bilmiyorum ewlenince görecem bakalım olumlu mu değişcek olumsuz mu...nişanlım bugün bize gelicek konuyu açıyım diye düşünüyorum ama nasıl açıcam bilmiyorum onun gözünde cagır dır dırcı olmak istemiyorum çünkü ben haklıyımNişanlıyken benimki de aynıydı,zaten evlenince anladım ki nişanlıyken olanlar evlenince olacakların küçük bir kısmını gösterir.Çarşıdan aldım bir tane eve geldim bin tane misali.
Şöyle bir durum da var belki senin kaynanan evlenince iyi yönde değişecek,insanların içlerine girmek lazım.Ben kendi yaşadıklarımdan yola çıkarak anlatmaya çalışıyorum ama umarım benimkine benzemez.
Sen de ona karşı aynı ol canım.Nişanlınla da konuş ayrıca.
Hem nişanlının da tavrını görmüş olursun ana kuzu mu değil mi?Senin arkanda durabiliyor mu?Bazı şeyleri baştan sağlama alırsan devamında daha rahat edersin canım.Evlenince değiştirmek zor oluyor.
bilmiyorum ewlenince görecem bakalım olumlu mu değişcek olumsuz mu...nişanlım bugün bize gelicek konuyu açıyım diye düşünüyorum ama nasıl açıcam bilmiyorum onun gözünde cagır dır dırcı olmak istemiyorum çünkü ben haklıyım
walla böyle dewam ederlerse pohpohlayamam kusura bakmasınlar ewleneceğimiz zamanda maddi manewi destek olmazlarsa tamamen biter benim için...neyse yaa sende benim yüzümden hatırlayıp hatırlayıp sinir oluyosun ......
bu olaylardan sonra düşündüm acaba beni istemiyorlarmıydı ?biz uzun süre flört ettik ondan mı karşı çıkmadılar....bi zararım dokunmadı onlara çirkinde deilim:)beceriksiz deilimm neden yaaa anlamadım cidden
laf sokma yok benimkinde görüştüğümüzde iyi davranıyor ama bi mesafe ,aramama,sormama,gelmeme böyle bi cins ilgisizlik hat safada....bi hatamı yaptım ya ????kendi kendine havalarda sanki first lady:)))))))
bilmiyorum ewlenince görecem bakalım olumlu mu değişcek olumsuz mu...nişanlım bugün bize gelicek konuyu açıyım diye düşünüyorum ama nasıl açıcam bilmiyorum onun gözünde cagır dır dırcı olmak istemiyorum çünkü ben haklıyım
önemsiz şeyler gibi görünsede insan takıyor kafaya.mesela babanın ayağı kırılmış kardeşin ameliyat geçirmiş içlerinden gelmese bile nezaket icabı gelmeleri gerekirdi zamanında sana bu kabalıkları yapmasalardı şu an ailenle rahat bir şekilde görüşüyor olacaktın şu an nişanlıyım düğün hazırlığı yaparkende bu şekilde duyarsız davranacaklarını düşünüp korkuyorum...neyse inşallah herşey istediğin gibi olurda rahatca aileni görürsün....
düğün zamanıda oluyor canım,işlerıne gelıyor sormuyolar hıcbısey..sölersende kabul etmıyolar.. bu arada kayınvaldemlerın durumu cok cok ıyı.. Izmıtteler,canları köfte mı ıstedı atlarlar arabaya iznik e köfte yemeye gıderler mesela..ama dünürünün evıne eksık cıkacak bısey ıstıcez dıye eşimin dürtmesıyle gelıyorlardı..Bırsey lazım oldugunda da
kayınvaldem acıkca dıyodu resmen 'ay bız bıdaha mı gelcezz'!! arada cok yol var falan.. sankı o yol bıze yokk..düğün yemeklı olsun dedık,kayınvaldem ben evde verıcem sende ver yavrum dedı anneme:1shok:onların ıstedıgı oldu..
salon bari süslü olsun dedım,ben genc kız olarak hep öle birsey ıstedıgımı söledım,hayal ettıgımı söledım,kayınpederım olmazzz ne gerek varrr dedı..:1shok: yapmadı ceyızım gıdecektı evım yerlesecektı baska sehıre,öncekı gün bıze bsey denmıyor nişanlıma dıyor babası bız gelemıyoruz dıye..Babam sok oldu,nerde görülmüş dedı kız evının kendısının ceyız götürdüğü dedı haklı olarak..Bana dese 10 gun sonra tasırdık dedı..Nedenı ise esya gıdecek arabaya para vermemek,ceyız sandıgına oturursam para ıstersem dıye,mobılyacı adamlar tasıma parası alcak dıye..
