spor, dans kursu, sanatla ilgili bir şeyler.
Hobinizi bulur ve yaparsanız kendinizi o konuda dahada ilerletebilirsiniz.
Ve lütfen ne olursa olsun tedavinizi aksatmayın.