Alkolle mucadele

Bence arkadasim kesinlikle arkadas ortamindan etkileniyo bence ailesiyle konusmaniz ce ailsini devreye sokmaniz gerekiyo suan iyi kotu altan aliyosunuz ama dogum sonrasi surec biraz zor bu donemde ona cok ihtiyaciniz olucak sayet alkollu alarak evede gec gelmesi sizi lohusallik gibi hassas bir donemde cileden cikarabilir ve isler sarpa sarabilir

Bende aynı durumu yaşıyorum seninle. En son üç gün önce artık resti çektim geldi üç gündür gitmiyor, bakalım kaç gün dayanacak.

Suanda cileden cikiyorum ztn evet ark ortamindan etkileniyor ama cozemiyorum bu meseleyi ark ile de konustum ailesi ile de pek birsey degismiyor acaba diyorum aklima gelmeye. Bir yol kaldimi kaldiysa onu da deniyim

Bagımlı olan bir kişi o bagımlılıktan ancak farklı şeylerle ugrasarak kurtulabilir.
Mesela düzenli arkadasları varsa halı saha macları yapsın farklı hobiler edinsin
Maç izlemeye gidin vs. yani o baglılıktan kurtulmak bir yana aklına bile gelmez.
Allaha dua edin üzülmeyin
Herkezin basına gelen olaylar sabredin .

alkolizm bir rahatsızlıktır ve tedavi edilmesi gerekir.arkadşlarından uzaklaştırsanız da hergün içen bir adam mutlaka yeni dostlar edinecek ya da yalnız içecektir..gizli saklı da olsa,ilerde gündüz içmeye başlayacaktır..
bu yüzden tedavi için ikna etmelisiniz öncelikle,kendi başınıza konuşarak tedavi edilecek bir durum değil,ciddiye alın ..
ayrıca yani olmuş tabi ,Allah sağlıkla doğum nasip etsin de bu kadar sorun varken nasıl çocuk yapmaya cesaret ediyorsunuz cidden anlayamıyorum..

Ins ise yarar.. ne yaptin?
Eve gelme, boşanma işlemlerini de oğlanın sünnet işi bittiğinde konuşuruz dedim. Sonrasında zaten gelmek istedi, geldi eve üç gün çıkmadı. Ama sonra ne oldu 3. günün sonunda tekrar. Bunlar pislik, biraz daha adam etmeye uğraş olmazsa def et gitsin.

konuyu sabote etmek istemem ama size yazmadan duramıyorum...bu mesaj için konuşmuştuktuk sizinle..sonra adamı hemen eve aldınız ne oldu restinize?bunu biliyorsunuz zaten 3 gün durup tekrar eskiye döneceğini..kararkıydınız hani?? yapmayın bunu kendinize,boşanmak istemiyorsanız böyle denemeler yapmayın daha beter oluyor her yaptığınız.bırakın rutine oğlunuzla yaşayın,adam da gelir mi ne zaman gelir kimle ne yaşar umursamayın..sizin çözüm kesinlikle budur yani..

Esinizin ailesinde alkol problemi olan biri var mi?
Arkadas cevresi deniyor ama esinizde kac yasinda koskocaman adam neyin dogru neyin yanlis oldugunu bilmeli.
Siz pesine dusup her yere gidemezsiniz buda bir cozum degil alkol bagimlisi olan bi insani tutmak ne mumkun.
Ne yapsaniz caresiz kalirsiniz.
Esiniz tedavi olmadan hicbir ilerleme kaydedemezsiniz.

Hakli olabilirsiniz cnk ugrastigi hicbir sey yok onu biraz dediginiz gbi hali saha macina falan yonlendirmeye
Calisiyim. Tskler

Uff diyecek bisey bulamiyorum Allah bize sabir onlara akil versin

Ailesinde surekli icen insanlar yok ara sira icerler icende az icer ztn ama esim oyle degil. Bazen bagimli degil yani alkolik degil diyorum ama ne farkeder ki oyle degilsede yakinda oyle olacak
Dedigin gbi tedavi sart ama biz bi turlu tedavi olamiyoruz

Hakli olabilirsiniz cnk ugrastigi hicbir sey yok onu biraz dediginiz gbi hali saha macina falan yonlendirmeye
Calisiyim. Tskler

Ha

Benveturku merhaba siz esinizle olan sorunu cözmek istiyorsanız.
Onu tedavi olmaya ikna edin
(psikolojik ve bagımlılık tedavi merkezlerini öneririm )
Herşeyin kendiliginden düzelmesini beklemeyin o suan sizin yardımınıza ihtiyacı var boşanma ws. konularını acmadan güzel bir dille konusun.
Birlikte zaman gecireceğiniz aktiviteler yapın .(maca gidin sinema gibi.)
Arkadaşları varsa halı saha maclarına yönledirin farklı hobiler edinin
Herşeyi yaptıktan sonra ayrılık konusunu gündeme getirirsiniz ama her olayda sabırsoz hareket etmeyin derim

Son düzenleme:
allah yardım etsin canm. bi kez inanma ona ne bileyim iyce korksun seni kaybedecegine. bgun icki icer yarin allah korusun kumar ney oynar. arkadas cevresi mi alistiryo acaba
Benim babamda alkoliktir ama kumarla hic ha$ir ne$ir degildir eline iskambil kagidini alip pi$t$ oynadigini bile görmedim cok abartmissiniz bence

Konu sahibine.. : Mora terapi diye bir terapi sekli varmis bend eburda okudum alkol icin faydalimidir bilmiyorum bir arastirsaniz ? fayda görenlerde varmis..
Babami soracak olursaniz aileyi evi vs dagitti birarada yasamadik alkole verdi kendini hala devam..

Tavsiye için tşkler arastıracagım umarım işime yarar ve uygulayabılecegım bır yoldur. Babanız için uzgunum umarım oda esım ve dıger alkol duskunleri gbi bu davranıştan kurtulur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…