ben zaten bılıyodum nedenlerını cok ıyı tanıyorum cunku ama kayınvaldemın annesı anlattı bana hepsını..Kayınvaldem bana istedıgım bazı seyler vardı eşim sölemıs ona,ben alcam sana dedı kayınvaldem ama hıc adı bıle anılmadı,soranada ıstemedılerkı demıs.:1shok:Bunuda kayınvaldemın ananesı söledı..oyy oyy belkı senın kayınvaldenler bu kadar olmayabılır canımcım ama herseye hazırlıklı ol..senınkılerde aynı oldan gıdıyolar..he bu arada düğün salonu süsünü eşim bana sürprız yaptı..:asigim:
salona ılk giriş yaptıgımızda gözlerıme ınanamamıstım,heryer bembeyaz güller ve tüllerle süslenmişti..:asigim:
yeter ki nişanlınla bırbırınıze destek olun,senın aılen söle senın aılen böle dıye bırbırınıze sakın davranmayın..sakın...bız eşimle burdan kazandık...
a.s.
aahh kızlar ahh demekki hiç birimiz yanlız değilmişiz. eşimle ayrı şehirlerdeydik onun yaşadığı şehirde okulda tanıştık. ailesi ayrı kalacaksınız söz takalım dediler ama keşke demeselerdi. 3 sene nişanlı kaldım nişanlım(şimdiki eşim) askere gitti geldi falan filan 3 sene bekledik. geldiler ailem uzak yoldan geldikleri için git gel yapmasınlar yazık dediler ve yüzük takıldı ama ne çarşı ne elbise ne küpe ne söz yüzüğü ama hiiiiç birşey olmadan. 3 senede o kadar çok olay yaşadım ki kendi içimde. 20 tl tel parası gelecek diye arayıp sormazlardı ki (kendileri söledi bunu) topu topu 2 kere geldiler ki birinde babamdan tokat yedim resmen onlar yüzünden ki sebebi o kadar bunalıma girdim ki kendimden geçmiştim artık ruh gibi bi hale getirdiler beni babamda onlar için değermi bu ne halin bırak gitsin hiç kimse senden önemli değil diye çok üstüme geldi sonra da onlarla ilgisi yok deyince sinirden bide onları savunma diye tokat atmıştı bana bunun için geldiler 3 senede.
kızlar abartmıyorum 3 senelik nişanlılığım sürecinde milletin baskısıyla 50 tl abartmıyorum 50 tl ye bi pantolon bi buluz aldılar bana başka bi çorap bile nasip olmadı. haa diyeceksiniz düğün alışverişinde yapmıştır ama ona bile götürmediler. neler neler vadettiler ama hiiçbirini yapmadılar. 3 sene bizim şerefi namusu düşünmediler ama kendi istedikleri zaman gelince eşim askerden gelir gelmez bizim şerefimiz namusumuz var düğünü hemen yapalım dediler ki ikimizinde işi yok o dönem hayır dedim iş bulana kadar olmayacak ki allah yüzümüze baktıda iyi kötü birer iş bulduk. gelinliğimi eşim ırakta yaptı askerliğini orda biriktirdiği para ile aldık. diğer ev kirası badana boyası 3 4 aylık kaporası ki yeni işe girmişiz daha bi kaç gün olmuş hiiiç birine müdehale etmediler. 3 milyarla geldiler pazarlık bozmaya düşünün beyaz eşyaları mobilyaları düğün masrafı yapcaklar güya. yatak odası alalım mı diyoruz bilmem çok mu lazım lazım olanı alın diyolar.hiç birşey almadılar bi yatak odası yemek odası dışında o da baskıyla yani dul kadın gibi gelin oldum saç param davetiyelerime koltuğuma kadar herşeyimi ailem yaptı düşünün. o kadar yoksul insanın düğün yaptığını gördüm ama düğün alışverişinden kısanı bırakın yapmayanı hiç görmedim. ama eşimle bunu arama hiç sorun diye sokmadım. kırgınlıklarımı bildi ama dır dır etmedim hiç çünkü atamaz satamaz. ama hep diyorum devran dönecek elbet diye.ekinde ne ekersen harmandada onu biçersin demişler. kusura bakmayın uzun oldu ama bunlar deevede kulak sadece yaşadıklarım içinde. amaaa iyi taraflarınıda söleyeyim ana baba olarak hiiiç bi destekleri yok acımızdan ölsek haliniz vaktiniz ne demezler ama onun dışındada hiiiiç bi zararları yoktur yok olumu doldurayım yok laf sokayım hiç biri yoktur haaa ayrı şehirdeyiz belki bundandır.
arkadaşım dua ette evlenincede karışmasın gelmesin. sakın eşinle aranıza girmelerine izin verme
aahh kızlar ahh demekki hiç birimiz yanlız değilmişiz. eşimle ayrı şehirlerdeydik onun yaşadığı şehirde okulda tanıştık. ailesi ayrı kalacaksınız söz takalım dediler ama keşke demeselerdi. 3 sene nişanlı kaldım nişanlım(şimdiki eşim) askere gitti geldi falan filan 3 sene bekledik. geldiler ailem uzak yoldan geldikleri için git gel yapmasınlar yazık dediler ve yüzük takıldı ama ne çarşı ne elbise ne küpe ne söz yüzüğü ama hiiiiç birşey olmadan. 3 senede o kadar çok olay yaşadım ki kendi içimde. 20 tl tel parası gelecek diye arayıp sormazlardı ki (kendileri söledi bunu) topu topu 2 kere geldiler ki birinde babamdan tokat yedim resmen onlar yüzünden ki sebebi o kadar bunalıma girdim ki kendimden geçmiştim artık ruh gibi bi hale getirdiler beni babamda onlar için değermi bu ne halin bırak gitsin hiç kimse senden önemli değil diye çok üstüme geldi sonra da onlarla ilgisi yok deyince sinirden bide onları savunma diye tokat atmıştı bana bunun için geldiler 3 senede.
kızlar abartmıyorum 3 senelik nişanlılığım sürecinde milletin baskısıyla 50 tl abartmıyorum 50 tl ye bi pantolon bi buluz aldılar bana başka bi çorap bile nasip olmadı. haa diyeceksiniz düğün alışverişinde yapmıştır ama ona bile götürmediler. neler neler vadettiler ama hiiçbirini yapmadılar. 3 sene bizim şerefi namusu düşünmediler ama kendi istedikleri zaman gelince eşim askerden gelir gelmez bizim şerefimiz namusumuz var düğünü hemen yapalım dediler ki ikimizinde işi yok o dönem hayır dedim iş bulana kadar olmayacak ki allah yüzümüze baktıda iyi kötü birer iş bulduk. gelinliğimi eşim ırakta yaptı askerliğini orda biriktirdiği para ile aldık. diğer ev kirası badana boyası 3 4 aylık kaporası ki yeni işe girmişiz daha bi kaç gün olmuş hiiiç birine müdehale etmediler. 3 milyarla geldiler pazarlık bozmaya düşünün beyaz eşyaları mobilyaları düğün masrafı yapcaklar güya. yatak odası alalım mı diyoruz bilmem çok mu lazım lazım olanı alın diyolar.hiç birşey almadılar bi yatak odası yemek odası dışında o da baskıyla yani dul kadın gibi gelin oldum saç param davetiyelerime koltuğuma kadar herşeyimi ailem yaptı düşünün. o kadar yoksul insanın düğün yaptığını gördüm ama düğün alışverişinden kısanı bırakın yapmayanı hiç görmedim. ama eşimle bunu arama hiç sorun diye sokmadım. kırgınlıklarımı bildi ama dır dır etmedim hiç çünkü atamaz satamaz. ama hep diyorum devran dönecek elbet diye.ekinde ne ekersen harmandada onu biçersin demişler. kusura bakmayın uzun oldu ama bunlar deevede kulak sadece yaşadıklarım içinde. amaaa iyi taraflarınıda söleyeyim ana baba olarak hiiiç bi destekleri yok acımızdan ölsek haliniz vaktiniz ne demezler ama onun dışındada hiiiiç bi zararları yoktur yok olumu doldurayım yok laf sokayım hiç biri yoktur haaa ayrı şehirdeyiz belki bundandır.
arkadaşım dua ette evlenincede karışmasın gelmesin. sakın eşinle aranıza girmelerine izin verme
senin yerinde olsam bende nefret ederidim neyse ama en azından eşin kısıtlamıyormuş sinirini bozmamya çalış....ama eşim saolsun hiç kısıtlamaz ne zaman istersem giderim ailemin yanına kalırım eşim de gelir ama onların yanıma gelememesi ben inanılmaz üzüyor aklıma geldikçe kaynanama nefretim artıyor.
demekki benzeri durumları yaşayan arkadaşlarımız çokmuş ama gerçekten yıpranıyorum ben kendimi her zaman net bi şekilde ifade eden bir insanım ama bu konuda daha hiç bişey konuşamadım.değer görmemekte insanı üzüyor.nice durumu kötü olan insanlar borç harç gelinlerini mutlu ediyorlaraahh kızlar ahh demekki hiç birimiz yanlız değilmişiz. eşimle ayrı şehirlerdeydik onun yaşadığı şehirde okulda tanıştık. ailesi ayrı kalacaksınız söz takalım dediler ama keşke demeselerdi. 3 sene nişanlı kaldım nişanlım(şimdiki eşim) askere gitti geldi falan filan 3 sene bekledik. geldiler ailem uzak yoldan geldikleri için git gel yapmasınlar yazık dediler ve yüzük takıldı ama ne çarşı ne elbise ne küpe ne söz yüzüğü ama hiiiiç birşey olmadan. 3 senede o kadar çok olay yaşadım ki kendi içimde. 20 tl tel parası gelecek diye arayıp sormazlardı ki (kendileri söledi bunu) topu topu 2 kere geldiler ki birinde babamdan tokat yedim resmen onlar yüzünden ki sebebi o kadar bunalıma girdim ki kendimden geçmiştim artık ruh gibi bi hale getirdiler beni babamda onlar için değermi bu ne halin bırak gitsin hiç kimse senden önemli değil diye çok üstüme geldi sonra da onlarla ilgisi yok deyince sinirden bide onları savunma diye tokat atmıştı bana bunun için geldiler 3 senede.
ne ilgi var ne göz boyama görünce iyi davranıyor onun dışında bi numara yok o böyle yaptıkça bende uzaklaşıyorum.....böyle davranması çok enteresan daha evlenmemişsiniz.şimdi asıl çok yakın olur k.valide adayları..henüz evlilik olmadığı için.bi göz boyama durumu olur..yakınlık gösterilir ama bu soğukluğu çok tuhaf...
kulakları çınlamış olmasın burda konuştuk konuştuk onlarda geliyor işte:)))))ayrıca eşinin sana sormasıda çok şık bi hareket :)))bu cevaba hafif bozulmuşlardır.....canım benım ya..cok üzüldüm.Evet anlatılcak cok sey var aslında ama ...
ben burda konustum paylastım,bugun aramıslar eşimi,cuma gelmek ıstıyoruz dıye.Eşimde bana sorması gerektgını sölemıs. :jeyyar: daha öncede ıstemıslerdıde evde olmadıgım ıcın buyur etmemıstım,sımdı gene ıstıyolar.. 8 aylık evlıyım ılk defa gelcekler..
bana zararları var faydaları yok,ıstememde Allah muhtac etmesın rabbım..en son eşimi aradıklarında beni ve aılemı ogullarını doldurmamızla sucladılar,babam kanserı yendı benım ama kayınpederım babamı hastalıgından dolayı sımartmısız gıbı bı tabırı kullandı tlfda eşime,bende duyuyorum bunları..evlenene kadar tabıkı babam ne derse o olur,o yuzden kendı ıstedıgını yapmadıgımız ıcın böle cırkın tabırı kullandı..Hala ne yüzle gelmek ısterler anlamıyorum..Eşimde hıc aramıyor bende..eşim zaten calısıo yok,bütün gün evde nasıl yüzüme bakarlar bılmem..cünkü herseyın farkındalar..içim cokkk rahattt.. cunku bazı seylerınde yerı gelecek ve ben söleyecegım..
kulakları çınlamış olmasın burda konuştuk konuştuk onlarda geliyor işte:)))))ayrıca eşinin sana sormasıda çok şık bi hareket :)))bu cevaba hafif bozulmuşlardır.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?